myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon på er

Publicerad 2015-09-24 08:20:23 i Allmänt,

Jajamensan nu är det torsdag och veckan galopperar fram i en rasande fart. Idag så har jag en del ärenden attt uträtta innan jobbet. Skall kolla efter ett linne i beige (pigg färg hahahah) och växla in lite turkiska lira. Apropå beige så har vi ju Norrlandoperan som skall köra föreställningen Rigoletto i betong???hur låter det annat än trist?
Jag vill se en föreställning med fin scen och vackra kläder och tidstypisk dekor, inte ngt tjafsigt modernt krafs. Finns inte en enda föreställning där det är så som det skall vara tycker jag och det är bedrövligt att man måste fara till huvudstaden för att få sig lite glamour.
Igår efter jobbet så väntade milou på mig då vi skulle vara barnvakt. Hon blev så glad när jag kom och hade förberett plats på golvet så vi kunde leka med dockhuset. Sen skulle det gungas i fåtöljerna och badas osv. 
Nu har det smugit in en ny vana i vårt liv. ett kinderägg!!!. Hon ropade och stod framför skafferidörren och visste precis vad hon ville ha och ja...jag har alltid kinderägg hemma hahaahha. Chokladen fick vi dock smussla bort lite då och då, så hon inte såg att det försvann bitar. Det är ju inte lördag och fastän jag är mormor och de får göra lite hursomhelst...eller hur? så försöker jag följa godisdagen.
Idag så stänger jag och vi fortsätter att rusta för jul. Jag gillar julen och då menar jag mest för allt fint som kommer med på köpet. Tyvärr försvinner budskapet med julen i all kommers, men jag är ärlig när jag säger att julen för mig är allt bling och skinande och glittrande saker och julklappar.
 
Nu till något mer allvarsamt. När vi var till Prag så var i förbi den judiska kyrkogården som tyvärr var stängd och vi fick bara  en skymt mellan gallren. Men kära värld så tragiskt och melankolisk plats. För judarna fann
 
s det ingen annan plats att begrava sina nära ochh kära och enligt en guide så låg det 128 000 människor begravda där på en liten yta. Så förbaskad eländigt hur judarna har förföljt under årtusenden och för det faktum att de är just judar, helt obegripligt.
Slänger in en betydligt mer harmonisk bild från en annan kyrkogård och det är från skogskyrkogården där min mamma ligger. Gillar det stället och det är riktigt fridfullt och fint där.
 
Ja vad händer annars i det Granströmska hushållet? Ja inte ngt särskilt som jag tänker på i alla fall. Lite stökigt möjligtvis och blommor som vill ha vatten. Men jag tänkte städa på lördag och gå igenom garderoberna och hänga bort sommarkläder och ta fram höst och vinterkläder. För nu är det ingen återvändo....hösten är här...suck.
Nåja nu slutar vi för idag och min dag och antagligen eran oxå har nu börjat. Ha det så bra ni kan :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela