myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Surgubbe....

Publicerad 2013-04-09 17:06:00 i Allmänt,

På vår gård bor det en surgubbe. Vi tycker helt enkelt inte om varann. På vår gård bor det dessutom en otrevlig gubbe vi tycker inte heller om varann. men sen bor det en massa andra som är jättetrevliga.
 
På våran gård är det vi och ett par till som sticker ut...
Antingen är det äldre eller så barnfamiljer. Krockarna kan bli stora. Barnen gräver snögrottor och gubbar och tycker om att leka med allt möjligt.
De äldre männen för de är oftast de, brukar ogillande gå förbi.
De är rädd för gräsbränna. Det är att om det blir ojämt med snö så kan det bli fläckar på gräset!!!!!!
Sen ser de lite snett på dem som inte har raka snökanter???? Men nu är det ju så att de går hemma hela dagarna och kan finputsa på sina kanter.
 
Sen ägnar de nog stor del åt vad som släng och hur? Fördelarna är att om det inte blivit gjort ngt av de sysslor som vaktmästaren har på sin uppgift så kan ni ge er på att han får höra det. Områdets buskar och dylikt sköts minitiöst.
Snöröjaren skulle säkert få nattliga samtal om han lägger snön fel....oj oj hoppas att jag inte blir så där tokig... men jag kommer säkert att bli värre...
 

Kommentarer

Postat av: Sofia

Publicerad 2013-04-09 21:22:43

Håller på beta av Camilla Läckbergs böcker :-)
Ja, jag skulle också kunna tänka mig det om han fick sådana vredesutbrott. Men det är inte riktigt så...det är mer trots-skrik, att han inte får som han vill, blandat med trötthet. Och när han skrikit tillräckligt länge så fortsätter han liksom skrik-snyfta. Svårt att förklara, men han vill ju själv lugna sig, bara det att det inte går säger han. Men han är duktig som försöker andas djupa andetag, plutten, och så koncentrerar han sig. Åh vad dåligt samvete jag får nu som blir så frustrerad på honom... :-/ Men eftersom han är medveten om det så tror jag vi ska försöka komma överens med honom hur vi ska hantera det! :-)

Svar: Ja det är svårt att hantera både som förälder och barn. Nästan ännu värre när han är så medveten om det. Men jag tror absolut att om ni kan kommunicera så är det absolut det bästa. Är det inte nu som han genomgår ngn form av frigörelse från er,har för mig att det i den åldern. Lillgubben så mkt det skall fara runt i honom. Ni får "lämna" in lillebror här ngn em och fara och käka på Max och gå på stan eller bibblan bara med honom. För att stärka Er tillsammans...Vi har rabatthäfte på "Mackedonkan" om det är ngt som passar. Sån där 2 för 1. Då kan lillen äta hos oss och bada till ni kommer....Läckbergs böcker är väldigt bra, men ibland ojämna under tiden.
myma.blogg.se

Postat av: Sofia

Publicerad 2013-04-10 12:02:27

We'll take you up on that offer! :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela