myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

En dag...som var lättare

Publicerad 2015-02-19 07:30:01 i Allmänt,

Gårdagen var nog den lättaste under den vecka som gått. Var ut till H-sund och fortsatte med kylarna och frysarna. Här ber jag om ursäkt till alla sopsorterare....för jag kastade lite hursomhelst utan att sortera och tömma burkar.
Hade tänkt sortera men där mamma bodde fanns ingen matsopa, men mängder av sopkärl. Äldre människor behöver tydligen större sopkärl, än standardfamiljen????
Men jag stannade ingen lång stund då jag insåg att det var onsdag och det var mammas fikadag. Ja nu hade hon i och för sig fikaträff varje dag, men onsdag var den stora dagen då alla kom från olika håll och drack kaffe och fikade. Inte sällan hade hon även mat att bjuda på då.
 
Men jag hade bara varit där i en kvart förrän första plinget på dörren kom och en tant kom för att beklaga sorgen och prata och berätta om hur tråkigt hon tyckte mammas bortgång var. Strax efter henne kom en man och var så ledsen. Till slut fick jag hämta en stol till honom för han hade mycket att berätta om mamma. Han var 97 år och sa att nu var det inte roligt längre att bo där. Mamma hade varit en sådan drivkraft och solstråle och ordnat och fixat och bakat tårta åt honom ofta,, då han älskade tårta......
 
Insåg ganska snabbt att jag inte skulle få så mycket gjort så jag for hem och tog hand om bokföring istället.
Har tagit tag i hennes inkomster och utgifter och idag skall jag försöka sammanställa posterna. Orkar inte städa ut lägenheten så skall ringa städföretag för utstäd.
Idag skall jag träffa präst och beställa blommor och ringa om dödsfallsintyg. Måste ha det för att stoppa utbetalningar, sedan skall allt lämnas till bouppteckning.
Har ringt om var jag kan lämna alla hjälpmedelsgrejer typ syrgas, käpp, rullator osv, så det är klart och även beställt smörgåstårta och bokat lokal.
Gjorde klart inredningsbehovet i den nya butiken. Har ritat och räknat och igår afton så gick jag igenom mina summor med maken för att checka av att det blir rätt. Hade tänkt ringa idag till företaget där jag tänkt beställa inredningen för att gå igenom offerten och ändra och lägga till. Meeeennnn....min telefon laddar inte så nu är den död. Så en tur till telia blir det nu direkt de öppnar. Blir galen när inte teknisk utrustning fungerar. Kommer nog att sluta med att jag köper en ny igen.....lånetelefoner är oftast bara simpla och värdelösa. Jag är beroende av min telefon, där jag har allt....scheman, kalender, ja allt. Sen brukar det ta evigheter när det skall skickas iväg till fabriken och det kan gå minst tre veckor. 
I afton är vi barnvakt till Milou så jag antar att det skall badas och kvällsfikas. Det skall läsas bok och läggas pussel och busas.
Jag börjar gruva lite för själva begravningen, säkert inte konstigt alls då det inte är en situation som man brukar känna är speciellt trevligt. Men nu kommer känslan av panik att jag skall bara bryta ihop. Men å andra sidan vad spelar det för roll??? Nu brukar ju jag vara av den iskalla typen i svåra situationer där jag bara blir analytiskt och praktisk och nästan avstängd. Men med tanke på hur jag reagerat på mammas bortgång så vet jag nu att jag vet ingenting. Återigen så har jag fått det bekräftat att man aldrig skall säga aldrig.....
Nu måste jag dock börja med att gå igenom mail och post, bädda osv innan jag far ner till telia och får ett sansat lite utbrott. I bästa av världar så är det bara fel på laddaren.
Var rädd om dig själv och ta en "kvarting" En kvarting är då man inte gör ngt alls i en kvart. man kan ta en promenad men inte på stan utan där det är lugnt utan intryck. Sitta ner och bara vara utan radio, tidningar eller liknande. Jättesvårt och det är inte många som klarar det, men är rena hälsotipset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela