myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Hipp hipp hurra och flitens lampa.

Publicerad 2015-11-16 07:22:32 i Allmänt,

Idag fyller min svärdotter år och när jag var nere hos dem i Uppsala så firade jag av henne då. Vi åt oxfile och gjorde råstekt potatis till det och i paketet låg det sådana här.
Hon samlar på denna porslinsserie och egentligen hade jag tänkt köpa uppläggningsfat eller större skål. Men det hade inte butiken hemma, för de produkterna hade slutat sälja bra. Många valde att köpa fina pannor och ställa fram istället sa expediten. Jaja nya tider..... Men hon blev jättenöjd med kopparna och de fick godkänt att dricka ur oxå <3 Vi hade mkt med folk på butiken igår och det var inga slöstunder där jag kunde göra annat. Roligt inte minst för att tiden går så mycket fortare och det känns bättre än att bara fylla på och gå och småplocka. Jag hade ju tänkt visa er lite av de julgransprydnader vi har fått in i butiken och idag kommer det in mer bla julkulor i olika storlekar och färger. Vi har mottot att det skall " Stinka jul i butiken" för det tyckte Jörgen Panduro var viktigt hahahaha
Nåja efter avslutat jobb så for vi och handlade och sen hem och fixa middag. Vi gjorde kräftpasta och det är snabbt och enkelt. Färskt pasta jag brukar köpa tagliatelle (Stavas det så?) Cremefraiche, lite paprikapulver, salt och peppar, Västerbottens ost eller liknande smakrik ost och kräftsstjärtar i dillsmak. Tillsätt gärna lite mer dill de som gillar det. Enkelt och gott :) Sen så målade jag proppskåpet första varvet, skurade lister och målade elementet.....jisses säger jag bara. Jag hade först inte tänkt måla det då det såg fint och "vitt ut" Men wow vilken skillnad när jag bestämde mig för att göra det nu när jag ändå köpt elementfärg.
Som sagt....det jag tyckte såg vitt ut ???. Efter det så målade jag tapeterna, vi ska ju tapetsera om så ni kanske tycker att det verkar märkligt att måla??? Men det beror på att de tapeterna vi har idag är väldigt färggranna och det finns risk att det lyser igenom de ljusa vi valt nu. När det var utfört så klev jag över direkt till nästa projekt...att tillverka påsar till barnens kalender...puh....Allt som allt kommer det att bli 48 påsar som skall göras. Milou får en köpes iår för känner jag den lilla damen rätt så finns det risk att hon "tjuvöppnar" alltihopa på en gång. Lite svårt att "gömma" en kalender som är större. Här är allt som är inköpt i år.
Det blir lite grejer och ni kanske undrar varför jag gör detta? Därför jag inte hade råd och möjlighet att göra det till våra barn och inte fick ngn när jag var barn. Sen att jag dyrkar de små liven är en annan anledning. Nå nu skall jag ta och göra mig i ordning och egentligen skulle jag velat duscha men jag gillar inte att duscha på morgonen, tycker det är så förbålt kallt. På sommaren går det an men jag är en kvällsduschare punkt slut. Så det blir lite av en katttvätt idag. ha en bra dag:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela