myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Det första skrattet

Publicerad 2013-03-15 07:05:00 i Allmänt,

Har just sett ett klipp på när lilla Milou skrattar så det låter. Hon har ju flinat och skrattat länge men inte skrattat så där högt så man hör hur hon skrattar.
Det låter så härligt när småbarn skrattar. Jag minns när Viggo var liten och han tyckte det var jätteskoj att leka tittut bakom stolsryggen. Eller att han "gömde" sig bakom ryggen och man helt plötsligt hittade honom.
Liam hade inte vad jag minns sådana lekar för sig men när han skrattade så gick det inte att missa.Han har ett skratt som kommer från långt ner i magen.
Nu vill jag oxå få henne att skratta så där,,,,för det låter så gott i mina öron. Tänk ändå, jag har svårt att minnas att mina barn skrattade hahahah nu menar jag ju givetvis inte att de bara grät och aldrig var glad utan de jag menar är det första"ljudskrattet". Jag minns när de log och att det var lika underbart oavsett vilket av barnen det var. Sen den där magiska känslan, att jag kunde bara gå förbi och tvärtitta på dem och de log med hela ansiktet. Det är det bästa med att vara mamma att man är magisk, man kunde blåsa på vilket sår som helst och det gick över. När de bara kunde sova när de sov bredvid mig. När de ramlade kollade de in min reaktion och nickade jag och log så reste de sig och allt hade gått bra.
Lite magi har jag minsann fortfarande och det gillar jag. När småprinsarna kommer krypandes och bara vill mysa. Kanske ska jag klia på ryggen eller stryka över pannan då blir de tung i kroppen och man känner hur hela kroppen slappnar av. Skall bli underbart att få se lillans personlighet, jag tror att hon kommer att bli en lika stor tjurskalle som Liam och lika funderande som Viggo kan vara. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela