myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Jamen godmorgon kära jag...

Publicerad 2014-02-18 07:17:28 i Allmänt,

Det är viktigt att egoboosta sig tror jag. Att stanna upp och betrakta sig själv i spegeln och gilla det man ser. Svårt ? ja åtminstone vissa dagar. Jag försöker göra det, men det är inte så lätt. Upptäcker rynkor, hår och alla möjliga brister men säger högt inom mig- Jag tycker om helheten. Vad är annars alternativet, att operera sig till ngn annan eller inte finnas alls??? Nej då föredrar jag att leva och då måste jag gilla denna kropp, för vi ska kampera ihop livet ut.
Men man kan ju undra hur det kommer sig att jag gillar mig själv (obs detta sker inte varje dag), Jag menar att jag är överviktig, dålig kondis, rökare, hår som tagel, rynk och häng lite här och där. Ja jag vet inte men för ca 3 års sedan gav jag mig själv "syndernas förlåtelse" Var på väg till jobbet och det var varmt och det såg ut att bli en bra dag,Då slog det mig att jag skämts över min kropp i så många år och bantat med jämna intervall. Så mkt energi som jag slösat bort med att vara missnöjd, när jag hellre kunde njuta av att känna solens värme mot min kropp. Så mkt negativ jag kännt mot mig själv istället för att njuta av kärleken jag får från min man. Då bestämde jag mig att sluta tänka negativt om mig själv. Att acceptera mina brister och istället åtgärda dem när jag själv vill eller tycker det behövs. Så mycket bättre mitt liv blev sedan den dagen.
Visst vill jag vara smalare, mest för att jag kan köpa de kläder jag vill, Visst skulle jag vilja vara mer tränad, brun och noppad och stylad. Men jag kan fixa det om jag vill och har ork och lust. Inte för att jag känner att jag måste för att jag måste... Förstår ni skillnaden?
Detta tankesätt kräver dock regelbunden träning och vissa dagar kan även jag känna att jag är så ful och eländig så jag skrämmer små barn. Men det är ok, så länge jag inte hemfaller åt att låta den känslan ta över mitt liv. Då måste jag se mig i spegel och upprepa mitt mantra; Ingalill du är OK, du duger, du lever.
 
Nu har vi varit djupa nog och kan fortsätta surra på. Gårdagen var lugn på jobbet och jag gjorde inte många knop. På aftonen gormade jag med papper och glömde byta glasögon. Det resulterade i huvudvärk intill illamående....smart nej inte det minsta. Skulle nog inte överleva ett migränanfall hahaha. Jag valde att gå och lägga mig, kära maken sa att ta en aspirin? men nä den här tjurskallen tycker ju inte om tabletter utan jag sa att jag går och lägger mig istället. Resultatet? ja efter 1,5 timme fick jag gå upp och ta en tablett....så onödigt och dumt, varför tog jag ingen direkt och kunde fått sova?
Ikväll så har jag det lite stressigt och mkt inplanerat. Jag stänger och sen skulle jag vara barnvakt och sen hälsa nya grannar välkommna (styrelsejobb) allt naturligtvis samtidigt. hade även utlovat ett besök hos mamma,,,,,ojojoj taskig planering. Nåja vi börjar väl här och nu och det betyder en kopp kaffe och sen påklädning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela