myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Slarv, glitter och andar

Publicerad 2015-05-28 07:29:17 i Allmänt,

Åh om ni ändå kunde se mitt rum just nu.....så himlans vackert. Har min lilla ljuskrona där jag fyllt upp med prismor, men inte riktigt klart och hänger just nu provisoriskt i ett fönster. Hursomhelst så lyser nu solen in och bryts i prismorna och det är så vackert härinne där jag sitter. I tak, golv och väggar så är det reflexer i regnbågens alla färger....åhhhh så fint. Jag kunde inte motstå att gunga till den lite så nu sitter jag fånigt leende och bara ser på alla små fläckar av färger och glitter studsa runt som på ett discogolv på åttiotalet.
 
Jag hade en riktigt bra gårdag där jag mixade tråk med lite slappande i en skön mix. Satt och broderade och lyssnade på min ljudbok i en och en halv timme och det var så skönt. Pysslade ihop två små sängar till dockskåpet oxå och sydde lite minikuddar till. Tanken var att det skulle bli ngn form av barnrrum från det förgångna hahaha men jag får inte riktigt till det så, jag antar att det rummet får stå tills jag får en ide.
 
Jag är en hopplös slarvmaja, med fantastiska intentioner om att hålla god ordning. Jag gillar när det är bortplockat men kan stöka till på mindre än två minuter. När jag skriver här på bloggen och i synnerhet på Ipaden så blir det slarvigt värre med bokstäver och med Ipaden så blir det t om helt vansinniga ord som ersätter dem jag tänkt skriva.
Nåja skit i det, för en sak som jag är irriterad på är att i tidningen så är det inte bara stavfel och rena syftningsfel som retar mig utan det faktum att jag ställer högre krav på det som skrivs i media. Tycker faktiskt att det är viktigt att stava rätt och i en tidning så känns det än mer viktigt. Jag är rätt bra på stavning och det kan jag tacka för att jag läst många böcker. Men i dagens tidning så fattar jag inte ens vad de menar i en artikel.....
Den första var om ett skelett som hittats och var 430 000 år!! och en stackaren hade två hål i huvudet. Men så här står det.  Genom slag mot huvudet av samma föremål dog personen. Samma föremål?? som vad? trodde de att de hade bytt ut en knölpåk mot en sten? eller samma föremål som ngn annan fått i skallen? Otydlig information och framförallt onödig och förvirrande.
Den andra artikeln är ännu värre för den skapar stor förvirring.
Den handlar om elbussar och att vi som bor här i staden kan ta tysta och "miljövänliga" bussfärder. I texten står det  Med tysta fordon kan vi nu bygga på ställen som vi inte kunnat annars.???? Sen så blir det ännu mer förvirrande Den nya elbussen laddas på bara tre minuter och det finns förhoppningar om att inställda bussar på grund av halka skall kunna undvikas i framtiden.??? Vaaa är bussen så varm så isen smälter och liksom banar väg? Bullrar bussar så mycket så man inte kan ha lokaltrafik i önskade områden? Konstigt mycket konstigt. Läser vidare i artikeln och helt plötsligt så framgår det att elen har inte ngt som helst med att göra att de kan ta sig fram i halka utan att den är fyrhjulsdriven???? jamen tjena......
Så knäppt och irriterande och framförallt irriterande för gnällkärringar och språkpoliser hahhahah (jag tillhör den första kategorin)
Men jag måste ju även nämna ngt om storseansen jag var på igår. Jag hade ju en förhoppning om att mamma skulle komma och "hälsa", men när jag väl satt där så insåg jag att det forumet inte var ngt för henne och att det inte skulle kännas bra att vara i allas fokus heller. Tyckte att det var stundtals var lite för glättigt och skojigt och min mamma var inte speciellt skojsam och om det nu mot all förmodan var att hon var där....så betraktade hon nog bara det hela. En del fick känslosamma besök från nära och kra och det kändes ibland som för privat och man fick nästan en tår i ögat. Jag skulle inte uppskattat att sitta med känslor svallandes och med 300 personer tittandes på mig. Sorg kan ibland vara privat och sorg kan ibland kännas tröstande, när hjärtat nästan brister av saknad. Tänker på mamman som fick besök av sin lilla pojke som gått bort och som nu uppmanade sin mamma att bli glad igen. Att han fanns hos henne och när hon fick känslan av att hon kramade honom så satt han hos henne. Så oerhört gripande och även om det nu skulle vara hittepå så är jag övertygad om att det tröstade mamman och att hon inte hade velat vara utan denna upplevelse.
 
Idag så blir det jobb men jag slutar redan kl 3....så det blir lite shopping och sedan hem och fixa mat. Vi är barnvakter ikväll, men det är sommaruppehåll för träningar så efter sommaren så återupptas varannan torsdag igen som Miloukvällar. Ikväll så blir det lite senare så troligtvis så går vi hem till henne och nattar henne där. 
Men nu måste jag gå och göra lite nytta innan jag beger mig till jobbet. 
Ha det bra :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela