myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Jaha då var det lördag

Publicerad 2013-08-31 07:58:11 i Allmänt,

Åh jag är så lättad. Jag som kände mig orolig över min tankspriddhet och "glömska" börjar nu ana att det har med förkylningen att göra. Igår insjuknade Dan i detta elände och han kunde heller inte tänka klart. Eller som han sa - Känner en viss förvirring......orkar inte förstå. Typiskt att han just nu fick denna känsla/förkylning, när han verkligen måste fatta ett stort beslut. Han har blivit erbjuden ett jobb inom sitt företag som skulle innebära ett väldigt stort ansvar och arbetstid efter det....dvs måste vara tillgänglig 24/7. Det är jättekul och jag är superstolt över honom. Men sen måste han och även vi tillsammans fundera på om det är värt. Är det värt med långa arbetsdagar, ansvar för att produktion och tjänstemän och övrig personal gör sitt jobb. Jag är osäker om jag skulle tycka det är värt. För 15 år sedan hade jag hoppat jämfota av lycka, men det finns så mycket annat i livet som oxå är roligt än jobb....har jag hört hahaahaaa.
Men det är hans beslut och jag har lovat att ge honom den tiden som hans jobb kräver. Han har ställt upp på mig nu i flera år och nu är det min tur. Men som sagt han har inte bestämt sig än. Just nu ringde en av tjejerna och har blivit förkyld...jajamensan det var bara en tidsfråga. Det blir jobb idag. Vi hörs

Förblånade snorelände

Publicerad 2013-08-30 07:40:10 i Allmänt,

Vaknar med både skallebang och snorigare än värst, konstigt nog så känns det bättre än igår morse? Men pigg näääääää och jag gruvar mig lite inför dagen, Idag stänger jag så jag behöver inte jäkta iväg på morgonen.
Nu kanske ni undrar om jag blev på bättre humör när kära maken kom hem. Sanningen är att jag var så trött att jag inte orkade vara sur och grinig. Han hade varit på Memira och gjort bedömning om ögonoperation. Det var bara och köra enligt dem, så nu går han och funderar på om ,när och är det värt. För egen del skulle jag fundera både en och två gånger om jag skulle låta ngn gräva runt i ögonen.
Igår så höll jag på med allt möjligt pappersarbete, men även att söka bankpåsar och mitt pass. Jag vände ut och in på det mesta här hemma för jag hade inte en susning om vart det var. Det mest beklämmande var att jag vet att jag la bort påsarna och tänkte att det där blir bra. När Dan ringde hem var jag i upplösningstillstånd över att jag inte hittade varken pass eller påsar. Tills slut så hittade jag dem och de hade legat rakt framför näsan hela tiden. På kvällen frågade Dan om jag hittat det jag sökte? Ja och jag berättade det pinsamma att jag aldrig sett dem. Vad bra sa han vet du var du har dem nu då????? Shit har inte en j-vla aning..........åh jag blir tokig. Seriöst jag minns inte var jag la det igen. Men nu vet jag att de finns i lilla förrådet så jag kan kolla där hahahaha.
 
Jag är så ini bomben tankspridd och det blir bara värre. Förr kunde jag ha sjutton saker på gång samtidigt inga problem. Men sen jag gick in i väggen så funkar ingenting. Om jag har mycket att fundera på så blir resultatet bara skit. Igår tex skulle jag göra ungspannkaka och det är ju ingen vetenskap. Men jag funderade på banken, växel, restordrar, beställningar, färg till kopiatorn osv så jag hade inte en susning om jag knäckt i ägg eller inte??? Fick titta i soppåsen...och ja det hade jag.
Vi har ju alzheimers i släkten och allvarligt ibland funderar jag på om jag har påbörjat den resan. Fast egentligen inser jag att det som går bra för andra blir för mycket för mig. Jag kommer aldrig någonsin få tillbaka möjligheten att göra och tänka på flera saker samtidigt. trots det så är det jag gjort i flera år nu. Har sedan ett halvår eller lite mer, dragit ner på tempot och jag blir mer och mer övertygad om att detta är ngt som jag vill bort ifrån. Jag menar alltså den delen av arbetet som innebär pappersarbete och sådant energietjyvselände. Att lägga bort det skulle inte kunna gå pga av att jag måste vara inblandad i det i alla fall. Så att betala dyrt för att ngn skall sköta det och likt förbaskat måsta vara inblandad är ingen bra ide tycker jag.
Skall försöka förklara, ett företag av min storlek kräver revisor, en revisor tar hjälp av redovisningskonsulter.
Har använt mig av dem nu ngt år och jag är bitter...för sammanlagt så har jag lagt ut ca 58 000:- + 60 000:- på att korrigera tidigare fel som andra revisorer/konsulter gjort. Så vad har jag lärt mig? Det är bättre jag gör skiten själv......för det är som att gå på restaurang och beställa mat och sen måsta laga den själv och betala dyrt givetvis. Så nu gör jag det mesta själv och de får titta igenom. Speciellt övertygad är jag med tanke på att jag var inblandad i massa jobb runt bokslutet, sånt som jag betalt för att få gjort....sjukt...ohyes...
Så nu gör jag alltså det som jag avskyr allra mest med mitt jobb. Jag tar tregånger så lång tid på mig att göra skiten då jag behöver läsa och kolla så det blir rätt. Det som jag tycker allra mest om ,att vara på jobbet och packa upp och beställa hjälpa kunder osv. Det försvinner mer och mer då energin till det inte finns. Ja kära vänner vilka ilandsproblem men dock problem. Men här vilar inga halta höns, vilket konstigt ordspråk förresten?
Problem är till för att lösas och så småningom så löser sig det oxå...
Här vilar en höna, men vet ej om hon är halt eller ej...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hatar allt tjafs med grunks och elände

Publicerad 2013-08-29 14:33:35 i Allmänt,

Har återigen talat med företaget som sköter domännamnet till butiken. Betalade den 16/8 och inget har hänt?? så då ringde jag och de sa att de såg att jag försökt betala???försökt???. Då visar sig det att jag kan inte använda mig av att betala med mitt Visakort på alla konton om jag inte registrerat det hos banken. Men varför har jag då Visa till då???? Då måste jag alltså kontakta banken och lägga till de konton jag vill betala till, jo tjena försök att sitta i den telefonkön...
Nu kunde de ändå hjälpa mig och göra ett undantag så förhoppningsvis så skall allt vara löst nästa vecka. Så mkt krångeltjafs för 270:-. Gud hjälpe mig för att inte jag skall få ett psykbryt på allt gorm. Sen så blev det tokigt på sista lönen på en av tjejerna så det som skulle vara föräldraledigt blev semester. Var osäker på om det räcker med att ta bort semesterdagarna och att de åker tillbaka på sitt konto. Plötsligt blev hela sidan kaikoknas och inget fungerade.Så då ringde jag deras support. Jo då har de serverreparation tills 1/9!!!! vilket innebär att då vet jag inte om allt det som jag suttit och knappat in har kommit in???? Gaaaaahhhh vad less jag blir...Har i allafall tror jag? lyckats beställa loomispåsar till bankning. Skall göra ett förrsök i morgon att fara på banken, men de vill väl inte ha pengar där? idioti. En bank utan pengar, bara för alla tjuvskallar inte skall råna dem. Sen så har jag ringt till Panduro och skulle stoppa restordrar, men det fanns inga helt plötsligt? Hoppas att ngn av tjejerna på jobbet har ringt och gjort det annars kommer det en massa jox till veckan.
 Har även gjort en massa bokföring och börjat dammsuga litegrann. Men jag svettas som om jag satt i en bastu. antagligen så är det pesten som skall ut ur kroppen genom porerna. Gud så äckligt, det lät och ja jag känner mig ofräsch fastän jag redan duschat en gång redan. Betalat räkningar både privata och bolagets. Bokfört och gjort klart hoppas jag i alla fall
 
Nu har jag bara skatteverket kvar att ringa på min lista: " av att göra grejer". Sen så skall det sättas in i pärmar och sorteras ut skräp, i posthögen. Ja nu har ni fått träffa den mest otrevliga sidan av mig, gnöl och gnäll bokförarmänniskan skulle önska att jag kunde säga att det gick över om jag tog paus och en kopp kaffe ,,,,men nääää jag är sur, gnölig, snorig och börjar dessutom bli hungrig. Bäva månde gudarna att jag blivit snäll och glad tills Dan kommer hem. Åh nej skatteverket kvar.....men de har väl kurs eller teambuildingdag, kafferast eller ngt annat helvete för sig ggrrrrrrrr....
 

Känner igen tecknen...

Publicerad 2013-08-29 07:38:33 i Allmänt,

Börjar känna mig bättre....ett tecken är att jag börjar irritera mig på dumma människor. De senaste dygnet har jag mest bara befunnit mig i snorets kedjor och varit feberns fånge. Imorse sa Dan  -Jag tror du lyckats.....för jag börjar känna mig knastrig i halsen. Japp i did it, and i done it well.
Ja åter till dumma människor. Har fått höra att många på området stör sig på fågelbajs???? Ja nu vet ju inte jag omfattningen av skiten.
Är det pepprat är det inte trevligt, men om det är som hos oss att det kan ligga en eller två små "lämningar" på tex bordet på altanen så känner jag..Big Deal. Det är inte trevligt och det finns nog en massa läskiga bakterier i skiten och har pippina ätit blåbär då svär jag åt de små liven en stund. Men jag fattar inte hur folk tänker, just där vi bor på Röbäck är det mycket träd och skog, Fåglar bor bland träd, fåglar äter. fåglar skiter. Jamen flytta till ett betonggetto då......idioter. Jag bor hellre bland träd och får tugga i mig att det finns fågelskit än att jag bor i en betonglåda. Det stör mig betydligt mer att jag sitter ute på uteplatsen och det kommer rullande en tom chipspåse....eller att det är glaskross, eller annan människoslängd dynga.
 
Jag måste erkänna att jag skäms över att vår stad är så skitig. När vi for runt förra veckan söderöver i landet, så kan jag konstatera att i Helsingborg som är en mkt större stad än Umeå var det snyggt och rent på gatorna om man jämför. I måndags på bussen så kunde jag inte låta bli att titta lite extra på hur det såg ut. Innan man kom ut på Kyrkbron så låg det flaskor, en tom påse och en hel del skräp på en sträcka av ca 45 meter. Gå en promenad runt istan, gärna en måndag så får ni se hur djävligt det är, skäms tammefan säger jag till alla skräpkastare.
Känns det igen?
 

Jag lever...tror jag...

Publicerad 2013-08-28 12:19:24 i Allmänt,

Rackarns så dålig jag var igår. Jag frös så det gjorde ont att skaka. Trodde att jag skulle kunna jobba en stund idag, i alla fall på morgonen, hahahaglöm det. Jag var så sjuk så jag minns nästan ingenting. När jag får feber så inbillar jag mig att alla ska lämna mig ensam och att jag skall bli inlåst. Mycket skumt men jag vill inte ligga för mig själv för då får jag panik. Dan fick i mig vatten och tabletter det minns jag och jag minns en av mina ideer och att jag tyckte att det var inte så fiffigt och att jag inte förstod hur min fantastiska ide skulle vara bra????
 
Jag såg ngt program tidigare under kvällen som inspirerade min feberide. Det var ngt vetenskapligt program med rutsystem!!! vet inte vad det handlade om!! Men jag kom och tänka på sådana tavlor som fanns när jag var liten. Det var små spikar som det var lindat tråd runt och som kunde föreställa blommor eller andra enkla motiv. Då kom jag på att man kunde förenkla spikandet!!! genom att träna flugor att sätta sig i den formation man ville ha!!! Att träna dem tänka jag skulle vara enkelt. Har en ganska fin inställning till flugor. Kan inte ta ihjäl flugor och de besvärar mig aldrig så jag fick för mig att jag och flugorna hade en speciell kontakt och det skulle vara jätteenkelt att dressera dem. Så om de kunde dresseras att sätta sig så att det skulle gå fortare att linda tråden runt "dem" så kunde jag göra fler tavlor och sälja och hoppa över steget med spikarna.....mycket bra affärside...varför ngn skulle vilja ha dessa tavlor igen, var oväsentligt. Tills jag kom på att det skulle vara ganska äckligt för flygorna skulle ju lindas fast och dö....och det skulle inte bara se äckligt ut det var ju synd om dem som gav upp sitt liv för mig. Sjukt, ja visst är det, men jag var skitdålig hahhaha. Idag känns det bättre och jag hoppas att jag imorgon kan jobba eller åtminstone vara uppe hahaha för just nu så suger det......
 

Dålig tajming

Publicerad 2013-08-27 07:35:45 i Allmänt,

Igår förmiddag började det göra ont i halsen och huvudet....Igårkväll slog pestsmittan till. Ont i kroppen, knoppen och halsen, men ingen feber. Snorigare än någonsin var inte särskilt roligt att vakna varannan timme och snyta sig...bläääää
Men å andra sidan det är ju en helt vanlig förkylning som kommer att försvinna om ngn dag. Men jag har givit mig själv tillåtelse att gnälla åtminstone idag. Vi ska ha personalmöte på jobbet idag och hur kul är då jag??? Får sitta långt bort från de andra och försöka närvara. Men skam den som ger sig och ingen feber har jag så med lite piller kommer det nog att gå vägen.
Undra vem som gett mig detta otyg? Är det ngn illasinnad skåning? eller Liam som oxå är förkyld nu? Men då måste det gå snabbt att "insjukna". Hursomhelst skall jag släpa mig iväg och ta en befriande värktablett. Vad som är underligast är att jag har ont i tänderna??? Kommer det tandvärk nu så skjuter jag mig....Jag föder hellre en elefantunge än har tandvärk. Åh herrejösses så optimistig jag är? Nä jag är sur och gnölig och snoooooooorig...
 
Det där skulle jag inte klara nu då jag skulle kvävas....Nästäppan är numera storforsens brus....
 

Dimhöljda Röbäck

Publicerad 2013-08-26 07:25:18 i Allmänt,

Ja det var verkligen dimmigt tidigt i morse. Det hade regnat under natten och fukten satt kvar på kvistar och ris. Alla spindelnät var daggvåta och så riktigt vackra ut. Att det kunde vara så många nät hade jag ingen aning om. Tänk om varje nät har en "inneboende" då är detta spindlarnas favoritplats. Huvvaligen, hemska tanke......
Gårdagen var trevlig och intensiv. Steg upp tidigt och fixa lite bokföring, iväg till butiken och jobba lite grann och sen ut till mamsen och handla och sen hem och två av sönerna kom förbi. Vi åt och glodde på tv och surrade lite grann.
 
Dagen innehåller arbete och ikväll blir det lite papper igen. Men det är ok, då vi varit borta i några dagar och jag sluppit "skiten"
 
Tänk nu skriver vi snart september!! det är inte klokt så fort det går. Dagarna rusar fram, men det är ok för mig att det drar ihop sig till höst. Jag tycker om den här årstiden, då infaller det ofta en melankoli. Det är lite ledsamt att sommaren är slut men å andra sidan så njuter man av varje solstråle. Man kan vädra och luften känns klar. Det kommer nya produkter till butiken och det börjar rulla på med kommersen, och det gillar jag.....
 
För övrigt är allt bra, men längtar lite efter Milou då det känns som evigheter sen vi träffades. Barn utvecklas ju så fort och träffs man inte på några veckor så tjoff så har de lärt sig massor. Pojkarna träffar vi lite oftare då de bor närmare och jag skulle så vilja att My och hennes familj kom närmare. Ego ja visst,,,men det får man vara ibland tycker jag i alla fall som är ego hahhahhaaaha
 
En kul sak är att en av mina arbetskamrater återkommer från ledighet idag och det känns som om hon varit borta i evigheter. Men hon jobbade ju medans jag var ledig så då hann jag inte träffa henne. Det är skönt att vardagen kommer smygande och att det blir ordning på torpet igen........Idag fortsätter prismärkning och lappsökning och....
( Den här tiden på året höjs de flesta priser och alla varor får nya lappar - Tidsödande javisst.....)

Gemenskap <3

Publicerad 2013-08-24 20:41:38 i Allmänt,

Sitter just nu och gör bokföring efter en god middag och ett glas vin. Vi har just varit ut och satt där och pratade om oss, barnen och livet. Vi är verkligen glada över våra barn och inte minst över våra barnbarn. Men vi är in till döden glada för att vi har varann och vår kärlek. Vi gillar verkligen att umgås med varann och kan bara sitta tysta. Just nu sitter jag i ena soffhörnet och gör bokföring och Dan i det andra och ser en ruskig film som heter Saw. Vi har suttit i samma bil i minst 60 mil och surrat och varit tyst och inte ett dugg less på varann, tvärtom faktiskt. Ja vad kan man mer begära av livet......

Lördag

Publicerad 2013-08-24 08:58:03 i Allmänt,

Ja då var man uppstigen och nyduschad och kan konstatera att min säng är bäst. Men jag hade ju kudden med mig på min resa och ljudbok i öronen så att jag kan sova. Somnar oftast fort om jag lyssnar, men hade jag inte det skulle jag ligga och vrida mig i timtal. Oavsett om jag är trött eller inte så börjar ofta tankarna, det kan gälla butiken och inredningen där eller julklappar!! eller ligger i tankarna och organiserar i skafferiet. Det är till 99,9% ganska oviktiga ting, men det maler och maler....
 
I onsdags var vi ju på möte med Panduro. Det var ett bra möte och det tror jag även att de tyckte. Inget jättestort kliv men många små och stora frågor som fick svar. Vi kände varann lite på pulsen hahaha nä skämt åsido så var det givande. Vi gjorde upp riktlinjer inför kommande halvår, vilket kändes bra. Måste dock erkänna att det kändes bra att de tog oss på stort allvar. Vi är väldigt respekterade där, med tanke på allt jobb som lagts ner på relativt kort tid häruppe i Umeå. De lyssnade på mig och mina tankar och var tydlig med sin ambition. Så raka puckar, gillar jag bäst. Med på mötet var "vår" återförsäljarchef, han var riktigt nervös inför mötet, då han inte hade en aning vad som skulle sägas. Han sa att han försökt kolla av med dem innan men inte fått ngt svar. Så han var nästan mer nöjd än jag efter mötet hahaha Vi kan verkligen ta åt oss att vi gjort ett kanonjobb i Umeå och är ett föredöme. Jätteroligt och jag känner mig faktiskt stolt.
 
Men det blev mer spännande då vi blev inbjuden på Butiksutbildning Pandurostyle.....Det var tänkt i Malmö men vi sa att vi bodde i Helsingborg så snabbt riggade de om och vi var välkommen till deras butik. Vilket var kul då de är den butik som pryder alla väggar inne på huvudkontoret som det nya sättet att jobba och rigga butik.
Det var så roligt och vi fick jättebra introduktion och frågor och svar smattrade som kulsprutekulor, tom Dan tyckte det var intressant och blev inspirerad. Jag blev bara glad då det var precis som mina egna tankar som jag haft.
Nu gäller det att införa det hos oss....huka er tjejer för nu laddar vi om. Vi ska ha personalmöte på Tisdag, så då tänkte jag introducera detta tänk. Jag tycker det är så kul med inspiration och man blir så laddad när man får input på detta vis. Jag jobbar idag men hoppas att jag får lite tid till översyn av butiken. Kul kuligare kuligast........
Helsingborg

Home sweet home

Publicerad 2013-08-23 21:15:33 i Allmänt,

Nu är vi hemma från en "snabb" tur ner till vår södra landsände. Hade dock kunnat vara borta några dagar till, så trevligt jag och min kära har haft det. Här kommer en kort recension av det vi gjort:
 
Måndag: Vi kom iväg 17,15 och vi körde igång ljudboken på en gång. Urmysigt att köra och lyssna och mysa på färden. Stannade och tog kaffe vid 23,00 ngnstans har glömt var hahhaha och det kaffet var det vidrigaste jag druckit. Tänk gammalt kaffe med fimp som stått i 7 timmar och jag är inte kräsen.....
Vi var framme vid halv ett på natten i Uppsala (hos sonen) där vi skulle övernatta. De var själva på minisemester så vi hade hela lgh för oss själva.
 
Tisdag: Upp tidigt och påmed GPS:en, målet var Helsingborg. Vi hade hela dagen på oss och det var en lång körning men vi stannade ofta och sträckte på benen. Åt i närheten av norrköping tror jag hahaha. Det bästa är att se hur landskapet förändras. Min spaning av södra sverige är att det finns mer "ljusa" kor i södra sverige. Samt att det är så stora åkrar och husen är ofta omringad av mycket växtlighet. Här är det så mkt skog att runt "våra" hus vill vi kanske ha det mer öppet????. Lövträden är ju klart i majoritet och jag som älskar träd bara njuter....Allt ser så lummigt och man kan se kilometervis.
Vi kom fram vid 16.30 tiden till hotellet som var ett motell. Det visade sig vara ett flervåningshus där nedre botten var ett motell. Slitet ja, lyxigt nej ,enkelt ja otrevligt absolut inte. Det var rent och man kunde se att de verkligen ansträngde sig att få det trevligt. Sen travade vi och gick, som alltid när vi är ngnstans. Helsingborg är verkligen en ren stad. Biogasbussar i staden dvs inga avgaser. Många krogar och uteserveringar. Till slut så var vi nära hotellet och vrålhungriga. Vi stod utanför en helt vanlig Pub som hette Charles Dickens och vi antog att det skulle bli korvbricka. Men det visade sig att de hade en meny och vi tänkte och vi prova för vi var verkligen hungriga. Jag beställde gorgonzolafylld kycklingfile med champangesås och friterade potatisklyftor. Dan en skomakarlåda. Åh herrejösses så gott det var, en smak av himlen....på en ursäkta.... sketen pub. Trevlig personal oxå och billigt. Men man kunde se på toan hur mycket större drogproblemen är i södra sverige, eller kanske bara mer synlig. På herrtoadörren stod det: Här är alla killar välkommen utom Brasse, Affe och Chucke och på damernas att alla damer var välkommna utom  Meta,Maja och Lina.. Vi frågade om detta och servitören påpekade om att de flesta barer och krogar tar bort toalocket och även installerar fläktar som blåser. För att knarket skall blåsa iväg och att man inte kan dra upp en lina.... Ja det är nog inte långt bort innan det är mer påtagligt häruppe oxå. Sen så var det mkt invandrare, kanske för att det är bättre klimat där nere?
Men staden var ren och mycket växtlighet med parker osv. Efter hamnen fanns det en typ av beach med palmer??? coolt och tänk ljumma sommarkvällar och man kunde lätt tro att man är utomlands. Vi skulle gärna bo där fler gånger och kan rekommendera både hotell,stad och Pub.
 
Onsdag: Upp och iväg till Malmö på möte sen så hade vi ett annat möte efter det (Men mer om det i nästa inlägg) sen for vi till Väla som var en upplevelse. Det ligger i Helsingborg och man blir först alldeles stum av förtjusning i alla fall om man tycker om att shoppa. I den stora byggnaden var det 180 butiker??? Jag köpte en klocka och en telefon och det var 70% rea på Village och sen så gick jag runt med glitter i ögonen och bara tittade på allt. De hade en butik med i princip bara olika partyballonger!!! ja det var urkul. Sen tillbaka och fortsätta trava runt i Helsingborg fast åt andra hållet den här gången. Men man fick in lite bakom den stora gatan för att se de fina gamla husen. Att danmark ligger en båttur bort märktes då vi träffa många danskar. Sen måste vi erkänna att trots att vi verkligen försökte så hamnade vi på samma pub igen och lika gott var det trots att det var en annan kock som jobbade den här kvällen. Summasumarum: Smaskig plankstek 5 av fem möjliga och Helsingborg absolut fler gånger och tio gånger mer ren och fin stad än min egen...
 
Torsdag:
Upp och iväg till Väla igen hahahaha och IKEA och sen styrde vi kosan norr igen. Var in till Skövde och käka och sen till västerås och sen åter i Uppsala för lite pizza och dags att gå och sova. Vi var ganska trötta men nöjda. Ville dock inte hem än utan ville stanna.....bara vi två. Vi skoja om att bara dra iväg ut i Europa hahahaha
Fredag:
Saknar Väla....hahahha nej men hopp hej iväg mot Umeå för ett stopp i Sundsvall för att hämta ett pennställ till butiken. En hamburgare i Övik och kl 16,30 hemma. Och det är ok det med....
 

Uppsala och vidare i vårt vackra land

Publicerad 2013-08-21 08:41:00 i Allmänt,

Igår så kom vi fram till Uppsala och till sonens och hans flickväns lägenhet. De har en mysig, liten trea i ett studentområde. De själva är på resa så vi kan bre ut oss som vi ville hahaha. Nedresan gick bra och vi lyssnade på ljudbok hela vägen. Vi sov gott och sen åt vi frukost och påbörjade resan ner till Helsingborg, där vi bokat två nätter på en hotell av tvivelaktig karaktär hahahah. Kommer att uppdatera er om det var lika sjabbigt som jag tror hahahaha. På onsdag ska vi ju ner till malmö på Panduromöte och det börjar killa lite i min mage nu av förväntan med en liten skvätt frustration och oro. Men jag försöker ställa in mig på att jag inte kommer att bli värst mkt klokare av det mötet hahhah.
Det är så märkligt med värmen?? hur den är annorlunda??det kan vara samma grader som hemma men upplevs ändå varmare???mycket konstigt. Men det beror nog på att det samlats upp en massa mer grundvärme här söderut. Tänk på havet så förstår ni vad jag menar. Vi har det ju så kallt i vattnet och det krävs några dagars värme för att det skall vara drägligt att bada. Här börjar ju våren i mars med fina varma dagar (oftast) och en varmare dygnstemperatur vilket gör att havet sakta värms upp. Det får ju som följd att havet inte kyler luften som det gör hemma. fattar ni hur jag menar??? Ja det där var dagens lektion i termik och väderpåverkan hahahaha kalla mig för Dr väder, passar bra till mina andra självutnämnda titlar.
Det känns lite konstigt att lämna butiken och allt jobb åt tjejerna hemma, men jag hoppas att de kan hantera stressen och tar det lite lugnt emellanåt....det är lättare att säga än göra i dessa bråda tider med nya priser, varor och att dessutom kunna ge kunden bra service inte lätt skall ni veta. Men om någon av er läser här så...please ta lite paus då och då, hjälps åt att påminna varandra om pauser eller gå ut en stund och gör ett ärende, det är ok för mig om ni kan styra upp det. Ni är ju viktiga så för att orka, då måste ni varva ner ibland.
Åter till mig hahahahaha detta är ju min blogg och då får man vara ego. Mår fortfarande underbart i själen efter min fina uppvaktning i helgen, så kul men vi kunde ju kört ngn timme till......

Hipp hipp hurra min älskade tös

Publicerad 2013-08-20 08:15:42 i Allmänt,

Tänk idag för 22 år sedan kom hon min goa unge. Ibland måste jag verkligen skärpa mig för att inse att hon är en vuxen kvinna och inte min lilla gullrumpa. Men jag antar att det inte är helt ovanligt med det yngsta barnet. Go och glad var hon som liten alltid med något litet eller flera projekt på gång. Samtidigt som hon klädde ut sig oftast i pappas skor,mössor och vantar så kunde hon bygga ett tåg av backar och lådor. Som barn var hon nog det mest självsäkra ungen i stada. Men som oftast när vi växer upp till vuxna så stelnar vi till så också hon. Men visst finns tjurskallen och envisheten kvar liksom att hon ofta väljer att gå sin väg. Ibland så tror jag inte hon förstår hur mycket jag älskar henne då man som mamma oftast gnölar och gnäller och ifrågasätter. Men jag kunde inte älska någon mer ,jag kunde inte vara stoltare över ngn annan, jag kunde inte vara så imponerad över ngn som henne, jag älskar henne ända till månen och tillbaka.
 
Jag brukar alltid säga att jag är en pojkmamma, men flickor är för mamma en liten annorlunda spegelbild. Åtminstone för mig. Om jag driver allt till sin spets så är My på alla sätt en mkt bättre version av mig själv. Jag tycker nu liksom när hon var liten om att titta och höra på henne. Hon är så klok och så stark och så rättfärdig och så fin, allt som jag önskade mig vara när jag växte upp. Kan inte fatta att jag fått så fina ungar och en dotter som är så mycket bättre än jag själv hahahaha. Nu är hon själv mamma till en dotter och får liksom jag njuta av att fylla den lilla goskiten, med framtidstro, kvinnostyrka, självförtroende och kärlek. Tänk att min dotter har en dotter, en svindlande tanke ibland.
Så avlutningsvis My Magdalena Beatrice grattis på Din dag och jag älskar dig min hjärta......

Nämen vilken himla bra ide...

Publicerad 2013-08-18 10:37:01 i Allmänt,

Varför firar vi inte alla födelsedagar som vi firade igår????? Så kul det skulle va? Inte behöver man fylla jämt? Tänk om man gjorde varje väns födelsedag till en sådan fest som jag hade igår, så skulle man ha sådär kul minst två gg/månaden. Fast jäsikens anåda så sliten man skulle bli......
Jag som inte var ett dugg nervös innan jag skulle bli "hämtad" blev jättehispig precis när de kom. Kära värld så läskigt......men de hade vita jeans och var så fina hmmmm,jag som klätt mig praktiskt, för eventuell skogsutflykt hmmmm. Fick en underbar huvudprydnad med både reflex och flaggor och de hade även tänkt på en säkerhetsdetalj. Fick en mkt praktiskt lapp där det framgick vad jag hette och var jag bodde ifall jag blev bortdrälld på vägen. Våran chafför var gravid och såg så himla fräsh ut att det var obegripligt. Inte fanken strålade man själv så där en, endaste dag under ens egna graviditeter......
Hursomhelst så bar det iväg, mot Obbola tänkte jag först, sen svängde vi av mot Innetavle aha vad kul kanske auktion. Alltså hur trögtänkt var inte jag....tog nästan 10 minuter innan jag fattade att vi skulle ut till Täfteå där en av "mina" kvinnor bor. Så konstigt att man blir som blockerad i skallen, när man inte vet var eller varför man skall någonstans.
Nästan läskigt att tänka hur lätt det är att sätta en människas psyke ur spel. Har läst att det har använts som en tortyr. De binder för ögonen eller placerar en i ett rum utan fönster och med lyset på tills man inte vet om det är dag eller natt. Kan göra folk totalt urknasiga....
 
Hur som helst så kom vi fram och vi inkvarterade oss i en husvagn, med en massa smaskens  att både dricka och äta. Urmysigt som en lång förfest och de gillar jag urskarpt, mycket bättre än att sedan skingras på en stökig lokal. De hade även gjort två sånger som de sjöng så fint och jag tyckte inte det var jobbigt utan kul?? Annars brukar jag ju tycka sånt där är så jobbigt och generande. Men jag blev nästan lite stolt och smickrad...jag vet att det låter lite ego men det var en ganska skön känsla.Hur länge vi satt där har jag ingen aning och inte hade jag märkt ngt heller. Jag är nog väldigt blond ibland......hmmm hursomhelst så plötsligt skulle det ätas...igen tänkte jag som tyckt att vi ätit hela tiden....men tydligen måste vi suttit därinne länge....Vå går in och där var våra "killar" ??? Alltså det visade sig att de varit där ett bra tag och tällt ihop och dukat och fixat. Dan hade sett mig???men inte jag honom???? Alltså hallå vad i hela friden gjorde vi? Har inte en aning, men en känsla av att vi surrade och skratta en hel del. Vi hade urtur med eftermiddagens väder då vi skulle få surströmming...smaskens. Min första suring det här året och jag måste säga att det är så gott. Vi sjöng och skrattade, dansade, och tjoade tills det var dags att fara hem till snarklådan. En mycket rolig dag och kväll och MIN dag......vad kul... kan vi inte sen ha DIN dag och sen DIN dag och DIN dag och så himla kul om alla fick en egen dag som alla samlades runt och skratta och sjöng som vi gjorde igår....

Lördag och solen har inte vaknat än...

Publicerad 2013-08-17 08:45:25 i Allmänt,

Ganska roligt hade jag när jag vaknade av regnet toksmattrade ute och jag som sover med öppet fönster kunde höra att det var inget sommarduggregn. Jamen var det så kul säger ni? Ja jag skall ju ut på vift idag med vänner och jag har ingen aning vad vi ska göra. Igår så frågade jag min goda vän om stövlar, behöver jag det? De jag har är nog inte täta om jag inte minns fel. Nä sa hon det behövs inte??!!! men det verkar absolut vara stövelläge hahahah
Enligt order skulle jag ha varma kläder hmmm min första tanke var kantarellplockning. Jag som aldrig sett en livs levande sådan ute i moder natur, tänkte att det kunde ju bli intressant. Men jag såg på hennes ögon att det var ingen kantarellsväng vi skulle göra. Bakluckeloppis? nja det tror jag inte, bärplockning tror jag inte heller då jag är vilse och skräckslagen 100 meter in i skogen.
Hästridning eller en picknick, ja men picknick skulle vara mysigt om man bara har ett litet regnskydd. Jag tycker att det är väldigt mysigt att fika utomhus. I alla fall om det inte blåser, ni vet ju att jag avskyr blåst. Vad i hela friden gör man utomhus? krocket, boule, kubb? inte en aning. Klättring kanske men jag skulle inte tro det då vi har kommit in i åldern då lårbenshalsar kan flyga som en flock duvor knak ,brak och framstupa sidoläge,,,,,,,
 
Även om det låter som om jag tillbringat mycket tid att fundera eller känner oro så kan jag säga och med ett egen förvåning att det har jag inte. Mycket konstigt tycker jag själv. Hade detta skett för 10 år sedan så hade jag blivit tokgalen då jag hade ett kontrollbehov som kunde likna ett sjukt beteende. Det enda jag har funderat på är kläder och packning mest kläder hahaaha. Jag har bara två lägen antingen packar jag för mycket eller så blir det en systemkasse med en tandborste och ett par trosor. Åh kära hjärtanes kom jag på nu hur kommer jag hem? Måste se Dan i ögonen och fnula på om han har en aning. Tyvärr så är han en mussla, en mycket fin egenskap men oerhört irriterande ibland, när jag får reda på något som han vetat i evigheter men inget sagt.
 
Men åter till min obefintliga oro, sitter just nu och känner efter ........nja hmmmn..nyfiken ja,,,lite spänd ja,,,,men det enda som ploppar fram är gummistövlar haahha. Har mitt kontrollbehov lindrats? Ja absolut men det är inte därför jag inte är orolig utan för att jag sagt att all uppvaktning undanbedes för detta snart 50 åriga praktexemplaret.
Så jag har inget att leva upp till utan kan bara  njuta av goda vänner. Jag har inget begärt men kan få enormt trivsamt. Jag tycker om trivsamt mer än askalas även om det kan vara skönt/roligt ibland. Fast jag brukar blanda trivsamt och trevligt till trevsamt, ett mycket bra ord på ngt jag tycker om. Vilket jag vet i hjärtat att jag kommer och få för jag vet nog att den som "styrt" upp detta är ngn som känner mig väl.......

Lördag och solen har inte vaknat än...

Publicerad 2013-08-17 08:45:24 i Allmänt,

Ganska roligt hade jag när jag vaknade av regnet toksmattrade ute och jag som sover med öppet fönster kunde höra att det var inget sommarduggregn. Jamen var det så kul säger ni? Ja jag skall ju ut på vift idag med vänner och jag har ingen aning vad vi ska göra. Igår så frågade jag min goda vän om stövlar, behöver jag det? De jag har är nog inte täta om jag inte minns fel. Nä sa hon det behövs inte??!!! men det verkar absolut vara stövelläge hahahah
Enligt order skulle jag ha varma kläder hmmm min första tanke var kantarellplockning. Jag som aldrig sett en livs levande sådan ute i moder natur, tänkte att det kunde ju bli intressant. Men jag såg på hennes ögon att det var ingen kantarellsväng vi skulle göra. Bakluckeloppis? nja det tror jag inte, bärplockning tror jag inte heller då jag är vilse och skräckslagen 100 meter in i skogen.
Hästridning eller en picknick, ja men picknick skulle vara mysigt om man bara har ett litet regnskydd. Jag tycker att det är väldigt mysigt att fika utomhus. I alla fall om det inte blåser, ni vet ju att jag avskyr blåst. Vad i hela friden gör man utomhus? krocket, boule, kubb? inte en aning. Klättring kanske men jag skulle inte tro det då vi har kommit in i åldern då lårbenshalsar kan flyga som en flock duvor knak ,brak och framstupa sidoläge,,,,,,,
 
Även om det låter som om jag tillbringat mycket tid att fundera eller känner oro så kan jag säga och med ett egen förvåning att det har jag inte. Mycket konstigt tycker jag själv. Hade detta skett för 10 år sedan så hade jag blivit tokgalen då jag hade ett kontrollbehov som kunde likna ett sjukt beteende. Det enda jag har funderat på är kläder och packning mest kläder hahaaha. Jag har bara två lägen antingen packar jag för mycket eller så blir det en systemkasse med en tandborste och ett par trosor. Åh kära hjärtanes kom jag på nu hur kommer jag hem? Måste se Dan i ögonen och fnula på om han har en aning. Tyvärr så är han en mussla, en mycket fin egenskap men oerhört irriterande ibland, när jag får reda på något som han vetat i evigheter men inget sagt.
 
Men åter till min obefintliga oro, sitter just nu och känner efter ........nja hmmmn..nyfiken ja,,,lite spänd ja,,,,men det enda som ploppar fram är gummistövlar haahha. Har mitt kontrollbehov lindrats? Ja absolut men det är inte därför jag inte är orolig utan för att jag sagt att all uppvaktning undanbedes för detta snart 50 åriga praktexemplaret.
Så jag har inget att leva upp till utan kan bara  njuta av goda vänner. Jag har inget begärt men kan få enormt trivsamt. Jag tycker om trivsamt mer än askalas även om det kan vara skönt/roligt ibland. Fast jag brukar blanda trivsamt och trevligt till trevsamt, ett mycket bra ord på ngt jag tycker om. Vilket jag vet i hjärtat att jag kommer och få för jag vet nog att den som "styrt" upp detta är ngn som känner mig väl.......

Frajdäj (fonetiskt engelska!!!)

Publicerad 2013-08-16 06:11:46 i Allmänt,

Godmorgon säger jag efter en god natts sömn. Igår så jobbade vi på bra i butiken. Jag och E gick an som bävrar och liksom gnagde oss fram i allt som skall göras. Jag var ganska trött, men så där skönt trött, när man gjort mycket om ni förstår vad jag menar? På kvällen hade jag ett styrelsemöte i bostadsföreningen och när jag kom hem så var det nästan dags att runda av kvällen. Men en snabbtur med dammsugaren och ett kortare röj i köket hann jag med.
Idag fortsätter vi att lappa och lägga in priser, tyvärr så är det ju lite svårt då vi måste "stänga" ner kassan varje gång och det är ju lite tjorvigt när vi samtidigt skall hjälpa våra kunder.
För övrigt så är det bara bra. Skall gå och dricka lite kaffe och sen bege mig till jobbet. Hade inte tänkt fara in tidigt först men det är ju lättare att ändra priser när det är folktomt. Ikväll stänger jag så det kommer nog att bli en lång intensiv dag. Men det är mkt bättre än lugna och långsamma dagar, åtminstone på jobbet. Tänk att nästa vecka bär det iväg till Malmö, tyckte jag nyss nästan längtade dit och tyckte det var så länge tills vi skulle få fara och få prata om butik och panduro och allt möjligt. Och tjolahopp tjolahej nu är vi snart där. Känns väldigt bra och en bonus är ju att jag och D får rå om varann i många långa körmil. Vilket jag tror att vi bägge ser fram emot. Nä nu slutar vi för idag.

Godmorgon alla sköna hönor

Publicerad 2013-08-15 06:27:54 i Allmänt,

Ännu en dag med sol, så underbart. Idag så kommer det in ännu mer varor till butiken och det känns bra. Är en skön känsla att få fylla hyllor. Hahahah ibland skojar vi att det är väl ingen sak att göra fint i butiken om det inte fanns kunder som kom och stöka till. Ja det var en konstig arbetsplatshumor, när det är kunderna som är grejen liksom. Tycker om kundkontakten vi har i butiken, 99% är väldigt trevliga och uppskattande, vilket förgyller våra dagar. Sen så är det en liten procent som inte har tagit på sig sitt allra bästaste humör, när de gick hemifrån. Igår så var jag i en annan butik som säljer inredning och då kom det ett gäng som ville ha en massa grejer och det skulle ta minst tre timmar och packa ihop det de ville ha. Det var då en kvart kvar till stängning och de blev stortokiga och menade att de hyrt en lastbil och då fick butiken stå för den kostnaden om de inte fick med sig sina varor??!!!! Jamen hallå hur korkad får man vara om man kommer strax innan stängning och skall ha grejer i mängd och mass?
 
Uppdatering:
Mamma mår bra och fick komma hem efter lite medicinering och mår nu riktigt bra. Hon väntar på sin syrgas, men den som sköter det kommer tydligen inte tillbaka förrän på måndag.

En dag...som alla andra förhoppningsvis

Publicerad 2013-08-14 08:29:05 i Allmänt,

Inatt väcktes jag 00,49 av att mamma fick åka ambulans med andnöd och blodtryck 90/40 ! Sov inte så bra och fara dit var inte lönt då hon behövde sova och ta igen sig. Nu på morgonen kändes det bättre sa hon men blir nog kvar ett tag. Hon behöver verkligen syrgas hemma. Jag åker upp efter jobbet i alla fall.
Igår så var vi och titta på bil, vi skulle måste bestämma oss till idag om vi ville ha "nolia"pris. Dan som avskyr snabba och dyra beslut, kunde inte heller sova ahahhahahaha. Men ingen bil blir det...efter nattens vånda. Det är ok för mig, för jag tyckte inte riktigt om färgen...hahahaha
 
Idag kommer det i alla fall leverans till jobbet (hoppas jag) det är pinsamt tomt överallt och jag mår inte bra av det.Tjejerna på jobbet har koll på det mest så jag dolar runt idag och prismärker.
Igår så stängdes jobbmailet av och det berodde på ngt domännamnsbyte. Jag som inte är så fiffig på sånt där fick lov att ta tag i det ordentligt och kolla vad och hur och varför. Tydligen så gör man en uppdatering efter ngt år och jag hade ju inga lösen så nu har jag i alla fall beställt det. Så i eftermiddag efter jobbet kan jag fixa själva uppdateringen och betala en avgift (ja självklart kan de klämma in en sådan oxå) så vi får igång hela milen igen. Detta är baksidan av mitt jobb allt tjoller som måste göras. Påsar hit och remsor dit, nya banklistor måste oxå beställas och lister och gorm. Jag kanske skulle köpa en liten människa som kunde bo i källaren och sköta allt det där mot mat och logi och fria helger. Vilken bra ide, var köper man en liten människa?eller liten det funkar med en lång oxå. Nämen usch då tänker jag på trafficking? Ja men vill den lilla människan bo här så är det okey och utan nedanförnavelnkrav oxå. Kanske vi skulle ha det riktigt trivsamt hmmmm en sällskapsdam, så som folk hade förr. Inte en helt dålig ide. Vi kunde pyssla och dricka kaffe ihop och skvallra 24/7...vad kul.....Jag tror att många skulle vilja söka den platsen. Om hon då skulle bo här som vän skulle jag inte behöva betala arbetsgivaravgift heller....ja detta börjar likna ngt väldigt bra. Blir nästan lite sugen.........goooglade just på sällskapsdam och det finns folk som erbjuder det?????

En trevlig kväll...jajamensan

Publicerad 2013-08-13 07:51:35 i Allmänt,

Vi fick njuta av sonen och flickvännen och planera och fnula på nästa års begivenhet. Dottern med dottern följde oxå med, vilket alltid är roligt. Sen så är det ju en himla tur för hon är bra på datorgrejer och vi kom på en del grejer som kräver photoshopande och det kan jag knappt stava till.
Lillan leker nu stundtals på golvet och skor och sladdar verkar vara favoriter. När My skulle fara så saknades en av hennes skor och jag hade lyckats lägga den i vintermösslådan. Vad gjorde du där undrar kanske ni? jo hon behöver vantar innomhus för värken. Men vi hittade den efter en stunds sökande, så hon slapp att fara hem med bara en sko.
Hon skulle behöva bo i ett klimat som alltid är varmt. Men snart får hon kanske möjlighet till tempbassängen och det kommer nog att bli skönt.
Idag blir det lite jobb och en sväng på staden behöver en till bra BH. Jag brukar köpa trosor från NewBody så det har jag men en naturfärgad Bh skulle sitta bra hahaha jag menade hudfärgad hahahaha. Sist köpte jag en trosmodell som hette hipster tror jag, påminner om en "rektangel" ingenting för min rumpa i alla fall. Grenen var med söm och i princip så var hela rumpan bar....utom överdelen om ni fattar hur jag menarmycket märklig känsla. Min rumpa är ju rätt stadig och har utsats hårt för tyngdlagen om man så säger.....not pretty....Tacka vet jag blommiga mormorstrosor i bomull hahahahah. Inte fagra men de är sköna.....är nog bara en tidsfråga innan jag köper några.
Apropå köpa så har jag nu en Wrapmaster jajamensan ni läste rätt. Vad är en sådan då undra kanske ni ohippa människor som ingen har.... jo en plastfoliegrunka som man drar ut folien trycker ner locket och vips så går det så lätt att packa in både det ena och det andra. (visar en bild) Har tittat länge på en sådan, säker 10-15 år eller mer för de fanns ju när barnen var små. Har alltid varit för snål och tyckt att de varit lite onödiga. men jag   är nu bara fundersam varför jag inte skaffat ngn förr.....
Sen så fick jag ett kort på posten igår, där jag ombads att vara klar på lördag kl 12.30 hmmmm.....vad har de nu hittat på......så jag fick lov att fixa ngn som jobbar på lördag hmmmm.....vad skall de nu hitta på? ...hmmmmm....
Tänk er min rumpa som liksom fortfarande hänger kvar nedanför på ngt sätt, dessutom är de jag har låga ojojoj inte fagert....
 

GODMORGON med stora bokstäver

Publicerad 2013-08-12 07:56:19 i Allmänt,

Nu sitter jag på jobbet och tittar om ngn leverans är på ingående. Men det verkar inte så. Det är en ganska skön känsla att fara på jobbet redan vid sju och gå genom en nästan tyst stad. Men redan vid halv åtta är det full fart i trafiken.
Håller på att sortera pennor hahaha hörs meningslöst men allvarligt så har vi massor med pennor vi aldrig använder och nästan inga vi behöver när man skall ha dem. Köpte plastlådor i helgen men har som vanligt köpt för få. Men det är ju ingen panik så det hinns en annan gång.
Åh vad jag längtar till i afton när gossen kommer. Nu måste jag verkligen tanka Magnustid så jag klarar mig ett par månader igen. Eller föresten vi träffs ju om en månad igen......åh så mysigt att få rå om dem alla. Snart skall vi ner till Malmö och jag börjar känna mig lite spänd. Varför har jag ingen aning för jag skulle bli väldigt förvånad om alla mina frågor får ett svar. Antagligen uppstår fler frågetecken...men jag känner att det är på tiden att jag bestämmer mig för vad som känns viktigt för mig. 
 
Det är ju inte klokt så fånigt, ett snart femtioårig kvinna som varken vet ut eller in. Eller en sak eller flera vet jag och det är att jag suger på papper och jag behöver mycket tid till det. Men inte är det pappersjobb som gör att jag stiger upp på morgonen. Därför tror jag att det känns så motigt. För det går inte att lämna ifrån sig det som är värst tex ekonomi, budget, och sådant och allt inom det området och det är det som är värst. Alltid en sugande oro...Jag tycker om att jobba och skulle helst bara vilja vara i butiken som vemsomhelst. Men det går inte för det är så mycket annat som tar energi och lust. Usch vilket gnäll det blev så här på måndagsmorgonen. Men det är skönt att skriva av sig.
Det är ganska bra att skiva av sig lite grann för då är det som om det klarnar lite i hjärndimman.Tycker redan det klarnat upp och jag ser lite tydligare in i framtiden....muhhhaaaaa nu skulle det spelas lite ödesmättad på gränsen till spännade musik...eller hur?
 
Nu börjar den årstiden som jag tycker om. Det är frisk luft och nyheter och förändring hänger i luften. Det sämsta är väl att nu är det inte långt kvar till kylan, men än kommer det vackra sensommardagar och jag skall ju hitta äta surströmming oxå innan löven faller.

Längtar?

Publicerad 2013-08-11 17:42:29 i Allmänt,

Jag säger ofta att jag inte längtar till ngt utan mer ser fram emot. Men idag så kom jag på mig att längta? till nästa vår/sommar. Jag skall odla i lastpall. Såg för en tid sedan en sådan fin ide. Man ställer upp den eller hänger upp den på en altanvägg och bygger till under så det blir som typ "lådor" i dessa så planterar man kryddor. Det blev jättefint. Man får ca 6 eller tre fack och det kommer att bli awesome.
 
Idag så har jag haft den väldigt bra dag. Vi har varit på rusta och inhandlat reagardiner till köket och lite nya växter. Var både på myrorna ,jysk,dressman, HM, biltema och coop oxå. Kul och mysigt att bara gå runt och dra benen efter sig. Fick tag i billiga ljudböcker till resan söderöver oxå. Vi brukar lyssna på bok när vi kör långt och det är så mysigt. Nu skall vi äta middag och sen kanske hyra film och till efterätt ett wienerbröd...smaskens och jag mår så bra. En anledning är nog att imorgon så kommer Magnus och Rebecka och äter middag hos oss. Så underbart mysigt det är att få träffa dem och surra litre grann. Jag är extra glad därför att jag fick tag i vikarie så jag kan gå lite tidigare. Så imorgon tänkte jag börja tidigt på morgonen.
Fattar nu hur jag menar? De där tre "benen" under blir alltså lådorna.....

Sköna söndag

Publicerad 2013-08-11 09:40:40 i Allmänt,

Idag har jag sovit ut till halv nio och det berodde nog på att jag var vaken till halv ett!! wow tanten kan hahaa. Vi såg en film, som inte var så himla ok utan fick en slätstruket duger. Jag klippte och limmade små askar till mitt dockskåp hela kvällen. kan nog bero på det att jag lyckades hålla mig vaken. Jag måste hela tiden göra ngt för annars somnar jag. Hela soffan är nu full med klippbitar.
Men jag gjorde oxå Pulld pork igår, smaskens det lilla vi smakade. Så idag blir det pita, pork,majs och sallad till middag. Det är skönt när middagen är klar och man inte behöver slösa tid där i köket utan man kan göra annat.
I mitt fall mer pappersjobb. Är snart i fas(om jag inte skolkar idag) och i veckan kommer jag att göra ett ryck och kanske ligga lite före. Ambitioner skall man ha så man får lite fart.
 
Är i lite förändringsläge igen. Funderar på gardinbyte...hmmm vet inte vilken färg och om jag ens vill ännu. Men i köket skall jag byta i alla fall och köpa lite nya blommor. De jag har där är så höga nu och de skall få flytta ut i rummet. Kanske dottern vill ärva lite blommor? Hon har ju lyckats hålla liv i åtminstone en av de hon fick. Men jag hade oxå svårt att få blommor att leva förr. Nu vet jag vilka som överlever och inte. Blommande blommor dör redan efter ngt dygn. Nä tjockbladiga blommor funkar bäst typ fikus och yccapalm.
 
Sen så fick jag en liten bit björknäver av en arbetskompis som skall bli en lampa?!! återkommer om det projektet. Sen så har jag ju lite ren och älghorn som skall bli ljusstakar hmmm. Ja en del pyssel måste ligga till sig en stund innan det processat klart om vad det skall bli.
 
Nu är det inte länge till vi kör söderöver, vi hade tänkt prova vandrahem ngn natt. Känns lite konstigt men vi skall ju bara sova och iväg så en dyr hotellnota känns överkurs. Dan sa att i värsta fall så sover vi i bilen???!!! What bland busar och banditer skulle inte tro det. Ja kanske utanför en dygnet öppet mack kanske jag skulle kunna känna lite trygghet. Just utanför ingången hahahaha  Är och förblir rädd för min egen skugga, så fort jag reser söderöver. Jag tror att mördare och knarkare väller fram ungefär vid gävletrakten och alla är ute efter mig. Har blivit bättre med åren och jag skulle tro att den rädslan bara beror på att jag har en sådan livlig fantasi. En sten, rotvälta eller buske kan i skymningen bli både björnar, monster och illasinnade vägpirater. Många kanske tror att jag sett otäcka filmer men det skulle aldrig falla mig in att se. Jag har nog fantasi utan att dessutom se på läskiga filmer. Mörkrädd är jag inte, men skogsrädd. Huvvaligen så läskigt.....nä nu måste jag gå och dricka en kopp kaffe innan jag sitter här och skrämmer upp mig själv.

Det blev ju ba bra...

Publicerad 2013-08-10 08:52:46 i Allmänt,

Det var en mycket trevlig kväll,med god mat och dryck. Jag tog Pulled pork och jag har nu bestämt mig för att göra det. Gick in på recept och kollade, fem timmar tar det?!! Men gott var det, så det blir att handla massa konstiga grejer idag för att göra såsen det skall koka i bla rökt paprikapulver. Har aldrig hört talas om det förr. Tänkte att jag skulle koka några kilon så vi får till att frysa in.
Till efterrätt så tog vi en kaffedrink, Dan tig en Irish och jag en som hette Boston. Den innehöll ngt som hette Frangelico och baileys och var riktigt smaskig. Höll dock på dö när jag så notan???? Wtf vi var ju bara på O`learys så jag tänkte att det blir ju inte dyrt???? nästan 1100;- Va???? Jag dog en smula, för tänk vad jag kunde göra med de slantarna....
Men jag måste hålla med om att det var mysigt och sen for vi hem och såg en film som Dan hyrt. Det var den nya Die hard filmen. Action från första bildrutan. Sen somnade jag i soffan och har inte så mkt minne av att jag gick i sängs.
Har sovit lite längre nu på morgonen och min tidsplan för idag har redan spruckit, men det gör ingenting alls för jag mår rätt bra med att få sova ngn timme extra istället för att slå upp ögonen halv sex.
En bra sak med att komma hem från stugan är att sova i hemmasängen och att gå upp och läsa VK. Nu har vi faktiskt beställt en ny säng till stugan, som kommer om några veckor. Det var halva priset på sängjätten så vi slog till. För mig så har det funkat hyfsat men Dan har haft ont i ryggen i sommar. Det är skumt hur bekväm man blir med åren eller beror det på att kroppen blivit skruttigare så man behöver mer ordning på täcken och kuddar. Skulle tro på en kombination. Numera tar jag med mig kudden om jag reser iväg. Men örngottet är nästan viktigare än kudden. Det måste var svalt och jag har upptäckt att hemvävda är svalast. Tur att jag har så jag klarar mig livet ut.
 
Nu har maken vaknat och jag skall dricka ytterligare en kopp kaffe och mata in lite bokföring innan vi far på jobbet. Känns som en bra dag, kanske det var värt 1100 fucking kronor ändå.......

Fredag eller?

Publicerad 2013-08-09 08:24:46 i Allmänt,

Är fortfarande dagavill. Känns som tisdag eller torsdag...men det lär vara fredag. Igår så deklarerade maken att han vill ta ut mig på middag ikväll. Äta och dricka gott och ta buss hem. Meeeeeeeeeeen då är han ju tyvärr gift med en häxasurtant som inte alls är lika taggad. Vad finns att äta utan massa tvivelaktiga härkomster? Var kommer köttet ifrån? En tjeckisk gammal ko med mer steroider än blod i kroppen? Fisk är det sällan som ngn kan tillaga gott i den här stan. Vin är tredubbelt så dyrt att köpa ute än om du köper en god flaska hem. Sen så är det nog kallt att sitta ute. Tänk vad en egen picknickkorg i parken skulle vara mysigare? Om det var varmt förståss.....
 
Men jag följer med...suck...men mellan oss så beror det bara på att det är han som är mitt sällskap och han ville verkligen detta. Men nu till ngt helt annat.
Vad är det med folk och bajs? Ser man bajs så blir ofta folk stortokiga. Ja bajs är inte roligt att få kletad på skorna men hallå det är organiskt det är däremot inte fyrverkeriskräp, glaskross, kvitton och annat skit som folk lämnar efter sig. Varför blir de inte lika galen över det? Antagligen därför att de själva slänger skräp omkring sig men inte har ngt djur. Så därför tycker jag att debatten är så skev. Bajs är inte kul men det är lättare att få bort från foten än en glasbit. 
För övrigt så såg vi en film igår. Vi är väldigt förtjust i att hyra filmer. Kan kanske bero på att vi har så olika tv smak men hyrfilmer väljer vi oftast tillsammans så det funkar bättre. Vi har en sådan där tyst överenkommelse att varannan film så har vi utslagsröst hahahaha. Igår så gjorde vi ett bottennapp. En svensk film som utspelar sig på 50 talet, en deckare och skriven av Maria Lang. Redan där skulle vi anat oro därför ingen av oss tycker om hennes böcker hahha men kan bara säga urtrist, men kul att se gamla grejer och kläder. Mycket av det kan man se i dagens kläder och design. Inget jag själv skulle vilja ha men kul att se i sitt sammanhang.
 
Hittade just en knapp....varför vill man ha den här funktionen? Vill man säga ngt men inte stå för det eller låtsas som om man skrivit fel....?? Okey då kör vi: Gud så skönt att Lennart Holmlund skall sluta..tycker inte om lakanstroll och inte fläskiga bitar i kött och jag har inte rakt benen på 4 veckor!!!!
 

Så skönt med lediga dagar.....

Publicerad 2013-08-08 08:20:43 i Allmänt,

Vi har nu kommit "hem" till Röbäck efter en lång tid i stugan. Det känns bra eller väldigt bra att fara hem med en känsla av tacksamhet över en lång ledighet. Det enda smolket i bägaren att det inte blivit ngn auktion i år heller??? de få auktioner som varit skedde på lördagar och då jobbade ju jag....bläää. Men jag har nu räknat ut varför det är så få. Alla goa gubbar som höll i auktionerna är borta...kanske helt döa eller för gamla. Att vara auktionsutropare är en konstform som ingen verkar driva vidare. De var roliga, snabba, oberäkneliga och oehört uppmärksamma. Jag gillar verkligen auktioner för de är trevliga och roliga och det är skojigt att ropa in en fyndlåda med 99% krafs och helt plötsligt så är det ngn finfint som finns där.
När det gäller jobbet så har jag inte mer än hållit näsan ovanför ytan när det gäller bokföring. Tack gode gud för att momsen är senare i augusti. Så nu måste jag verkligen köra hårt ett par dagar men det är det värt.
Mina kollegor har drivit skutan med bravur och det är skönt att inte känna oro. Nu är det höstuppstart!!! ja ni läste rätt redan nu så funderar jag på höst och jul hahaha...förresten så sattes det upp snöpinnar efter vägen när vi for från stugan...suck.
 
Den här sommaren har våra ungdomar spenderat flera dagar i stugan, trångt ja speciellt när det varit skitväder. Men jag tyckte att det flöt på bra trots tråkigt väder. Sen så är det ju roligt att de tycker om att komma och umgås med oss. Det är det bästa med allt och jag ser fram emot resan då jag verkligen bara kan slappa och driva omkring.
Mellansonen har nu kommit hem och det känns väldigt bra. Men jag tänker minsann sätta tänderna i honom och bara vara. Vi träffs så sällan så jag blir så upptagen att bara se på honom haahha...
 
Idag skall jag på jobbet och även fixa naglarna. Det är längesedan nu, men de är rätt okey...Men alldeles för långa och opraktiska. Sen skulle jag även behöva fara ett varv över hårskallen och klippa lite här och där. Börjar se ut som hästen hårfager i familjen hedenhös. Är det ngn som läser de serierna/sagorna nu för tiden?? Jag tyckte de var roliga och finurliga. Jag har även börjat bjuda lite på tradera igen yippie?!!! dockskåpsgrejer såklart. Har så många ideer men var i hela friden skall jag ha dem??? Skåpen alltså???.
 
 
 

HEJSAN <3

Publicerad 2013-08-03 14:18:35 i Allmänt,

Ett litet nedslag i verkligheten. Har fått vara ledig skitlänge och varenda fiber i hela kroppen vill ha mer. Konstigt hur fortman får smak på det ljuva livet. Allt som jag planerat att göra i sommar har jag inte gjort.Framföralltså har vi njutitav barn och barnbarn och av varandras sällskap jag och maken. Storkisse har kommit tillbaka oxå och vädret har pendlat mellan sol och tokblåst och kyla. Det som glädjer mig mest just nu är att vi skall tillbaka till stugan och att dottern kommer hem från sin tunisienresa och är på svensk mark igen. Dessutom så kommer snart mellansonen hem till umeå. Så roligt att få träffa han och hans flickvän. Jag längtar att bara få se honom i ögonen....låter konstigt men alla mammor förstår vad jag menar.
För övrigt så har jag inte tänkt en redig tanke på flera veckor. Hade ju tänkt grotta ner mig i känslor och förnuft och försöka fundera över framtiden över vad och varför. Men det går inte i stugan och har aldrig gått. Hjärnan bara smälter ihop till ett russin och jag sitter bara och tittar över sjön som ett fån.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela