myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Lördagmorgon

Publicerad 2015-11-28 07:51:00 i Allmänt,

Ja nu har jag vaknat och läst tidningen och tvättat av mig lite sovdamm och hinkat tillräckligt med kaffe för att kunna plita ner ngr rader. Gårdagen var fantastiskt på många sett, men möjligheten att sluta strax efter kl 1 var bäst. For hem och färdigställde kalendrarna och till middag blev det hämtmat....Kinakäk. Smaskens och så skönt att bara sätta sig och käka. Jag brukar oftast beställa friterad fisk med grönsaker och det var lika gott som jag hoppats på. Sen kom en av sönerna och ville bli klippt och efter det så tog han en powenap på soffan hahahaha. Vi såg en film som vi lånat av en annan av barnen och sen ytterligare en film som vi streamade från Dreamfilm. Mycket fiffigt och inte olagligt. Det var en norsk "katastroffilm"!!!! Oväntat välgjord. Den hette de Wave och handlade om att ett fjäll rasade ner i havet och orsakade en jättevåg. Låter heltokigt men har hänt och kan fortfarande hända och flera berg övervakas dygnet runt i vårt kära grannland.
Jag tillhör ju den gruppen av folk som gillar den genren på filmer, som jag tycker är jättespännande och läskiga. Efter två filmer var fortfarande klockan inte mycket och därför fortsatte vi med nya Bondfilmen......fast jag skulle nog vilja säga att det är inte ngn Bondfilm för mig i alla fall. han som gestaltar Bond för tillfället är totalt själlös och spelar som om han tycker att han har en skittråkig dag på jobbet. Ingen humor och mörk och......trist. Nåja nu har jag sett den och bockat av en av de sk måste- se-filmerna. Idag blir det jobb och jag förväntar mig att jobba arslet av mig.....igår var det full fart och jag undrar stillsamt om det finns kvar ngt att sälja??? speciellt eftersom leveransen uteblev igår. Nåja det får vi väl se om, men lite pirrigt känns det allt. Om det är mycket folk så hinner man inte ens att fixa kaffe utan jag brukar köpa på cafét intill på morgonen och sen levererar de en kopp vid två. Hur bra som helst. Nu tar vi en sötis tycker jag
Ett litet gullegryn eller hur? Har ni någon julkänsla? Jag börjar faktiskt känna av det. Men jag funderade härom dagen över att det känns inte lika stressigt som det brukar denna årstid. Nu har jag kommit på vad det beror på. Förr har jag ju haft städning och pynt och handling och sådant att sköta åt mamma.....men inte nu för tiden. Nu antar jag att hon sköter den delen själv däruppe i himlen och förpestar luften med kokt lutfisk. Fy bubblan vad sådant doftar, värre än kål och lika illa som nätting hahahhaa. En jultradition som jag tror håller på att dö ut, då jag misstänker att den yngre generationen varken kan eller vill tillreda eländet. Själv känner jag en lust att baka lussebullar, ngt jag inte gjort på åratal. Mamma skötte den biten åt mig sedan alla barn flyttat och då sjönk efterfrågan markant. Men nu är jag glad att maken övertalade mig att inte slänga matberedaren. Tänkte även göra lite mozartkulor och sega havrekakor. men sen tror jag det räcker för våran del. En av mina jobbarkompisar tog med sig ngr misslyckade kakor till jobbet som hon tyckte blev brända. Underbara tyckte jag som gillar småbrända kakor, ja det mesta som är bränt faller i god jord. En av favoriterna är brända våfflor....... Nä nu måste jag runda av och klä på mig och piffa runt lite härhemma innan jag far till jobbet. Ha en bra dag:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela