myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Det gick åt pipsvängen.

Publicerad 2013-04-27 08:10:23 i Allmänt,

Mina planer på sovmorgon sket sig. Vaknade först 4.45 ,men försökte vara tyst så inte kissarna skulle märka något. De brukar komma som skjutna ur en kanon och bara sitta och stirra eller bitas om de märker att jag är vaken. Men jag lyckades somna om till ca 6.30 och det tackar vi för. Men har inte gjort något annat än druckit kaffe läst tidningen och hängt framför datorn.
Igår såg vi en märklig film. kan inte bestämma mig riktigt om den bara var konstig eller fin eller sevärd. Den heter "Berättelsen om Pi" handlar om en pojke som lider skeppsbrott och i den lilla båten finns nu bara han och en Tiger som heter Rickard Parker??? Det är då en film som jag kommer att återkomma i tankarna om och som var väldigt vackert filmad. Men....(hahaha nu känner jag mig som Tony Irving - Det var inte rumba!! Hahahaha ) den var väldigt annorlunda och ingen film som jag rekommenderar till helgfilm kanske men en del filmer kan faktiskt bara få vara värd att se.
 
Det finns dock en sak som jag tyckte om och det var tron som genomsyrade filmen , tron på något, Denna unge man var hindu, muslim, kristen, jude och katolik vilket tilltalade mig. Han tog allt fint ur varje religion och gjorde det till sitt. Mycket tankvärt tycker jag och ngt som passar mig. Har själv en gudstro som inte innebär att jag går i kyrkan eller utför några ritualer. Är inte förtjust att säga att jag tillhör en religion utan hellre säga att jag har gudstro. Religion för mig har en sådan negativ klang och de flesta krig och elände har sitt ursprung i religion.
Det rimmar inte för mig att det skulle finnas något som säger att på ena sidan av jorden finns det massor av gudar, och i en annan en som sänt sin son till oss människor, och i andra länder en vis man som levt för tusentals år sedan och som nu är en gud?? Hur kan man säga att den ena är mer rätt än något annat? Inte jag i alla fall.
Tron för mig är något vackert och som gör mig till en bättre människa. En tro som skadar en annan människa eller påtvingar någon som inte vill det är inte tro för mig. Fanatiker av alla slag är inte roliga och inte kan jag då säga att en del kristna skulle vara så mycket bättre än muslimer. Islams koran innehåller oerhört vackra och fina texter och är mer kärleksfulla och människovänliga än många andra. Men det är fanatismen som ställer till det.
Men jag vill bestämt säga att jag mött kristna som varit väldigt fördömande och som inte inbjuder mig i alla fall. De upplevs istället som falska och så ini norden märkvärdiga. Nä fy faderullan jag kanske skulle starta en liten kyrka??? Där det var ok att vara en människa som bara ville vara snäll. Men å andra sidan tror jag på Karma så varför inte blanda ihop det bästa av allt och kalla det för Pi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela