myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Dagen A är här....

Publicerad 2013-12-28 08:00:15 i Allmänt,

A står för avresa.....mot stugan. Underbart i hela kroppen, känns det som. Vi har längtat och trängtat sedan i början av september efter att få fara upp. Vi behöver eller mest jag att få fara bort och stänga av. Jag kan slappa och drälla runt men har väldigt svårt att slappna av och bara ta det lungt när jag är hemma. I stugan stängs allt av.....mer eller mindre och stressen brukar rinna av mig som en gås som får vatten på sig.
Vi köpte en ny säng i slutet av sommaren som vi inte har provlegat i än. Nu får vi då hoppas att den är skön och att vi sover gott. Jag var nöjd med den vi hade tidigare, men kära maken fick ont i kroppen hahaha.
Oftast sover jag som en medvetslös när jag är där, så jag har inte haft några problem.
Till nyår så blir det Nordmaling och det ska verkligen bli trevligt. Ett tag såg det ut som om vi skulle måsta ställa in det då vi ville fara till stugan och jag verkligen behöver det. men så löste det sig med vikarier och nu kommer vi kunna göra allt vi vill.
Jag är en människa som har behov av att göra inre "bokslut". Sortera tankar och känslor, förpacka och organisera i huvudet så att säga. Det kommer jag att göra när jag är borta däruppe i skogen i mörka Örträsk.
Men innan vi far så står en arbetsdag på schemat och sen hem och hämta kisse och packa mat så vi är nog inte framme förrän i afton. Ni kan ju tänka er så rått och kallt det kommer att vara innan vi fått igång värmen...huvvaligen.
Jag måste packa kläder och annat innan vi far på jobbet, så egentligen har jag lite bråttom nu hahahhaa
Men om jag inte får möjlighet att skriva så mycket och så ofta här så önskar jag Er alla:
 
 

Fredag och snart helg hahahaa

Publicerad 2013-12-27 07:03:02 i Allmänt,

Igår var jag på rea för första gången på länge. Jag följde med My och Anders och tittade på möbler till deras nya hem. Det var trevligt att få följa med och jag såg mkt som jag själv skulle velat ha. De hade nog velat ha en hel del men det är ju klokast att vänta tills de flyttat in och se vad de vill och behöver ha. Så det beslutet tycker jag var vettigt.
Millan var oxå intresserad av möbler och alla människor för hon var alldeles tyst och satt och betraktade allt i sin lånevagn. Smart med vagnar som man kan låna, på affären.
Sen så begav jag mig ner till staden och sökte efter en kalender/börs. Det var inte lika lätt som jag trodde. Så när jag givit upp och trodde att jag skulle måste bege mig till ngn kontorsvaruhus så fann jag den ...på Åhlens, vilket var rätt otippat för mig. Jag ville ju ha en filofax och tydligen var det bara Åhlens som hade dem och det fanns en kvar!!! precis en sådan jag ville ha.
 
Det är en sådan kul känsla att köpa en ny kalender och börs. Ja det låter kanske fånigt men jag gillar det. Att flytta över och se om och hur allt skall rymmas. Sen brukar jag rensa kalendern på info om allt som jag inte behover...tex olika valutor ,tidszoner ,alla länders flaggdagar osv.
Efter det så for jag till butiken och sopade och torkade och till slut öppnade jag...hahahaah det drog i dörren hela tiden så jag tänkte What the fuck...lika bra jag öppnar och fortsätter städa. Maken ringde till slut och undrade var i hela friden jag var. Men det var ju massa saker jag skulle fixa, när jag liks var där.
 
Kvällen blev kort för min del och jag hann nicka till två gånger. Mamma fick sockerkänningar, så hon kände sig inte bra. Vi talade med varann några gånger så att vi hade koll. Man kan ju bli fort dålig som diabetiker och hon hade slarvat med maten. Det dummaste var att det berodde på att hon var så glad för besök så hon struntade i att äta....Hon begrep egentligen att det var dumt men hon sa att när de väl kommer så vill jag ju inte avbryta och börja äta.
Nu skall jag ta på mig lite kläder och fara till jobbet. Idag så blir det bara jag och E men det blir nog lugnare idag än före jul så det fixar vi.
 

God fortsättning på denna jul....

Publicerad 2013-12-26 08:36:44 i Allmänt,

Godmorgon på er Alla. Idag är det som dagen efter "julafton" hos oss. Ni vet papper, disk och lite småskräpigt hahaha. Alla våra kära var här och vi åt lite gott och julklappar delades ut. Har aldrig haft så lite grejer på ett julbord förr, men det gick bra det oxå. Jag och Dan fick oxå lite klappar, trots att vi inte hade önskat några. Men som ni vet är jag ju inte ledsen över det. Vi fick bla en glassmaskin och jag har kollat att jag har ingredienser hemma, så ikväll blir det gllllaaaaaaaaaaaaaaaasssssssss. Jag gillar glass hahahaha
Sen fick jag ett mobilskal som passar till en prinsessa som mig själv.Rosa glittrande..oh yes....
 
Sen fick vi ett geleljus tillverkat av småprinsarna med en tomte och en ??!! ja vad var det? Fick veta att det var en levande buske? Då förstod jag att det var den som Liam gjort. Han kommer nog att bli ngt stort den pojken då han oftast har undertexter och tänker lite längre än oss andra. Magnus och Rebecka gör alltid ett årsalbum med bilder om vad som varit och farit under året. Det börjar bli några stycken nu och det är så roligt att se högen växa. De hade även med sig hemgjort godis, Det skojigaste var att det var helt nya sorter för mig.
Jag fick en fin tavla av My som framkallade lite tårar av värme och glädje.Hon är ju mamma nu och att hon förstod hur jag ser på dem allihopa. Det var en litet rede med ägg och på vart och ett ägg stod det alla barnens namn. Ni skall få se en bild senare.
Det kändes så rätt, De har ju varit flygfärdiga länge och alla har ju egna bon, Men jag mår bäst när jag ser alla mina små ägg och har dem under uppsikt. Jag må se ut som Klara Kluck men om ngn ger sig på mina ägg då blir jag en otäck flygödla....
Millan fick en skallra/maracas av kusinerna som hon gick runt med länge. Hon riktigt headbangade till sina rytmiska skakningar hahaha. Smågossarna tror jag var nöjd med sina klappar och var lika gosiga som vanligt. Millan har ju ansökt till samma förskola som Liam och Viggo och jag tror allvarligt att Liam kommer att få det tufft med hennes uppvaktning haahahaah hon tycker att allt som han gör är fantastiskt och roligt.  Helst så skulle hon vilja krama och klösa och smaka lite på honom. Men han hanterar hennes uppvaktning riktigt bra nu hahahaha
Ni skulle ha sett så fina mina stora flickor var. En i röd ärmlös topp(med glitterkant) och lite rufsig håruppsättning.Den andra i svart klänning med guldtryck så det liknade lite brokad om ni vet hur det ser ut. Så tjusigt. Av grabbarna så var det egentligen bara Simon och Anders som var snygg hahhaahah Simon med en jättesnygg skjorta och väst och Anders med slips. Detta var alltså första julen hos:
Lord och Lady Firtree-Current

God jul i stugan

Publicerad 2013-12-25 07:02:35 i Allmänt,

Nääää vi bangade i år oxå....Vi har alltid så goda föresatser att ta oss iväg till julotta,men....vi somnar alltid om. Jag är visserligen vaken men tanken på att ta av sig en gosig morgonrock och klä sig lite fint och färga fransarna med lite svart. Sätta sig i bilen och köra iväg.....så istället så kan jag nog säga att detta är en jultradition i familjen.....att missa julottan alltså
Hoppas att ni har haft en härlig julafton, vi hade då det mysigt, men jag gick och la mig väldigt tidigt. Jag tog ett skumbad och ett glas vin med mandelskorpor och då passade John Blund på att strö lite sömngrus i ögonen. Somnade även av några minuter under Kalle Anka.....
Tomten såg vi oxå när han halkade iväg över gårdplanen, vi gav oss själva en fin julklapp. Ett presentkort till fler tallrikar....vi kunde bara köpa två, då det var slut men det kommer in mer nu i mellandagarna. Jag var även på julrea igår på Rusta haahah köpte lite kuddar och filtar och annat smått och gott som jag velat ha bla en ursnygg bubbelbadsflaska.
Idag så blir det lite hektisk igen hahahah hela familjen kommer och vi blir 14 till bordet.Men det skall bli mysigt att ha alla våra små samlade igen. Men det är faktiskt mysigt med att fira på juldagen oxå, en fördel är att barnen är lite lugnare hahaha nu menar jag barnbarnen. Alla barn brukar ju vara lite pirriga och spända och ovanligt prilliga av all väntan. Minns när våra var små, Mange var så prillig och spänd så han kräktes. Hann inte duka bort innan tjatet kom,,-När kommer tomten,, hur länge?
Som skilda föräldrar så vänjer man sig fort. Jag är väldigt lyckligt lottad då jag inte har varit ledsen då inte barnen varit hos mig under julafton. Jag har ju alltid vetat att de har det bra där de varit och sen så är jag ju inte uppvuxen i ett hem med julgemenskap, så jag har ju inga gamla referenser. Jag har nog gjort mina egna traditioner allteftersom. En tradition som jag startat i min ensamhet hahaha är att fara till sjukhusdammen och mata fåglarna.Så dit skall jag i morgon och sen och titta efter en ny almanacka. Är lite kinkig på det området. Det skall vara lätt att bläddra i och ha veckouppslag.
Är inte helt avslappnad än utan har lite pling och plong i kroppen och en liten stressknuta i magen. Men det kommer....när vi far till stugan.....Hursomhelst så mår jag bra och är nöjd med det. God jul......nä jag ljög jag är inte nöjd...vill ha mer dockskåpsgrejer....
 
 

God Jul alla mina goa vänner

Publicerad 2013-12-24 07:20:27 i Allmänt,

Godmorgon och god jul eller som dottern säger Gos Jul. Igår var vi uppe sent och inväntade julen. Den kom och nu skall jag och kära maken fira jul i frid och harmoni. Vi blir nog mest själva idag och det har vi sett framemot. Vi har det så bra i varandras sällskap men det är sällan vi har det bara lugnt runt omkring oss. Imorgon kommer hela stora familjen och vi blir 14 runt bordet. Det är dom gångerna man önskar att man hade ett rum till hahahaaha. Men det brukar gå bra ändå.
Igår kom då äntligen sonen och hans tillkommande in på butiken och jag fick ge honom en stor kram. Det var mkt folk så jag hade inte all den tid jag önskade till honom. De har mkt att stå i och när de är hemma så är listan lång på alla som vill träffa dem.
Jag skall steka 3 kg köttbullar idag och baka en tårta, så sysslolöst blir det inte. Men inte ngt betungande alls just nu. Känner mig väldigt sliten efter en intensiv arbetsperiod, så vila är behövligt. Igår så tänkte jag på de butiker som har så här mkt folk för jämnan.....jisses så jobbigt hahahahaa. Hörs litekonstigt med tanke på att jag är handlare,men egentligen så kanske jag bara är avundsjuk på Panduro på Kungsgatan (stockholm) som säljer för miljonbelopp varje månad. Jag stampar lite med foten och gnäller - Det vill jag oxå....
Skall ner på stan på annandagen.för då skall jag titta på almanackor. Nu har jag försökt att använda Ipaden som almanacka och kalender, men..........det är inget för mig. Svårt nej, praktiskt ja men.... jag vill bläddra ??!! ja jag vet att det låter konstigt. Men man får en bättre helhetsuppfattning om jag får bläddra i veckobladen. Det är lika tokigt som att jag aldrig tyckte om digitala klockor. Man kan inte "se" helheten. Vad som varit och vad som är kvar...fattar ni?
Nu skall jag koka en kopp kaffe till och vänta på att maken vaknar och hämtar tidningen.....vredet på vår postlåda har frusit och jag vill inte bryta mina nya vackra naglar hahahahhaa
Här är en med bägge....
 
 

Dan före dan...

Publicerad 2013-12-23 07:05:24 i Allmänt,

Kändes lite vemodigt att det redan är dan före dan. Tycker så mkt om alla fina stjärnor och stakar i fönstren. Oftast är jag tidig med att ta fram allt pynt och i mellandagarna så åker allt ut. Men jag tror på ett trendbrott ???? Då jag inte har så mkt grunks och pynt och ingen julgran heller. Så kan det nog hända att nyår passeras utan att pyntet är väck.
Idag kommer larminstallatören och sätter in vårt larm, maken har tagit ledigt då jag har annat för mig på morgonen. Skall iväg och fixa naglarna nu på morgonen, så jag är riktigt julfin, Sen blir det jobb, men idag så stänger vi tidigare och sen skall vi iväg till far lille far och önska god jul.
Jag har lagt lite bud på tradera som jag måste hålla lite koll på. Ngn kofta men mest dockskåpsgrejer, behöver mer möbler och lampor. Allra helst en resa till london och gå på dockskåpsaffär...ja jag är medveten om att de flesta vill gå på madame Tussauds eller Big ben osv. Men jag vill på Harrods och sen till dockskåpsbutiker.
Hoppas att jag får mer tid nu under våren att leka med mitt skåp, men allra helst så önskar jag att det kommer att bli svårt för det innebär mkt kunder hahahahaha
 
Helgen har varit bra och ett litet besök av mina prinsar fick vi oxå. När jag viskade åt Viggo- Jag älskar dig och du är den finaste pojken som finns. Då tittar han allvarligt på mig och säger. -Tycker du det på riktigt? Åh det riktigt drog i hjärtat, när han såg på mig. Jag svarade - Ja Viggo det gör jag och jag tycker så mkt om dig och Liam, Tycker verkligen att ni är de finaste pojkarna jag känner. Han såg på mig och sa - mm...
Nu skall det bäddas och denna kropp skall tvagas och påklädas lite tyg. Sen hopp och iväg och fånga dagen
 
PS Ngt stort har inträffat.... Milou har lärt sig att suga ur sugrör hahhaa. Vet att det kan låta som en liten sak, men för oss runt omkring så har en mirakel inträffat hahahahah Det är så kul när de upptäcker att de kan suga och får en litet förvånat utryck.
 
 

Julstädat

Publicerad 2013-12-22 18:56:44 i Allmänt,

 
Nu är det städat i dockhuset. Drömmer om mer tavlor och lampor och, och,och,och ja listan kan göras lång. Vill vinna på lotto och köpa dockskåpsgrejer hahaha

Idag blev det...

Publicerad 2013-12-22 07:33:29 i Allmänt,

Vaddå? undrar ni? Jo jag brukar försöka sitta ner i mörkret hahaha Nä inte så knasigt men nästan och jättenyttigt och skönt. Kokade kaffe och satt med ett ljus tänt vid köksbordet och bara mediterade och lät tankarna gå. Det är mysigt att sitta så där halvmörkt och bara va. Det dummaste är att jag gör det så otroligt sällan.
Men nu känner jag att hjulet saktar ner, men hamstern är inte död hahahaah
Idag så blir det lite av varje, men ingen stress och spring. Skall jobba några timmar och sen bokföra lite grann. har inte gjort kassarapportering sedan vi fick nya kassan??? Så det är väl på dagens prio. Min korg är överfull av papper hahaha.
Det är handlat och grejat och julen kan nu knacka på dörren.
Jag lovade recept och recension på juldrinken. Den var god och annorlunda. Man tar Tropicanas Åppeljuice( Det är viktigt att det är tropicanas) Den värms upp med kanelstänger, tills just innan kokning. Ta en av stängerna och lägg i ett glas och sen juicen och Xante. (Päronkonjak) Fräscht och gott.
 
Vi började se två avsnitt av Orange is the new black....men jag vet inte riktigt om vi skall fortsätta. Jag sa att jag tyckte det var för mkt tjejer och vad skulle kunna hända i fängelset så de kunde ha några säsonger och ändå folk tyckte det var bra....Då tittade min man på mig, förvånat och sa; - Ingalill minns du inte serien Kvinnofängelset? hahhaha då började jag tokskratta för den serien gick väl mer än tio år.ja vi fortsätter några avsnitt till. Jag var ju inte överförjust över Sons of Anarchy heller från början.
I eftermiddag kommer småprinsarna och jag hoppas verkligen att jag är hemma och inte på jobbet. De hade firat lilla julafton igår hos sin Farmor och hade fått öppna julklappar, så de var tydligen väldigt glad över det. Skall blir roligt att höra vad de fått och kanske få sig en liten kram.
Måste absolut påminna er alla om att köra försiktigt och att vara duktig på att säga åt era nära och kära att ni älskar dem. Det är bara nng tid sedan som pojkarnas farmor var med om en otäck olycka och igår så körde sonen av vägen i halkan, Inga skador, men bilen blev bucklig. Men tankarna går och vad hade kunnat hända? Om han hade haft hög fart osv. Men nu glädjs vi åt guds försyn att allt gick bra.
Nu skall jag sluta surra här och istället gå och borsta tänderna och sätta igång diskmaskinen.
 

Lördag

Publicerad 2013-12-21 07:43:47 i Allmänt,

Godmorgon, själv var jag vaken strax efter fem då kisse tyckte att han ville ha lite vatten och sällskap. Vi har ju vattenskål men det är godare ur kran !
Gårdagskvällen var stillsam och jag gjorde inte ett skvatt. Vi såg en film och sen så plötsligt var kl 11 och jag gick och la mig. Jag hade ju varit på bibblan och lånat nya ljudböcker. Lånade bla en bok som är "inpratad" av författarna: Lasse Eriksson och Ronny Eriksson. Helt underbar och vi skrattade igenkännande flera gånger, vi skall ha den i bilen tänkte vi, för det är mysigt att lyssna tillsammans. Vad boken heter? De Norrbottniska satansverserna.

Nu på morgonen har jag städat kylskåpet, så det är fräscht när vi har handlat och fyllt det med julmat. Har även lagt fram de julklappar som är kvar att slås in samt hittat ett recept på en varm juldrink som vi skall prova recension kommer och även recept om det blev gott hahahaha
Idag blir det handling, lite jobb, paketinslag, bokföring :(  lite pyssel, städ av förråd (ja igen..) samt lite trevlig musik. Vi delar ju inte riktigt samma musiksmak heller, jag och kära maken, så jag sitter oftast i köket och diggar, när jag håller på med ngt.
Idag så anländer sonen från Uppsala och jag blir alldeles varm i hjärtat av att jag vet att han finns i kommunen. De kommer att bo ute hos Rebeckas familj i holmsund, då det blir närmast till alla vännerna. 
Nu närmar det sig tiden för att den äldsta sonen ger sig i väg på sin långresa, nja det blir i februari,,,,men jag gruvar och oroas redan nu. Jag kommer att dra en lättnadens suck när han är hemma igen, ngn gång i sommar.
 
Vi fick en inbjudan till gåvo och interiörmässan i januari,som är i Norge. Jag skulle hemskt gärna vilja fara. Men vi måste klura ut priser och färdsätt. Det är billigare att köra, men drygt i januari.....så vi får se. Sen så ska jag kolla vilka som ska dit, skulle vara roligt om det blev många kollegor.
Ja jag kanske har glömt att nämna att vi numera är adliga, eller åtminstone snart. Skall absolut köpa mig en adelstitel. Går att köpa för en rimlig peng, så numera kommer vi att heta: Lord och Lady Firtree Current. Kommer dessutom att svar i telefonen hädanefter: Lady in the house speaking.....
Åh kom just på att jag måste göra en ny namnskylt....till dörren....måste goggla efter ngn lämplig vapensköld oxå........E på jobbet nämnde ngt om en Butler....kan man hyra dem oxå,,,till mina Candle dinner parties....åh jag som skulle sluta med engelskan....fast nu är det ju förnäm herrgårdsengelska det kan ju inte gillas som amerikanska utryck..,..eller...
 
 
 
 

Ok då börjar jag om .....

Publicerad 2013-12-20 07:05:02 i Allmänt,

Blev så ivrig att jag glömde skriva ngt på förra inlägget hahaha Natten har förflutit på ett tillfredställande vis. Vi var uppe sent och såg på Sons of anarchy....oj oj vilken snygging han är..... Jag brukar ju säga att jag inte tycker att yngre killar är snygga, men jag måste erkänna att han är väldigt fin och yngre. Det är ngt speciellt med ljusa lunsar hahahahaha
Var på sådant glatt humör igår, skulle sluta tidigare och dessutom iväg och gratulera sonen. Vilken trevlig kombo :)
När vi kom hem så fixade jag lite löner och annat gorm och gosade med kisse. Det börjar kännas ok nu med saknaden av de små....men jag skulle så gärna vilja krama dem en stund. De var ju så otroligt gosiga och kramiga och stora personligheter. Nä usch nu gör det ont i magen igen....nu pratar vi om ngt annat.
 
Idag skall vi packa lite pyssel i påsar och skänka bort. Vi brukar ge till kvinnojouren och öppen gemenskap lite pyssel och satser. Det känns bra och meningsfullt, för det finns nog en hel del barn under julen som finns hos dem.
 
Lite tråkigt är dock att sonen inte fick ngn doktorandtjänst. Han hade sökt fem men icke sa nicke. Han var i toppen av sökanden men vad hjälper det när det är 5 tjänster och ca 200 sökande.... Så det kanske blir jobb under våren och kanske lite undervisning istället.
Idag blir det jobb och jag skall försöka hinna in på bibblan och låna lite böcker oxå. Ikväll skall jag slå in lite klappar och jobba lite och allmänt mysa med mina  förträffliga sambos (maken och kisse) Tycker om fredagskvällar..man slappar och kan bara slöa och kanske vara uppe lite längre. Skall även be min bättre hälft om hjälp med att dra in lite mer lampor i dockskåpet så att det blir julfint där.
 
My med familj far till Ramsele idag och firar jul där, hos Milous farmor och farfar. Men på juldagen kommer de förhoppningsvis förbi. Har inget problem med att inte fira julafton med dem, då jag har förmånen att få träffa dem oftare än farmor och farfar kan. Tycker att det är ganska självklart att ungdomarna bestämmer själv var de skall vara och vi är tydliga med allihop att istället för att stressa runt till alla så strunta i oss. Vi finns ju alltid här och vi behöver inga julklappar heller.
Speciellt nuförtiden med så många splittade familjer och det blir inte så mkt julefrid om man skall reja runt till alla. Är det ngt vi är stolta över så är det våra barn och de finns alltid i våra tankar. Vi känner att det är skönt att de vet att det inte skall finnas måsten och sådant utan att vi tar det som det kommer. Personligen är jag ganska traditionsfri om jul, förutom ....att det ,åste finnas ris ala malta....
 

Årtsoppedagen...

Publicerad 2013-12-19 07:37:35 i Allmänt,

Godmorgon, idag vaknade jag på bra humör, för jag ska på kalas. Idag fyller äldsta sonen år och hela 27 år??? Fatta 27 år, min lilla unge? Han skulle egentligen ha anlänt de tredje december och därför blev jag igångsatt. Kommer aldig glömma, första gången jag såg honom. Kunde inte begripa att jag klämt ur mig en sådan fantastiskt lite knyte. Det var kärlek på studs, och på den tiden så kom de på kvällen och tog in alla barn i en sovsal.
 
Jag kunde inte lämna ifrån mig honom utan grät floder. Oftast fick jag behålla honom lite längre och ibland på natten så smög jag in och bara stod och såg på honom. BB tiden minns jag som jättemysig och en fin kvinnogemenskap. Då stannade man ju några dagar och umgicks på ett annat sätt.
Han åt enorma mängder och växte upp till en fin ung man hahaha. Jag kan fortfarande bara sitta och titta på honom och känna stor kärlek och stolthet. Han är ganska lik mig och brinner för olika frågor precis som jag gjorde i min ungdom. Han är nog den av mina tre som är mest lik mig. Ålskar Dig , Jack Love Mattias <3<3<3<3<3<3<3
Envis, tjurig, bestämd,engagemang ,men med ett stort hjärta och väldigt omtänksam trots sin kaxighet hahaha
 
Gårdagskvällen innehöll lite mer godisbak och det blev smaskens. Först ut blev wienernougat sedan lakritsfudge. Vi slog in födelsedagspresenter och sen var nattinatti. Hann mkt med tanke på att vi var hemma strax efter sju. Nu skall jag fixa och trixa lite till sen bär det iväg på jobb och sen på kalas. Ha en bra dag alla goa vänner.
 
Här sitter min som längst till höger på ett kort från byggnads som han sitter med i olika styrelser.
 
 

Godmorgon soldater.....

Publicerad 2013-12-18 07:06:59 i Allmänt,

För det är väl fler än mig som ingår i tomtens arme? Vi utför alla möjliga sysslor i denna juletid för att bevara friden och freden. Jag är stressad och speedad som en ekorre på nikotintuggummi. Det är mkt att göra på butiken, men det är ingen fara det är mer kul. Men det är så mkt annat runt, som tar tid. Fakturor som måste kollas och momsrättningar och sånt där som tar energi och tid. Jag har ju noll stressnivå......går direkt upp i 110.
Igår så blev det inte alltför mkt gjort, när vi kom hem. Så steg upp lite tidigare idag istället, en mkt bättre lösning då hjärnan är mer utvilad.
Idag blir det nog klart även till sonens födelsedag, så ikväll blir det bara att slå in lite presenter. Vi skulle behövt handla lite grann oxå...kanske ett lite besök på ica i afton. Mat måste vi ha och till middagsmat blir det väl mackor. Inte så fiffigt och bra, men funkar när klockan är mycket.
Inatt så har jag drömt jättemycket, men lika rörigt som jag är just nu. Har jobbat på kommunen igen och samtidigt gått i skola och varit med i ngn form av aktionsgrupp inom polisen. Jajamensan fullfart var det. Jag minns att jag satt och pluggade inför ett prov när jag satt på ett spaningsuppdrag hahaha. Vi hade hyrt ett rum hos en privatperson och bevakade busar. Sen stormade vi lägenheten, men då fanns ingen där...för jag hade varnat dem innan haaah jag var med i den busligan oxå....jag har nog sett för mkt Sons of Anarchy på sista tiden hahaah
Mitt undermedvetna kanske vill säga mig ngt hahaha
 
På lördag kommer mellansonen med flickvän hem från Uppsla och jag längtar så att få se det lilla livet. Jag hoppas att vi hinner träffas mkt det här året. Men jag är rysligt medveten om att det står många i kö. Viktigast är att de besöker farmor och mormor tycker jag.
Nu skall pudra näsan och bege mig till jobbet, sista leveransen innan jul.....kommer idag.
 
 

Godmorgon sötnosar

Publicerad 2013-12-17 07:17:39 i Allmänt,

Igår var det full fart på jobbet med stor leverans och mkt kunder. Det är skoj att det är många som hittar till butiken och vi ser en markant ökning detta år.
Gårdagen blev plötsligt lite förändrad...som vanligt hahaha. Var hungrig och rätt trött när jag kom hem. Men lite pyssel hann jag med trots lite oväntat pappersjobb. Gjorde lite fina askar som jag kan lägga julgodis i och ge bort. Samt lite annat bla fimo grejer. Kommer att bli bra, tack vare maken som var snillrik i utformandet. Han är rätt bra och ha min kära sambo <3
Ingen slingning eller besök till lill ICA blev det, men det är ju ingen brådska med den saken. Idag på morgonen skall jag iväg till NUS och lämna in den där andningmätaren och sen på jobbet. Egentligen skulle jag behövt vara där varje tidig morgon och torkat golven, då det dras in mkt gegga och skräp. Men jag orkar inte....igår så torkade jag och det både doftade och såg så fint ut....men tio över tio var det som en geggig leråker .
Måste även byta lite lampor som gått sönder. Hur packrummet ser ut ...för att inte tala om lagret...stackars öde vilken röra. Men det fanns ingen tid alls igår att fixa det.....får se under dagen.
Jag längtar tills en del teknik utvecklas tex mobilladdning!!!! När man bara kan lägga mobilen mot ngn form av enhet och vips så är den laddad. Är helt hopplös att komma ihåg att ladda Ipad och mobil...suck
Skulle behövt fara en sväng på staden oxå...får se om maken kan vara butiksvakt i afton en liten stund så jag kan köra ett litet varv. Det är ju inte så mkt kvar...egentligen bara till sonens födelsedag.
Nu skall jag sluta och förkoka lite potatis så det går fortare ikväll. Tungt med matlagning när man är hemma 19.30....men nödvändigt så man får ngn lunchlåda hahaha

Måndag efter skön söndag....

Publicerad 2013-12-16 07:02:52 i Allmänt,

Igår eftermiddag så gick jag bara runt och njöt, eller gick runt var väl inte riktigt sant. Jag gjorde lite av varje, men inget som måste göras utan bara lite av varje. Idag slutar jag kl 16 om gudarna är med mig och då blir det pyssel för hela slanten. Maken klippte mig igår och nu skulle jag behövt slinga mig lite grann oxå....kanske jag hinner få in den detaljen oxå. Men jag har ingen aning om vårat lill ICA har sådana grejer.Men vi får väl se, om den saken.
 
Jag hade ju tänkt att jag skulle blir helt klar med allt julgrunks nästa söndag. Det är ett fåtal inköp kvar,,,,trodde att tomten skulle sköta allt sånt där??? Men icke, vete sjutton vad han gör?
Få se vad står det på listan? jo det är matshopping, sen ut till mor med mat och klappar, ett besök hos far för avlämning av klappar och en stunds samvaro. koka lakritsfudge. göra sill, skinka och lite annat gott. Lite mer pyssel och firande av äldsta sonen som fyller 27 år !!!. Lön och fakturaarbete lite därimellan och jobb....oj oj mkt denna vecka.
Oj ringde just nu på telefonen och ringer det den här tiden brukar det betyda sjukdom i arbetstaben...men det var mor som kände sig dålig och som skulle lämna in ngn form av andningsmaksin idag på morgonen på NUS. Men jag sa att vi kommer i afton och hämtar apparaten och lämnar den i morgon bitti....Det är ngn form av mätare för andning och luft. Hon har ju KOL och har syrgas 20 timmar om dygnet och mår väl inte toppen direkt.
Nej nu skall jag gå och klä på mig och fara till jobbet och röja lite grann.innan öppning. Hoppas att ni får en bra dag och todelidooo på er.....
 
 

Söndag 3:e advent

Publicerad 2013-12-15 08:49:28 i Allmänt,

Tjolahopp på er alla, hoppas att natten har förflutit på ett tillfredställande vis. Själv har jag sovit gott och vaknar med en förvånad känsla av att kisse inte väckt mig. Men han var nog alldeles slut efter en spännande stund igår kväll. Han gick ut en stund i kattgården och jag upptäcker efter ca 20 sekunder att han tagit en råtta!!!!! Han var väldigt stolt och ville bära in den lilla döingen, så även maken fick se....Skickligt att fånga den där.....
Blir nöjd då jag envist hävdat att när mina kära grannar (Ni kommer väl ihåg surgubben) slänger bröd på marken kommer det råttor. Japp nu finns det bildbevis oxå....
 
Nu ett litet inlägg riktat mest åt dottern....
Jag gjorde mandelmasse och marsipangodis igår och idag skall jag göra mer hahaaha. Det blev gott....
Jag gillar sånt haahaha
Idag skall jag nog göra en sorts kula med contreau, vitchoklad och kokos??? Eller ngt annat...jag brukar bara blanda saker som är gott.
Gårdagen på jobbet var otroligt intensiv. En av de mer intesivaste pass jag jobbat. Det var kunder i varenda hörn.....Det enda problemet var att många ville ha hjälp och den tiden fanns inte. Men det hade inte hjälpt om det var två till för det var så många. Men inga sura miner, när vi bad dem komma tillbaka på en vardag. En kund sa att det var så trevlig affär och med en personal som man blir glad av. Det värmde i hjärtat.
Idag så blir det lite av allt möjligt och merparten skall ägnas åt det som vi tycker om att göra. Antagligen blir det pyssel för mig och skidor på tv för maken. Vi har rester från igår så middagen är fixad....mums. Tror att det kommer att bli en härlig dag, men först en kopp kaffe till och liiiiiiiiite tråkjobb innan hopp och lek.
 
 

Godmorgon alla sjusovare...

Publicerad 2013-12-14 08:29:38 i Allmänt,

Som vanligt väckte storkisse mig och han har sedan dess sovit....och jag har slagit in julklappar, sorterat papper, dammat och tömt diskmaskinen, fikat, läst tidningen och vattnat blommor!!!! Undrar om han tycker det är skönt att somna om med vetskapen att nu håller ngn annan koll på huset!!!
 
Igår var vi på lusseuppvisning på förskolan och de var så söta alla barnen, främst de små luciorna som tog det lite mer allvarligt än de flesta tomtenissarna som hade det svårt att stå still på samma ställe. Sen fick vi fika och jag fastnade i mjölkkannan!!!?? ja men hur gick det till?? inte en aning. Fyllde på den med mer mjölk och höll i den ordentligt för jag tänkte att jag inte skulle tappa den. Till saken hör att jag blev påsprungen av några barn när jag höll på att hälla upp kaffe. Så jag tänkte att bäst att hålla fast. När jag sedan skulle släppa och ta bort handen så hade jag glömt att jag kört in tre fingrar i handtaget och vips så hade jag vält kannan. Tur att de är van med spill på det där stället hahhaha
 Idag blir det jobb och vi tror och hoppas att det blir full fart. Igår var det stundtals som på helgen, full fart och man hinner inte ens fundera på att gå och kissa hahahaa
Det börjar sitta i huvudet nu alla nya grejer med kassan, men en del saker behövs fixa till innan jag är nöjd. Dagens avslut kommer i massor av a4 papper och jag ser de stackars träden.......inte ok.
 
Har dessutom kommit på ett ord som egentligen betyder: Inte en aning, vet inte, går inte, det är ngt fel,
När ngt är fel med en dator så säger de som har mer koll än mig att det är fel på inställningarna?????
Det ordet; inställningarna har jag hört ofta den här veckan....
Men ställ rätt då?????
Men det är så skönt att känna att man ärligt kan säga att jag har inte en susning om vad nu pratar om, när datorfrågor ställs, typ; lösen, användarnamn, uppkoppling, system osv
Vill inte heller lära mig hahahaa, verkar så krångligt.
Skall nog prova slinga håret i helgen oxå. Utväxten börjar t om jag störa mig på och jag bryr mig väl minst hahaahah
Idag har My och alla hennes lag, från barn till vuxna, träningslag och tävlingslag sin juluppvisning. Men jag jobbar så jag missar den i år. Men jag hoppas att hon visar lite filmer sedan.
Det är ngt speciellt med den där sporten som måste kännas på plats. Många tror att de dansar och hoppar och så, men det är ngt som händer i luften. Det blir en energi som man nästan kan ta på. Det syns att alla är peppade av sin beslutsamhet, gemenskap och glädje. Har ni möjlighet att se ngn uppvisning så kan jag rekommendera det. Hopp och hej nu skall jag väcka kisse....hahahhaa
 
 
 
 

Tipp tapp tipp tapp tippetippe tipp tapp....

Publicerad 2013-12-13 07:20:20 i Allmänt,

Trevlig Lucia på er alla. Nu får ni vara försiktig så att ni inte bränner er på alla ljus idag. Nu får vi hoppas att alla flickor har fått fyr på staken och att pojkarna har fixat bollarna i grenen.
Hahahah vad kul jag är då?....eller?
Hursomhelst så var det jätteskönt att sluta i bra tid igår och några födelsedagspresenter vart fixade. Fick även en stund att läsa bloggar och fixa det sista inför dagens stora begivenhet......lussefirande på dagis....oops nej nu heter det ju förskolan. Småprinsarna har bjudit in för uppvisning och vi skall nu få se årets stora "show". Efteråt så brukar vi få fika tillsammans och det är alltid trevligt att få se allt pyssel småpojkarna gjort.
 
Skall oxå försöka skapa tid att byta en julklapp till mig själv. Tyckte absolut att jag skulle få en, men det blev inte riktigt bra så jag skall helt enkelt byta och ta en annan. Vad kan det vara tänker ni??? Jo en tallrik hahahha
Efter lussefirande, blir det lite mer jobb och sen hem och börja slå in lite julklappar och presenter. Vi köper ju inte så mycket längre men det brukar ändå ta en liten stund att göra. Nu hoppas jag att kära maken är på humör att slå in lite för han är bättre än mig på det. Tycker inte det är kul för fem öre. Tycker det verkar så praktiskt, som de gör i USA där de har pyntade lådor med ett snöre runt. De borde man kunna spara och återanvämda oxå????
 
Lilla Milou var i VK lussebilaga idag, lillsnuttan <3. Det är så kul att se alla smånissar och lucior och jag blir så glad över de som riktigt gått in för saken och sytt roliga dräkter.
Minns att jag försökte få fina bilder på de egna pojkarna i strutar när de var liten. Men innan jag fick en bild så hade de ryckt av sig struten och var på väg ngn annanstans.My var aldrig särskilt intresserad av att vara Lucia....hon ville ofta föreställa ngt helt annat. Hon är nog vår familjs stora rebell??? i alla fall som barn. Hade jag tänkt en fin röd klänning så ville hon ha på sig ngt helt annat. Minns att jag köpte ett fint barbiehus, som hon fyllde med kläder....
Städa sitt rum var inget som hon tyckte var kul alls. Men Magnus var den mest praktiska. Han ville absolut inte ha några saker på sitt rum, utan det såg ganska tråkigt och kalt ut. Förklaringen låg i att då behövde han inte städa och damma. Mattias var däremot en kung på ordning och reda. Han höll ordning i sitt rum och det var aldrig stökigt. I hans garderob var det alltid organiserat och så fint att jag blev avundsjuk. Ja men nu kan jag inte sitta här och se tillbaka utan måste se framåt åtminstone till tandborstning och promenad till bussen....
 

Ons....nä torsdag men herrejisses vilken dag är det....

Publicerad 2013-12-12 07:07:17 i Allmänt,

Det är torsdag och senaste dagarna har jag varit som en harskrank? Vet ni vad det är? Ni vet en sådan där som ser ut som en jättestor mygga och som brukar studsa runt i taket om de kommer inomhus. Så har det känts, jag har varit så stressad att jag studsat, runt i taket. Mycket att tänka på och jobb som jag inte planerat in.
Jag varvar upp i 120, när jag inte har koll på allt. I detta fall, så är det framtid, pappersjobb, varor som inte kommer, moms, tidsbrist, ansvar som gör att allt bara far som en tornado i huvudet. Men igår så benade jag ut det mesta och idag känns det bra igen..... Har inte ngn stresströskel alls, ser mer ut som en grop hahahaha
 
När jag ramlar i gropen så blir det bara snurrigt. Jag får ofta rådet att vila, mer då blir jag oftast nästan sjuk., då jag tänker för mycket  För mig hjälper det mest om jag stannar i gropen och försöker ta en sak i taget och på en gång. Helt plötsligt så står man efter ett tag på slätta marken.
Men nu glädjs jag åt att det känns bra igen och att jag har bättre koll och fixat massa tjafspapper och annat tjoller.
Är helt övertygad om att detta är en typ av "ärrbildning" som man får efter utbrändhet. Inge kul alls men tiofalt bättre än daglig smärta eller annat ont som många dras med. Jag kan ju bota mig själv och ont gör det inte i kroppen i alla fall.
Idag så blir det jobb och jag slutar tidigare, så jag ser framemot lite småfix ikväll. Kanske slå in några julklappar och fixa lite med annat. Behöver landa och jorda mig? Ja det betyder att jag kommer att gå ut i afton och krama ett träd. Japp...låter kanske konstigt och ser säkert ännu konstigare ut, så det är därför det görs kvällstid eller på en undanskymd plats ahahaha
Jag blir så stärkt av den känslan och brukar supa in trädets styrka och jag inbillar mig att ryggraden blir rakare......
Jag gillar verkligen träd, både att se på och att känna på. Men jag kan inte sitta här hela morgonen och surra, utan nu skall det påtagas kläder på denna kropp och tänder skall borstas och ögon nedsmetas med lite svart. En kopp kaffe och sen iväg till bussen....
 
 
 

Tiiiiiiiiiiiisdaaaaaaaaaaaaaag

Publicerad 2013-12-10 07:24:39 i Allmänt,

Tisdag och för mig brukar det betyda leveransdag. Så med andra ord kommer det varor och det behövs verkligen, för det ekar tomt i butiken på många hyllor. Roligt men irriterande när jag ser hål, där "pengar" skall vara hahha.
Köpte flera julklappar igår, till min stora förjusning. Känns så skönt när bollen nästan är i mål. Men det blir nog några svängar till.
Jag har ju drömt om en ring som är så sagolikt vacker och kommer från Blondinbellas kollektion. Var och provade och tittade på en igår. Satt som gjuten och var så fin och helt sagolik enligt mig. Men insåg att den är inget för mig...:( tårar...Stenen är som en liten kudde och sitter fast i varje hörn. Det innebär att jag nog skulle måsta vara försiktig???Jag nä det går inte...skulle nog behöva ta av vid disk och grovarbete....nä inte jag. Jag var förnuftig och insåg att det kan inte bli vi två...snyft. Men lite stolt är jag nog att besegrade mitt habegär till denna vackra ring.
För att riktigt hälla salt i mina sår så skapade jag en liten ring av kisses hår. Jag tovade ihop den så den blev riktigt fin...men den går ju inte heller att diska med haahaah
 
Ja hursomhelst så var vi hemma sent igår efter jobb och julklappsletning. Vi sökte bäddset med coola bilder på till pojkarna. Kan säga att så mycket. Barbie, monster high och cars det finns men inga hulkar och andra hårdingar. Vi var på coop vid åttatiden och det var hur mkt folk som helst....Jag tyckte det var mitt i natten hahahaa och både jag och maken ville hem och ligga i soffan och varva ner en stund innan sängen. Men jakten fortsätter, med Hemtex, Åhlens osv.
 
Jag skrev mer på matlistan inför jul och iår blir den mindre än vanligt. Är oftast så less efter två måltider med julmat och det brukar fnnas rester så man kan utfodra ett helt gäng till.
Men inte i år, hade vi tänkt. Vi skall ju till stugan innan nyår och det känns helt sagolikt och det driver oss båda just nu. Tänk så mysigt vi skall ha det. Med en ljudbok och julmust och lite god mat och varandras sällskap. Vi fick även med nyårsfirande vilket glädjer oss båda. Först såg det ut som om vi skulle måsta skippa det men nu fick jag vikarie så nu behöver vi inte välja. Nu blir det att pillra iväg sig till jobbet och inte sitta här och hänga.
 
 

Måndag morgonSe

Publicerad 2013-12-09 07:58:56 i Allmänt,

Blev ett litet blogguppehåll. Har haft så mkt att stå i den här helgen. Blev inte så fridfull som jag trodde hahaaha. Men vem har det i dessa tider? Fick i alla fall en hel del gjort och nu är det bara momsen kvar den här veckan förutom lite fakturor. Pyssel vart det oxå, så jag skall nog inte klaga. Sen ett besök av mina prinsar och deras mor, så man kan nog säga att helgen i alla fall bra. Sitter just nu på jobbet och väntar på att nya kassan skall anlända. Känns bra med en ny fräsch hahaha. Nä men allvarligt så är det ett viktigt instrument i mitt jobb. Det är ju en dator så den blir ju efter ngt år seg och långsam. Det märks främst på att det tar långt tid med att dra ut rapporter.
Men det som känns spännande med den nya är att det finns så många finesser och hjälpmedel bla fakturahantering. Blir det smidigare så tack för det....
 
Är mitt i julklappsinköpen och det börjar ta sig i planeringen. En del har jag inte en susning om vad deras klapp skall bli.....Pappa är en sådan???Vad köper man åt en man som har allt och inte använder de nya strumporna förrän de gamla själv går till soptunnan. Tänkte på ulllångkalsonger men de är ju rätt dyra ca 620:- för att ligga i skåp några år. Jag måste konsultera hans sambo.....hon brukar ha hyfsad koll hahahhaha. Mamma är oxå svår, fast det lutar åt mjöl, milda och socker i storförpackning. Ja ni läste rätt....hon köper bara dyrmärken för inget annat duger och bakar ju så ofta och tycker det är kul. Så då skulle hon verkligen använda sin julklapp. Men särskilt kul att ge är det ju inte hahaha
 
Måste till maxi och inhandla massa saker men det lämnar jag till nästa vecka ,när alla andra oxå är där hahahaha
Jag tycker inte om att storhandla men jag och Dan är suverän när vi är där. Det är som ett vältajmat lag som delar upp oss och tar oss an uppgiften med precision. Snabbt in och sen kör vi och snabbt ut igen puh....
Förra året tänkte jag att jag skulle vara smart men som ofta visade det sig att jag var mer blond än vanligt hahaha Tänkte att jag julhandlar mat tidigt så har jag gjort bort det. Skulle bla ha en hel del scharkvaror till mor som beställt lite grann.Men vad jag inte tänkte på var att hållbarheten inte räckte till julafton ??? Ja jag vet att jag var lite dum....Men vi åt julmat tidigt det året hahahahah. 
 
 

Godmorgon Världen

Publicerad 2013-12-07 09:38:59 i Allmänt,

Jag skulle ju sluta använda engelska i mitt vardagsspråk....hmmm blev istället grymt medveten om hur ofta jag använder engelska ord. Men jag håller med om vad min kära kollega sa: Engelska beskriver en känsla så bra och det håller jag med om. Ta ordet Awesome som jag använder för ofta.....man kanske skulle kunna använda fantastiskt eller jättebra på svenska. Men det känns bättre att säga awesome....konstigt. Nja kan nog inte sluta, men jag skall vara mer medveten om hur jag slänger in orden.
Blev en sen kväll och jag hittade inte så mkt på tv, trots att jag har flera historykanaler, Men ett program om Pompei och vulkanutbrottet såg jag och det var ju lite roligt då jag varit där. Gjorde lite julkort efter mkt litet pappersarbete. Ja jag vet jag har ingen karaktär hahhaa. Men jag har ju mer kvar av dagen, så jag betar av det under dagen tänkte jag. Men nu pysslar jag i ala fall hahhaa
 
Börjar även tänka på lite julklappar. Tycker att det är jättekul med julklappar, men för mig är problemet att hinna fixa dem. Numera så köper vi ju inte så många. Men de tar ändå tid att införskaffa. Kära maken är ju inte så aktiv på den fronten, men det är ju i princip ingen man...eller? Har många av er ngn man som själv kommer på ngt ni kan köpa och fixa det och slå in? Tror faktiskt inte det.....inte till flera och kanske måste gå runt och söka det man tänkt.....det kanske funkar till en person och en produkt och att det finns precis där de vet och sen kommer de hem och frågar dig...var är julpapperet? Känns det igen?
 
Men nu skall jag inte kasta alltför många stenar i mitt glashus. Skulle nog inte klara av att lämna ifrån mig allt tänk och planering haahahha Känns det igen hahahaha
Idag så blir det lite jobb men bara en liten stund. Sen skall kassan monteras bort då vi får en ny kassa på måndag. Spännande och lite pirrigt. Det finns nya funktioner och finesser och nu skall denna lilla hjärna som finns i min knopp lära sig det.
Kanske slingar håret ikväll oxå och plockar ögonbrynen. Måste verkligen erkänna att jag är inte så bra på att hålla mig själv piffig hahaha är mer åt det puffiga. Men ibland så händer det.
Hoppas att få se småpojkarna under helgen oxå. Det är mycket jag har tänkt fylla denna helg med, men det är jag nog inte ensam om. Men just nu så njuter jag av stillheten härhemma och det faktum att jag fortfarande hasar runt i morgonrock och skall fortsätta med julkorten....

Fredag och ingen tidning ????

Publicerad 2013-12-06 06:51:21 i Allmänt,

Vad det är snopet när tidningen uteblir!!! Morgonrutinen är helt ur spel och jag blir lätt förvirrad. Men jag släckte allt i köket och hade bara på adventstjärnan och satt och mös lite istället, med min kopp kaffe.
Det bidde inget pyssel igår, då vi istället ryckte in som barnvakt. Maken gjorde lite ärenden och handla och greja medan jag var hos Millan. Hon är så go, att man har lust att äta upp henne. Är man på golvet med henne så kommer hon lite då och då och kramas eller lägger huvudet mot mig och sen går hon iväg igen. Liam var/är så oxå men han lägger till ett litet ljud som vi kallar mysljudet.
 
Nåja vi var inte hemma förrän strax innan åtta och då var jag inte så sugen på att dra fram grejer. Men jag har en ny plan!!!!! Jag skall sortera lite papper nu på morgonen så då har jag det gjort och då kanske jag har liten stund över ikväll :)
Ikväll skall ju min bättre hälft på galej , vilket innebär att jag har tv;n för mig själv och kan se alla mina dokumentärer om vulkaner, brobyggen osv. Lite cocacola och en chokladbit och pappersarbetet kommer att gå som en dans.
 
I bland så känner jag mig som en riktig surkärring och ibland så är jag en riktig surkärring. Men tycker inte ni att det är irriterande, när det blir syftningsfel och stavfel i tidningar? Här på bloggen sluddrar jag ju på tangenterna hejvilt. Men jag ställer högre krav på tidningarna, då de är en norm för många. Kanske det enda de läser och lär sig fel eller börjar skriva lika knasigt. Tittar man ordentligt så vimlar det av stavfel och ord som inte står i ordlista, eller talspråk. Kan inte och vill inte påstå att jag är bäst på svenska språket. Men jag värnar om att bibehålla ordningen och språket. Blir galen när maken snackar engelska om sitt jobb. Ja inte snackar engelska när han berättar hahahaha utan de har engelska termer om vad de gör. Inte får det heta Volvo lastvagnar, nä utan GTO- Global trucking organisation eller ngt sådant. Sen heter alla möten eller olika grejer de gör ngt på engelska...grrr. Jag tycker det är pissfånigt och dumt.
Det värsta är att jag har börjat på samma sätt....dvs använda engelska ord i vardagsspråket. Nej nu får det vara slut med det. Jag måste skärpa mig.....because i am swedish....
 
 
 
 
 
 
 

Stormen Sven....

Publicerad 2013-12-05 06:56:14 i Allmänt,

Nu pratas det om att stormen Sven är i antågande??? Nej tycker vi kan sätta upp ngn form av vindskydd runt hela västerbotten. Tycker inte om blåst. Har alltid trott på reinkarnation och tänkt att jag kanske är en återfödd skata eller ekorre för min fascination för glitter och att träd och att spara grejer är ett hopplöst fall för mig. Men börjar tro att det kanske är en fluga jag varit???? För hur kul skall det vara att va en fluga i blåst? Du kommer flygandes och tänkt dig rakt fram....men...då blåser det till och helt plötsligt så är du på väg åt helt annat håll. Klart den inte tycker om blåst.
Ja idag är det torsdag och leverans till jobbet. Det är ju ingen stor order, så det blir ganska fort fixat. Men det bästa med dagen är att jag slutar 16 idag och det innebär pyssel ikväll yippie :) :)
Tovade klart en julklapp igår eller nästan ,det skall ha ett band med upphängning oxå. Lägger upp en bild hahaha de som skall få de, läser inte min blogg hahahaha. Så ikväll blir det en till i dova färger tror jag. Sen skall jag nog fixa lite med mitt lilla trollhus . Ni minns den lilla gubben som jag gjorde...det är ju en rumpnisse jag gjorde, så det skall jag fortsätta med och bygga ett litet hus till. Sen lite julkort och sen lite...och sen lite.....jag som ni märker har jag mkt grungor och grejs på gång. Hade jag inte pysslet skulle jag inte orka vara vaken utan bara sova och jobba. Så jag trivs rätt bra just nu. Imorgon kväll så blir jag ju själv då maken skall på galej. Jag har då tänkt mig en papperskväll framför tv tänkte jag. Så det är därför jag med gott samvete förlustar mig själv med kuliga saker.
Nu skall nog lite kläder påtagas och en kopp kaffe drickas och sen så är jag redo för en dag i arbete. Kramisar på er alla.
 
 

Onsdag och jag var trött i morse....

Publicerad 2013-12-04 07:26:24 i Allmänt,

Jag som vanligtvis är morgonpigg, var trött som en nyväckt björn på våren i morse. Men förklaringen kanske är att vi var uppe sent igår....orsaken var att vi började titta på Bron och det blev lite fler avsnitt än vad som var lämpligt hahahaah.
Dessutom hade vi ju besök av lilla prinsessan, som var så gosig igår att vi bara njöt. En av sönerna var här  oxå för en liten hårklippning och även han blev kramad och gosad med. Efter hårklippningen så somnade han en liten stund på soffan innan han for hem hahahaha
 
Jag hann även pyssla hahaha. Var och hämtade lite kvistar och målade vita, men måste nog hämta lite fler.....gulligt blev det med lite fina lerhjärtan i riset i alla fall. Skall ta lite kort och lägga ut på faceook under butikens sida. Kan verkigen rekommendera detta för den ovana pysslaren och jag tycker att det blev fint i alla fall. (Tar ett kort på ett hjärta och lägger in här sedan) .
Saknaden av småkissarna är lite mindre nu och det kan jag nog tacka storkisse för. Det är som om han förstår och är mer gosig och närvarande än tidigare. Han är ju annars en som vill sova själv och vara sjäv. Men nu kommer han och ligger en stund mellan oss på kvällen som småen gjorde. Ligger i soffan och vill gärna bli smekt och kliad. Ja det känns lite bättre då och vi (Jag och kisse alltså) pratar lite om vad småkissarna kan tänkas göra.
Far nog inte in på jobbet tidigt idag, då det behövs röjas bort lite här efter pysslande och annat. Jobbar ju sent idag och när man väl är hemma så är det mat och snart sängdags. Fast ikväll så är det ju Anatomy Greys..suck.....blir sent då.....hahahaha ja men det är ju självvalt och vi gillar verkligen greys. Vi har ju följt serien alla säsonger och det borde ju göra oss till färdiga läkare vid det här laget?
Håller på och tovar oxå, det fördiga resutatet hoppas jag blir bra....hmmm har bara en bild i huvudet om hur det skall bli? Skall bli intressant och se om den bilden motsvarar det färdiga resultatet.Nu skall jag fortsätta att fixa och dona och ta lite bider... vi hörs...
 

Tisdag

Publicerad 2013-12-03 07:03:22 i Allmänt,

Är på väg till jobbet nu så hinner bara ett litet inlägg. Vi väntar en stor order idag och det är mkt som skall göras, bla skyltfönstren. Men det är galet hur fort dagen går när man har mlt att göra. Vips så skall man hem...
Ikväll skall lillan hit medan mamman är på träning. Det är alltid trevligt med ett halvmetetsbesök, tycker jag. Sen så är det roligt för det händer ngt nytt varje vecka i den här åldern. Det gär det nog för mig oxå, men det är nog inte lika tydligt som att lära sig vinka eller säga lampa. Nu väntar vi bara på ordet mormor, som jag anser är det viktigaste hahahahha
Igår när vi kom hem så hade vi ju förbetett middagen , så det var bara att värma. Det gav mig tid till pyssel och kag har gjort en jättesöt gubbe/troll/ tomte....ja jag vet inte riktigt än vad det blev. Den skall vara i mitt tittskåp tänkte jag. Målade även första lagret på stubben och det är säkert en fyra fem lager av all möjlig färg innan den ser gammal och risig ut. Fick höra att jag sluddrat som vanligt på tangenterna i det senaste inlägget haahaha men det får ni ta...kanske håller er skärpta att fundera på vad skriver människan? Orkar ju aldrig gå tillbaka och rätta och därför kastar jag mig från det ena ämnet till det andra. Jag ser ju inte då hur tokigt det blir. Men det är det sköna med att skriva av sig lite grann pladder, man bara skriver.
Nu skall jag ge mig iväg och om allt går i lås så kommer jag att lägga in ett inlägg från bussen, eller rättare sagt en bild. Ja visst lät det fränt att jag är så teknisk att jag kan blogga på bussen hahahaa.
Oj kom just på att jag skall till VDC idag för cellprovstagning oxå....vojne vojne inte kul med gynstol....

Godmorgon alla music lovers...

Publicerad 2013-12-02 07:15:48 i Allmänt,

Så började alltid ett program med en karl som hette Leif smokering Andersson tror jag det var? Fast han sa ju godkväll eller nånting sånt, för det sändes sent på kvällen i radion. Han spelade i alla fall jazz. Inte ngn musikform som jag gillar, men jag gillade hans röst, som var hes och sträv. Det där var dagens första meningslösa fakta.....
 
Men apropå jazz så börjar jag gilla lite Ella Fitzegerald stuk. Lite mysig på ngt vis, men storbandsjazz blir jag galen på men ännu mer när de typ jammar eller spelar lite så där bara hysteriskt skrammlande. Reggae är inte heller ngt för mig, en låt så har man hört alla. Likadant med Beach Boys....ja jag vet att många kan bli upprörda. Men de låter ju likadant, eller musiken rättare sagt.
Just nu är jag väldigt sugen på att fara och lyssna på ngn julkonsert typ Backens manskör. Gillar manskörer bättre än blandade körer eller bara med kvinnor. Missade ju fjolårets konsert med Backens manskör och Brolle, är lite sur fortfarande över det.
Ja så kan det går....hursomhelst så var det en toppeneftermiddag igår. Jag /vi gjorde det som var viktigt och var dit vi måste. Sen efter två så hade vi hopp och lek tid eller rättare sagt jag. Maken hade lite jobb ogjort så medans han gjorde det så pysslade jag och grejade. Åhhh så trevligt jag hade. En liten kort sväng till småprinsarna blev det oxå.Sen åt vi och jag gjorde en sorts nötknäck. Har inte hunnit smaka än, varesig den eller saffransfudgen. Men den smakar säkert bra. Idag blir det en lång dag, men jag hoppas att jag kan fortsätta mitt pysslande i veckan. Håller på med en liten låda....där jag hade tänkt mig ett litet landskap???ja vi får se.....har i alla fall gjort en stubbe som ligger på tork nu. Sen så tovar jag julklappar och mixtrar lite med lera. Som vanligt en sisådär 4 saker samtidigt. På kvällen så såg vi serier bla en ny som heter Breaking Bad...hmmm vi vet inte riktigt än.....vi såg två avsnitt och vi tänker se två till innan vi bestämmer oss om vad vi tycker.
 
Vi myser verkligen när vi har dessa stunder som denna eftermiddag. Det känns ibland som om vi aldrig träffs och hinner prata och mysa.
Ibland så vill jag verkligen tacka vår lyckliga stjärna att vi båda tycker så mycket om att umgås med varandra, att vi tycker så ini bängen om varandra att det är tomt om ngn fattas. Nu skall jag ta tag i dagen och ta en dusch, några koppar kaffe till så är jag redo att ta mig an denna vecka.
 

Sunday morning

Publicerad 2013-12-01 09:21:35 i Allmänt,

Japp då var snöeländet här :( Är ingen diggare av den.... blir vitt säger folk...ja ett tag ja, sen blir det slask och högar och elände och skottning och elände och snöstorm och elände och ...och...elände
Ja det är bara att härda...förr eller senare försvinner...eländet
Vaknade tidigt av att storkisse petade på mig. Klockan var bara 5.24 och jag ville gärna sova en stund till då vi var uppe sent. Men han stod ut en halvtimme, då placerade han i princip hela sig själv på mitt huve. Gick upp och borjade lägga in lite kassor, tills maken steg upp, lite ofrivilligt. Jag råkade välta ner hela leksakslådan i golvet,när jag skulle hämta en pärm. Ooops...men det är lite trevligare med sällskap. Nu skall vi på butiken och fixa lite och sen en sväng ut till mamma med lite grejer som inte hanns sist. Sen vill jag snarast hem igen för att pyssla....jag dör om jag inte får leka lite.
Måste även sandpappra lite ljustakar som skall ges bort. De kommer att bli fina tycker i alla fall jag. Förhoppningsvis dyker småprinsarna upp oxå, för att hämta deras julkalender som är klar. Vill även sitta i soffan en stund och se på History Channel. Hinner ju aldrig se ngt som jag vill se på tv....jag somnar ju bara. Jag och många med mig är ju lite trött hahaha. Nu hoppas jag att mina planer för jul och nyår går i lås. Vill ju så gärna upp till stugan och får jag ngn som kan jobba, kan vi både fara dit och umgås med vänner på nyår. Det är min förhoppning just nu. Nu dricka en kopp kaffe innan avfärd.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela