myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Jag rasar mot....

Publicerad 2015-12-02 08:58:52 i Allmänt,

Årets julkalender....i och för sig så har jag bara sett ett avsnitt och klipp ur andra. Men fy bubblan så bedrövligt. Var är sagan och budskapet? julmys och julefrid? Nä istället en massa information och lärande och information och i gårdagens avsnitt en misstanke om att pappan inte är pappa till en av barnen?? utan det skulle ha varit grannen?I gårdagens avsnitt skvättes det med hästblod för att visa hur ett blot såg ut men man kunde ha berättat bättre och sagt att det var karamellfärg eller ngt liknande. I avsnitt 21 så förklaras "vuxenskönt" med snippor och snoppar. Det kan väl vara okey men sen funderas det på om det finns ngt vin??? Är det okey? nej inte för mig att det skall vara helt okey att man slutar läsa en bok för att gå och dricka vin???? Tänk på alla barn som faktiskt växer upp i en alkoholdimma.....hur upplever de det? Att det är okey att mamma och pappa sörplar vin för det gör de på julkalendern?
Nej trots att det ännu bara gått ett avsnitt så vill jag å det bestämdaste säga att så här långt är detta är inte okey. Stackars barn som inte får se framemot en mysig kalender med skojsigheter och mys. Nåja gårdagen var riktigt bra, trots ett mindre utbrott på banken. Herreminje vilket gorm för att växla lite pengar. Det mynt som vi oftast växlar är enkronor och det högst tre gånger per år. Det rör sig om 1000:-. Jag brukar i princip bara kila in och fixa det men numer så finns det inga pengar förutom på bankhuvudkontoret. Så dit for jag men de ville inte växla ngr pengar utan tyckte att det skulle jag fixa genom Looomis. Så det skulle alltså komma vakter med min växel på 1000 kr för en avgift på ngr hundra!!!!! Aldrig i livet sa jag och sa att då vill jag växla mina egna pengar. Nä det går inte sa de! Va? sa jag varför inte det? ja men det är ju till ett företag...vad jag skall göra med de pengarna är min ensak sa jag och hävdade att jag vill minsann växla. Då backade de och sa att för den här gången......gör vi ett undantag. Trams säger jag. Sen sa de att en person från banken skulle kontakta mig.Så vi får väl se vad den lilla människan säger. Jag gjorde mozartkulor igår, med nougat och marsipan doppade i choklad med lite hackade nötter på. Smaskigt och mastigt och nu gäller det att inte gå och nalla av dem.
Till middag åt jag risgrynsgröt och leverpastejmacka och till det en massa julmusik. Riktigt mysigt hade jag faktiskt och en stund senare dök Milou upp och vi bakade pepparkakor. Hade köpt en kavel till henne men icke hon ville hellre ha den större. De vart dock väldigt tjocka men det var enda möjligheten till att hon skulle få upp dem på plåten. Hade köpt kristyr och dekorationer men det var svårt att klämma ut från tuben så vi gav upp och lät det vara. Sen doppades det med mjölk och resten kanske fåglarna vill ha hhaahahaha.
Trevligt var det i alla fall. Sen blev det bad och nagelklippning och bokläsning. En trevlig liten stund. Skulle haft en myskväll med grabbarna oxå och vi har pratat om att göra snöglober. Skall kolla med dem när det passar. Idag så skall jag inte jobba utan bara dra benen efter mig hade jag tänkt, tills i afton då jag skall till sonen och fika lite lussebullar. Känns skönt och välbehövligt med en dag utan en massa göranden och fixande. Så jag börjar med en kopp kaffe till och sedan lite bloggläsande. Ha en bra dag :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela