myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Gräsänka....makt?

Publicerad 2015-08-08 07:50:55 i Allmänt,

Ja nu är jag gräsänka några dagar och har all makt över....fjärrkontrollen hahha. Nu kan jag se alla program jag vill, som maken tycker är urtråkiga. Känns riktigt bra och nu kommer jag att plöja mig igenom alla kanaler efter allt möjligt tokigt och likt. Min bättre hälft har farit till vårt vackra grannland Norge för ngr dagar med goda vänner. Ett fantastiskt land där jag själv bott i två månader och hade mina planer på att flytta till för gott faktiskt.
Att vara själv ngr dagar kan ibland var skönt även om man saknar sin andra hälft lite då och då. Att gå ut och dansa och roa sig gör kanske en del gör eller träffa goda vänner och umgås. Hoppas att ni får det trevligt i alla fall.
 
I veckan så skickade min dotter en bild från begravningsplatsen där mammas urna är nedsänkt. Hon hade varit där och "uppvaktat" mormor på 78,5 årsdagen. Tänkte åka förbi dit imorgon innan jobbet och sitta och pladdra med mor en stund, kanske hon svävar förbi en liten stund haahhah. Det är ganska stilla och ngt fridfullt med kyrkogårdar och just där vi har begravt mamma finns det en liten damm och bänkar så man kan slå sig ner en stund.
Här sänkte vi ner urnan och sen tog vi ögonmått så att vi "vet" var just hon ligger. Fånigt egentligen, men det känns bra på ngt vis. jag skall då berätta att jag har fått hennes blommor att överleva och att de blommar???
 
Är mäkta stolt faktiskt och det kommer knoppar....även sankt paulian blommar som aldrig förr. Otroligt med tanke på mina sotsvarta växtfingrar.
Igår så skrev jag om en favoritbok och då fick jag tips här på bloggen om en till trilogi som Follett skrivit. Tusen tack säger jag och nu har jag beställt dem på Akademibokhandeln och de beräknades komma islutet av nästa vecka. Så trevligt och är de bara hälften så bra som den andra triologin så skall det bli underbart att få kasta sig över dem. Tänk att få försvinna in i läsebubblan och bara njuta av orden och historien. Tycker faktiskt lite synd om dem som aldrig tyckt det varit trevligt att läsa böcker, för det är så skönt och roligt och kan inte ens mäta sig med att se filmer eller tv.
Idag blir det jobb för hela slanten och det finns mycket att göra och vi har haft en hel del kunder och det kan bli lite snärjigt att både serva kunder och sätta upp nyheter och sådant samtidigt. Men det är bra att det finns att göra åtminstone i morgon för söndagar kan bli rätt trista annars.
 
Vår stora flicka är i stugan med pojkarna och jag hade gärna varit däruppe med dem. Maken pratade med henne igår och det hade varit så pass bra väder att de kunnat plaska lite i sjön. Viggo är ju en fisk i vattnet och lika orädd som sin mor "var" som liten att bada ,fastän det är svinkallt. Idag är vädret lite ostadigt, men jag hoppas att de har det bra. 
Jag har sådan tur att jag kunnat låna dotterns bil nu medans maken tagit vår till Norge och jag gillar hennes lilla blå skorv. Den är lätt att parkera och brummar bara finfint och jag funderar på att adoptera den helt. Så snopen hon skulle bli om den bara flyttade hit....
Nu skall jag ta och plocka bort lite härhemma så det är lite trevligare att komma hem i afton. Bädda och vattna blommor och sådant lite småkrafs. Hoppas att ni alla får en trevlig dag och en skön afton och kväll :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela