myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Ett till inlägg...

Publicerad 2014-12-17 08:05:58 i Allmänt,

De pratar om alkohol och julen på radion. Vad jag kan förstå så är alkohol ngt inslag som brukar finnas på mångas julbord. Jag kommer aldrig servera ngt annat än lättvinsglögg och julöl på mitt julbord. Alkohol i kretsen av mina nära och kära är inget som jag tycker passar ihop vid julbordet. Egna erfarenheter och det faktum att jag inte vill att barn skall finnas runt onyktra människor är anledningen. Visst har det hänt att barnen har varit med på fester med alkohol, men det är inget som har hänt ofta eller varit annat än glada tillställningar även för barnen.
Varför snaps på julbordet? Det fattar inte jag....eller är det kanske bara jag som överreagerar??? De som nyttjar det kanske kan hantera sprit bättre än jag? Jag skulle bli asplakat....Nä här serveras det litervis med julmust. Kanske blir det en liten whiskey för maken på kvällen....på sin höjd.
Förutom sprit på julbordet saknas även alla möjliga saker som syltor och aladåber....blä...vad sånt är läbbigt. Vad i fanken är det i det där dallret?
Jag längtar dock mest efter ris ala Malta........svensk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela