myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Snobb eller bara ett pretto

Publicerad 2013-02-24 05:49:00 i Allmänt,

Jag är hopplös på att dela in folk i kategorier och fack. Eller rättare sagt var, för det har blivit bättre. Fördomar säger en del jag tror mer att jag hade föreställningar om folk. Jag tror att har man behov av att göra på det viset så kanske man har en egen svag karaktär eller är osäker på ngt vis. Ja kanske, jag var då mkt mer osäker på mig själv förr om åren. Har nog alltid haft bra självförtroende men självkänslan har sviktat. Nu behöver jag inte bevisa något längre för mig själv vilket har byggt på självkänslan
Kan ha åsikter om vilka som bor var och hur, vilken sorts bil en del människor väljer, namn och andra mindre begåvade uttalanden. Har troligtvis blivit klokare med åren och inser att det är en väldigt oförskämd och dålig sida av mig själv som bör bekämpas.
.
Men de gamla takterna kan sitta i hahhaha. Öknamn som trailerpeople och white trash kan komma från min mun och de flesta kan nog sätta bilder på de orden. Men jag har fått ett nytt öknamn som beskriver en annan stil: elegant, prålig, smaklös och lite to much. Här kommer det; Russian prostitute hahahaha visst är det bra. Huvvaligen vilken otäck människa jag kan vara ibland.
Min man säger i bland att: - Du är en sån snobb....men jag är bara ett litet pretto.
 

Kommentarer

Postat av: My - 21 år och mamma till Milou ♥

Publicerad 2013-02-24 09:25:06

Jag har en teori att... om man är lite osäker på vem man själv är, så sätter man gärna andra i fack och kategorier. Just för att då blir det lättare att veta vart man själv hör hemma. :) Sen är det ju så också att en del fördomar bekräftas ju hela tiden... Hur många gånger måste något stämma för att det inte ska räknas som en fördom utan fakta?! Det kan ju du fundera på mamma, hahaha!

Svar: oj vilken tuff fundering. mitt svar är nog tre och tyvärr så stämmer många av mina fördomar. men de flesta fördomarna som jag kan se som fakta kan jag oxå finna förklaringar till. de flesta är samhällets fel dvs du och jag och alla andra. Men det mesta skyller jag på individens flathet och lathet samt att skylla ifrån sig det egna ansvaret.
myma.blogg.se

Postat av: farmor 2010

Publicerad 2013-02-24 18:41:23

Hörru du IL ska man ha såna djupa funderingar 05.49?!?
Sussade gott till 07.00 och då tyckte jag det var tidigt för söndagmorgon......

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela