myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Ja då fortsätter vi

Publicerad 2016-04-27 07:51:06 i Allmänt,

Ja nu fortsätter vi från lilltrippen ner till Uppsala. Fick mig en smaksensation på kvällen då jag äntligen fick tillfälle att prova på ostron. Så jag beställde och man fick med på fatet olika tillbehör efter vad man föredrog. Citron, eller tabasco eller det som jag valde finhackad chalottenlök i vinäger. Tog i lite och tänkte ...nu kör vi och jag var beredd med både vatten och servett om jag skulle måste kräkas...Till min oerhörda förvåning så var det hmmm riktigt gott!!! Servitören påpekade dock att det är en oerhörd skillnad på kvaliten...och de vi beställde var klass 2 och att vi skulle vara noga med att det var av god kvalite så vi inte blev avskräckta nästa gång vi smakade och det inte alls var gott. Tänkte då genast på när jag köpte suschi på Coop och kunde för mitt liv inte få ner eländet...huvva så äckligt, snacka om tveksam när jag då var på sushirestaurang och kan ni tänka er att det var helt okej.
Måste oxå nämna hotellet igen och frukosten...åh vad jag gillar hotellfrukost som liksom tar i från tårna.Med allt möjligt gott och till min olycka så orkade jag inte smaka på allt jag önskade,,,suck Dessutom så var det en väldigt trevlig miljö
Paus för nu måste jag gå och släppa in kisse.. Ok tillbaka efter att ha diskat ur gårdagens kvällsgotta, som oftast består av en smoothie och det är långt ifrån varje gång jag kommer ihåg att skölja ur glasen. Hmm var var vi`?? jo frukost med undehållning hahaha
Sådana här lappar var det på varje bord, men tyvärr så var vi piggare än magikerna. Vi såg att ngr kom och åt frukost, jag det går liksom inte att missa...frack och hög hatt och började tokas i brödkön med ngr stackare som såg helt förvirrad ut. Anar att de inte hunnit läsa lapparna på borden och bli förvarnade. Åter till kvällens goda mat, Hambergs fisk Uppsalas bästa restaurang enligt tripadviser och dessutom med stjärna från white guide. Vi hade bokat i god tid så vi hade tur att få bord och det var faktiskt t om bättre än jag hade hoppats på. Till ostron blev det som sagt ostron för min del sedan en torskrygg med kapris och rödbetor. Det var så häftigt man puttade lite på fisken och den liksom föll ihop till att bli små vita sidenbitar. Ja det smakade som siden ser ut helt fantastiskt med andra ord. Vi åt och drack så gott och med fantastiskt fin service.
Det är lite ändring på menyerna varje kväll då de serverar av det bästa och utifrån tillgång. Vi kunde alla fyra konstatera att det blir fler besök på Hambergs fisk. Till eftersätt så beställde jag ngt annorlunda. Chokladcreme, med kaffeglass, kanderade nötter och popcorn.. Skumt men överaskande smakkrockar och ja inte för sött heller konstigt nog. Ett sätt att veta att det inte är för sött är att man känneralla smaker och inte bara sött.
Efter att ha pussat hej och adjö till sonen och sonahustrun strosade vi till hotellet nöjda ,mätta och belåtna. Gick förbi en seven elevenbutik och köpte en tidning och jag gissar att vi sov en kvart efter vi klev in på rummet hahaha partyanimals???...not. En godnatts sömn en tiotimmars hahhaha och god frukost så gav vi oss iväg hemåt och stannade till i Birsta, för att shopa lite. Jag fick tag i efter lite tips ett par skor för kalle anka fötter. Ja jag har sådana smala bak och breda framtill...suck inte lätt att hitta skor. Men nu har jag hittat ett märke för mig DASIA, där flera dojor passade utan att jag kände mig som Pippi Långstrump. dvs måste köpa större än vad jag behöver. Det är inte speciellt skönt att gå längre sträckor i stora skor, kan jag säga. Foten glider hela tiden och man får lätt skavsår på tårna. Nåja nu hittade jag ett par så jag slog till.
Lite mer shopping av lipgloss, en tröja och två nagellac hanns oxå med innan vi bestämde oss för en sista fika innan hemfärd och tillbaka till vårt sunda leverne hahaha
Ja det var både gott och trevlig miljö och en helt fantastiskt minitripp till Uppsala och framförallt det bästa att få krama honom och säga grattis istället för via telefon. Nu vill jag avsluta med en bild på ngr av de fantastiska träd jag stötte på hahaha ja jag gillar ju som ni vet träd. Men dessa som prydde flera av gatorna i Uppsla tyckte jag såg lite udda ut...eller???
Ha en bra dag:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela