myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Jag är så blödig....

Publicerad 2014-11-06 07:51:06 i Allmänt,

Var inne på FB och såg ett klipp där två syskon länge önskat sig en hund. När de en dag sitter vid köksbordet och gör sina läxor ställer pappan ner en kartong på golvet och går därifrån medans mamman filmar. Det tar ett tag innan barnen upptäcker den lilla valpen i lådan då de är väldigt upptagna med sina läxor. Först blir de förskräckta men efter ett tag så inser de att det är en liten hund i lådan och frågar försiktigt om den är deras....sen börjar gråtkalaset...flickan gråter och upprepar thank you...säkert tretttio gånger och kan inte riktigt förstå att hennes dröm nu har gått i uppfyllelse. Jag bölar som en stucken gris.....
Tänker då osökt på de djur som florerat i familjen och om de djur som de egentligen ville ha. När Mattias skulle fylla 6 år så ville han så gärna ha en orm eller en schäfer. Han fick ett marsvin......besviken...ja. Hugo som marsvinet hette levde superlänge ovanligt länge för att vara ett marsvin.
När Mangnus var liten så ville han så gärna ha en Ko......jag förklarade att vi inte bodde så bra för att ha en ko...jamen tyckte han om vi ngn gång flyttar till ett hus??? Ja sa jag det skulle nog gå bra....i tanken att jag nog aldrig skulle flytta till hus...
Flera år senare så kom den dagen att vi skulle berätta att vi skulle köpa hus......och det första ungen säger ...glädjestrålande.....ja nu får jag en ko....det blev en kanin.
 
Jag tycker synd om alla barn som pga av tex astma aldrig fått möjligheten att få krama och ge kärlek och känna kärlek från ett djur. Spelar nog ingen roll vilket djur det är, även om jag själv har svårt att känna närhet till fiskar. Eller kräldjur och åttabensvarelser....men det går nog oxå. 
Idag så blir det jobb hemmavid, började igår då jag gjorde kundfakturor framför televisionen. Känner mig inte så taggad men det är bara att köra på. Maken funderade i morse om det var försent att sadla om.....va!! sa jag vad vill du då göra? Jag vill inget göra jag vill bli katt....Se på honom, sa han och pekade på kisse som låg på rygg på bordet och låg och mös av värmen från lampan. Ja han får vara på bordet när vi inte har mat eller dukat och han förstår skillnaden.
Måste nog erkänna att jag är lite trött på kvällarna...igår ojade jag mig och sa att det måste bli en tidig kväll för jag var så konstigt trött. Ja sa maken det är vårtröttheten som slagit till???? Jag stirrade lite grann och funderade om jag hört rätt. Jamen sa han den kommer väldigt tidigt i år.....har jag hört
Nu skall jag skjutsa My för andra dagen på "bedömning" igår så kunde hon knappt ta sig framåt när jag hämtade henne på eftermiddagen. Hoppas att de inte går så hårt fram under dagen. Hon har ju en liten att ta hand om när hon kommer hem.
Men nu måste jag bege mig....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela