myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Kvinnogemenskap och lite bilder

Publicerad 2016-10-06 08:36:58 i Allmänt,

Det är härligt med kvinnogemenskap. Minns på den tiden när man låg inne flera dagar på BB och man rullade ut sin babyvagn i det gemensamma samlingsrummet och bara satt och surrade och mös tillsammans med en massa andra kvinnor. Det var så otvunget och trevligt och ngt urmoderligt över det hela. Men kvinnogemenskap kan också vara när man sitter ett gäng kvinnor och diskuterar ansiktshår!!! hur det liksom med åren helt plötsligt får spatt och börja växa som aldrig förr. Dessutom på ställen där man aldrig haft ngt förr?? märkligt? och det är skönt att dela det tillsammans haaah. Att förstå att man delar eländet med mustach och hakhår och t om näshår!!! Allt medan hår försvinner på andra ställen. I en sådan gemenskap finns inget dömande eller fingerpekande, inte heller känslan av att man är sämre eller bättre bara värme, skratt och stöd. Ja igår jobbade jag och jag började greja lite med pyssel inför Halloween. Vi ska hålla i MVG pyssel i en lokal i gallerian och nu tänkte jag börja göra i ordning lite dekorationer som jag kan hänga upp lite här och där. Jag gjorde servettspöken och fladdermöss och jag hoppas att det blir så där lagomt kusligt så att även små barn törs delta. Men nu tänkte jag att vi kör lite bilder från Wien resan: Att vinet i Wien var gott, kan jag nog säga och vi stannade upp vid ett litet torg där en av resekamraterna upptäckte att det fanns en massa gott. Man kunde få sig både soppa och ost, kakor och vin från små stånd och det fanns utställda bord där man kunde sitta och avnjuta härligheterna. Vi köpte vin av denna trevliga kvinna som hade en egen vinodling men alldeles för långt från staden annars hade vi gärna åkt på besök.
Det var en mycket gott vin vi köpte , men tyvärr så köpte vi bara två flaskor. Hade kunna köpa många fler. Men vad som verkligen imponerade var ngt som hände lite senare. När vi trötta och lite ömma i fötterna anlände till hotellet så ställde en av våra resevänner ner sina flaskor utanför hotelldörren och vips så ramlade de ner och gick sönder i tusen bitar. Bedrövade hjälptes vi åt att kasta allt i soporna och berättade för hotellreceptionisten om missödet. Hon reagerade direkt och ville veta var de inköptes och vi sa att det var på ett litet torg av en ditrest vinodlare. En stund senare ringer hon upp och säger att hon hittat dem och att de skall komma förbi när de stänger för dagen!!! Efter ett tag ringer hon upp och säger att nu är de här och mina kamrater får två nya flaskor helt gratis. Är inte det service och en fantastiskt gest? Vi var imponerade och kunde bara buga och bocka. En av dagarna så var vi på naturhistoriska museet. Jag är väl inte sådär jätteintresserad av fossiler, men byggnaden får högsta poäng. Så vackert och rikligt dekorerat och jag bara njöt av att sitta och se på allt fint.
Det var figurer överallt och så himlarns fint att ögonen nästan gick i kors på mig. Jag bara älskar alla fina detaljer och blir nästan rörd av att se så vackra utmejslade fresker. Här är en av detaljerna uppförstorade.
Så fantastiskt fint <3. Men de hade en avdelning som vi kikade på lite mer och det var dinosaurier ??? vilka stora bjässar de var och de hade en som rörde på sig och vrålade och jag måste säga att det var lite läskigt haahaah. Såg väldigt äkta ut och det var inte bara jag som tittade efter en utväg ifall den plötsligt skulle bli levande hhahaha
. Jag köpte mig även en ny reseväska, inte en resväska utan reseväska!!! stor skillnad hahaha. När jag är ute och reser så vill jag gärna ha en mindre väska som har axelrem och som rymmer det viktigaste. Har ju oftast rätt rejäla väskor för jag har oftast så himlarns mycket trams som jag bär runt på. Så en mindre är bättre på resor. Den jag hade var rätt slite och började få hål i botten. Så jag passade på att köpa en med en bild på en av mina favoritbilder på. Konstnären bodde och var verksam i Wien och jag älskar en av hans målningar som gläsner och glittrar i olika färger i guld. Han heter Gustav Klimt och en av hans berömdaste verk heter kyssen och det är det som jag har på min nya reseväska :) köpte även en reproduktion som vi nu har hängande på väggen.
Att jag älskar allt guld behöver jag väl ej säga? Nu ska jag ta och gå och koka mig lite kaffe, ja koka för nu är kaffepulvret slut och kaffe måste jag ha lite mer av. Ska fara och göra ögonfransar idag!!!! och det känns lite pirrigt, sen skall jag stänga och försöka göra lite mer fladdermöss. När i friden jag skall hinna handla vete gudarna och jag har fortfarande ingen ost och bara hårdbröd och lite mjölk kvar. Jag får kolla med min sammanboende om han har möjlighet att handla innan han far på jobbet. Tills vi hörs. Ha de :)

Kommentarer

Postat av: anette

Publicerad 2016-10-06 12:23:35

ögonfransar är bra, jag har själv testat och kör en omgång då och då.
Aningen meckigt första veckan innan man har vant sig vid att man inte får gnida sig i ögonen när man är nyvaken eller våt i ansiktet :-)

Svar: Ja jag gnuggar mig mer i ögonen än vad jag trodde? Så nu måste jag tänka till lite när behovet uppstår. Men jag tror att detta kan vara ngt jag fortsätter med faktiskt.
myma.blogg.se

Postat av: Anette

Publicerad 2016-10-08 09:17:52

Praktiskt värre tycker jag så jag kör ett par tre ggr/år lite beroende på vad som väntar runt hörnet. När vi är på semester är det kanon inget smink som kladdar. Men jag har fått för mig att det är bra att låta fransarna vila sig lite mellan gångerna, iaf ibland. Sen är jag nog lite snål också för inte är det billigt direkt så finns det inte så mycket festligheter eller semester i faggorna så kan jag spara lite pengar och låta fransarna vila ett tag 😂 Du får lägga upp en bild på hur det blev

Svar: ja det kan jag göra. Provade ta kort själv men.....fick med allt utom fransarna hahaha Så nu har jag en massa närbilder på ögonbryn, pannan och kinderna hahaha
myma.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela