myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Intressanta frågor

Publicerad 2013-06-25 07:06:31 i Allmänt,

Dottern tog upp dator och småbarnsfrågan på sin blogg och den tycker jag är intressant.För även om jag inte är hundra år så är kanske min inställning förlegad till viss del. Jag anser inte att barn skall underhållas för mycket av tv och dator. Som förälder är det än viktigare att man diskuterar ordentligt om detta tror jag så att man har en gemensam hållning.
Det är bara att gå till sig själv. Hur många gånger har inte jag tänkt göra ngt som inte behöver vara viktigt men jag fastnat framför dator och tv???? Varför är folk så rädd att ha tråkigt och bara vara utan att teknik underhåller oss.I den bästa av världar så skulle jag vilja ha modet att slänga ut både tv och dator. Jag är i den åldersgruppen att jag skulle klara det men är för bekväm. Men å andra sidan sitter jag inte bara och slötittar och surfar runt.
Jag tycker att föräldrar är rädd för att barnen skall ha tråkigt. Men kära värld...hur många kojor skulle ha byggts eller hur kom man igång med lek om det inte började med att man inte hade ngt att göra???
 
Nu har man även tv i bilen, det tycker jag är ok om man kör längre sträckor men inte annars.När mina barn var små så begränsade vi tv och datortittande så mkt vi bara kunde. Det är oerhört svårt och krävde en del debatter.
Skulle vara spännande om dagens föräldrar skulle ta den fajten att inte låta allt gå på hela tiden.
Utvecklingen är helt annan idag det är jag medveten om och den går inte att stoppa och det är inget jag vill heller. Men jag tror att vi måste begränsa flödet av det mediala bruset, ser ingen på tv:n så stäng av. Låt datorn vara en timme eller två. Låt barnen hitta sin egen kreativitet i tråkigheten. Inte fasen går barnen ut av sig själv dvs stänger av bruset och tar sin keps och säger nu går jag ut och leker. Nä nu´ser man inte ungar över 8 leka på gårdarna!!  var är barnen? inte ute och leker i alla fall.....Där finns bara småbarnsföräldrar

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela