myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Bara måste..

Publicerad 2014-08-12 14:53:20 i Allmänt,

Bara måste skriva av mig min upprördhet....Läste i VK ngt så hemskt som jag inte kunnat släppa sedan i morse.
En gammal sjuk man som blivit äten på av råttor!!! De hade gnagt både på fingrar och näsan...Han bor på ett äldreboende i södra sverige. Han kunde inte själv larma personalen utan de hittade honom i den situationen.
Men hallå...skall det verkligen vara så här?
I vårt sk fina land. Hade det hänt på ett fängelse eller ngt sådant så skulle det bli stora rubriker, men nu bara en liten notis. Jag skäms att detta skall kunna ske på ett äldreboende.
Minns en gång en gammal man som pga platsbrist fick ligga på ett läkarkandidatrum, när jag jobbade på NUS. Hans kläder och tillhörigheter låg på hans ben och jag tog dem och la dem på golvet då hans ben var väldigt svullna. Han var döende men ingen av oss kunde sitta hos honom där han låg i ett kalt rum alldeles övergiven. En av hans sista meningar var: Inte trodde väl jag att jag skulle dö så här....det är inte människovänligt och måste strida mot ngn lag....Jag skämdes då oxå.....
 
Jag kommer att strida för mina äldre. Jag kommer inte att tillåta att de dör på ett sketet tomt rum, utan värdighet.
Jag skulle så gärna vilja att det fanns privata sjukhem, som i södra sverige. För i den offentliga finns det inte utrymme för mänsklighet.Det är inte personalens fel, utan det är alla bromsare till privata alternativ som ställer till det. Idag så lever de äldre längre och resurserna har inte ökat. Hade de privata alternativen fått blomstra mer så hade det blivit mer över till den offentliga vården.
 
Förbaskade vänstervridna pack skulle jag vilja säga men det får man inte för då är man inte politiskt korrekt. Så det säger jag inte.......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela