myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon Torsdag

Publicerad 2013-10-03 07:15:49 i Allmänt,

Jag har alltid gillat torsdagar, antagligen för att förr städade vi på torsdagar och det var så fint att vakna på fredag och det fortfarande var fint. Sen så vet man att det snart är fredag. Om man jobbar i vården så har man sällan vad jag kallar fredagskänsla. Då jobbar man alla möjliga dagar enligt schema och när man provat på att bara jobba vardagar, så tycker man att det är skönt med Fredag.
Vi jobbar visserligen oxå lördagar, men jag tycker ändå att jag känner fredagskänsla. Dels så "känner" man av det från kunderna, men oxå att tempot och arbetet är annorlunda på helgen. Inga beställningar eller påfyllningar på samma sätt. Kunderna är mer avslappnade och vi kan ha "strosare" i butiken. Jag tycker om att se just strosare för det betyder att det är tillräckligt intressant att bara gå runt och kika och kanske få ideer.
Men det kan oxå vara lite lurigt, då en del kunder vill ha lite mer hjälp och vi är färre som jobbar. Men det brukar lösa sig om man ber dem vänta en liten stund.
Idag så kommer jag att sluta tidigare och imorgon skall jag vara ledig. Är väldigt sliten i kroppen just nu. Har i princip varit sjuk sen mitten av augusti och nu är kroppen slut på. Men det är min egen förskyllan då jag inte skött min(a) förkylningar. Har nu gått från virus till bakterier.....Så är det riktigt tyst så hörs det nästan att den skriker.
 
Jag kan bara tacka gudarna att kvinnorna på jobbet, klarat jobbet galant. Det är ganska kul, vi är både mitt upp i julprodukter uppblandat med Halloween. Sen så går det produkter som inte vi räknat med. Handeln är ganska intressant och som ett levande väsen. Det är svårt att förklara, men den svänger och far. Plötsligt är det ngt i en tidning eller på tv och vips så har vi förfrågningar om den mest udda varan.
Tänk om man kunde samarbeta med Ernst K då rackarns kunde man styra sin försäljning. Tänk er om vi valde en produkt tex gröna piprensare och brunt silkespapper. Han svängde till ngt kul med dem och vips så kunde vi sälja piprensare och silkespapper till vi kräktes. Jag är oxå lika påverkbar så jag vet att det funkar hahahaha
 
För övrigt är allt bra och tuffar på, maken jobbar långa dagar, men verkar trivas med sitt nya jobb. Jag har dock förståelse redan nu att han tyckte att mina dagar var långa förr när jag jobbade så mycket. En fördel är dock att jag kan se på History channel så mkt jag vill. Nu följer jag två serier en om utgrävningar i England och en annan om Paris historia. Hade inte en susning om att Parisarna gjort så många revolutioner, princip var tionde år under hela artonhundratalet. Det franska blodet svallar ofta.
Nä nu ska jag dricka en kopp och sen bege mig iväg, så att jag med hyfsat gott samvete kan fara hem hahahah
Här var Parisarna oense igen...
 

Kommentarer

Postat av: Elena

Publicerad 2013-10-03 12:19:52

För det första håller jag med om att man har lyckats när man har strosare och "jag kom egentligen in för att handla.." för det andra kalla det inte att va ledig när det är sjuk du är ;)krya på dig

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela