myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

I sommarens soliga hagar...tralalalalaala

Publicerad 2015-08-06 08:17:44 i Allmänt,

Ja vi har haft flera varma dagar nu, kanske inte fullt soliga eller utan lite regn. Men man har inte behövt kofta!!! Så skönt och vederkvickande för själen. Häruppe i norr så pågår Noliamässan och jag tror att de har haft bra med besökare. På butiken så har jag lagt märke till mindre norrmän men fler finnar och det är ju kalas att båtarna mellan våra länder har tagit fart igen. Resandet mellan finland och sverige var ju stort och ngt man gjorde lite då och då minns jag från förr och billigt var det. 
Men sen så upphörde det hux flux, kanske för att det liksom inte gick ihop med så billiga biljetter. Jag vet att jag betalade femtio kronor en gång och det var tur och retur!!!
Jag nu börjar semestern kännas avlägsen och det är tur att vi har lite mer kuligheter framför oss. Prag och turkiet för min del och maken till Norge och Prag. Jag gillar att resa sådär lite lagomt och bekvämt, stanna och ta det lugnt.
Ett ställe på väg söderut som vi gillar att stanna vid är Tönnebro som ligger ngr mil norr om Gävle. God mat och ligger fantastiskt vackert till alldeles vid sjön. Jag brukar äta ngt som heter Rastamacka och är supergott. Det är en macka med korv och ägg och jättesmaskiga potatischips till.
Visst är det mysigt och man kan sitta ute och se ut över sjön och det är t om badstrand för de hågade.
Själv har jag som sagt inte ens haft på mig badkläder denna sommar, men jag skall bo i poolen när jag har möjlighet när jag far till Turkiet i september. Det är ju utbildning först och främst men efter dagens slut skall jag minsann kasta mig ut och bara flyta runt och se upp i den förhoppningsvis blå himmeln.
Kvällarna har jag tänkt tillbringa på balkongen och brodera och läsa och bara gona mig. Åh så skönt att bara få vara.....
Det sämsta är väl måltiderna i ett allinclusivekoncept, slammrigt och bullrigt och tjo och tjim. Känner ju ngr av de som skall åka så jag hoppas att vi går ut på ngn annan restaurang ngn kväll och äter i lugn och ro. Själv vill jag inte gå ut och äta, för det skulle kännas lite fånigt.
Kanske kommer hem med ny frisyr??? brukar ha klippt och färgat när jag varit utomlands bara för att....billigt och kul att ändra frilla och bli lite omhändertagen. Vi får väl se och man vet ju aldrig, rätt var det är så har jag löshår.....nä skulle inte tro det haahhah. Verkar vara i bökigaste laget och måsta gorma runt med speciella hårborstar och jag skulle tycka det vore så pinsamt och förlängningarna syntes. Sen så är jag inte säker på att det skulle se naturligt ut med löshår till mitt tagel hahaaha, men skulle vara roligt att prova.
Igår när vi kom hem från jobbet, så gjorde vi bara lite korv och mos och det var faktiskt riktigt gott. Men pulvermos mättar ju inte särskilt länge så det blev en macka senare på kvällen och jag var riktigt sugen på jordgubbar. Har fått jordgubbsdille....det är bara så gott. I år så har vi inte plockat ngr gubbar pga att de var så sena och nu finns det inte tid att plocka ngr så jag får minsann köpa på torget.
Gott gottegottgott
Idag blir det jobb men bara till fem, så sen skall jag hem och dona på lite och räkna ut vad som skall inköpas för virke???? Ja det skall byggas hus....ett dockhus. har köpt trappor så nu när tid finns efter makens norgeresa så skall han få börja bygga hahhahaha. Ett trevånings blir det och jag funderar på att göra ett typ av bed&breakfasthus. Med rum i olika färger och stilar...så kul. Sen så skall vi till Ikea och köpa ett skåp så jag kan ha mina andra hus i utan att de förstörs eller dammar igen.
 
Kommer att bli perfekt och trångt hahaha i vårt sovrum. Tur att maken är förstående och den raraste jag vet och står ut med mina dockskåp. Vi måste nog flytta efter sängen lite grann....hahaahaha. Men spela roll, vi sover ju ändå bara där och nu kan jag sitta där på sängen och se på mina verk hahahaha-
Nu skall jag gå och bädda sängen och fundera på vadför kläder jag skall ta på mig idag. Mulet ...hmmm men varmt så svalt måste det bli. Inte kul att jobba om det blir varmt, fast vi har en del takfläktar som blåser så ini attan på jobbet så alla ni klimakteriatanter....tips kom till oss på butiken hihihihi
Ha en bra dag :)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela