myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Radio

Publicerad 2013-03-11 07:34:00 i Allmänt,

Jag tillhör de människor som älskar radio. Det är det första jag gör på morgonen, slår på radion, dricker vatten och sätter på kaffe. Lyssnar på P4 som har den bästa blandningen. Många andra kanaler typ radio rix eller mix megapol så är det samma musik hela dagarna. Det märks när man har på radion hela dagarna, tom så spelas samma musik nästan samma tid varje dag. Jisses så trist.
 
Tänker oxå på hur mycket radio betydde när man var liten. Då fanns ju inte detta utbud som finns idag och man kunde riktigt längta till en viss dag och tid så det var en hel timme med musik man gillade. Vi hade en transistor radio som jag bar runt på och jag blev så glad när vi skaffade en bandspelare och ännu senare en radio med inbyggd bandspelare wow vilken teknik...Några i min ålder kanske minns: rakt över disc, poporama, Discorama, upp till 13, tracks,bandmaskinen osv gudars vad det var bra.
Jag minns hur man utvecklade en fantastisk teknik att spela in på band från radion utan att det blev hack i ljudet,
Musik var så mkt viktigare när jag var yngre och jag tyckte faktiskt att det var mer melodi och inte bara massa ljud som det ibland blir i dag.
Man gjorde blandband och olika sorters musik för dans, när man var ledsen eller glad. Jag var intresserad av all möjlig musik utom visor och jazz. Något som är underligt var att ett av mina stora hatobjekt var Fred Åkerströms låt: Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag... tyckte det lät fördj...ligt. Nu tycker jag den är jättefin tom sången hahhahaha. Ja är det ngt som jag verkligen kan säga är mitt livs stora lärdom, förutom klassikern att aldrig slicka på en isig järnstolpe vintertid så är det att aldig säga aldrig.....Så många gånger jag har haft fel ...ojojoj.
 

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2013-03-11 09:13:05

Hej, såg din fråga angående pärlplattorna. Jag har använt midi-pärlorna, men har just köpt in mini-pärlorna, så jag ska prova dem i veckan.

Gissar att det är lite pillrigare, men det är ju lättare att göra t.ex. örhängen. De blir lätt lite stora annars :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela