myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fy bubblan

Publicerad 2014-04-10 07:24:16 i Allmänt,

Läste att en skola tagit bort både smör och mjölk med orden att det skulle vara för fett!!! Bullshit säger jag det är besparingar. Det är så trist att det skall bli så att det sparas och sparas och att inte det bara kan sägas att det beror på det och inget annat. Hur skall det bli när mina barnbarn börjar skolan?? ska man börja skicka mat och mackor med demdå? Tänker direkt på ett program från USA som jag såg när en hink på ca 3 lit, friterade kycklingvingar var billigare än 1 grönt äpple...ja ett enda äpple.
Skrämmande tycker jag. Tänker direkt på de barn som inte kommer att ha med sig ngt till skolan. De vars föräldrar som inte ids eller har råd eller liknande. Jag tror tyvärr att det är så det kommer att bli.
Men det retar mig oerhört att inte de styrande har ryggrad nog att säga sanningen. Minns min tid i kommunens tjänst då jag själv blev uppmanad att "ljuga" när det skulle bli besparingar. I min värld är det så socialdemokratin har blivit. Allt låter så förbenat fint med lika för alla och hej och hå, men i själva verket så är de lika "hungriga" som deras blåa motståndare. Jag som började min politiska värderingar hos VPK och sen sossarna och nu hos de blåa.
Hur och vad hände? säger sonen som är sosse..hur kunde det gå så fel? frågar han mig. Ja det finns bra ett svar. Jag är så förbannat less på,att inte de flesta vågar stå för att man tänker först och främst på sin egna omgivning och inte på allas. På förljugenheten och de tomma orden och falskheten. Tycker det är bättre att säga som det är och gå utifrån det. Jag är visserligen blå men för det är jag inte mot människor och deras väl och ve. Jag bryr mig om min medmänniska men mer om min familj. Det är en jättestor skillnad i det alla fall för mig.
Men istället fifflas det bakom ryggar och görs dimridåer. Dumheter i min värld. Orättvisor gör mig galen. Eller rättare sagt när orättvisor inte ens är orättvist utan bara dumt och idiotiskt. Tänker på när det var jultid och varje verksamhet skulle få en peng till personalen och lika stor skulle det vara för det skulle ju inte vara orättvist. Problemet var att socialtjänsten kanske hade två tusen anställda och samhällsbyggnadkontoret 200 st. Gissa vilken verksamhet som fick julklapp och jullunch????
Jag vill bara kräkas spy och kasta upp när jag ställs inför sådan dubbelmoral.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela