myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fredag, jobb men ingen statoilmiddag :(

Publicerad 2014-10-10 08:04:47 i Allmänt,

Anledningen till utebliven middag är att kära maken skall ut på rajraj ikväll. Jag tycker dock att det är helt okey för jag har en del att göra...läs bör göra hahahah. Det är moms på måndag och jag har en del att stå i innan det är klart. Men som jag sagt tidigare nu förtiden är det inget ok som hänger över än längre, det här med bokföring.
 
Var ju på kalas igår afton och åt en jättegod tårta,,,kanske den bästa på länge. Modern hade bakat mkt smaskigt bla vita dammsugare mums..... den lille fick mycket fint och var jättetrött sista 20 minuterna. Kan mycket väl förstå honom...tänk att ha väntat så länge på att fylla år och en massa gott och presenter. Allas uppvaktning och kramar hit och dit.....då är det inte lätt att bara vara 6 år och vilja ha cykeln inne när föräldrarna säger att den måste vara ute!
En annan som hade en stund av dåligt humör var Milou. De kom förbi innan vi skulle på kalas och vi följdes dit. Men innan skulle de få käka hos oss. Hon har visserligen humör men gårdagens utbrott var mer trotsigt och man kan se på henne att det är jobbigt. Alla barn har ju dessa tråkiga utbrott som är jobbigt såväl för föräldrar men även barnen. Tänk att bara måsta kasta smörgåsen i golvet när man egentligen vill ha den.....jamen hur kul kan det vara. Nåja alla har vi gått igenom trotsen och jag kan nog säga att det fanns stunder när man förälder bara ville gå ut genom dörren för att aldrig återvända.
Men efter ett tag så gick det över och hon kunde skratta och hoppa och busa lite med Stefan igen.
 
Äldsta sonen har det lite jobbigt just nu...står mellan två boenden och hittar inget objekt som är intressant på hemnet. Börjar bli brått nu....konstigt nog är jag mer orolig än han.
Uppsalasonen har blivit erbjuden en lägenhet som de känner sig tvingade att tacka ja till. En tvåa som ser väldigt bra ut på bild, men är för liten för dem egentligen. Men de kan ju byta senare. Just nu så behöver de ju någonstans att bo. I uppsala är det jättelånga bostads köer och de har bara en sjuårs kö så de kan ändå skatta sig lyckliga att hitta något. De bor ju nu i studentlägenhet och då de inte pluggar längre så måste de lämna den.
Läget är viktigt för dem eller speciellt för Magnus som pendlar till  Stockholm varje dag och hålla på att byta tåg och buss innebär långa restider. De har ju dessutom dubbelt boende då frun i huset måste bo där jobb finns....Avesta och Falun. Jag tycker de gör det bra och jag skulle inte klara av det.
Hmmm sonen skrev just nu att byter man lägenhet så förlorar man alla sina ködagar??????Så de får fortsätta och vänta....tills en större erbjuds och det kan ta sju år till eller?.....ojoj
Jag är glad att jag har ett hem och inte behöver fundera på ngt sådant. Vi spånade igår på vad vi skulle köpa om vi hade en miljon??? Inte till att bygga ut och sådant utan köpa....kom inte på ngt alls.....ett större dockskåp en väska eller? Ja jag kan inte just nu komma på vad för ngt som är dyrt och som står på vill ha listan. En bil...nä har ju en redan....en matta? nja det är väl inget lyxköp heller. En tjusig kristallkrona modell skitstor skulle jag kunna tänka mig...men vi har ju en ganska enkel liten lägenhet med lågt i tak. Det skulle kanske vara en operation som drog ut allt skinn under hakan och halsen hahahha Nä tror inte det heller...fettsugning jomen det skulle inte vara helt fel. Kan kanske köpa en egen??? och påta på med framför tv:n på kvällarna. Hmmmm det är taget.
Men nu ngt helt annat...Har ju sett halvåtta hos mig nu i veckan...mest för att jag har en bekant som deltar. En av deltagarna hade en meny som stack ut och man kunde förstå att han var en hängiven matlagare och duktig. Igår så fick jag veta att han är kock och som fortfarande jobbar lite som sådan????sponsrad av sitt arbete och lånat porslin osv....det är inte ok tycker jag. De andra är ju lekmän???och glada i mat och duktiga men inte utbildade kockar med lång erfarenhet.....tycker det luktar orättvisa.
Ja vad har ni tänkt göra i helgen då? själv blir det att göra klart bokföring. Handla, ut till mamma en sväng. En del måsten och en del jag vill göra grejer. Jag hoppas att maken vill hjälpa mig att såga till lite grejer till dockskåpet. Jag sågar och sågar och likt förblånat blir det lite, lite snett och en millimeter och det blir glapp. Listerna kostar ju en del så man vill ju inte slösa direkt...
Var förresten och fixade en ny telefon igår. Måste lämna in min och lånetelefonen var en gammal Nokia som var allt annat än kompatibel med mina behov. Att det kunde ta mer än en månad underlättade beslutet och det blev en ny en....
Lite större och med kuliga finesser vilka jag kommer att använda 2-3 stycken hahaahha. Ett ljusrosa omslag till gjorde inte den mindre fin. Stor fin skärm och bra knappar var det som lockade. Samt att man kan skriva på skärmen med penna och sen trycka på en knapp och då blir det en läsbar text. Mycket praktiskt.
Men nu måste jag avluta detta pladder och ta tag i dagen.....den rusar ju fram och jag måste hinna en del innan jobbet börjar.
 
 
.
 

Kommentarer

Postat av: Hanna Karlsson

Publicerad 2014-10-10 22:06:12

Det här med bostadsbristen måste politikerna verkligen ta tag i!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela