myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fördomar??? eller föreställningar?

Publicerad 2015-12-08 07:23:49 i Allmänt,

Jag är den förste att erkänna att jag bär på en massa fördomar eller föreställningar om hur saker och ting och folk är i allmänhet. men jag är inte helt körd för om jag får fakta och bra information är jag inte dumtjurig utan kan faktiskt ändra mig.Men.....en del saker är lite svårare att komma undan min dom. Som ni vet så var det grötfest i föreningen i söndags och jag kokade gröt för en armé. Det hade tillkommit ngr fler så det var ju bra att jag kokade till 40 pers. Men....jag säger bara men.... Vår kvinnliga ordförande ringde till mig och frågade om jag hade hört ngt om hur det gick för våra kära kollegor (män) att inköpa det som ålagts dem. Skulle hon dubbelchecka?Har det blivit rätt när karlar skall fixa saker och ting? Skulle de tre verkligen köpa rätt? nä vi bestämde oss för att vi var fåniga och naturligtvis så skulle de fixa det. Jahaja....nu var det alltså 9 barn och 31 vuxna och de hade köpt en flaska julmust?? 2 limpor och 25 tallrikar och två flaskor (750ml) glögg!!!!! det stod även skedar på listan men de glömde dem!!!! Vi är ju inte direkt Jesus som fixade att få två fiskar att räcka till tusen pers. Tack gode gud att lillica var öppet. Tanken var att vi först skulle dricka lite glögg och pepparkakor, och sedan gröt och kaffe med lussebulle. Traditionellt tyckte vi var mysigast och det som vi hade föreställt oss att vi skulle göra och dessutom skrivit ner på inköpslappen. Men........ När vi undrade var lussebullarna var så sa de att de tyckte att fem kronor per lussebulle var hutlöst så det köpte inga. Men vad köpte ni då? sa vi. Vi köpte cocosbollar........Julmys? haahaha Nu hade jag ju just bakat lussebullar så jag sprang hem och löste det. Men ni må ju förstå att det cementerar mina fördomar om hur tingen kan utfalla. Nåja gårdagen var jättebra och vi hann mycket och kvällen var trevlig om än vi stuvade om i programmet. Jag steg upp tidigt och fixade fakturor och sorterade post och jobba undan ngr timmar. Sedan for vi iväg och köpte pepparkakor och ramar på ÖB och bytte kläder och handlade och åt lunch. Nu är väggen klar och jag tyckte den blev bra.
Var på systembolaget och köpte lite fina viner till ngr julgåvor och en sväng intill coop för inhandling av kesella och jäst. Mina lussebullar tog ju som sagt slut hahahaah. Sedan hem och jag satte deg och maken storkok av köttfärssås. Då ringde äldste sonen och vi sa att han kunde ju komma och käka.....när vi dukade så ringde en annan son med sin flickvän och de var i krokarna och vill bli klippt. Ville de äta? ja så kom då? Då insåg vi att det skulle bli lite kämpigt att komma iväg på julkonsterten hahhaahaha. Lite senare ringde My och då tyckte jag att de kunde komma över oxå en stund. Nåja trevligt var det att omge sig med det käraste vi har. Men jag gjorde en stumplåda klar oxå och den blev riktigt fin, även om det inte framgår särskilt bra på bilden hahahaa. Men jag skall ta bättre kort på de andra hahaahha utan mitt fula förkläde....
Idag blir det jobb och jag skall strax börja göra mig i ordning. Men jag slutar lite tidigare så det bli inte lång dag, vilket känns skönt. Men i morgon blir det lång dag och sedan en förhoppningsvis trevlig kväll med middag och show. Ha det så bra:)

Kommentarer

Postat av: anette

Publicerad 2015-12-08 07:32:14

Snyggt!
Vissa karlar är som karlar (inte) ska vara.
Boktips: Jojo Moyes. Livet efter dig, finns som talbok o vanlig bok. Lite trälig inledning men sen tar den fart.

Svar: har kollat in Jojo Moyes men aldrig provat. Hmmm lite nyfiken blev jag allt nu. Tusen tack :)
myma.blogg.se

Postat av: Pia

Publicerad 2015-12-08 09:10:57

Haha, det är tufft att vara kvinna...!! ☺️ Tack för dina kommentarer! ❤️ Ha det! Kram, Pia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela