myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Sammanfattning av 1 maj

Publicerad 2013-05-02 07:31:07 i Allmänt,

Ja vi hade det jättebra. Vi pysslade och röjde och målade och hade det riktigt mysigt. Dessutom fanns det kvar mat så middagen var bara att värma, lyxigt och bekvämt. Dottern med familj kom som snabbast och la om däck så lite bäbismys hanns oxå med.
Det är så konstigt, alla generationer som klivit upp ett snäpp, villl alltid att ens gäster skall få ngt i magen. Eller? tänk efter ni som kommer "hem" frågar inte era föräldrar om ni vill ha ngt att äta?
Hursomhelst så tänkte jag att lillan skulle få lite kokt potatis, när jag hade små så mosade vi med smör och mjölk. men nu är det big no no. Så jag tog lite olja och vatten??? hur gott blev det???
Men vad som glöms bort är att de små känner smak av råvaran, vilket är mkt bättre. Att det är konstigt är bara för att vi är van med att allt skall smaksättas. Ganska dumt egentligen.
 
Men Millan är så kul, för hon tycker inte om ljum mat!!! När jag gav henne en sked så kräktes hon nästan och uppträdde som att jag gav henne skållhett. Tycker det är så konstigt, men hennes mamma tycker inte heller om varm mat. Kan bero på att hon inte är van med det.
Som liten satt hon ju och surrade öronen av oss vid middagarna och höll hov och använde middagstiden till att mingla med oss alla andra, som åt!! Vilket resulterade i att när hon väl började äta så var ju maten kall.
Ja kära värld vilken liten pratkvarn.....Dessutom föredrar hon plockmat, kanske för att det underlättar själva ätandet och pratandet. Ja hon är min gullrumpa så stor hon är........
Tänkte just på andra situationer som man som förälder få vara med om. Ville era barn oxå prata med er när ni var på toa?? Bankade bakom dörren: - Mamma vad gör du? mamma vet du att .....
 
 

Kommentarer

Postat av: Magnus

Publicerad 2013-05-02 12:18:17

Jag vette tusan hur det är med er, men jag klarar inte av för varm eller stark mat. Jag kan inte dricka té utan att vänta minst 15 minuter på att det ska svalna och är det starkt så går jag under.

Det måste vara förfädernas grankottsdiet.

Svar: Så konstigt. För jag vill ju ha det varmt. Väldigt varmt skall drycken vara. Jag har ju mjölk i kaffet och då blir tex bryggkaffe för svalt, då det har en lägre temp än kokkaffe. Jag måste kolla med Mattias hur han föredrar te och kaffe. hahahha..Ja vilka spännande empiriska studier
myma.blogg.se

Postat av: My

Publicerad 2013-05-03 14:24:35

Jag klarar ju inte heller av stark mat. Undrar vart vi har fått det ifrån?? Pappa envisades alltid förut med att köpa enligt honom "milda" chips och grejer, men jag behövde typ 10 liter dricka till det för att det blev för starkt..

Svar: Vad konstigt. Jag tycker ju om stark mat och har alltid gjort. Men jag minns inte hur Pappa ville ha maten. Vi lagade väldigt plain mat i början, av vårt förhållande, men jag vet att han tyckte om vitlök i alla fall.
myma.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela