myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Måndag 6/7

Publicerad 2015-07-06 07:36:00 i Allmänt,

Ja då var det måndag och en ny vecka är i sin linda. Kanske mångas första semestervecka och en del går in i sin andra. Ganska ångestladdat att veta för många att snart är det jobb igen. Men det finns en del som avskyr faktumet av att vara ifrån det sociala sammanhanget som ett arbete kan innebära. De som är väldigt ensamma eller de som är vansinnigt rastlösa. 
nåja själv trivs jag med jobbet och idag skall jag pallra mig dit. Gårdagen var lugn och jag hade bestämt mig för att flytta lite varor och kolla upp om försäljningen förändras. Har gjort ett rörelsemönster...dvs studerat och ritat ner hur folk går i butiken. Först har man en ritning över butiken sen studerar man ngn kund och ritar kryss där de stannar. Då kan man se hur de rör sig i butiken och vilka ställen och hyllor som är mest attraktiva. Jag blev faktiskt lite förvånad då de allra flesta tog en hel annan väg runt i butiken än vad vi trott. Vi har en lång vägg med kampanjer och nyheter och inte en kotte går dit annat än efter avslutat köp.....så är ju inte riktigt tanken. Så nu skall jag ställa dit lite basvaror och undersöka hur det gås runt i butiken då....intressant.
 
Beställningarna är inte så stora nu så därför kommer det ytterst lite varor. Det beror på att när det är slut på huvudlagret så är det slut...och varor kommer in först i augusti igen. Allt står still på sommaren och det är inte kul när det börjar bli tomt i hyllorna.
När jag var ung och grön och skön så var det inte ovanligt att butiker stängde hela sommaren och liksom hela sverige stannade upp under industrisemestern, ja t om försäkringskassan och andra myndigheter stängde och det var inget konstigt med det.
Maken var och byggde tillsammans med sonen igår medans jag jobbade. De skulle fixa till balkongen dvs näta in den så Kisse Lenny kunde vara därute. Vi var ditbjuden på mat så efter jobbet så for vi dit och jag fick oxå se resultatet och en mycket nöjd kisse. De bjöd på en fantastiskt god sallad och vi åt med stort välbehag
Sen var det kaffe och efterätt och det var smaskigt må jag säga. Marängtårta med jordgubbar det går inte av för hackor.
Underbart söta och goda jordgubbar var det och vi talade om hur olika pris det var på jordgubbar. Dessa hade hon köpt för 25:- och de var supergoda och fina. På Coop såg jag att de sålde en kartong för 59,90:- det kan jag kalla prisskillnad!!!! 
 
 
Men ofta så är det så att man får det man betalar för. Det är skrämmande ibland när folk faktiskt tror att de kan betala lite och ingenting och sen förväntar sig kvalité !!!! Folk frågar ofta om det billigaste och sen följdfrågan är det bra kvalité??? Nej säger jag då.....men vill du bara prova så är det okey. Betalar du en tjuga för en pensel tycker jag inte man skall bli förvånad om den spretar och tappar strån. Lägg på en 100 ring och du har en för livet.
Ni skulle se hur det ser ut runt mig just nu....igår så tappade jag ut hålslaget....och det är miljarders små vita cirklar som confetti runt mig. Men feststämmningen uteblev....kan jag säga. Så jag skall ta fram "sugarn" oc fara en varv eller två snart. Vattna lite blommor och tömma och fylla diskmaskinen. Det känns trevligare att komma hem i eftermiddag om det är lite städat härhemma.
Sen skulle vi behövt glutta igenom frysen....är ganska hopplös att fylla den och sen glömma.....med resultatet att jag är osäker på när och vad det är. Att skriva på maskeringstejp  och liknande har jag sällan lyckats vidmakthålla annat än under tiden jag var hemma med barnen. 
Nu är det ju inte så att det behövs slängas en massa mat utan det är oftast kakor eller bröd i påsar...typ med ngr skivor i som nu fått en härlig frysbränna.
Sen så tillkommer det att jag är en kräsen prinsessa och inte gillar fryst mat...ja visst är det fånigt men jag tycker(inbillar?) att det blir en bismak på köttet om det varit fryst och den är svår att krydda bort. Så kött som varit fryst duger bara till köttfärssås eller grytor eller sådant och knappt det. Min make blir fullständigt vansinnig på mig ibland kan jag låta meddela.....
Men nu måste jag rappa på om jag skalll hinna det jag tänkt innan jobbet. Ha det så bra :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela