myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Kungens födelsedag Hipp Hipp Hurra

Publicerad 2013-04-30 08:07:25 i Allmänt,

Idag så firar vi Konungens födelsedag, åtminstone jag. Tycker om vårt kungahus kanske inte helt oväntat eftersom jag älskar prinsar och prinsessor också. De gör faktiskt en hel del jobb för vårt land och "finns kvar" när regeringarna byts ut. De är de enda som är stabil. Men ibland tycker jag synd om dem när de hånas och kritiseras och aldrig får svara emot. Jag tror att ingen av oss skulle klara av deras jobb, och de förtjänar respekt tycker jag.
Hursomhelst så är det kortdag idag, vi stänger tidigare och det passar mig bra. Vi måste handla lite då kylen endast innehåller några föremål som kan upplevas som småluddiga. Har identifierat ett av föremålen som champinjoner. maken har missat att man aldrig kan förvara färska sådana i plastpåse!!!!
Antar att de flesta kommer att grilla idag, vad vi ska äta har jag ingen aning om. Gröt??ja det är ok för mig...
 
Sen ska vi nog masa oss iväg till brasan ,mest för småprinsarna skall dit. Åh fick ett längt i magen efter dem nu...Tänk att vi skall få rå om dem i 5 dagar. Hahahah vi kommer att vara helt slut och de apless på oss. My har utryckt en önskan om att vi skall fara på fantasyland så det ska vi nog göra. Sen så blir det nog att uppsöka några änder för matning.
Idag kommer min redovisningskonsult och skall kolla lite bokföring också. Beundrar människan som sysslar med mina papper och ändå alltid är på gott humör. Hon om ngn förtjänar en ros. Fy bubblan så hemskt.
Maken har nu satt ihop taket på mitt dockhus och nu skall vi börja med fönstren.. yippie vad fint det kommer att bli.
Nu grunnar jag på takbeklädnad...hmmm..Finns flera olika alternativ så vi får väl se. ska lägga upp lite bilder i eftermiddag kanske.
Sen blir det även en bild som jag aldrig kommer att radera. Det finns numera skriftligt på att även en blind höna kan hitta ett korn....

Valborg

Publicerad 2013-04-29 12:04:00 i Allmänt,

Är det bara jag som inte firar valborg? Tycker ärligt talat att valborg är lite överskattat. Det verkar mer ha blivit en festarhelg istället för den dag vi firar in våren. Att gå och se brasa är mer något för barnen och smällare avskyr jag. Det är inte kul som hundägare med fyrverkerier och sen tar ju idioterna inte bort allt skräp efter sitt smällande.
Det enda bra med valborg är att det var den dagen det sa klick eller snarare kaabooong för maken och mig. Vi kände ju varandra sen tidigare och kan nog mer säga att vi var mer bekanta än vänner.
 
Vi var relativt nyskilda och på den tiden var jag road av dans. Hade mycket skoj för mig och en dag frågade han om jag ville följa med ut och dansa. Ja visst tänkte jag, styrdans är ju skojigt så vi for. Någon tanke på att jag for med en man som jag skulle senare gifta mig ,fanns inte överhuvudtaget på min karta, Han var inte min typ...men en väldigt trevlig människa. Vi dansade och hade riktigt kul och sen kabam vid en av högtalarna slog blixten ned. Jag blev störtkär eller snarare känslobombad. Vad hände? tror vi bägge två blev lite tagna och generade och det kändes väldigt märkligt.Han har sagt efteråt att han hade känslor men inte fanns då det innan för mig. Hursomhelst så har det visat sig att jag mött min livskamrat. Den jag umgås mest med och har så kul med. Det har varit oerhört tufft genom alla barnaåren och allt som det medförde. Men vi har aldrig tappat våra känslor för varandra. Han är mitt stöd och mitt hjärtas prins åsså luktar han gott......

Måndag morgon och kortvecka

Publicerad 2013-04-29 07:07:26 i Allmänt,

Ja då var det måndag och jag kan inget annat säga än att det varit en bra helg. Blivit både det ena och det andra, lite jobb och lite pyssel och lite sov på soffan och hemskt lite städ i förrådet hahahaha. Men nu är det så att jag har tänkt göra det på onsdag hahaha nä jag menar allvar. Det kommer nämnligen att tömmas och möbleras om...Ja om man nu kan möblera om i en sådan,så jäkligt är det inte just nu.
Men någon i familjen kan nu titulera sig som byggherre. Maken har nu färdigställt själva dockhusets form och håller nu på med taket. Sen har vi även bestämt hur fönstren skall göras och fått iväg beställning på elgrejer. Nu tvistar vi bara om var skåpet skall vara. Jag vill sätta upp det på väggen så att jag kan kika in till mina små människor. Han är väl inte lika sugen....men är väldigt nöjd med sitt jobb så jag antar att jag får sätta upp det !!!!! Jag funderar på innertak just nu, antagligen blir det vita och ngn tjusig stuckatur. I köket tänker jag mig brädor av ngt slag. Ja om ni undrar så är det jättekul. Golv skall nu börja konstrueras, vilket inte är så lätt som jag trodde. Men bygget fortskrider sakta men säkert utan att arga snickarn behövt komma.
 
Idag hoppas vi på leverans till jobbet, så vi har lite mer varor. Var dit i går och torkade golven och dolade på. Det är fortfarande lugnt och det bästa vädret för oss är ju lite skitväder så idag kan det bli bra.
Igår till middag gjorde jag fylld ytterfile av fläskkött. Ett gott kött som man kan göra mkt gott av men som är billigt. Det gör mig misstänksam. Fastän det är svenskt så säljs det för en spottstyver och är godare än kotlett. Till gjorde jag hasselbackspotatis, vi har blivit ena riktiga potätätare. De går att göra mkt gott av. Råstekta är ju jättegoda och även grillade. Nä nu ska jag gå och borta mina gaddar och kasta mig ut i veckans första dag- Måndag
 

Gomiddag

Publicerad 2013-04-28 10:37:35 i Allmänt,

Vi var ju hos flickan med familj igår och fick gomiddag i jättefina pastatallrikar. Åt oss så mätta att vi inte ens orkade ngt annat senare på kvällen. Fastän vi både hade godis,glass och ostkrokar. Vi låg istället och bara mös i hörnet av soffan tills det var dax för att sova för natten. Pojkarna var så goa och kramiga och jag spelade tom tv spel?? eller spelade var väl att ta i. Tröck lite här och där och samlade upp grejer i "luften". Det hängde "liv" och "pengar" som jag koncentrerade mig på. Viggo tyckte inte att jag va nå bra på att hjälpa honom att klara banan hahahhaha. Men jag begriper mig inte på det där med knapparna och att fightas med andra. Kom ngn mot mig så sprang jag därifrån haahhha. Morfar tog över men har för mkt vinnarskalle för att spela med lillen.
Nu skall jag fara på jobbet några timmar så vi hörs....
 

Periodvila

Publicerad 2013-04-27 10:21:45 i Allmänt,

Har lagt in dagskassor för fulla muggar och vattnat blommor. herrejisses vad fort de torkar ut i vårsolen. Idag kommer jag nog att köpa penseer, antagligen kommer några att få sätta livet till i kylan men thats life...
Skall villigt erkänna att den där röjningen i förrådet är inte påbörjad än...men skall jag kunna slutföra projekt pappersjobb så är det ju fiffigt att man kommer åt eländet..eller? Minns ni serien vänner. Där Monica spelade en smått galen pedantisk person men som hade ett förråd som liknade gehenna. Nu är ju jag långt ifrån pedantisk, men det känns som en tröst. En till svaghet jag har är garderober. Fy tusan vad jag suger där. Oftast så nästan överfaller mig innehållet, när jag öppnar. Inte pga att det är mycket utan för att jag inte håller ordning utan staplar på varann....dålig människa....
I mig så bor det en alfons åberg, ni vet? -Ska bara....åsso glöms(läs förträngs) det bort.
Men en period i mitt liv så har jag haft det kliniskt, det var när jag väntade mitt första barn och hade inget att göra på dagarna annat än städa, organisera och sortera. Jag var sjukskriven och hade svårt för att röra mig, så jag parkerade någonstans och gick an med en tandborste tom på skåpdörrsgångjärnen hahahaha. Minns att jag vaknade en natt och inte kunde sova pga värk och skurade ledstången och gjorde ungspannkaka, mitt i natten?!!
Jag tvättade blombladen och sprayade blomglans och i skafferiet rådde en militärisk ordning med burkar med fina skyltar med innehåll. Försökte mig på med en locktång att forma örngottens band så där som mormor hade i sitt linneskåp, men det gick inte kan jag meddela hahhaha.
 
Minns en kväll då jag tog ner duschdraperiet och tvättade alla öglor och var så nöjd med att de glänste. Jag blir nästan rädd när jag tänker på allt tossigt jag gjorde. Men jag kan intyga att det gått över....men en släng av den manin är inte tokigt att få ibland.. Nä nu har maken vaknat så nu ska jag gå och pussa på han och säga Godmorgon..
Det här är mer jag nu för tiden, fast inte så höga klackar utan mer fotriktigt hahaha

Det gick åt pipsvängen.

Publicerad 2013-04-27 08:10:23 i Allmänt,

Mina planer på sovmorgon sket sig. Vaknade först 4.45 ,men försökte vara tyst så inte kissarna skulle märka något. De brukar komma som skjutna ur en kanon och bara sitta och stirra eller bitas om de märker att jag är vaken. Men jag lyckades somna om till ca 6.30 och det tackar vi för. Men har inte gjort något annat än druckit kaffe läst tidningen och hängt framför datorn.
Igår såg vi en märklig film. kan inte bestämma mig riktigt om den bara var konstig eller fin eller sevärd. Den heter "Berättelsen om Pi" handlar om en pojke som lider skeppsbrott och i den lilla båten finns nu bara han och en Tiger som heter Rickard Parker??? Det är då en film som jag kommer att återkomma i tankarna om och som var väldigt vackert filmad. Men....(hahaha nu känner jag mig som Tony Irving - Det var inte rumba!! Hahahaha ) den var väldigt annorlunda och ingen film som jag rekommenderar till helgfilm kanske men en del filmer kan faktiskt bara få vara värd att se.
 
Det finns dock en sak som jag tyckte om och det var tron som genomsyrade filmen , tron på något, Denna unge man var hindu, muslim, kristen, jude och katolik vilket tilltalade mig. Han tog allt fint ur varje religion och gjorde det till sitt. Mycket tankvärt tycker jag och ngt som passar mig. Har själv en gudstro som inte innebär att jag går i kyrkan eller utför några ritualer. Är inte förtjust att säga att jag tillhör en religion utan hellre säga att jag har gudstro. Religion för mig har en sådan negativ klang och de flesta krig och elände har sitt ursprung i religion.
Det rimmar inte för mig att det skulle finnas något som säger att på ena sidan av jorden finns det massor av gudar, och i en annan en som sänt sin son till oss människor, och i andra länder en vis man som levt för tusentals år sedan och som nu är en gud?? Hur kan man säga att den ena är mer rätt än något annat? Inte jag i alla fall.
Tron för mig är något vackert och som gör mig till en bättre människa. En tro som skadar en annan människa eller påtvingar någon som inte vill det är inte tro för mig. Fanatiker av alla slag är inte roliga och inte kan jag då säga att en del kristna skulle vara så mycket bättre än muslimer. Islams koran innehåller oerhört vackra och fina texter och är mer kärleksfulla och människovänliga än många andra. Men det är fanatismen som ställer till det.
Men jag vill bestämt säga att jag mött kristna som varit väldigt fördömande och som inte inbjuder mig i alla fall. De upplevs istället som falska och så ini norden märkvärdiga. Nä fy faderullan jag kanske skulle starta en liten kyrka??? Där det var ok att vara en människa som bara ville vara snäll. Men å andra sidan tror jag på Karma så varför inte blanda ihop det bästa av allt och kalla det för Pi.

Nu är vi i framtiden igen..

Publicerad 2013-04-26 18:00:00 i Allmänt,

Det är ganska fiffigt med tidsinställda inlägg.
Kom ju på att vi är bjudna på middag hos äldsta flickan med familj. Skall bli trevligt, att bara få sätta sig och äta god mat och inte diska utan slänga sig i soffan. Sen så är hon en rackare på att baka så jag antar att vi får efterrätt också..slurp och smaskens.  Förhoppningsvis är pojkarna med på det hänget. Nu på vårkvällar och framförallt på sommaren så är de väldigt upptagen med kompisar och annat. Antar att det är värre när de kommer i 12 årsåldern då kommer man inte att se röken av dem antar jag. Men väntar man några år så kommer de tillbaka. Men jag kan vänta....för varje gång de kommer att se på mig så lovar jag och svär att de skall kunna se i mina ögon, den kärlek jag känner och att de ska få känna sig unika och fantastiska.
 
Det är det jag tycker är det viktigaste i min roll, att bara få ge dem komplimanger och känslan av att vara bra. Uppfostran sköter föräldrar och i det kan de få mitt stöd. För det är ett tufft jobb. Men småprinsarna och min lilla prinsessa, ska få höra att de är vackra, kloka och snälla och fina och....tills de vet vad jag säger och de kan nästan förutspå vad jag kommer att säga.
För jag vet att när de vuxit upp och stelnat till i sina kvinno och mansroller så kommer de minnas att de är/var älskade och översköljda med kärlek av sina morföräldrar. För det kan jag minnas hos min mormor. Jag kan höra hennes röst i mitt hjärta.
Samtidigt så är det en förmån att få finnas i deras liv. Sen så har vi det bra, för våra barn verkar bli bra föräldrar så vi behöver inte oroa oss. Men antar att det kommer att bli svårt när de blir äldre att inte rucka på det som pappa och mamma sagt och att man tycker att de är hårda  mot de små gullungarna....haahaha. De där gullungarna som kommer att sprida tvätt och disk överallt och som inte vill gå till skolan och som bara fräser när man tittar på dem.
Been there, done that...men då kan det också vara skönt som förälder att veta att ngn annan orkar vara goa och kärleksfulla mot barnen, när man själv är trött och less.
 

Helgen

Publicerad 2013-04-26 12:15:00 i Allmänt,

Ja nu står helgen för dörren, så att vi inte kommer ut. Ja jag vet gammalt skämt, men jag är gammal och inte så kul som man kan tro. Eventuellt så blir det jobb i butiken och lite pappersjobb. Städning både hemma och på jobbet. Hoppas att det blir en lugn helg med lite sovmorgon, skulle vara skönt. Har lyckats stöka ner så in i norden i vårt lilla inneförråd så där måste jag verkligen röja igen....är ju bara två veckor sedan sist. Ja herrejisses, allt hamnar där inne, dockskåpsgrejer, sånt som skall kastas, papper som skall in i pärmar,saker som skall vidare till andra ställen, mitt hemmakontor med alla papper och pärmar är där och tusen miljoner andra grejer.
 
Men attans vad fort det går när jag får mina röjarryck, då slängs det hej vilt. Men min stora önskan denna helg är faktiskt att den blir lång och lugn. Lugn därför att det är damm överallt och fönstren är som i ett kråkslott, men det är inte lönt att göra några stora insatser för det är inte sopat ute på gården ännu. Men det är urtrist att se.Lång därför jag behöver sova. Men nu är det inte länge kvar så brukar denna vårtrötthet ge med sig. Syndast är det om maken som umgås med mig som är som en saccosäck. Uppe tidigt och gör allt som skall göras innan han vaknar vid elva och sen är jag trött hela dagen och somnar i soffan strax efter åtta. Kul typ....Känner att detta inlägg ine är så upplyftande hahaahah men jag kan försäkra er om att det är övergående hahaha
 
Så här skulle jag vilja ligga just nu....visst ser det skönt ut..
 

Godmorgon fredag 26/4

Publicerad 2013-04-26 07:22:41 i Allmänt,

Ja då var det fredag igen. fast igår hade jag fredagskänsla. Märkligt hur fort veckan går, tisdagar kan det kännas jättelångt till helg och vips så var vi där igen.
Igår var jag på årsmöte och efter det så hade vi i styrelsen möte. Så jag kom hem ca 21,30, upprörd på ngt vis.
Inser att jag inte är ngn grupparbetare. För det första så var det en av dem som kallade mig "den där" pga att vi har olika åsikter. Jag bemötte det inte för jag kände att det var inte läge. För jag var trött och irriterad och det fanns fara att all möjlig skit hade tagits upp. Istället valde jag att kliva ner till suppleang.
Det gör mig galen när allt blir långbänk. köper man en tjänst eller vara och i slutändan det blir helt fel så skall det tammefan inte betalas fullt pris, när man kom överens om vad köpet skulle innehålla.
Sen så är det inte bra när två dominanter är i samma grupp, hhahahaha (jag är den ena).
Hade svårt att somna in då jag låg och funderade och jagade upp mig i omgångar över allt möjligt.
 
Jag var lite orolig att maken skulle börja fråga ut mig. Det är en klassiker hos oss i alla fall. Om jag är orolig eller nedstämd över något så blir jag oftast tyst och undvikande. För att inte ligga vaken och fundera så brukar jag försöka sortera in det i huvudet och planera vad jag skall ta tag i nästa dag. Men.....
då just innan vi går och lägger oss, brukar kära maken summera och planera morgondagen.....frågar mig om vad som är på tapeten och hur olika saker gått. Shit, shit shit vad händer jo jag berättar och alla känslor och tankar väller fram. Han somnar fort och jag ligger vaken.....
Jag fattar det bara inte... det kan vara stora funderingar och jobbiga saker som berör oss båda och han somnar på två röda!!!! Medans jag ligger vaken och räknar får, oxar, undulater och allt möjligt för att trötta ut mig och tänka på annat.

Men han är mer introvert än mig så jag vet att han oxå funderar och grubblar men på ett annat sätt.
Jag är typen som funderar på hur allt kan gå fel och på vilka sätt allt kommer att gå fel, så jag är beredd. Han är mer inställd på att det kommer att gå fel och börjar därifrån....
 
 

Tidsinställd lunch!!?!

Publicerad 2013-04-25 12:11:00 i Allmänt,

Detta inlägg är tidsinställt och förhoppningsvis så äter jag lunch strax...Så märkligt att skriva in i framtiden...Idag så äter jag ris och kyckling. det är rätt behändigt att köpa färdiggrillat. Men skulle aldrig äta skinnet, läskigt tycker jag, men jag vet att andra tycker det är gott. Det blev inget besök hos gossarna igår, då vi fick kaffefrämmande, men jag hann se dem som hastigast på Ica. Storplutten var trött och hade nog inte sagt nej till lite vil och mys. 
Själv skulle man nog inte klara av ett barns vardag utan att svimma av trötthet. De har ju massor av intryck och hopp och skutt som måste ut ur kroppen. Lägg till massa ny kunskap om allt och allt ljud. 
Då skulle vi vuxna klappat ihop av trötthet.
 
Ikväll så skall jag nog beställa lite elgrejer till dockskåpet och lister till fönstren. Kul att se på och inte så dyrt heller.  
Nä nu har jag nog ätit klart hahaha och måste gå och jobba.

Torsdag

Publicerad 2013-04-25 07:08:39 i Allmänt,

Idag vaknar jag och är lite piggare än tidigare under veckan. Märkligt med vårtrötthet och så onödigt. Det är som eftervärkar efter förlossning. Mycket märkligt, att det gör så ont i onödan och utan resultat. Det kan ju göra så ont men ingen bäbis kommer ju...I och försig så drar väl livmodern ihop sig, men f:et vad ont det gjorde.
Andra "onödiga" saker är bilservice, kostar multum men inget syns. Fatta vad kul man kunde få för dem pengarna. Nu skulle väl ngn säga att bilen håller längre med service och sparar på sikt in pengarna. Tror jag inte alls på fullt ut. De gör grejer som man lika gärna kunde gjort själv, men det är den där stämpeln man betalar för. Skulle vara intressant att vara en liten fluga på väggen när de gör sin sk koll av bilen som kostar 1000tals kronor. Bitter???jag??? Nähä???
I vår familj så har vi det så att maken berättar inte när bilen skall på service för då spottar och fräser jag och rabblar upp allt som vi istället kunde ha gjort. Stackarn det är ju inte hans fel. Jag muttrar och puttrar och säger - De byter bara luft i däcken ,tar en kaffe och låter en lärling byta olja och cashar in 2500:- grrrrr....
 
Nä nu ska jag inte fastna i de eländestankarna utan fortsätta denna soliga dag. Idag blir vi få på butiken, men det gör nog inget då, det är så lugnt. Måste iväg och lämna tillbaka ett par skor, annars är det inget annat på agendan förutom lite jobb då.
 
Här på bilden är en som fixat semesterresan med hjälp av ngn stackare som har servat bilen.....nä nu börjar jag igen...
 

Degernässlätten....ska det verkligen vara 2 s?

Publicerad 2013-04-24 12:00:00 i Allmänt,

Idag kommer jag att köra över Degennässlätten, vilket är underbart höst och vår, då många småfåglar befinner sig där. Ja även stora pippifåglar och en hel del fågelskådare vilka är minst lika rolig att se. Tycker om fåglar men kan inte så många namn. Men ett namn och fågel som jag tycker är vackra att se på är Tofsvipa. De rör sig så där lite "småviktigt" om ni förstår vad jag menar? Storspoven som för övrigt är vårt lanskapsdjur är också fina. Deras läten är vackrast vis skymningen på sommaren. Uppe i stugan kan jag sitta länge och bara lyssna på fåglarnas läten. Björktrasten tycker jag låter som en gräsklippare av den gamla sorten. De som man drog runt...är det någon som har gjort samma iakttagelse? Men sorgeligast är väl Lommen? Så himla ödesmättad och ledsamt de låter. Som om de är ensammast i hela världen och ibland låter de nästan otäckt.
 
Svalor kan också låta om sig, speciellt före regn. Då flyger då lågt och lite hysteriskt och skriker. Ja en förklaring är väl att flugor och annat far runt då för att söka skydd innan skuren kommer. Antar att det är som drive in fast food för svalor. Ja ska vi ta ämnet flugor då också när vi lixs är i naturens värld. Jag slår aldrig ihjäl en fluga???? Har ett väldigt kärleksfullt förhållande till flugor hahahaha. Kan bero på att när jag var liten så var jag rädd för dem.
 
Men min mormor berättade då olika sagor som handlade om flugans familj  och dess mödosamma liv och strävanden. Sen dess så sitter det i att jag kan inte döda flugor. För de har en massa flugbäbisar att sköta om och vingar som skall sys och putsas. I min fantasi så heter de alla Johanna!!!! och min make avskyr när jag värnar om de små hahaha. Han brukar få attacker då han blir tokig och far runt med tidningen och bara vill döda, med mig hängandes runt sig. Men skulle jag få syn på ett lite djur med fler än 6 ben så skriker jag döda nuuu.... Maken räddar då den lilla spindels, genom att plocka upp den i ett glas och släpper ut den på bron. Sen går jag dit och stampar muuuuaaaaaaaahhhhha....

Dagen efter en regntung dag...

Publicerad 2013-04-24 07:07:23 i Allmänt,

Nu verkar solen anstränga sig för att komma fram. Men molnen kämpar, det är nästan som en brottningsmatch. Igår så gjorde jag klart alla "måstegöragrejer" och redan vid 8 så kallade John Blund på mig.
Igår på butiken så var det så stilla att jag hade lust att skrika var är Ni? (till alla utevlivna kunder) Gick in i grannbutiken men där var det lika tomt. Skitapril...har alltid varit dålig affärsmånad. Men vad gör man, slänga sig på golvet och skrika som ett litet barn, skulle nog bara framkalla ett nervöst fnitter tror jag. Eller så gör man som jag, oroar mig och irrar lite planlöst runt hahahahah...
Senare under dagen skall jag fara och handla på den stora mataffären....inte åt mig utan till mamsen. Avskyr att fara till den stora butiken, näää.. avskyr är ett alldeles för stort ord, tycker mindre om är ett bättre ordval.
Jag avskyr fläskiga, äckliga delar i kött och jag avskyr glasskrossande idioter.
Sen iväg till mamsen och sen hämta maken, förhoppningsvis så finns det tid i afton att hälsa på småpojkarna, det känns så länge sedan nu.
 
Nä nu måste jag bege mig till jobbet och inte sitta här och surra på. Kissarna skall bara få lite mer mat så de inte börja tugga på inredningen. Storkisse har gått ner i vikt btw....han kan nu återigen hoppa upp i handfatet...med lite ansats...
 
 
Detta är inte storkisse, men kunde kanske varit...med lite mer hår...

Grattis på din dag

Publicerad 2013-04-23 06:52:33 i Allmänt,

Idag fyller min son 24 år. Helt otroligt, att han blivit så "stor". Han var ett otroligt lättsamt litet troll när han var liten.Söt som stryk och väldigt godmodig. Idag har han lagt ytterligare ett år till sin samling, men han kan nog sägas fortfarande vara snäll och godmodig. Enda molnet på himmlen är avståndet. Jag måste erkänna att jag i år inte skickat någonting, då det gör mig ledsen att skicka iväg. Utan jag kommer nog vänta med present tills han kommer hem....eller så skickar jag ngt senare. Hipp hipp hurra för dig min grodprins...

Rutiner och kattspråk

Publicerad 2013-04-22 07:01:19 i Allmänt,

Vi har ju som ni vet tre kissar som oftast kallas: Storkisse och pojkarna, De är våra bebisar och de är lika rutinbundna som sin matte hahaah. De eller främst storkisse är väldigt "pratiga" ngt som oftast norska skogskatter lär vara. De mjauar inte utan har egna små ljud för sig. Varje morgon så måste det vara på ett speciellt vis annars blir storkisse missnöjd.
Det första som händer när jag klivit upp är att gå på toa. Då skall vattnet skruvas på, men han dricker ingenting förrän jag strukit två gånger på huvudet. har testat bara för kul med en gång men då blir han orolig eller sur och hoppar ner utan vatten.
Sen kommer de alltid för att berätta att mat eller vatten tagit slut. Vattenskålen puttas runt som hundar gör, om det tar slut nattetid,
Men igår kunde jag inte förstå varför inte storkisse var så på mig!??
Jag hade ju gett honom mat i skålen och allt borde vara frid. Men han klev, gnällde och sprang runt mig, Tills jag tänkte att kanske han ätit upp allt och var mer hungrig. Jaha då får jag väl ge honom lite till. Nu hör det till saken att vi försöker banta honom, då han är tuuuuuuuuuuuung och stoooooooor.
Men han hade inte ätit upp ett dyft av maten? För jag hade råkat ge dem musli istället......
Ja vilken förvirrad matte de har...

Söndag underbara fantastiska söndag

Publicerad 2013-04-21 14:51:45 i Allmänt,

Dan har farit till stugan på mötet. Jag har varit duktig och gjort massa jobb. Mer än väntat, vilket gör det lättare att ta tag i resten till veckan. Pysslats och städats har det oxå blivit så nu är det massa tid tills maten skall funderas på. Tänkte att det blir ngn forma av ris, tzatsiki och kebabsmakande köttfärsbiffar. Nu kommer jag nog att baka ngt gott till efterätt oxå. vad är inte klart men vi får väl se vad köket har i skåpen. Skall inventera, men en kladdkaka är ju faktiskt klassiskt....mums och smaskens.
Igår hade min kollega med sig slabang, och den var hur god som helst. Rulltårtan kan lätt bli torr men denna måste de haft riktig choklad i för den var så saftig.
Sen så har jag hittat en sida med massa fina strukturer som jag nu skall sätta ihop till golv. Har gjort en variant och den blev så bra. Tänkte nu kolla in lite parkettgolv och sätta ihop. Jag får naturligtvis hjälp med det tekniska ifall ngn undrar hahahaha....
Här är adressen: http://freestocktextures.com/

Tyckte att flera var riktigt fina att bara se på. Apropå det så tipsade en kollega om en akvarellmålare som nu finns på lilla galleriet. Sagolikt fantastisk konstnär. Googla gärna: Karl Mårtens
 
kolla ögonen de riktigt lyser

Godmorgon söndag

Publicerad 2013-04-21 08:20:10 i Allmänt,

Lägger in en bild på mitt lilla syprojekt. snart klart skall bara dekoreras med kantband  och klippas trådar. sen ville jag visa kuddarna i soffan som egentligen är en sorts dekor till scrap men visst blev de bra som kuddar ? Idag så skall jag städa bort, för jag har dockskåpsgrejor överallt, eller rättare resterna från alla mina projekt. Huvudsakligen träbitar?? Överallt!! Jag har ju täljt och skurit och sen har mina fyrfota vänner hjälpt till att fördela eländet överallt. Idag så är det styrelsemöte i stugan och jag har inte lust att köra upp dit och sen sitta hela kvällen med tråkjobb, så jag hoppas att maken fixar det själv så att jag kan jobba i lugn och ro och att vi får kvällen fri.
Förhoppningsvis så finns det en liten stund över till att få träffa småpojkarna i afton istället.
 
Skulle vara bra om jag hann planera in veckan lite oxå. Den här tiden på året så är det ofta mycket för de flesta. Man liksom tinar fram och det är träffar och möten och en hel del trevligheter. 
Sen fyller ju min ena son år den 23:e, men han bor ju i Uppsala så det blir för långt att åka..bläääää...så det blir väl ett telefonsamtal. längtar....tills han kommer hem....
Men skall vara glad att det bara är en som bor långt bort, kunde ju varit allihop. Då hade vi måsta köpa en husbil och fara land och rike runt.
 

LÖRDAG Eftermiddag..

Publicerad 2013-04-20 16:53:00 i Allmänt,

Nu har vi satt igång grillen och potgratängen är i ugnen. Idag har jag jobbat och jag känner mig lite trött faktiskt. Sov faktiskt till 8 i morse vilket är ovanligt. Jag tillhör den gruppen som blir vårtrött, en mycket märkligt grej. Man blir glad och pigg i själen av vår och sol, men trött i kropp och knopp. Tog en massa år innan jag förstod att jag var vårtrött. Men det brukar bara vara i ngn vecka sen är allt bra igen. Har provat sova bort tröttheten men det hjälper inte. För några år sedan då jag var sjukskriven så kunde jag sova i 16 timmar inga problem och vara vaken någon timme och sen sova igen. Det var en tung tid men jag har aldrig sovit så gott förr eller senare i mitt liv. Jag längtade hem för att sova en liten stund. Oj så skönt det var, jag bkir nästan lite längansfylld när jag minns det. Nu ropar maken att jag skall fixa sallad och svampsås så det är väl bäst att följa husbondens röst..hahhahaha

Ännu en dag att lägga till livet bibliotek...

Publicerad 2013-04-19 06:55:10 i Allmänt,

Tror att detta blir en bra dag.  Trots att vi är i bokslutstider ,vilket innebär mkt papperskoll och kvittot hit och dit så är jag på bra humör. Har tom en fredagskänsla, vilket är så trevligt, helgen har vi visserligen fyllt hahaha men ändå så känns det inte tungt. Det är årsmöte uppe i stugan på söndag så där går den dagen och på lördag blir det jobb för oss bägge, men fredag och lördag kvällarna ska jag banne mig inte jobba utan bara mysa med min fantastiska man och pyssla. Kanske äta ngt gott och surfa runt på ebay haha..
Mamma kommer kanske hem idag så då blir det en liten tripp dit idag eller upp till sjukhuset om hon blir kvar.
Hursomhelst så börjar denna dagen med en skön känsla i magen och det ska man njuta av. Så nu ska jag njuta i 10 minuter till och gå till bussen. kramisar på er alla gullrumpor <3

Lunchtime

Publicerad 2013-04-18 13:10:02 i Allmänt,

Idag äter jag en låda med jasminris och korvstroganoff. Vi hade tur för vi fick middagen fixad. Sonen kom hem till oss och hade med sig mat som han tillagade. Tyvärr så fick jag ju inte äta förrän senare men gott var det. Han hade rätt mkt basilika i såsen och det var jättesmaskigt.
I eftermiddag måste det handlas och sen städas.Funderar på att stänga in maken i sovrummet så att jag får städa ifred, hahahaha. Eller ännu bättre skicka honom att handla. Min kära kollega har nu visat hur man letar på ebay efter dockskåpsgrejer och jag vill köööööööpa. Måste  skaffa mig ett jobb så att jag får en bra lön hahahahah
Det blir urbilligt att handla på nätet, men det svåraste är att välja, vilket är jättesvårt för mig. Men kanske för en ca 300:- kan jag festa till på. Nu har jag ju bara traderat billiga saker och en del som har blivit lite dyrare, men prisvärt så jag är väldigt nöjd. Har idag varit och skaffat "sänglinnetyg" och skall sy i helgen. Men jag har sagt till på skarpen åt mig själv att först måste jag jobba, sen leka hahahaha

Sjukhus

Publicerad 2013-04-18 06:48:19 i Allmänt,

Har varit och besökt mamma på sjukhuset i går kväll. Stackars människa hon får nästan inte sova pga sina "rumskompisar" En kvinna var psykiskt sjuk och den andra var gammal tant som Fichtelius ett spöke att se fräscht ut. och ena ropade till då och då om att få hjälp och den andra såg sin döda hund springa omkring och förstöra. Oj oj när jag gick så hade den ena försökt rymma i tofflor och jacka men jag såg var hon for så jag kunde tipsa personalen. En sak är säker man skall akta sig för att hamna på sjukhus för där är det ingen lek att vara. en sak är säker : det är sjukförsäkring man ska  satsa på inte pension. personalen är det nog som är de stora hjältarna inpå det stället. Förstår om mamma vill hem...

Arg så in i Norden

Publicerad 2013-04-17 07:42:24 i Allmänt,

Hör på radion ngt som gjorde att packningen flög!!! Nu skall arbetsgivarna betala 10 procent eller mer till föräldralediga. räcker det inte att vi redan betalar semestern och de sociala avgifterna??? Skall jag nu bara anställa sterila eller frigida personer?? Detta skulle alltså möjliggöra att fler pappor skulle vara föräldralediga!!! 
Dessa individer skulle nog inte skaffa sig barn om de inte är beredd på att sänka sin standard. Barn kostar pengar och då kan man kanske måsta välja bort, renoveringar och andra inköp.
 
Jag hoppas att inte detta kommer att ske,för då lägger jag ner och blir samhällsfrånvänd ultramoderat med påk och plakat. Oj så arg jag är..grrrrr
Är det företagen som är till för de anställda?? Är det inte så att man skall vara jävligt tacksam att det finns ngn som betalar lön till en som man kan försörja sig på??? Jag och de flesta företagare sliter arslet av oss och merparten har då inga fantasilöner. Är det jag som skall vara den som skall vara glad att jag har ngn att anställa så jag kan få betala deras liv. 
idioter, kalvskallar förbannade blodsugare till rödtottar.....

Tulpaner

Publicerad 2013-04-16 13:46:00 i Allmänt,

Har väl alltid tyckt om tulpaner, men nu måste jag säga jag älskar tulpaner, framför allt ljudet!!!
Ja låter det knäppt?? Ja men har ni inte hört hur de liksom både frasar och krispar och låter fräsch på ngt vis när man ställer dem i vas. Sen blir man glad av dem, speciellt när man den här tiden på året vill se lite färg och växlighet. Har nu alltid en vas med tulpaner framme i vardagsrummet, där vi är mest. Har då kunnat se dem varje dag och inse att det finns alla möjliga sorter av dem, krusiga, bulliga, sköra, kraftfulla och veka. Men jag tror att jag tycker mest om vita eller enfärgade. När man köper flerfärgade så byter flera av dem färg på ngt vis, De blir för ljusa eller så tar ngn färg över och det blir blir lite konstigt. Ja nu ska jag väl inte fördjupa mig allt för mkt i detta, utan bara konstatera att tulpaner är fina....
 

Gårdagen

Publicerad 2013-04-16 07:35:59 i Allmänt,

Ja gårdagen var både trevlig och orolig. Trevligheten berodde på att sonen kom hem och åt och det är alltid trevligt att träffa honom. Han hade gått ner en hel del i vikt och tränade hårt inför beach 2013. Nu pratade han om magrutor!!! det har jag oxå??? fast mina är mera korvformade och går liksom mer runt överkroppen.
Hann inte ta tag i allt som jag hade tänkt, men det fixar jag i kväll hahaha. Mitt dagliga pappersjobb störs av min vilja att pyssla. Är det ngn som känner igen sig hahaha. Ja men än har jag några dagar tilll nästa deadline. Men ärligt talat så tycker jag inte om att skjuta upp jobb. Vill hellre ligga före.
 
Det tråkiga består av att mamma las in på sjukhuset, Hon for äntligen till läkaren och hon har en blodpropp djupt i benet och dålig syresättning. Vi får väl se om de skickar hem henne idag. Hade nog velat ha henne där ett tag till, men sjukvården vill ha sängar....efter rond nu på morgonen så får jag väl veta. Men alla värden var bättre på kvällen. Vilket känns skönt, men utan syrgas så blir det ju sämre igen. Men jag måste erkänna att det tar på krafterna att oroa sig.
En av mina arbetskamrater har en fantastisk förmåga att ta tag i problem och oro. Får se om jag kan återge rätt. Hon brukar prata om lådor?? Hon lägger in ett av "problemen" i en låda. Istället för att som jag fundera på allt samtidigt. Plockar hon fram sin låda och funderar på en sak i taget, förstod ni? Avundsvärt och så mycket mer energisparande. Säkert bättre "resultat" oxå. Jag brukar istället få meltdowns och måste lägga tid på att sortera och prioritera. Ja nu ska jag ta tag i lite kvitton och förbereda kvällens jobb, så går det lättare. kram på er alla <3
 
 

Alltså hallå!!!

Publicerad 2013-04-15 17:14:00 i Allmänt,

Hur vridet få det vara? Nu är det ju mycket rabalder om den där mannen som lyckades inneha en politiskt post i 6 dagar?!!! Faktumet att han är muslim har väl ingenting med att göra att han bjöd in lite folk med annorlunda tankar.??? Om jag bjöd in en nazist som stod och orerade galenskaper är det då pga att jag är protestant och den religionen hyser så mörka ideer?? Åh jag blir så trött inte på journalistknasen som faktiskt vill ha lön och skriver för lite bonus kanske. Utan att folk i allmänhet verkar så dum i huvudet att de tror att Islam och hans dumma tilltag har ngt med varandra att göra.
 
Nu påstår de att muslimerna flyr partiet. jisses så fräckt och så bra för partiet. Om nu ngn idiot tror att det är det faktum att de är med i Sossarna pga sin muslimska tro och nu jäklar får de inte ta i med hårdhandskarna mot de otrogna. För det är vad de tror står i partiprogrammet ?!! Så måste det vara skönt att bli av med dem. Att sen utpeka muslimerna som idioter tycker jag är värre än att bjuda in folk som har andra åsikter än sig själva. Nu tycker jag att det var illa med tanke på hans ställning, men fel kan alla göra.
 
Men det skrämmande när inte folk kan sära på sak och person och faktum. att det går runt sådana här människor gör mig illa till mods. Om jag tycker att det kommer in för många invandrare till Sverige så innebär inte det att jag inte tycker om invandrare. Utan att man ta hand om de som kommer också samt de medborgare vi redan har i detta land. Vi skall naturligtvis hjälpa de som har det svårt, men jag är mer för att hjälpa på plats med det mesta. Att kämpa mot de som är orsaken till att människor måste fly sitt land. När folk inte ens är trygg i de flyktingläger som finns i FN regi då har man anledning att bli förbaskad. Oj skulle kunna skriva sidvis om detta men nu ger jag mig.
 

Så gott med kött

Publicerad 2013-04-15 11:46:00 i Allmänt,

Jag har ju tidigare nämnt hur gott det är med god mat. (Läs jämt) I helgen så åt vi gott igen. Det är så himla smaskigt. Ett gott glas vin, fast det brukar jag oftast dricka efter måltiden. Blir så mysigt med att dricka lite gott och må som en prinsessa. Apropå det så åt vi prinsessbakelse till efterätt. Var inte fel det heller. Till köttet så gjorde vi en god stuvning med färska champinjoner, vårlök, svartpeppar och cremefraiche.
Minns ni att jag skrev om ädelosten, smördegen osv och att maken inbillar sig att han inte tycker om ädelost. Han åt som en besatt och tyckte det var smaksens...
Bilden härunder så har jag tagit från en blogg jag läser: Sannahoj, hon lagar all mat från scratch och då menar jag allt....Hon är helt frälst av detta men jag undrar hur kommer det att gå när hon börjar jobba efter mammaledigheten? Inte så bra antar jag. Hade jag fått välja så hade jag nog velat bli hemmafru och leva ett sådant liv. Tyckte det var jättetrevligt och ett arbete att vara stolt över. Tyvärr genererar det inte så många pensionspoäng men jag tror att det kommer att bli vanligare, hoppas det i alla fall...
 

Uppe med tuppen kuckelikuuuuu...

Publicerad 2013-04-15 07:14:54 i Allmänt,

Skjutsade maken till jobbet idag och for tidigt till jobbet. Skall ut till H-sund idag till mor lilla mor. Sen vet jag inte om jag måste hämta min lilla man tidigare för han började få migrän...inte roligt. Förhoppningsvis vänder det och ilar iväg genom golvspringorna igen det lilla migränmonstret.
Det är skönt att börja tidigt på morgonen då jag är som piggast. Det har dock stannat av med gruslasterna inne i butiken. De har sopat ute och då blir det genast bättre.
Ja nu skriver vi den 15:onde och våren har väl kommit, men några förvirrade snöyror till skall det väl bli. Det måste vara roligt för dem som bor i södra Sverige att få en längre vår med vitsippsängar och krokusar och gud vet vad som blommar på våren.
Våra stenplattor hemma har nu tinat fram och det gör en glad. I helgen smälte det massor och det utlovade ovädret drog inte över oss.
Nä nu är det dags att fortsätta och inte sitta här och pilla navelludd.....
  Usch vilken äcklig typ,,,,

Äntligen <3

Publicerad 2013-04-14 19:58:37 i Allmänt,

Jag har nu spenderat en stund med min lilla prinsessa och hennes förtjusande mor. idag var hon så go, hon skakade i hela kroppen av allt hon ville säga men ut kom bara ett litet ojöhhha. hon har verkligen växt om sig Hon är väl inte mager men hennes runda kinder lurar en att tro att hon är knubbig. Skulle tro att kurvan planat ut lille Liam var ju likadan rund som en liten volleyboll i ansiktet, men liten kropp. Åh vilka fina ungar vi har i familjen, här är en av dem på bild.
 
 

Tidig morgon- tidig kväll

Publicerad 2013-04-14 16:34:00 i Allmänt,

Igår blev det en tidig kväll. Vilket resultaterade i att jag vaknade tidigt. redan kl 7 så hade jag hunnit med en del bestyr och druckit kaffe och läst lite. Sen lite mer jobb och sen två timmar lek,så har jag varvat dagen. Maken har hunnit bygga lite och dessutom legat med migrän...
Nu lagar jag mat sedan iväg på ärenden. Men titta vad jag fått klart!!!!
 
 
 

Mår så gott..

Publicerad 2013-04-13 18:56:44 i Allmänt,

Kan nog leva med att vara ledig....Detta är ju underbart, ingenting tråkigt skymmer min himmel och jag har just ätit en mkt god middag.
Idag har jag bara haft det bra och gjort trevliga grejer. Efter handlingen fixade maken en underbar middag och sen blir det efterrätt. Har tagit bilder på massa dockskåpsgrejer idag så jag kommer att visa er lite grann i alla fall.
Har "snickrat" på spisen och diskskåpet idag och nu har jag nog knäckt storlekskoden. Maken har börjat förbereda hela huset, men saknar just nu ngt som heter överfräs?? Ett verktyg som kan göra spår. Tydligen är det till väggarna i själva huset.
Ja man kan säga att idag är en härlig dag. Jag har verkligen haft en av de bästa dagarna på länge. Men det blev ingen utflykt till Millan, så jag hoppas att hon har tid för mormor i morgon. kanske innan mamman far på träning?
Vi får väl se....
Ikväll skall jag försöka lägga in lite kassor så att mitt samvete ger mig tid till mer lek imorgon. Måste nog renbädda lite och göra lite andra småsaker men fortfarande ser dagen ut som en möjligheternas dag, Underbaaaaaaaaaaaart.
 

Ja nu var det lunch igen..

Publicerad 2013-04-12 12:25:00 i Allmänt,

Idag blev det en lite bättre storlek på lunchen. En av arbetskamraterna som själv var lite hungrig, förbarmade sig och gick och köpte en macka åt oss var. Den satt bra..kan jag lova.
Nu när det är april så har jag flera av mina nära och kära som fyller år. En av sönerna bor ju i Uppsala så han får jag bara ge cyberkramar, vilket inte är samma sak. men han har ju läshuvud så i lärdomstaden passar han bra. Min stora pojke är väldigt engagerad både politiskt och fackligt. Vilket jag tycker är bra, vi kanske inte har samma åsikter men jag tycker att han gör rätt att istället för bara gnöla och tycka så gör man ngt åt det. Som jag nämnt tidigare så är jag intresserad själv eller rättare sagt varit intresserad av samhällsfrågor. Idag så räcker inte tiden till alla gånger. men jag vidhåller att om man inget gör själv så har man förlorat sin rätt att klaga.
 
Här i staden så är det många som gnäller över det ena och det andra men de har ju själv valt styret så jag vill bara säga. -Men skyll Er själva gör ngt åt det. Engagera er gå med i styrelser och föreningar.
Detta är jag när jag är arg...grgrgrgrgrrrg.....
Det senaste som irriterar mig till vansinne är gnölet på bajs. Jag det är skitäckligt, men det är organiskt och försvinner. Det gör inte allt glas och skräp. På måndagar så är det ett glasstråk och skit efter gatorna kastade av puckon som jag bara skulle vilja styra upp en pinne i röven på och sopa gatan med.
Sen så finns det 229 st bajstunnor som kostar kommunen 800000:- per år att tömma... Jo tjena vilket skitsnack..
En sådan tunna töms högst varannan månad och jag erbjuder mig att ta på mig att tömma allihop för 200000:-
Det är ju löner för kommunens arbetare som kostar 800000:- som inte far runt och tömmer dessa på heltid. Men det ingår i deras arbete.
Men folk tror att det kostar det. hur mkt tror ni då städningen av stan kostar???? oj oj oj där snackar vi pengar.
Nä jag skäms för våran skitiga stad men inte är det bajset som är det värsta. Bara bajset på två ben som skitar ner...

Födelsedag

Publicerad 2013-04-12 07:04:31 i Allmänt,

idag fyller en av familjens söner år. Man kan knappt fatta att de små liven är vuxna. Så idag efter jobbet blir det uppvaktning. Trevligt värre sen åker vi hem och har fredagsmys....Helgen kommer nog att bli bra, har inget och allting på agendan. Vilket innebär att jag kan ta det i min ordning. 
Det blev inget date med Millan igår så henne måste jag ju i alla fall träffa. kanske har de tid imorgon...
Sen så skulle jag behövt göra lite ärenden på staden. Kan kanske hinna göra det idag om det är lugnt på butiken. Vi får hoppas att snön som skulle vräka ner i helgen, ångrar sig och drar till Sibirien istället. Ja nu bubblar det av mkt surr, men jag känner mig bubblig och surrig idag hahaha....oxå...

Till J

Publicerad 2013-04-12 06:51:29 i Allmänt,

Nu kommer det två bilder till en arbetskamrat.Hon ritar och målar och nu vill hon måla några blommor. Dessa ville hon ha som modell.
 

Lunch !!!

Publicerad 2013-04-11 12:22:00 i Allmänt,

Var så mätt igår när jag skulle göra matdosa, så resultatet blev att det som ligger på botten av lådan, knappt skulle mätta en mindre skogsmus...
Jaja och till middag blir det torsk yehhhh....not.... Visserligen hemgjord gratäng, men med pulvermos. Är inte gott...
Fisk kräver lite mer kärlek för att bli gott. Ja man kan ju ta lax och tillsätta massa smaskens. Men det där smaskens är ju inte så nyttigt och bör sparas till helgen tycker jag. men det är ju det som är kruxet. För jag behöver ingen kristallkula för att se min dag. För i den finns antagligen en glass ur kylen. Det är både underbart och mitt fördärv att den finns i butiken. Jaja man kan inte ta alla inre strider. Snart kommer i alla fall Milou och hälsar på. Det är jättelängesedan vi träffades och jag längtar. Ja även efter att få träffa dottern såklart. men hon utvecklas ju inte i den takt som Millan gör  hahhaha. Man missar så mkt om man inte ses regelbundet. Men det är väl bara mamman som är hennes favvo, än så länge. Sen får vi alla andra krypa in i hennes hjärta och det skall bli så trevligt.
Nä nu är det morsning och goodbye....

Det funkade....

Publicerad 2013-04-11 07:39:31 i Allmänt,

Så kul att det funkade så här enkelt. Nu kan jag ta egna bilder och lägga in. Jag är ju helt besatt av min nya hobby och mina stackars arbetskamrater kommer att få spunk. 
Fast en av dem vet bestämt hur kul det är att hitta ngt som riktigt fyller själen. I så många år nu har butiken varit mitt hela och enda liv. Nu när allt känns så ovisst så har min gnista mattats av.  Jag älskar fortfarande mitt jobb och vill verkligen fortsätta, men på ngt sätt så kräver den nästan all min tid men jag är en sådan person som måste både ha huvudet och själen i en symbios. Att då få hänge sig åt ngt annat har gett mig ny energi att fokusera på butiken. Det kanske låter snurrigt och det kanske är snurrig, men sådan är jag...
Har väldigt svårt för att göra saker som inte känns bra i magen. Min make som är den förståndige av oss blir tokig på mig ibland. Han tar sig an problem på ett sakligt sätt och ser på dem utifrån långa perspektiv. Jag är så här och nu och ibland saknar jag förmågan att se: hur blir det sen....just för att magkänslan säger mig mer.
 Nä nu slutar jag surra och lägger ner för den här gången.

Smaskens

Publicerad 2013-04-10 21:02:33 i Allmänt,

Ett smaskenstips. har inte smakat det ÄN men skall absolut göra det till helgen. Får se vad maken säger han är ju inte överförtjust i ädelost men ju fler gånger han provar desto godare tycker han att det är.
Här är det alltså smördeg, cream fraiche, ädelost och valnötter. man fick kolla så att det inte brändes för det gick tydligen fort på slutet sa receptlämnaren hahahha
 
Tänk vad gott det är med mat eller rättare sagt vad underbart det är med smaker. Mat är ju mat men bra råvaror och kvalitet på desamma är avgörande. År faktiskt glad över att uppskatta skillnaden. Trevligt sällskap på det är nästan som dessert. i fredags var vi ju bortbjuden på middag och där fick vi pröva balsamvinäger med dadelsmak. Jisses amalia vad smaskigt, den kan nog passa till allt möjligt.
Märks det att jag håller på vara sugen på kvällsfika hahahaha....
 
Detta såg gott ut...

Onsdag

Publicerad 2013-04-10 07:08:49 i Allmänt,

Kära vänner ännu en sen kväll i Casa Granströmski. Direkt efter jobb så var det ett styrelsemöte. Det tog dock bara 1 1/2 timme, men sen var det lite av det ena och lite av det andra och plötsligt så var kl nästan 11 igen!!!
Jag surfade runt och läste bloggar, skrev ut papper, titta lite på tv samtidigt och gosade med kissarna.
Idag verkar det återigen bli sol och det är så skönt för sinnet.Skall snart bege mig till jobbet och sopa lite grann. Vi fyller lätt två och en halv skyffel med bara sand. Därför går det inte att dammsuga, den skulle bli full på en gång. Hoppas att de snart börjar ta bort lite grus ute så att det värsta som dras in blir mindre. Måste även ringa vaktmästaren då avloppen på jobbet verkar vara full med grus eller ngt annat skit. Maken har försökt rensa men det sitter längre "in". Ja det är så mkt annat trams som måste göras oxå. En sista sväng med lite sopor till återvinningen och flyttande av hyllor. Tur att jag har en man som är lite av en handyman...
 
Detta är min man, utan mustasch....
 

Surgubbe....

Publicerad 2013-04-09 17:06:00 i Allmänt,

På vår gård bor det en surgubbe. Vi tycker helt enkelt inte om varann. På vår gård bor det dessutom en otrevlig gubbe vi tycker inte heller om varann. men sen bor det en massa andra som är jättetrevliga.
 
På våran gård är det vi och ett par till som sticker ut...
Antingen är det äldre eller så barnfamiljer. Krockarna kan bli stora. Barnen gräver snögrottor och gubbar och tycker om att leka med allt möjligt.
De äldre männen för de är oftast de, brukar ogillande gå förbi.
De är rädd för gräsbränna. Det är att om det blir ojämt med snö så kan det bli fläckar på gräset!!!!!!
Sen ser de lite snett på dem som inte har raka snökanter???? Men nu är det ju så att de går hemma hela dagarna och kan finputsa på sina kanter.
 
Sen ägnar de nog stor del åt vad som släng och hur? Fördelarna är att om det inte blivit gjort ngt av de sysslor som vaktmästaren har på sin uppgift så kan ni ge er på att han får höra det. Områdets buskar och dylikt sköts minitiöst.
Snöröjaren skulle säkert få nattliga samtal om han lägger snön fel....oj oj hoppas att jag inte blir så där tokig... men jag kommer säkert att bli värre...
 

Skitigt överallt

Publicerad 2013-04-09 11:54:00 i Allmänt,

Visst är det skitigt hemma hos er oxå? Mina fönster är inte fina och i solen så ser man dammet på blommorna och på alla ytor. Tror mest att det pga allt ljus som faller in som gör att man ser eländet.
På sommaren så borde det ju bli värre för då har man ju oftast dörren öppen och man går in och ut, men då kanske man inte bryr sig lika mkt samt att man inte sitter inne och ser dammet.
Jag är ju ingen tokstädare egentligen men trivs inte om det blir rörigt. Men oftast är det jag själv som är värst på att stöka.
 
Men hemma hos oss går det fort att röja bort oxå. Sen hjälps vi åt med allt. Maken är en fantastisk man som alltid "gör som jag säger" hahhahah nä nu låter jag hemsk. Faktum är att han är mer bestämd än var många tror.
Han sköter bilen, tvätten, går med kartong och skräp. Vi hjälps åt med mat och disk. Men städning gör jag oftast själv och helst när han inte är hemma. Vi tycker om att umgås och när han är hemma blir jag alldeles för upptagen av vad han gör och säger för att det skall bli ngt vettigt gjort. Så jag brukar skicka ut honom....han brukar sällan misstycka.
Sen är det ju handling och som ni vet så tillhör det en av de tråkigaste jag gör. Fy bubblan vad trist...därför brukar jag oftast byta bort det tex: - Om du far och handlar så, byter jag kattsand, lagar mat, diskar och torkar golven???
Han far oftast.....
 
Så här brukar det faktiskt se ut....

Ja hör dö ni..

Publicerad 2013-04-09 07:38:28 i Allmänt,

Dockskåpsvärlden är mer komplicerad än vad jag visste. Det finns flera olika skalor, 1:12, Lundby och sedan en som är mittimellan. Har nu börjat få hem lite möbler och i mitt hus kan både dvärgar och jättar bo!!!! Nu måste jag bestämma mig för vilken skala. Men får vänta tills allt jag beställt har kommit. Jag traderar hej vilt, men det är ju inga fantasi summor från 1 kr till det dyraste som var 129:-. Men hamnar oftast kring 25:- plus frakt som kan vara mellan 6:- till 35:- beroende på storlek.
Nu måste jag ju finansiera min hobby så funderar på att anmäla mig till loppis och sälja bort lite grunks. Haaa nu är det ju så att jag har ju inte så mkt grunks, eftersom jag bor trångt och inte har samlat på mig. Är det ngn av er som är intresserad av att hyra bord?någonstans?
 
Som ni märker är jag helt uppslukad av detta hahhaha. Men jag har så trevligt, Igår så ville jag visa maken allt fint , men intresset var väl inte så jättestort. Förrän han började titta på konstruktionerna, då blev han lite intresserad. Han tycker ju om att bygga och lösa olika saker. Vilket kommer väl till pass om han skall bygga mitt hus.
Men vi måste ha en lövsåg och mtrl och det är ju ingen brådska så när det blir har vi ingen aning om.
Igår efter jobbet så gick jag till biblioteket och fick tag i 8 böcker om dockskåp. Fatta hur fort jag jobbade med bokföringen!!! Jag blev nästan lite svettig. (Har kollat nu på morgonen att inget blivit tokigt eller slarvigt) Men trots att jag jobbade väldigt effektivt och att middagen blev enkel så tar det låååååång tid.
Så klockan hann bli strax efter 8 innan jag kunde sjunka in i mina böcker. Halv elva gick jag och la mig. Mest pga att förståndet sa åt mig hahaha...
 
Idag börjar jag lite senare då jag måste iväg och göra lite ärenden och dammsuga bort lite här hemma.

Ljuva måndag

Publicerad 2013-04-08 09:39:16 i Allmänt,

Igår hade jag måndag??? Ja ingen ordning alls. Helgen gick fortare än någonsin trots ett bakslag med snö...bläää... Jaja det är bara att bryta ihop och gå vidare. Jag ska gå förbi Sandbergs el på hemvägen idag för att köpa en glödlampa? ja en som lyser som jag vill. Tycker det är skit att glödlamporna försvinner och ersätts med ett nytt "system". Skitljus eller !!! svårt att veta hur de lyser. Dyr är de också speciellt om man hela tiden köper fel sort. Har gjort en egen lampa och vill ha ett mjukt ljus som bara skall vara ett mysljus. Köpte ett lågenergi som var på 20 w och den kunde lysa upp hela rummet i en balsal !!!!! Skitlampor..detta är tredje sorten jag köper, tänkte därför gå till ngn expert och beskriva hur jag vill att det skall lysa.
Om jag hinner skall jag försöka springa förbi biblioteket också, vilken fin medborgarservice det är. En oerhörd lyx för mig som är en snabbläsare av rang. Skulle bli utfattig om jag köpte böcker. Nu blir jag det istället på dockskåpsgrejer hahahahah

Oj vad fort en dag går...

Publicerad 2013-04-07 16:54:23 i Allmänt,

Nu är det redan middagstid och dags att börja med maten. Dagen började tidigt och jag jobbade i nästan 4 timmar och föreberedde för imorgon. Hade tänkt gå hem tidigare från jobbet och göra i ordning moms och annat tjoller. Sen tog vi en macka och drog i väg till butiken och jobbade där tills just före fyra sen handla mat och nu sitter jag kraschad i soffan. Köpte en risifrutti med ananascocos ?? jag visst lät det skumt? Men det var den godaste risifruttin som jag ätit, tycker ofta att det blir för sött med sylt. Har ju aldrig varit en syltätare av rang utan tycker mest om lingonsylt. Dricker nästan aldrig saft med cocacola i mängd hahaha.
 
Nu skall jag börja med maten. Tänkte göra kasslergratäng med ris. Gott och smaskigt. Ikväll blir det nog lite glass, även där en "ny" smak - Apelsinchoklad!!  Det är SIA glass men jag misstänker att den är för söt. Oftast är det godast med upptinade hallon och lite vaniljglass. Måste oxå hålla koll på Tradera har ju massor av auktioner på gång. Kanske vinner jag ngn i alla fall. Min taktik hmmm ja taktik är ju konstigt att säga men i alla fall jag budar på många så då blir jag glad om jag får någon hahaahah

Raskens Ida???

Publicerad 2013-04-07 08:49:38 i Allmänt,

Ni som är i min ålder minns säkert Tv serien Raskens. Han hade en fru som var envis, enveten och som klarade det mesta. Hon sa ofta: Man ska alri räkna ut nåt... Med det menade hon att man skulle inte hoppas för mycket och tro att det skulle gå bra , för man blir bara besviken,  hahahah hon var en sliten kvinna hahha..
Idag när jag tittade ut så suckade jag och tänkte Neeeeeeeeeeeeeej snö och blev omedelbart sur men sen började jag skratta....Förlåt E det var inte meningen.
Min arbetskamrat är lite av en terrier ,envis som synden när hon bestämt sig. Hon brukar sällan höja rösten eller vara den som överkör någon. Men har hon bestämt sig så är hon helt fokuserad och metodisk.
Jag vet de gånger hon sagt att på söndag ska vi fara och grilla så kul det skall bli. Har det då inte varit snöstorm så har det varit -25 ute. Så har det väldigt ofta varit för henne. Nu har det hänt igen hahahaa
Hon har varit ledig och hemma med sin flicka. Vädret har varit bra men längtan att fara ut någonstans brukar ju vara trevlig. Utan bil tar man sig inte så långt och effektivt så hon bestämde sig för att ta fram cykeln. Nu börjar det...
Hon upptäcker att dotterns sadel inte passar, punka och cykeln behöver få en uppfräschning, I flera dagar kämpar hon på med rostiga skruvar, avbrutna naglar, smörjning, punkterade däck och trasiga sågblad. men i förvissningen om att: På söndag ska jag ut och cykla med min dotter, så gav hon inte upp en sekund. Banne mig ! hon fick cykeln klar, renoverad och körklar...slutsats: Cykelturen på söndag är vinsten!!! Resultat: Djävulskt svårt att cykla idag......

Godmorgon sköna lördag

Publicerad 2013-04-06 09:55:19 i Allmänt,

Än en underbar solig dag. Skall snart fara och jobba och mår väldigt bra trots en kväll med både god mat och destillerad dryck. Ja maten mår man ju inte dåligt av och den var så smaskig speciellt eftersom jag var riktigt hungrig. Nä det är det som man sköljer ner maten som kan göra en lite seg så att säga.
Sent blev det inte heller utan bara en härlig kväll.
Det är ganska intressant med vänner, man pratar och surrar och det kommer små frön av sanningar ,inspiration och andra personers upplevelser. Det fastnar oftast i min hjärnbark och man funderar och vänder och tar till sig och utvärderar.
Man kan få nya insikter och förändrade värderingar och ett lite frö kan växa och bli en fantastisk växt av utveckling,
Låter det luddigt?...jaaa kanske men vad jag vill få fram är att genom goda vänner så kan man utvecklas och må bra.
 
Idag skriver äldsta flickan högskoleprovet för andra gången. Spark i baken och lycka till. Hon har kämpat med plugg nu och nu skall hon utmana sina hjärnceller en hel dag.
Nä nu måste jag sluta surra och ta tag i dagen på riktigt. Men det är lätt att bli fast framför alla bloggar och sånt man vill läsa igenom.
But i will return,,,mouhhhhaaaaaa

Godmorgon allihopa

Publicerad 2013-04-05 07:09:12 i Allmänt,

Idag är det alltså fredag och vi är bortbjuden på middag ikväll skall bli både skönt och trevligt. Gårdagen var bara bra och det kändes bra att vara tillbaka på jobbet. Idag har vi många saker på vår agenda och vi är lite färre som jobbar. Men jag och min arbetskollega har haft sådana här dgr förr då vi fått mkt gjort och ändå en jämn ström av kunder. Vi måste flytta på lite grejer då vi märker att nu när solen lyser så kan en del produkter kanske ta skada och det vill vi ju inte, Så vi har köpt lite ny inredning och får se hur långt vi hinner.
 
Helgen ska nog fördrivas med en hel del surfande på dockskåpssidor hahha. Dottern har hittat en till sida och allvarligt jag skulle lätt köpt hela konkarongen. Men då var det ju det här som heter mat!!! Det behövs slantar till det oxå och maken vill inte käka havregrynsgröt 24/7 för min hobby hahahha..
 
Ja hörni när ska jag bli stor? Jag skulle lätt kunna leka med Barbie oxå hahhaaha. Vad kul jag och Milou skall ha...Men vi kommer kanske att bråka om kläderna hahaaah...
 
Vet inte riktigt varför jag blir så till mig men det är så gulliga små saker och det är kul att fundera och möblera. Ville alltid ha ett dockskåp när jag var liten och jag byggde ofta små hem till dockorna. Hittade olika användningsområden av vardagssaker. Mammas fina skor kunde bli både bil och med hjälp av en blompinne och en fin duk en himmelssäng. Ja nu funderar jag på hur jag skall få till en gammaldags spis,,,men jag har kommit långt och skall nog lista ut hur man gör det så snyggt som möjligt. Tills vi hörs kramis på Er alla,,

Måndag ehhh nä vänta nu...torsdag,,,

Publicerad 2013-04-04 07:09:14 i Allmänt,

Det känns bra att fara till jobbet. Mina arbetskamrater tar hand om allt medan jag har det bra och pillar navelludd. Men det har varit så välbehövligt. Igår så städade vi bort packning och maken tvättade och jag fick även tid till att läsa ikapp på några bloggar. Solen lyser idag oxå och det märks ändå att det smälter sakta men säkert. Idag är det nog mkt att ta in på jobbet. När man varit borta ett tag så tar det en dag att komma in i vad som är på gång eller vad som skall göras. Skall bli kul att träffa tjejerna på jobbet oxå och höra hur deras "ägglossning" varit.
Ikväll kanske småprinsarna tittar förbi eller åtminstone deras mor. Sen skulle vi behövt handla och göra lite andra vettiga grejer och inte bara titta på dockskåp hahaahah..
 

Hahahaha skulle kanske förklara..

Publicerad 2013-04-03 20:46:15 i Allmänt,

Har nu kommit hem från stugan. Det gick bättre än vad jag trodde, ofta brukar det vara så att vi hänger lite med huvudet när vi måste åka hem. Det gick hur bra som helst med kissekatterna, men ngn av dem blev åksjuk hem och bådde kräktes och bajsade på sig. Så det blev dusch när vi kom hem. Sen for vi ut till mamma och hjälpte henne med några saker och jag fick pengar i förskott på födelsedagen !!!! Tidigt ja men så kul jag har haft nu, Jag har ju länge drömt om ett dockskåp ett fint ett som skulle kunna vara en sorts möbel och dekorativ. De är ju svinigt dyra men jag tänker hellre vänta och köpa ett jag vill ha eller övertala maken att bygga det,
 
Jag var på Ebay och tittade och på massa olika sidor och hamnade till slut på en svensk sida som hade massa halvapriset grejer. Åh så roligt jag har köpt jättemånga grejer, till en femtedel av ordinarie pris yippie!!!!! Detta skulle jag aldrig köpt om jag inte fått pengar av mor.
 
Så roligt det skall bli, jag fantiserar om hur jag skall ha det hahahah, Stilen skall var ca 1900 och vara så där gammaldags.Åh jisses vad mkt fint det finns, tom små miniråttfällor och äntligen får jag en kristallkrona. Lite liten men dock en krona. Nu är det bara att vänta tills det dyker upp här hemma en avi att hämta på posten.
TACK MAMSEN <3
 

Trött

Publicerad 2013-04-02 17:02:49 i

Så här trött blir man när man har semester...

Återigen en vacker dag.

Publicerad 2013-04-02 08:57:31 i

Jag vaknar ju alltid tidigt och det kan ibland vara magiskt vackert. Snön och marken kall när sedan solen lyser sina varma strålar så bildas det som ett magiskt dis över sjön. På sommaren så är det ännu vackrare särskilt om småfåglarna börjar vakna till. Just nu är småkyligt härinne och filten och varmt kaffe behövs. Imorgon bär det iväg hemåt och arbete väntar. Det har varit bra att stanna upp, läsa, brodera och sova. Efter några dagar i stugan brukar jag säga att jag blir " geggig" i huvudet. Om man har ngt problem eller liknande så går det inte att grubbla eller fundera på här. Det mesta bara glider iväg med en suck. Det finns bara lugn och ro och inga måsten. Men tro mig man behöver inte alltid finnas tillhands, världen snurrar på i alla fall.

Ett skämt..

Publicerad 2013-04-01 09:09:17 i

Vi har ingen sol idag??? Måste bero på att det är 1 april!!! Natten har varit lite bökig. Maken har trängts och snarkat och bägge småkissarna har envisats med att ligga på mig. Jag har inte hjärta att putta bort dem så jag har inte sovit gott. Jo jag puttade på maken..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela