myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Jag hann inte....

Publicerad 2013-11-24 08:13:30 i Allmänt,

Som ni märkte så hann jag inte blogga ngt alls igår. Dagen var full av annat, så att säga. Men vi börjar där vi slutade. Jag "övertalade" maken att han absolut ville köpa ett par gardiner!!! kan man tänka sig han lät sig övertalas och vi for snabbt som ögat efter hans jobb och han köpte jättefina gardiner....Jag hade berättat att jag hade köpt in oxfile och smaskens till middag, så han var på bra humör hahahah
Mötte ena sonen på Ica och han ville gärna komma över på middag.Efter middagen kom en annan av sönerna och vi såg på tv och åt chips och dipp. När de for såg vi Bron, en så där fyra avsnitt och jag var så trött att ögonen blödde. Blev bara lite kort gjorda......
Vaknade tidigt och kom på att tvätten fortfarande var i tvättstugan! Men jag vaknar ju så tidigt så det var ingen fara på taket. Gjorde ordning löner och sen så var det daxs för lite jobb. Mycke folk var det och det trodde jag inte. Det var ju innan lön och vi trodde folk ville spara sig till Skyltsöndagen idag?
Vi var hemma vid halv 4 och halv fem skulle vi vara stassade och klara för mingel på Äpplet. Nemas problemas för oss som är så snabba och effektiva hahaha. Ja faktiskt så är vi det, vi hann duscha, stryka skjorta, äta mackor och byta om på rekordtid.
 
Det var mycket folk på denna fest som firade av alla som jobbat 25 eller 35 år i företaget. Flera gånger tänkte jag att det var många som faktiskt jobbat länge på denna arbetsplats. Jag har ju jobbat på olika arbetsplatser genom året och jag hopppas att de som jobbar på Volvo inser hur bra de har det och vad mkt fint deras arbetsgivare gör. Man snålade verkligen inte....först fick vi jättegoda röror av olika slag och dryck till det upplagda på jättesöta träskivor, ja rörorna alltså. Det var dukat jättefint i två olika gröna nyanser och det så stiligt ut må jag säga. Har ju varit tidigare på Åpplet på middag och det här var betydligt tjusigare.
 
Platschefen berättade lite om Volvos historia och vad som hände för 25 respektive 35 år sedan, när kvällens jubilarer anställdes. Jubilarena fick sin avtackning en och en och en tjusig bukett, det var över hundratjugo, men det var verkligen inte tråkigt utan det var persinligt och trevligt.
Sen fick vi in förätt och nubbeflaskor las fram i korgar, det var bara att pocka,,, Sen huvudrätten som var underbar med minst femton smaker!!!! tänkte när jag såg menyn att; Nu serberar de allt som är gott på en tallrik och det kommer ju att bli för mycket....men det var fantastiskt gott. Potatiskaka med bacontäcke och en perfekt stekt oxfile i tryffelreducerad sås med färska blåbär. En sallad på getost, honung, balsamvinäger, ruccola, russin, valnötter och ngt mer.....så himmelskt gott,
Till det var det gott vin även ett gott alkoholfritt alternativ som jag fick. Det var hela tiden roliga historier och annat som pågick under tiden och en trevlig stämning. Vi satt vid det sk honnörsbordet, men det var inte stelt utan en gemytlig stämning. Det applåderas för oss hustrur som fick stå ut med att våra partners jobbade mycket. Nja vet inte om en applåd räckte för de åren när min hälft aldrig kom hem i tid.........jag hade oxå ett jobb som krävde mycket av mig. Men jag fick då lov att pallra mig hem till ungar som skulle ha mat och skjutsas till träningar.....bitter? Jajamensan. Nåja åter till gårdagen. efter middagen så blev det dessertvin och hjortronparfait med västerbottensostflarn och färska hjortron. Sedan kaffe och minst sex olika sprit och likörsorter. Fastän det bjöds och fylldes på rätt friskt så var det bara en uppsluppen stämning och ingen som utmärkte sig berusad.
Efter allt detta kom det in gigantiska godiskålar hahaha jag fyllde handväskan hahahaa. Vi for strax efter dansen börjat och vi var verkligen nöjda och belåtna med kvällen. Jag var skitsnygg och en av jubilarerna en kvinna som jobbat 35 år hade sagt till maken att han hade en verkligen söt fru....så att jag hade lyckats med både smink och annat....Jag måste säga att halsbandet måste ha bländat kvinnan med allt sitt strass.....hahahha
Hemkommen hoppade vi i morgonrockarna och drog av fyra avsnitt av Bron,,,nja jag sov lite här och där, måste erkännas. Men en toppenkväll blev det och såhär efteråt så undrar man vad vickningen var????

Kommentarer

Postat av: Marianne.

Publicerad 2013-11-24 16:31:19

Saknade ditt inlägg,! Jag börjar bli beroende,skönt att det gick bra med både strassen o stassen!kram

Svar: Så roligt att höra. Jag var mycket nöjd hahhaaha
myma.blogg.se

Postat av: Elena

Publicerad 2013-11-24 20:42:52

Om jag inte hinner dit innan Du skickar Panduro i morgon så kom jag ihåg en sak som måste med på ordern. Maxi stick pärlplattor, du vet dom för piggarna. Helt slut och en kund ville att vi tog hem fler. Och tack för idag. Tomten blev mkt bra!

Svar: Det har jag beställt :)
myma.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela