myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Det är ett tag sen....

Publicerad 2014-06-15 08:44:49 i Allmänt,

Jag har inte skrivit på ett par dagar. För det första så har jag varit så ini bängen förkyld att jag inte orkat öppna datorn överhuvudtaget. Det rinner bara mer då...inte bara snor utan det rinner från ögonen om man anstränger sig att försöka läsa. Vi var ju bortbjuden till goda vänner på fredagen och det kändes ju inte så kul att vara en snorbobba då. Men det gick så himla bra och jag både åt och drack gott och kände smak!!! yippie. Kvällen var väldigt trivsam. Inte minst för att det kändes bra att få lyfta tankar och funderingar som jag haft, en del ganska kontroversiella och då är det så skönt med vänner som man kan diskutera dem med.
 
Jag är ju så himla anti mot en del saker och kanske lite diskussionslysten. Skall försöka förklara....låt säga att man diskuterar att man i kina aborterar flickfoster och att det är förfärligt och ngt som man själv aldrig skulle göra.....då vill jag genast diskutera emot det.....jomen det skulle jag visst göra..... Varför jag gör ngt så idiotiskt har jag många gånger funderat på men anledningen är nog att jag lär mig så mkt om mig själv och att jag tvingas tänka ur ett empatiskt och värdeperspektiv vilket jag för egen del ständigt behöver reparera och fundera på. Vaaa säger ni kanske varför skulle man abortera ett foster pga kön....jo jag kan förstå det. Tänk er att ni lever som kineser???nifår bara ett barn annars blir det höga böter eller ngt annat ännu otrevligare. Detta barn skall sedan försörja dig när du blir gammal. Det är det barnet som du skall bo hos och få omvårdnad av. Då är det ju så att pojkar får lättare jobb, jämnare lön och högre lön. Så vill du inte dö svältdöden så har man inget val. För din dotter kan inte kräva att de dels ska ta hand om makens föräldrar och dig??!!!
 
Jag tycker det är så viktigt inte bara för min egen skull utan för alla att tänka på att man vet inte hur man skulle göra eller reagera eller tycka när man hamnar i en ovanlig situation. Det  är så många saker som jag tror att jag aldrig skulle göra eller säga men det skulle jag nog göra...tex tjuvskjuta en elefant för dess betar bara för att få pengar och försörja min familj....ja jag tror faktiskt det.
 
Men nu till ngt betydligt lättsammare......igår så hade jag det väldigt bra. Maken hade köpt en ny grill och han fixade och trixade och gjorde sallad och grillade och plockade bort och tvättade...jag gjorde....inte ett skvatt. Det roligaste med detta förutom att jag hade det så bra och bara njöt av att vli upppassad var att det var inte jag som somnade i soffan.....Nu var det jag som väckte honom och sa att nu går vi i säng hahaha
Skall inte jobba ett dugg med papper idag utan tänkte baka en rabarberpaj med mandelmassa, pyssla lite och kanske men bara kanske fara till Obbolamarknaden. Den är ju inte så märkvärdig att besöka.....ganska pretentiöst att kalla den marknad......ja vi får se.
Fortfarande snorig och eländig men ingen feber och halsont men kraxig och hes. Yrsligheten är som bortblåst vilket är skönt. En del av mig mår så himla bra och har inte mått så här bra på minst sju år.....så i det stora hela så är livet ganska härligt...lite gropigt och guppigt emmelanåt men raksträckor har ju aldrig varit min grej.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela