myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon härliga fredag

Publicerad 2015-12-04 08:41:06 i Allmänt,

Nu är det fredag och yippie säger nog de flesta. Jag har ledig helg men går in och stödjobbar nu under julruschen. Imorgon blir det dock inte så mycket för då skall vi på kalas för fina Sofia och det skall bli roligt. Denna vecka jobbar maken sent och jag har haft ovanligt svårt att somna innan jag vet att han är på väg hem. Så fånigt egentligen men ja jag är fånig. Jobbade igår och efter jobbet for jag och hämtade mina böcker på bibblan och fixade presenten till festföremålet imorgon. Jag hade beställt böcker om Wilhelmina Hallwyl och jisses vilken underbar berättelse om en märkvärdig kvinna. Jag läste ut den ena igår kväll som inte var så tjock och började på den andra.
En fantastisk levnadsberättelse om en kvinna av sin tid som var väldigt annorlunda.
Rik som ett troll var hon och växte upp med många regler och förbud. Gifte sig med en "utlänning" som inte visste hur rik hon var och som hon då visste inte tog henne för pengarna.
Hon ägnade sin andra halva av livet till att samla och bevara för att efterlevande generationer skulle få veta hur det var att leva på hennes tid. Att resa och se andra kulturer och ta hem föremål och katalogisera var långt viktigare än att vara vackert klädd och tjusig. Hon fick oftast titeln sämst klädda av högresestånden.
Någon omtänksam mor var hon inte utan barnen växte upp med barnsköterskor och guvernanter, som inte var särskilt ovanligt på den tiden. Hon ägnade all tid till sina samlingar och hon var nog en av de första som anlitade personlig tränare. En sköterska som kom varje morgon för gymnastik ända tills hon gick bort. En fantastiskt trevlig läsning för en historieintresserad nörd som jag. Jag såg även Jul med Ernst igår och jisses vad den mannen är pysslig. Man blir så sugen på en stor gård och en massa gran och halm överallt hahahaha. Sillrecepten var inte heller tokiga och jag skall nog prova ngn av dem. Nu är pappas julklapp bestämd och nästan köpt :) Pappsen fyller åttio år nästa år och jag och äldsta sonen tänkte slå ihop det med årets julklapp.....Sonen har ju kontakter överallt och nu fick vi ett "pangpris" på en snöslunga. Men kruxet är att firman ligger i Tegsnäset och dit är det ju en bit och slungeländet väger ju en hel del och kräver släpvagn. Ja vi tog en rejäl apparat hahahah. Med värme i handtagen och elstart och förmåga att ta sig fram i kuperad terräng!!!. Så nu skall papps slippa handskotta gården. Idag så blir det jobb och sen hem och slappa. Har en inbjudan från en personalförening om att komma efter jul och hålla en inspirationskväll. Så jag måste fnula ut lite förslag på vad vi skulle kunna hitta på så att den både ovane och vane pysslaren får sitt lystmäte. Har ett tema så nu skall jag bara börja fundera........och knåpa ihop ngr förslag. Men först skall denna dagen klaras av och fundera får jag göra ikväll. Ha en bra dag :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela