myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Onsdag

Publicerad 2015-05-06 07:59:31 i Allmänt,

Godmorgon på er. Blev inget inlägg igår för jag varken orkade eller hann. Steg upp tidigt och jobbade med papper hela dagen och va så ini bängen less. Kände på eftermiddagen att får jag inte frisk luft och byta miljö, så blir jag knasig. Så vi for ut och åt middag och jag tog grillspett, ris och tzatsiki mmmm så gott.
Sen snabbt hem för jag hade styrelsemöte kl halvsju.
Jag betalar nämligen räkningar för fort!!! Alltså inte mina privata utan firmans. Jag vill ju veta och ha superkontroll på kontot och det tycker jag inte jag får om jag inte tömmer räkningshögen. Får ju räkningar varje dag och betalar de oftast på en gång. Men det är fel för det påverkar tydligen likviditeten och som de säger åt mig. Du ger bort pengarna för tidigt. Dina pengar skall ligga på kontot så länge de kan för att ränta till sig och istället ger du företagen pengar för fort. Så här tycker de att det skall vara.
1 Jag köper en vara för att sälja den och då får jag även räkningen.
2 Jag får varan och betalar räkningen.
3 Men istället för att betala räkningen på en gång, så skall jag vänta tills jag sålt varan och kan betala med vinsten. Så att de pengar som finns på kontot ligger där de ligger.
Lite konstigt men jag förstår hur de menar.....svårt är det i alla fall och det innebär att jag inte känner superkontroll längre vilket är otroligt obehagligt. Dessutom blir det mer arbete med detta system, tycker jag. Nu måste jag lägga in fakturorna i en exelfil för att ha koll på utgifterna.
Min bransch är ju inte likadan över året, när det gäller försäljning utan hoppar hit och dit. Men utgifterna är desamma, vilket jag har haft koll på. Men hur skall det nu gå? Usch så besvärligt, men jag skall minsann ge det ett försök.
Idag så stänger jag och skall in till jobbet. Idag så kommer det varor som är efterlängtade då butiken känns tom efter all lyckad försäljning.
 
Vi har planer på att åka till stugan i helgen och det känns ju helt underbart. Hoppas att vi får fint väder, eller egentligen spelar det ingen roll. Det är bara så skönt att fly iväg dit och bara drälla. Känner att jag är trött och lite sliten så en helg i paradiset smakar bra.
Jag längtar efter att få köpa lite blommor och plantera i krukorna här ute utan att nattfrosten tar ihjäl dem. Ena sonen flyttar till sitt hus nu 1 juni och jag längtar att få böka runt i hans rabatter. Gräva och rensa och göra det lättskött för jag antar att han inte är så road av trädgårdsskötsel. Vi får helt enkelt flytta ut till honom hahahah för jag skall kunna sköta blommorna. Jag förselog det och han bara skrattade och sa ja...varför inte hahahahah
Han har ju lite hus och byggnader så vi ryms säkert.
Milou var här i måndagskväll och det börjar komma lite ord...yippie. Nu upprepade hon mest ett enda ord men ändå....eh min sa hon om allt. Det var hennes stol hennes mat hennes glas hennes  ja allt och det mesta. Kul är det i alla fall.
 
Igår så for vi en sväng och kikade på ÖB och min första tanke var att jag skulle köpa plastpåsar till mamma,,,hmmm tror inte att hon behöver några där hon är. Men tanken slår mig ofta när det ringer att det är hon eller att jag skall köpa något åt henne som jag vet att hon brukade behöva. Jag saknar henne och ansvaret jag hade, svårt att förklara men ibland är det fortfarande så overkligt. Vi ska på seans i slutet av månaden och jag skulle verkligen vilja att hon dök upp. Jag skall sätta mig ner och be henne komma.
Hon svassar säkert omkring här någonstans och joxar runt. Eller väntar på att få se hur hjortronåret kommer att bli.
Nu skall jag göra lite nytta och inte sitta här och tjollra på. Ha en bra dag allihopa
 
 

Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2015-05-06 10:27:15

Saknade henne lite extra igår. Satt och läste saker hon skrivit på FB och skrattade åt allt tokigt. Men nu saknar man det :(

Svar: Ja vissa dagar tänker jag inte alls på henne. Men en del dagar ploppar det upp ofta. Tokigt att jag t om saknar att bi irriterad på henne och att känna ständigt dåligt samvete.
myma.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela