myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Syrgas är ingen dans på rosor.....

Publicerad 2013-11-15 07:11:07 i Allmänt,

Min mamma har ju syrgas hemma och bör använda den 20 timmar om dygnet, Hon tycker det är jättejobbigt och känner sig väldigt hindrad av slangen som alltid trasslar runt. Förutom att maskinen drar jättemycket ström, vilket jag tycker är konstigt!!! den drar mer ensam än alla maskiner i hemmet!!!! Så är städning och vädring jätteviktig. Oxygenet fastnar nämligen i hår och kläder och alla textilier bör vädras varje dag. Håret bör kammas extra noga!!! Anledningen är att det annars är väldigt brandfarligt. Inga ljus får tändas och fett på händerna tex handkräm avråds. Mamma som är trött orkar ju inte vädra allt utan försöker koncentrera sig på sängkläderna.
Snacka om att jag känner mig som en dålig dotter som inte kan hjälpa henne mer,.....
Nu måste vi börja diskutera hemtjänst......inte lätt. Mamma är ju sån som vill kunna allt själv. Jag kan inte avvara ngn tid alls, speciellt denna årstid. Men jag kan säga att hon mår inte så bra nu och känner sig nere och hängig.
En vårdplanering är på sin plats nu.
Ja fy bubblan vad jag tycker synd om henne just nu.
För övrigt så är nog allt bara bra. Är man bara frisk så fixar sig allt annat. Idag är det fredag och vi skall nog dricka lite glögg ikväll tror jag. Men jag måste ha mandel, så det måste inhandlas. Tycker inte om det lika mkt utan mandel.
Vi har oxå gjort annons om att jultomten kommer på skyltsöndag. Vi kommer även att ha must och pepparkakor. My som skall vara tomte kommer att förgås av värmeslag hahahaah Antar att hon får sitta ganska centralt bredvid dörren så det kommer in luft hahahaha
Vi har gjort likadant ett annat år och då stannade folk och bara glodde....jajamensan glodde.
Nu skulle jag bara ha fixat en säck som tomten kan ha. Är det ngn som har en för utlåning? Gran har jag och papper och pennor att skriva önskelistor på hahahaa allt givetvis från konstnärsshopen hahahaha

Ja nu är det bara det svåra kvar och det är att köpa pepparkakor....hur många kommer. 100..300...4000 ???? Många pepparkakor blir det.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela