myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Två spaningar...

Publicerad 2015-08-16 11:47:53 i Allmänt,

Min första spaning är att hösten är på ingående uppe i stugan. Gick iväg till soptunnan innan vi skulle fara hem och kände att luften kändes kylig och klar. Ja det är svårt att förklara hur luft kan kännas klar men den känns högre??? ja nu blir det än knasigare. Men jag tror nog att flera än jag kan känna skillnad på lugt hahhaha
Nu är vi i alla fall hemma och maken sågar ut dörrar och fönster i mina huslådor. har ju både lådor och "riktiga" hus. Lådorna köper jag på Lagerhouse och blir perfekt storlek till ett rum. De måste dock få dörrar och fönster och sen är det bara att sätta igång och inreda.
 
Det är till de lådorna ja skall till ikea och köpa ett skåp till. Ikea....ja där kommer min andra spaning som inte riktigt känns okey för mig. Fulfurun börjar komma tillbaka...hu så hemskt. Ser lite sånt på flera uppslag i den nya katalogen, dessutom med kvistar. Känns som om jag redan gjort bort den där eran och vill inte tillbaka. Gamla trämöbler med patina är fina men inte ny furu. 
Men nu tror jag att de vänder sig till yngre personer och till ett mer mångkulturellt samhälle. Nu var katalogen fylld med bilder på människor från flera av jordens kontinenter. Med untatag för Asien????varför är det så??? otroligt lite bilder på människor från tex japan och kina i tidningarna. Tänker lite mer på det sedan jag såg en dokumentär med den asiatiska styrmannen från Startrek. Han var inte bara asiat han är oxå homosexuell, vilket har krånglat till hans liv rätt mycket. Idag är det väl inget speciellt med att vara homosexuell men i hollywood för 25 år sedan var det inte lika lätt.  Asiater får mest bara spela kicksparkande skurkar och karate verkar alla kunna i hollywoods värld. Så konstigt, med tanke på att Asien är ju en jättekontinent.
Nu skall jag fixa i ordning en pajdeg för det blir paj till middag har en massa ost som måste tas om hand. Sen är det tvätt och städ resten av eftermiddagen. Men först skall jag börja grunda några av mina huslådor yippie...
ha det ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela