myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Kan ni förstå det är redan fredag imorgon?

Publicerad 2013-02-21 19:28:24 i Allmänt,

Veckorna går så in i bängen fort. Tycker att veckorna susar fram och ibland slår det mig att jag är dålig på att ta tillvara på all tid som jag skulle vilja fylla med kuliga saker. Skulle vilja läsa mer, måla tavlor och pyssla. Men som de flesta är man slö på kvällen och fastnar lätt framför tv:n eller datorn. Som jag tidigare nämnt så hjälper inte kvällströtthet till om man vill utöva lite intressen. Men det kan vara bra att ha det lite tråkigt, minns när jag var liten och kompisar åkte iväg på semestern och man var "ensam" kvar i stan. Gudars så tråkigt man hade. När jag läst ut alla Kittyböckerna och Lottaböckerna och serien Kulla-Gulla så var jag så less så då kunde jag faktiskt tänka mig att städa mitt rum hahahah.
Att ha tråkigt och umgås med sig själv är det inte många som klarar av. Försök att bara sitta rakt upp och ner. Inte titta i tidningen eller skriva eller liknande bara sitta och titta tex rakt ut genom fönstret. Jag har fått träna mig i det. Varje tisdag en period gick jag och satt mig på bibliotekscafet och beställde en kopp kaffe. satt rakt upp och ner i ca 4 minuter och sen så kröp det i mig och jag började räkna fönstret i huset mitt emot. Tog lång tid innan jag kunde sitta och dricka mitt kaffe i lugn och ro och fundera på en påtår. Men det gick, men det går fort att ramla tillbaka i rastlösheten. Man måste ständigt hålla på och träna men jag lovar att man mår bättre av det.
 
Därför är jag väldigt kluven när det gäller att vi ständigt underhåller våra barn. På restauranger skall de kunna leka och i bilarna ska de kunna se på film. Det är inte riktigt rätt tycker jag utan barn måste lära sig att sitta still och ha tråkigt. Egentligen skulle det vara regel på föris att en stund varje dag skulle det vara knäpptyst och alla skulle måsta sitta still och bara vara.Men skulle mina barnbarn be mig om en film som de kan se på i bilen så är jag nog den första att springa iväg och köpa en hahah... Visst är det lätt att tycka en massa men när det kommer till kritan då ändras det alltid.
Jag kan dock uppskatta tråkighet och ensamtid nu men det är lätt att stressa bort möjligheten att få ha tråkigt och jag tror att på måndag börjar min hårdträning på tråkighet.

Kommentarer

Postat av: farmor 2010

Publicerad 2013-02-21 22:31:10

Flera insiktsfulla tankar du har ikväll.....
Du kanske skulle börja meditera för att hitta ron........



Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela