myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Ok fel igen då??????

Publicerad 2013-11-29 06:54:31 i Allmänt,

 
Fick följande meddelande från dottern:
 
" Haha tror inte du fattar ändå.. Hen = han eller hon. Så en piprensare är nog en den. Annars skrev du precis "en piprensare är han eller hon", vilket blir lite konstigt?! Man ska kunna sätta in han eller hon där det står hen. Kan man inte det, så används det fel.

En del känner sig varken som en han eller hon. De måste ju faktiskt få kalla sig hen isåfall. Det handlar inte om att ta bort något kön. Det handlar om att underlätta språket och ge ett alternativ till de som inte känner sig som varken en han eller hon.

Jag håller med om att "hen debatten" har blivit löjlig. Men det beror ju på att folk har gjort sig en egen tolkning av ordet och sprider den. Istället för att faktiskt ta reda på den rätta definitionen och det rätta syftet. Vissa kan faktiskt använda hen rätt och om några år kommer det nog ses som mer självklart."
 
Ok gör om gör rätt. Så nu vet ni det.
Jag har dessutom snabbt fått omdirigera mina planer. Hade ju en del hahahaa Men det är sjukdom så nu blir det ändring igen.......Har inte en susning hur jag kan lösa detta hmmmm men vi får väl se???? För övrigt så gick vi och la oss så tidigt igår, så nu på morgonen var maken ivrig på att fara på jobbet: Så att det blir fredagskväll så fort det går.....Ville inte påpeka att det går inte fortare bara för att du börjar tidigare....snarare bara en längre dag.
 
För övrigt så är det födelsedags dag idag, äldsta flickan fyller år hipp hipp hurra. Det var 25 grader kallt ute och snö och faderns bil gick sönder på hemvägen från BB.
Vi låg och pratade om det innan vi somnade och hur märkligt det är när barnen föds. Det spelar nog ingen roll om man föder 10 ungar, det är ändå en sådan speciell känsla när man ser dem för första gången. Det finns inget invant och gammalt i det mötet. Nu måste jag ta tag i den här dagen. Vi hörs alla bloggerlovers hahahha
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela