myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

jamen hallå???

Publicerad 2015-06-18 08:18:18 i Allmänt,

Vi gnäller ofta hur nysvenskar klumpar ihop sig och beter sig illa i vissa områden i städerna. Men kommer att tänka på en serie av program där man fick se en del av spanien där det var en svenskoloni. Jamen där var det tio gånger värre än vad man kan ana. Det var som inhägnade områden och många som bodde där gick aldrig utanför och flera kunde inte ett enda spanskt ord. Alla hantverkare ex rörmokare och snickare var svenskar och de flesta som bodde där var inte ett dug intresserad av att veta ngt om landet de bodde i. Så vi senskar kan vara minst lika knäppa om det nu var ngn som tvivlade.
 
Hörde på radion om klagomål från utlandsresenärer till resebyråerna och det var skrämmande hur dum är vi människor egentligen? Det var klagomål på att sanden var för sandig!!! att det var skamligt att inte ta bort siestan då de borde veta att vi svenskar inte var vana att inte butikerna var öppna, eller att ingen sagt att det var fiskar i havet,,,,deras barn hade blivit skrämda!!!! ja herre jösses vilka tok....
Själv så skäms jag som en hund, när jag hör liknande och är det ngn som tror sig vara bättre än någon annan som bor i världen så är det hemskt. Vi formas av den miljö och social "ring" vi lever i men vi är ju inte bättre för det. Kanske låter snurrigt och förvirrande men för mig är det en skarp skillnad.Det sägs ju att man blir otroligt nationalistisk när man bor i ett annat land och det tror jag på. Att man vill liksom vara med de som har liknande referenser som en själv och firar och äter det som är gammalt och vant är inget konstigt alls enligt mig. Men det är när man utför handlingar som strider mot det landets lagar som man bor i och även i en del oskrivna lagar som jag blir oerhört kritisk. straff som ger mer än två års fängelse...ingen pardon. Då är det utvisning som gäller punkt slut......eller kanske inte punkt slut det finns faktiskt omständigheter i vissa brott som kan påverka. 
 
Vi vill heller inte att djur skall bo på och i våra hus i alla fall vilda djur typ duvor och bin. När vi var nere i Malmö så såg vi flera sådana här "drakar" på hus och tak. En fågelskepnad som skrämde fåglar att slå sig ner och det var faktiskt lite läskigt för det var nästan inget fågelkvitter heller i närheten.
Så jag måste medge att det var kusligt effektivt. Någon i sällskapet berättade att de hade en fuskuggla på sin båt och där fanns ingen fågelskit  heller. 
Gårdagens arbete gick galant och jag hann handla oxå men glömde flera grejer oxå typ smör och diskmedel suck.....så jag skall springa in och fixa det innan jobbet. Då skall jag passa på att köpa svindyra jordgubbar oxå, även om jag tycker att de gubbar jag sett inte ser så fräscha ut trots det höga priset.
Just nu så bakar jag bottnar till sonens tårta och nu är det spännande hur jag skall frakta detta utan att det bara pajar ihop. Det är ju ungsformsstorlek på dem..... men det löser sig nu.
Håller på att packa ihop lite kläder och sådant som oxå skall med och även lite papper. Tanken är att vi skall göra budget och likviditetsbudget nu i helgen. Mest för att hålla koll på närmsta månaderna. Nu initialt så är det en miljon som skall ut och det är min själ och skjorta ingen bra nattsömn. Därför känns det bra att få spalta upp och få lite koll.
Sen så kommer ju höstorder på det och det brukar innebära ngr sköna hundratusen till...puh
Nu efter en liten paus så kan jag konstatera att det finns tårtbottnar klara och nu skall jag packa dem på ngt listigt sätt...hmmmm
I afton efter jobbet så åker vi upp till stugan och imorgon så får vi äntligen träffa och umgås med kära vänner. Så rackarns roligt och jag har längtat länge. Oavsett väder så vet man att man får det roligt och det är minsann en bra början.
Så till vi hörs kära vänner både här runt omkring staden och mina bloggvänner söderöver.
HA EN UNDERBAR MIDSOMMAR <3<3<3 Kram och puss och nyp i stjärten :)
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-06-18 17:26:12

Ha en bra Midsommar du med! Hörs snart igen! Pia 🇸🇪

Postat av: fia

Publicerad 2015-06-19 08:28:32

Ha nu en riktigt skön midsommar och ladda batterierna ordentligt. Sen så hoppas jag att vi ses snart. Ha d gott från oss i Ramsele. (Vi håller på att längta ihjäl oss efter lilla familjen <3)

Postat av: Life of Johanna

Publicerad 2015-06-20 12:25:22

Blir inte förvånad, vi är inte dugg bättre även om många tror sig vara det. Jag försöker alltid tänka att det kan bli vi som behöver fly en dag... man vet aldrig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela