myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Ja nu bubblar det...

Publicerad 2013-06-29 08:35:00 i Allmänt,

Jag är full med tankar och funderingar och en massa annat. Många uppfattar mig kanske som ytlig och gåpåig men jag har en sida som är väldigt grubblande också. Jag vänder och funderar och sen rusar jag på. Jag är för det mesta optimist och spontan och sällan rädd för utmaningar och tror jag på ngt så kör jag vidare. Men som hos de flesta så finns det en bakgård. Jag har befunnit mig ofta där under vårvintern och försommaren och antar att det kommer att fortsätta så ett tag till. Återkommer om detta ämne senare. För nu skall jag ini tänkarstugan.... 

Harremingud så tiden går...

Publicerad 2013-06-28 06:50:34 i Allmänt,

Kom ihåg i går kväll att jag glömt att skriva på bloggen. Men det var lite för mkt Alfons...ni vet ska bara.....åsså gick tiden och till slut så skulle jag iväg och träffa John Blund. Idag så börjar bussarna rulla igen, så idag blir det buss. Jag tycker det är rätt trivsamt att åka buss faktiskt.
 
I helgen blir det stugan och storstädning av friggan. Den brukar storstädas inför varje sommar, men iår så har det dragit ut på tiden. Just nu så har vi en soffa där, som måste köras iväg på tippen och lite annat krafs. Jag är en ganska hopplös människa på förråd och ytor som inte används dagligen. Jag lyckas fylla dem med allt möjligt krafs som finns på kort tid. Bra och ha saker som jag förr eller senare kastar i alla fall.
För övrigt så har jag inte pysslat på dockhuset ngnting...suck....Har inte ork,ekonomi eller planeringslusta. Men på sommaren så brukar ju allt annat pyssel stå i förgrunden så jag har ju kvar det kuliga.
Vi skall ju på bröllop snart och jag måste knåpa ihop ett kort. Jag är ju våg så att scrappa är svårt. Jag måste bestämma mig vad och hur innan. Det finns så mkt man kan göra och så många färger,papper och modeller så jag bränner lätt en säkring av varje val annars. Det är inte alls samma med pärlor, trots att det finns så många. Men alla är nästan vackra i mina ögon. Sen det roliga med pärlor är att det blir helt olika hur man placerar dem och med vilka?? svårt att förstå för den som inte pärlar. Men det är fantastiskt rogivande att trä pärlor och göra smycken och se resultatet. Jag minns när jag kunde sitta timtals under min sjukskrivning och trä och trä och trä oerhört läkande för en sargad kropp och knopp.
För övrigt så är allt bra. Kissarna tycker att allt är oerhört spännande ute och Morris har tydligen ätit ngt olämpligt för kattlådan stinker efter besök. Blääää så mycket ondska det kan finnas i en sådan lite kropp.....
Jag berättade för storkisse att vi skulle fara till stugan...men han sa ingenting utan tittade på mig som om han tänkte: -Va ere? va vill du? Stryk mig över huvudet och var tyst.,...kan konstatera att han vaknat på fel sida.
 
Det jag hoppas på nu i sommar är att vi kan ha Lukas några dagar, det skulle vara så roligt att få träffa den lilla gynnaren. Men vi får väl se om det går. Mycket hänger ju på om vi kan vara lediga några dagar. Nä nu skall jag borsta tänderna och bege mig till jobbet.
 

Traditioner.....??

Publicerad 2013-06-26 07:06:12 i Allmänt,

Tittade på vad ordet traditioner betyder. Det är ngt som sker i sluten gemenskap eller i ett öppet samhälle. Handlar om olika sedvänjor och bruk. Värderingar som förs vidare generationsvis men kan utvecklas genom tid.
Ok jag är ingen tradionsrik eller speciellt förtjust i traditioner kan jag sammanfatta min refektion. En del är ju väldigt bunden till traditioner tex ska knäcken eller sillen finnas på julbordet oavsett om man äter det eller inte. Nja kan nog inte säga att det tjusar mig. Men jag är däremot väldigt förtjust i rutiner. Hmm vänta skall kolla vad det står om det....Haahhaaa det stod enformigt vardagsarbete, slentrian,samma gamla hjulspår.....jo men det tycker jag om....
I alla fall på vissa områden. Morgonen så följs samma rutin och det blir tokigt om den förändras. Kan nog säga att hemma tycker jag om rutiner (upprepande) men inte på jobbet hahahaah. Det är nog ngt som jag har tvingat mig själv att inse. Visst kan jag få spader på hemmet som sådant om man betraktar att soffan står där den gör pga rutin? och då möblerar jag om, men ställer tillbaka efter en vecka hahahah.
Men på jobbet tycker jag om att ändra och förändra. Vilken gör en av mina arbetskamrater fullständigt förvirrad (du vet vem du är hahahah) Vet att det inte blir så bra alla gånger, men jag bara måste prova....
 
När jag handlar så tar jag oftast allt från olika håll i butiken, far än hit än dit. Ingen metod att ta grejer där jag just nu är, nej jag ränner runt som ett skållat troll mellan avdelningarna. Skapar små matberg här och där som min man samlar upp med vagnen när han kör förbi. Han blir vansinnig ibland på att jag bara försvinner, just när han skulle fråga mig eller visa mig ngt. Men jag kan säga att jag missar inga extrapris eller kanonklipp när jag far runt i 120 knyck. Det är min rutin hahahaha
 Rutiner ger mig trygghet och koll över dagen eller den situation som jag befinner mig i. Trivs för det mesta med mina rutiner och de är relativt flyttbara, dvs jag kan genomföra dem oavsett var jag är. Egentligen är grunden att jag måste få vara själv en stund. Nä nu skall jag gå och genomföra ngn annans rutin......kissarna vill ha mat och de har lika invanda rutiner....

Intressanta frågor

Publicerad 2013-06-25 07:06:31 i Allmänt,

Dottern tog upp dator och småbarnsfrågan på sin blogg och den tycker jag är intressant.För även om jag inte är hundra år så är kanske min inställning förlegad till viss del. Jag anser inte att barn skall underhållas för mycket av tv och dator. Som förälder är det än viktigare att man diskuterar ordentligt om detta tror jag så att man har en gemensam hållning.
Det är bara att gå till sig själv. Hur många gånger har inte jag tänkt göra ngt som inte behöver vara viktigt men jag fastnat framför dator och tv???? Varför är folk så rädd att ha tråkigt och bara vara utan att teknik underhåller oss.I den bästa av världar så skulle jag vilja ha modet att slänga ut både tv och dator. Jag är i den åldersgruppen att jag skulle klara det men är för bekväm. Men å andra sidan sitter jag inte bara och slötittar och surfar runt.
Jag tycker att föräldrar är rädd för att barnen skall ha tråkigt. Men kära värld...hur många kojor skulle ha byggts eller hur kom man igång med lek om det inte började med att man inte hade ngt att göra???
 
Nu har man även tv i bilen, det tycker jag är ok om man kör längre sträckor men inte annars.När mina barn var små så begränsade vi tv och datortittande så mkt vi bara kunde. Det är oerhört svårt och krävde en del debatter.
Skulle vara spännande om dagens föräldrar skulle ta den fajten att inte låta allt gå på hela tiden.
Utvecklingen är helt annan idag det är jag medveten om och den går inte att stoppa och det är inget jag vill heller. Men jag tror att vi måste begränsa flödet av det mediala bruset, ser ingen på tv:n så stäng av. Låt datorn vara en timme eller två. Låt barnen hitta sin egen kreativitet i tråkigheten. Inte fasen går barnen ut av sig själv dvs stänger av bruset och tar sin keps och säger nu går jag ut och leker. Nä nu´ser man inte ungar över 8 leka på gårdarna!!  var är barnen? inte ute och leker i alla fall.....Där finns bara småbarnsföräldrar

Jag känner mig lurad...

Publicerad 2013-06-24 07:07:30 i Allmänt,

Jag har inte koll helt enkelt. Det har varit flera ledigheter som varit helg på torsdag så jag var helt inställd på att det var fredag på lördag!!!! Så fel och så konstigt allt blev. Jag ville vara ledig meeeer, hade ingen lust att fara hem alls från stugan.
Midsommaren firades av i rask takt för egen del och lördagen slappades och sovs bort och hej och hå sen var det dags att fara hem.
 
Men nu är det i alla fall måndag och jobb väntar. Igår var vi och köpte ett nytt bord till stugan, ett litet ett. Nu har vi ett stort bord som är alldeles för stort då vi oftast bara är två själar där. Nu köpte vi ett slagbord som man kan vika upp en skiva till på. Kommer att bli finfint. Jag hade ju tänkt städa och piffa i helgen (ni vet att jag trodde ju att det var en dag till...) men av det blev det intet. Tvärtom det var stökigare än nånsin när vi for.
det "gamla" bordet skall nog dottern få, som antagligen kommmer att göra det vitt. Kan bli jättefint och dessutom nytt tyg till stolarna. Kissarna har oxå haft det bra i stugan, flera näbbmöss har levererats på bron och de kryper nu in och ut genom fönstret, kissarna inte näbbmössen.... Vi har inga mygg sett än!!!!! Jag lovar inte ens knott eller svidare. Men antar att de väntar in oss nästa gång hahhaaa.
 
Våra hyresgäster, talgoxarna har nu fått små bebisar, som måste ha kolik allihop för de skriker konstant. Fy bubblan för att vara deras föräldrar.  För att skydda dem från våra kissar så spände Dan krattor och sopar runt trädets fot så att de inte kunde springa upp. Mycket fiffigt och speciellt Morris såg väldigt missnöjd ut med den lösningen. För övrigt så ser denna vecka ut som om det inte finns så mkt tid till hopp och lek. Vissa veckor så hopar sig saker som man bara måste göra. Vi har dessutom inte tagit det stora uteförrådet än.....trots att vi börjat två gånger. Men det är ju kvar så nu har vi nog bestämt att det får bli i slutet av sommaren hahaaaha.
 
Nä nu väntar dusch och tvagnign av denna lekamen som jag bär runt på. Sen en bilfärd till jobbet....lustigt trodde inte jag skulle sakna buss...
Typ ngt så där ser det gamla bordet ut.
 
 

Livslååååååångt...

Publicerad 2013-06-20 13:02:00 i Allmänt,

Jag har ju varit utbränd en lång period i mitt liv I ärlighetens namn så skulle jag vilja kalla det för ngt annat då jag tycker att var och varannan säger att de varit utbränd. Men jag skulle vilja kalla det för olika ord: Vidbränd, utbränd och förkolnad. Själv var jag förkolnad. Sen så kan det vara lika jobbigt på skalan men tiden att "läka" ser olika ut. Är man vidbränd så kan man läka fortare och "bättre" än om man är utbränd eller som jag upplevde det förkolnad. Det är inget jag är stolt över och jag kan uppleva skam ibland. Som om man skulle vara en sämre kvalite än andra. Nu vet ju jag att det inte är så. För att skall man bli utbränd så måste man ju brinna för ngt brukar jag säga och det är ju sällan latoxar  gör det.
Maken har upplevt det som jag kallar vidbränd och hans återtåg blev betydligt lättare än mitt, men han är mer uppmärksam idag än innan.
Själv så kopplade hela kroppen av alla funktioner, nä inte riktigt men nästan. Febertoppar och knasiga labbresultat. Ena dagen uppvisade jag Diabetes och andra sköldkörtelfel och jag tror att jag hade nästan allt utom prostatafel !!!!
Men å andra sidan så är jag tacksam på ngt vis för jag uppskattar och lever mer i nuet än tidigare och jag har blivit så mkt bättre på lyssna på min kropp och knopp.
Men det finns också nackdelar, jag har svårt att komma ihåg en hel del och att lära mig saker och har låg stresströskel. Behöver sömn och egentid och allt tar längre tid som kräver koncentration. Måstesaker är så jobbiga att jag blir som en barnunge som inte vill och skulle ibland vilja lägga mig på golvet och skrika: VILL INTE.....
Därför är pappersarbete så jobbigt och därför gnölar jag jättemycket över det. Jag är nu svinless på detta och funderar på att komma på lösningar. Att släppa helt går ju inte då jag har företaget i huvudet och dessutom kontrollnörd light. Men nu kommer jag att ägna mig åt att fundera över detta några veckor hahahaah
 

Onsdag

Publicerad 2013-06-19 20:33:33 i Allmänt,

Nu har jag just lagt på luren efter att ha pratat med min goda vän om midsommarens fröjder. Vi brukar tillbringa den med dem i deras stuga och vi brukar vara några glada själar som sjunger visor och grillar och äter gott. Ett år var det så kallt så det var täckjacka som gällde och sen senare på kvällen ca 23,00 så blev det mkt varmare och riktigt skönt i kvällssolen. Hursomhelst så brukar vi ha det urtrevligt, inte ngt tokpartaj eller fest eller vad man nu kan säga utan en blandning av trevligt och trivsamt- alltså trevsamt.
 
 För övrigt så har det varit lite tungt i sinnet. Inte idag men igår så var det mkt funderingar och allmänt obalans i kroppsvätskorna skulle jag tro. Tur att jag fick distans och förståelse av mina arbetskamrater, jag höll mig lite borta och var allmänt smådeppig. Det som jag tänker mkt på är framtiden  och jobbet eller framförallt -Vad vill jag egentligen. Har inte en susning och det är inte likt mig alls eller åtminstone en ny känsla.
Har varit i dessa svängningar sen årskiftet egentligen och förr eller senare kommer nog ljuset i tunneln som den brinnande busken i öknen kanske???
Idag har det kännts bättre och jag tog ledigt från jobbet på eftermiddagen och var och städade hos sonen- trevligt och fint blev det som rackarn. Roligt var oxå att han blev glad och nöjd. Det var så skönt att jobba hårt och få ett resultat och inte behöva fundera på ngt ett par timmar.
Imorgon far vi till stugan och jag skall packa skursakerna för jag hade tänkt tokstäda hahhaa. Dessutom skall broderiet med. Har köpt en ny...fastän den gamla inte är klar.....Till mitt försvar så kan jag säga att det går inte att titta på tv samtidigt som jag syr klart, för nu är det bara pärlorna kvar. Det är några hundra...puh och man måste ha tungan rätt i mun om man skall sy dem. Älskar att brodera ,men tyvärr så har man ingen större användning av dem och det är ju inte speciellt hippt med broderitavlor. Men jag tycker om dem och jag vet att det är inbroderat mycket tankar och funderingar i alla hundratals stygn. Jag har gjort tavlor till barnen men det har inget intresse av dem hahahaa. Men jag har i alla fall gjort dem och haft dem i tankarna när jag broderat så för mig så betyder de tavlorna jättemycket. Nu har jag en till Millan...som passar henne perfekt. Den kommer nog att ta 2-3 år skule jag tro och det kommer att finnas mycket kärlek i trådarna. När jag såg den så tänkte jag direkt på lillan då den heter Princess Asleep och det är ju hon en hejare på vår lilla Törnrosa. Lägger in en bild så får ni se.....
 

Väderprognoser??? WtF....

Publicerad 2013-06-18 06:53:26 i Allmänt,

Har gjort en spaning. Väderprognoserna är sämre än förr....ja så upplkever då jag det. Ena stället säger mulet, det andra halvklart och det tredje kan höja insatsen med sol?!?. Fattar ingenting av prognoserna nu för tiden....Kan det bero på att det finns fler vädersajter och alla vill övertrumfa varandra? Vilken slogan- Vårt väder är bättre än de andras? eller?
Jag tillhör den utdöda människoarten som har arbetskläder dvs såna som förhoppningsvis är hela och rena hahah. Nä vad jag menar är att jag brukar byta om när jag kommer hem från jobbet, då brukar jag slinka ner i en tjusig neglige eller ngt annat elegant....nä skojar bara det blir väl ngn bekväm joggingbralla. Det innebär att jag brukar oftast titta på väderkartan ,så jag vet om jag skall ha lång eller kortbralla, kofta eller linne. Igår så stod det att det skulle vara mulet och eventuellt lite regn. Hela min planering har spruckit.
Nä jag bara skojar lite grann så planerande är inte jag, brukar oftast titta ut och sen klä mig. Men vad jag vill ha sagt är att det finns så många prognoser så jag blir bara less och tar det lätta sättet och kikar ut och sen blir det som det blir.
Men när barnen var små så la jag alltid fram morgondagens kläder åt dem. Ibland saknar jag den tiden då man hade dem närmare. Detta är helt otroligt, då jag aldrig trodde att jag skulle göra det. Men separationsångesten när de skulle börja flytta gick riktigt bra. Vi hade ju skaffat vår hund då och jag tror han blev mitt surrogat.
För övrigt så har jag en del ärenden, och sen jobb och sen järnet hem och styrelsemöte. Ikväll ska det diskuteras stora frågor, så det kommer nog att bli höga vågor. Ja speciellt från ett håll....rapport kommer. Fast å andra sidan blir jag väl totalnonchad då jag är kvinna och ingenting att fästa sig vid och ännu mindre mina åsikter.....
Nu vill jag att ni nynnar melodin från Indiana Jones och ser mig svänga med hatten och dundra fram med mina åsikter och dänga handen i bordet. Jag skall för att få mod och kraft mot denna varelse nynna den låten i huvudet........ over and out...
 
 

Nu kommer det ett kort men bra "måbra tips"

Publicerad 2013-06-17 11:39:53 i Allmänt,

Uppsök ett stort fint träd eller ett sånt som du tycker om. kan rekommendera träden runt stadskyrkan. De är kolossalt vackra och stora. Ställ dig och håll om trädet och titta uppåt kronan. Det är så vackert och man blir lugn ända in i cellerna. jag brukar skojsamt säga att jag "jordar" mig när jag gör så. Fötterna riktigt tar fast i jordytan och man känner sig starkare och piggare. Träd är oerhört vackra och skänker en massa energi om man bara tillåter sig fånga upp den. Jag tycker oerhört mycket om träd, men det funkar inte med vilken granruska som helst, för mig i alla fall. Men jag är så knasig så jag känner om det är ett "bra" träd eller ej. Det pirrar i hela kroppen och jag inser att det som jag kallar problem bara är ett gupp i vägen...
Tänk detta i full bladprakt....

Måndag..thohej vad det går undan.

Publicerad 2013-06-17 07:03:33 i Allmänt,

 
Denna hög är nu icke existerande...duktig flicka. gårdagskvällen var riktigt lång, kl 22 gick vi och la oss. hann måla och pyssla lite och då går tiden lite fortare. det enda som varit fel i helgen är att vi inte träffat våra småprinsar och ingen sessa heller. haha istället för sessa så skrev autocorrect sesamfrön haha. ni skulle bara läsa hur tokigt det blir ibland på ipaden när jag skriver. Kanske skulle låta bli och rätta ngn gång.
 
Idag blir det jobb och revisorsmöte, deklarationerna skall lämnas och skrivas under. som företagare så har man längre tid på sig, antagligen därför det är en lunta av 5 cm som lämnas.......det enda Skatteverket är ointresserad av är hur lång min navelsträng var och vilken skostorlek min mormor hade. men resten vet de minsann om. nu skall jag gå och duscha av mig hade jag tänkt. Jag föredrar att duscha på morgonen och maken på kvällen mkt kompatibelt förhållande. Igår så frågade jag min man om han skulle bli kär i mig om vi möttes idag. det är väl klart säger min romantiska man - du då? Sa han. - nja jag vet inte riktigt sa jag, då jag antagligen inte varit samma person och rört mig i dina kretsar och förstått bättre sa jag, så jag tror inte det. då sa han ibland så ska du inte säga hela sanningen och sluta prats.....haha han är bäst....
ikväll så stänger jag och jag hoppas att jag orkar fortsätta på mitt pyssel. håller på med en liten byrå till Millan där hon kan lägga allt småkrafs. kanske ingenting som modern tycker är fint haha men hon kommer att älska den för hon är liksom sin mormor en återfödd kombination av skata och prinsessa hoppas jag...

tröttmössa...

Publicerad 2013-06-16 18:25:28 i Allmänt,

Nu är jag ganska trött men har fortfarande att göra. Höll på med "högen" till kl 23 igår, sen somnade jag på ett ögonblick och började på en gång i morse. Men har oxå hunnit vara på butiken och grejat lite och på obbolamarknaden och blivit bjudna på kaffe hos goda vänner, och köpt en jacka till Dan och jag fick en termosmugg. en rosa???oväntat eller?
Nu har vi ätit en fantastisk god laxmiddag med senap.rosepeppar, cremefraiche och fetaost. Smaskens....
Men håll med om att jag varit effektiv,,,,mkt beroende på att maken låg i migrän till 12,00. Men nu måste jag göra höstbeställning förr den skall vara inne den 20:onde!!!!. jag min nöt tänkte att det var den 20/8, men icke sa nicke.
Ja denna helg har inte varit vigd åt Ingalill direkt utan mer jobbet. Men desto trevligare blir det väl ngn annan gång. Veckan som kommer har mkt på sin agenda så vi får väl se hur mkt hopp och lek det blir. Fast en av dagarna skall jag fara och städa hos sonen och det tycker jag är kul så det ser jag framemot. Sen är det styrelsemöte och lie bankträff och revisorsmöten blääää. Men annars är det bra....hahahaha slut på gnölfia för den här gången...
 

Gammal kärlek rostar aldrig.....eller.... jo det gör den...

Publicerad 2013-06-15 16:30:07 i Allmänt,

Märkligt möte jag var med om idag. Har /hade en ungdomskärlek som jag aldrig kunnat glömma. Ingen svärmorsdröm precis men en förälskelse som var enorm. han var så underbar att vara med och jag har alltid tänkt att det varit vi två själsligt i alla fall. Men det rann ut i sanden och jag valde att gå vidare. Men då jag träffat honom eller tänkt på honom så har hjärtat skuttat runt och jag har känt glädje och lite melankoli. Tills för ett år sedan, då jag funderade på om han levde eller ej. Han levde ett hårt liv med sprit och tabletter men det var ngt som eskalerade efter vår tid. Då slog det mig och överaskade mig totalt att jag kände...inget speciellt?otroligt märkligt då jag alltid tänkt att han skulle vara mitt livs kärlek, men att jag valde bort honom pga självbevaresedrift. Men nu kände jag inget speciellt..mer bara ja vad har det blivit av honom? Det kan ju bara bero på att jag har träffat mitt livs kärlek..,eller...javisst har jag det, med tanke på hur han får magen att bubbla, min kära man.
 
Ja men hursomhelst så var han, min gamla kärlek på Vasaplan idag när jag skulle åka från jobbet, eller rättare sagt spillrorna av honom. Han har inga tänder och käken såg mer att tillhöra ngn på 100 år, håret var långt och mager som en pinne. han pratade med ngn och han lät nästan som om han var utvecklingsstörd, ursäkta jämförelsen. Men nu menar jag hur han talade,sakta och lite bortkommet och barnsligt. Han var inte full tror jag utan bara...skadad och störd. Jag gömde mig och ville inte alls kännas vid honom. Tragiskt egentligen då jag vet att hans hjärta var vackert men skadat och känsligt.
Jag blev lite chockad av både hans utseende och min reaktion.....men ikväll kommer min man hem från stugan och då skall jag berätta hur mycket han betyder för mig och hur mkt jag älskar honom. Men det tror jag att han redan vet. Vad som är det bästa är att jag känner likadant från honom....,

Ändrade planer...

Publicerad 2013-06-15 08:23:15 i Allmänt,

Det blir jobb idag....tydligen hade min vikarie meddelat att han inte kunde jobba idag, men det hade inte gått fram till mig.....suck. Men det är ok ändå, maken far själv till stugan idag och så kanske vi träffs i afton. Igår så såg vi Les Miserables, som är en musical från romanen Samhällets olycksbarn av Victor Hugo. Den var låååång och inte säeskilt bra, men som sagt en del filmer bör man se. Det var vackert filmad och miljöerna fantastiska. Sen så var det ju hmmm..intressant att se Russel Crowe och Hugh Jackman sjunga.....Men det var en sak som imponerade och det var Ann Hathaway (osäker på stavning). Hon sjöng en sång i en lång tagning som säkert krävde hela hennes skådespelartalang. Hon var fenomenal att spegla sången genom sina ögon och mimik och var inte rädd för att se för djävlig ut...ursäkta utrycket. Imponerande och jag måste säga att hon är en duktig kvinna på sitt jobb.
 
Har staplat ...ja ni läste rätt staplat allt pappersjobb, så att det är bara att hugga in och börja beta av eländet. Som ni vet så har jag under hela våren varit lite fundersam över framtiden. Vad vill jag? vad kan jag? vad orkar jag? osv. Nu står detta i jag form men naturligtvis så är vi ju två som är inblandade. Är fortfarande i process och vissa tankar har jag lagt i lådor och får fundera mer på till hösten. Har i alla fall konstaterat en hel del och kan nog säga att jag är trött på att fundera.....på jobbet. Missförstå mig inte för jag tycker om att jobba och jag tycker om mitt jobb. Men oro och allt som medför är mindre avkopplande hahaha om ni förstår vad jag menar.
Men jag får luta mig bakåt och fundera lite till så brukar det oftast lösa sig. Sen så skall jag ner till ett möte i augusti som kan förändra saker och ting. Eller det kommer att förändra, det är jag säker på. Men hur? det vet nog bara stjärnorna.
I fantasin så blir det så här...kanske....
Jag får ett lån till skitbra ränta, flyttar butiken mer centralt, får en delägare (silent partner hahahah) som tar hand om ekonomi, lön och allt det där pissiga,,(kommer att bli svårt med den peppningen..) vilket skulle innebära att jag jobbar heltid bara med praktiskt jobb. Behöver inte bry mig  ett skit om att påsar håller på att ta slut, att kassaavtalet måste skrivas om , moms ska hit eller dit, att skattekontot är ok, hur mkt kommer redovisningen att kosta?att babsen måste flyttas eller det mest fåniga? Var i kassan skall 200 sedlarna ligga ?hahhahahha fåniga tankar
 
Nä nu skiter jag i detta just nu och går och dricker kaffe...säkert min sjätte kopp så här långt.....dricker mkt kaffe på morgonen, vilket innebär mkt spring på klosetten....
 
 
 

Godmorgon fredag

Publicerad 2013-06-14 06:41:10 i Allmänt,

 
idag ska jag iväg på morgonen och fixa naglarna. Sen blir det jobb, dessutom är det fredag vilket innebär fredagsmys... Har en del på helgagendan, mMen främst så måste jag ta tag i jobbdelen hmm...ni vet ju vad jag menar.... Men sen kanske det oxå blir lite hopp och lek.
Igår så kom sonen hem på mat vilket alltid är trevligt. kvällen gick i turbofart och plötsligt så orkade jag inte hålla upp ögonen. När dan ropade tjugo i sex i morse så drömde jag att jag fikade kaffe och wienerbröd och jag hann ta en tugga innan jag vaknade. det första jag tänkte var tack...för att jag hann få en tugga hahhaha. 
tänkte ni skulle få se ett av mina projekt.....vindmobil eller vad det nu skulle kunna heta..

Sjung om studentens lyckliga dar.....

Publicerad 2013-06-13 07:25:38 i Allmänt,

Ja igår var det som sagt studentfirande i hela stan. Många av bilarna gick förbi butiken och de sjöng och skrålade i regnet och kallt var det oxå. Men jag kan intyga att de flesta hade "glykol" för att värma sig. De såg så härligt glada ut att man själv stod där fånigt leende och vinkade. De var så fina och alla var så stiliga.
En av tjejerna som jobbar hos oss tog oxå studenten. Hon kom in och visade upp sig i sin fina klänning och mössan på huvudet. Hon var så fin och så glad och så sprallig att hon nästan sprittade omkring. Hon har varit så duktig och vi är så stolta över henne. Hon har jobbat mycket i butiken och dessutom två jobb till??!!! och gick ut med toppbetyg. Hon är våran flicka.....
 
Nu jobbar hon bara några pass till sen drar hon i väg till huvudstaden för att jobba på....Panduro såklart. Det känns lite konstigt och vi kommer att sakna henne. Men jag har en förhoppning om att hon längtar hem efter ett år och kanske kommer tillbaka och pluggar här i Umeå.
Ja vad har det hänt för övrigt då? Ja jag lyckades vara vaken till 22.oo igår, då jag pysslade och betalade lite fakturor och tjollra runt lite här och där. Den här kvällen var jag uppe tre minuter längre än maken hahahaha
 
Ikväll så kommer kanske ena sonen på middag eller så far vi och köper jordgubbsplantor. Vi hade tänkt fara över natten till stugan men det blir nog jobb istället för min del i alla fall. Så maken får fara själv på fredag till lördag. Sen så kanske jag skall fixa lite annat gorm beroende på om han far.....Jag röjer mycket bättre som bekant när han inte är hemma.
 
I helgen är det ju Obbolamarknad och blir det fint skulle det vara trevligt att fara dit, har inte varit där på flera år. Det är ju ingen jättemarknad direkt men ändå trevligt på ngt vis. Sen skulle vi sorterat stora uteförrådet och farit en sväng till återvinningen med alla skrotgrejer tex spräckta krukor!!!! varför i hela världen har jag sparat det???? eller skor som jag inte använder??? eller miljarders kuddar...ja antingen så har jag tänkt att man vet inte när man får för sig att slå sönder krukor och göra ngt mosaikaktikt? eller göra ett kuddhav,,,,eller träffa på en luffare som inga skor har och som skulle bli glad för ett par röda dampumps????
Nä nu måste jag slutta surra och bege mig till jobbet och utföra ngt vettigt....oj nu tog jag i...jag nöjer mig med att närvara på jobbet och få tjattra lite med mina arbetskamrater......
varför denna bild? Jo jag är nog släkt med skatorna eller en reinkarnation av en då jag oxå gillar allt som blänker.

Rastlös själ

Publicerad 2013-06-12 07:33:43 i Allmänt,

Har funderat en tid på lite småsaker om mig själv typ genom andra så känner du dig själv.. Min son är väldigt rastlös och vill ständigt ha ngt att göra. Vi runtomkring brukar skratta och säga han är då för knasig med alla sina projekt. Men det är bara att krypa till korset, då jag känner mig högst ansvarig över detta och tror att det är en ärvd gen! Jag känner mig inte som en orolig själ, mer som en rastlös en. Vill oftast ha ngt för mig hela tiden. Ja säger ni som är trogna läsare...bokföring då? hahaah neeeeeeeeeeeeeej inte sånt elände. Andra saker, typ broderi, pyssel osv.
Just nu så är det inte så mkt jag kan göra med dockskåpet då jag inväntar sladd..till elen. Broderar gör jag, men nu håller jag på med det tråkigaste...pärlbroderierna sen är tavlan klar. Vill ha ett till broderi, men jag har inga väggar att sätta det på??? broderier är ju inte hippt direkt och inget användningsområde heller......Sticka och virka har jag heller ingen användning av. Scrapa ja men då behövs det mkt grejer och plats att hålla till ....nej och jag har då inte tänkt flytta.
Pärlor älskar jag att pyssla med men jag har inget behov att 126 halsband eller armband till...Gör ett då och då istället.Måla tavlor ja det är kul men hur många tavlor ryms i en tvåa tillsammans med broderier hahahaa. Har redan målat över en tavla två gånger utifrån vilken accentfärg jag för tillfället har hahhhaa knäpp jaaaa det kan man kanske säga.
Jag har då ett lite projekt på gång och det är utemobiler eller vindspel kan man oxå säga. Sen så har jag ju fått renhorn av grannen så en ljusstake blir det oxå. Men ljushylsor kommer inte in i affären förrän v 30!!!!
Sen så känner jag för att måla lite stenar...har ju bara tio sen förr......gjuta betongfötter ja det kan bli kul...Har ni några andra förslag?
 
 

Examenstider

Publicerad 2013-06-11 07:47:57 i Allmänt,

Ja nu är den ljuva sommartiden här.....med lust och fägring stor....
Som jag minns det var det en ganska orolig tid som föräldrer, hur skall det gå för barnen medans jag jobbar. Tänk om de far och badar själva?? Har de tråkigt, vad gör de? vad äter de?
När de blev större, så klev de nästan upp när man kom från jobbet. Sen så var de pigga på kvällen och natten och redo för att äta så där vid 23.30 tiden???? Som vuxen fanns det ingen tid just för oss själva minns jag. Ibland så stannade vi i bilen en stund när vi varit och storhandlat. Satt på gården tills ngn av barnen upptäckte oss och undrade vad vi gjorde. Jag minns att jag kunde sakna Dan så det gjorde ont i magen, att bara få prata en liten stund....Hur underbart far det inte att fara till stugan och bara vara. Vi hade nog inte överlevt som par utan stugan. Ironiskt nog så var vi mest bara tysta med varann hahahha. Men jag kände detsamma med barnen att bara få vara själv med en och en. Oftast var det alltid ngt annat som kom i vägen. Men som mamma så ägnade jag timtals innan sömnen tog över att fundera över hur de hade det och vad de gjorde osv. Sen så skall jag säga att vi har haft underbara ungar, det är inte så mkt oro vi har behövt ha över dem. Inga sömnlösa nätter, då vi inte vetat vad de gjort. Sen har de som individer haft det väldigt jobbigt stundtals under tonåren, men det hör ju tyvärr till. Minns själv hur man funderade och vände och vred och undrade hur framtiden skulle bli och hur man skulle orka. Jag gjorde upp planer på hur allt skulle bli tills jag skulle fylla 25 år???? För i mina ögon så var man ju ganska gammal då?!!
Ja herrejisses inget av det jag skulle göra , gjorde jag....Men mer om det en annan gång....Nu glädjs jag med dem som tar examen...
 

Ja hördenini nu är det måndag...

Publicerad 2013-06-10 07:27:17 i Allmänt,

Åter solig dag. Börjar misstänka att det inte kommer att finnas kvar några soliga dagar till den stora semestertiden.. låter det negativt? Ja men till mitt försvar så betraktar jag soliga dagar som dåliga kassadagar.
För min privata del så får det vara vilket väder som helst bara det inte blåser. Helgledigheten gick så fort att jag inte riktigt hann med och jag ville inte fara hem från stugan om jag skall vara ärlig. Men min revisor skulle bli tokig om han inte fick lite mer papper av mig och sen måste jag ringa banken och sen till hyresvärden och lite till smågorm,
Sen så finns det ju alltid lite på jobbet att göra så nog kommer dagen att fyllas. Men nu till lite trevligheter, jag hade tänkt äta senlunch med dottern och dotterdottern. Trevligt...vet inte riktigt vars ännu, men ngt åt buffehållet skulle jag tro. Såg ni prinsessbröllopet? jag blev besviken över klänningen....tyckte den var lite "den har vi sett förr..."antagligen för att den var lite åttiotalsinfluerad. Inser då att min gamla brudklänning skulle anses som tokmodern!!! Egentligen skulle jag ha kemtvättat den och lagt in den i en fin kartong. Just nu så är den i en svart sopsäck hahahaha
Hade nog förväntat mer en mer elegant klänning på Madde då hon brukar ha bra smak. Men alla experter sa ju att den var så -tjusig....och de skall ju vara proffs och jag är ju bara en åsiktsmaskin.
För övrigt så tycker jag att hennes man ser ut som en pluffsigt svälld cortisonätande fyllbult. Maken gick längre och tyckte han såg ut som en kvinnomisshandlare??? Ingen svärmorsdröm direkt hahaha. Nä då är Daniel tio miljoner gånger finare. Sen så älskade jag att Estelle var med i kyrkan och slet i mammas smycken. Jag höll nästan andan när hon drog i örhängena så jag tänkte att snart blir det blodvite. Sen en annan detalj som jag älskade var vår käre kung som alltid lockar till skratt. Missförstå mig inte för jag är rojalist,men han är kul...att se på. Två gånger så viftande han med sitt program att vagnen och några hjälpredor skulle komma. Stod där och viftande fram dem från vänster men de kom från höger hahahaah Han såg lite förvirrad ut mest hela tiden. Silvia såg väldigt rörd ut och vågade verkligen att visa vad hon kände. Jag brukar ju gråta när jag ser bröllop men inte den här gången, Tycker inte det var ngn fin stämning alls. Det var detaljerna som jag tyckte om att se tex att det satt fem gravida på rad efter varann längst ut på varje bänk hahahahah antagligen för att det skulle vara nära till toan...sen så tyckte jag att de flesta hade så konstiga klänningar. Maddes guvernant hade kofta....och många kvinnliga gäster gick med mobiltelefon i hand och tuttarna halvt utanför ....illa tycker jag i alla fall. Hårmodet är nu att det ska se rufsigt ut och det skall gudarna veta att de såg ut att vara. Men våran Victoria, Mary och Mettemarit var det stil på. När nu måste jag fara på jobbet ...på återhörande - Din röst från verkligheten....
Så förra veckan........

Godeftermiddag

Publicerad 2013-06-09 17:01:21 i Allmänt,

Hemkommen från stugan och nu tvättas och städas det. Även min kalufs har fått sig en klippning. Herrejisses så hår jag har och alldeles mörk blev jag. Ljuset har inte en chans att tränga in och bleka!!!! Gårdagen blev som sagt mkt arbete gjort och vi är förbajat effektiva. När vi fikade så kom vi fram till att medelåldern är rätt hög hahhahha jag är yngst....Men om några år skulle jag tro att det vänder och fler yngre träder in på området. Det känns faktiskt både och...vi har ju det så trevligt idag och man vet ju aldrig vad det kommer för nya jyckar. Hursomhelst så hörs vi senare.

En uppe en nere....

Publicerad 2013-06-07 18:20:11 i Allmänt,

Godeftermiddag på er. Ja idag har maken varit golvad, stackarn....vet ju  hur det kändes. Själv så har jag inte gjort ett dugg och kissarna har gjort ännu mindre. Men vi har ett dilemma, har satt upp en holk som nu har fått hyresgäster. Det är talgoxar och jag antar att de ruvar för det är tyst därinne. Men det flygs in och ut mest hela tiden och det är ju jättespännade för kissarna som gärna vill klättra upp och titta in. Misstänker att det inte skulle vara ett social visit i all vänskaplighet.....lite mer som Saw, eller Scream 1-3 ????
Har nu ställt upp lite spadar och allt möjligt för att göra det svårare att klättra upp. för de verkar inte kunna kommunicera och förstå när jag säger: Bad Cat....
Imorgon har vi som jag nämnt tidigare städdag på området, vi ska olja, måla städa förråd osv. Det ser dock ut på nyheterna som om vädret häruppe skulle varariktigt bra. Men vi får väl se. På återhörande.

Nu kommer resten

Publicerad 2013-06-06 13:40:43 i Allmänt,

Försökte blogga från telefonen men...misslyckades så därför logga jag in på datorn istället. Mycket lättare, tycker att det är svårtmed tangenterna på telefonen. Antar att det beror på naglarna.
Har nu gjort en sallad till middagen, efter ett tips från en arbetskamrat. Verkar bli smaskens:
Glasnudlar
räkor
paprikakrydda
chilikrydda
chilisås
ananas
ruccola
jag tillsatte även marinerade vitlökar och lite spenatblad Vi får se om det blir gott. Jag har även gjort muffins med banan och bakat whoppies eller rättare sagt inte fyllt dem än för smörkrämen är inte klar. Den skall stå i en timme. Har smaksatt med hallonsmak. Vet inte om jag tycker det är värt besväret.....
Förr bakade jag mycket men nu för tiden så är det lite av den varan. Maken är risig idag och jag vet vad han går igenom...fy bubblan vad skönt att det är över....Men han var billig i morse, när klockan var fem gav jag upp. En snorig man 5 cm ifrån sig då vi sover i en 120 cm säng istugan är inte kul speciellt när en jumbojets startljud i decibel är blaha när man tänker på hans snarkljud. Tur han är söt...och att jag älskar honom annars skulle jag kasta  honom åt räven. Nä det skulle inte vara snällt mot räven ...hahahaah
annars kan jag meddela att kissen klarade bilresan utan problem, yippie...... ingenting kom ut från någonstans alls och han var inte ett dugg lullig heller. På lördag är det städdag här i stugan så jag antar att det kommer att regna, för det brukar det göra, inte trevlig tradition...
För övrigt så saknar jag Millan jättemycket, men jag måste nog vara helt frisk innan vi träffs. Men jag tror jag sett filmen minst fem gånger, som My lagt upp på  sin blogg,  snuttunge <3

Storebror

Publicerad 2013-06-05 07:03:39 i Allmänt,

Småkissarna som egentligen är stora nu kommer nog alltid att vara småkissarna för oss. De beter sig oxå som om de är små och vill gärna ha lite mer fördelar just därför. Svårt att beskriva hur men ni som är kattmänniskor förstår nog vad jag menar. Storkisse hade svårare med att förstå att de var här för att stanna. Men nu är allt som vanligt igen, nu kommer han och ligger i knät och han verkar ha förlåtit oss att vi släpat in två till !!!
Dessutom så kan vi se att han blivit lite lekful, lite småbusig och smyger på de andra små. Men han har det inte så  lätt alla gånger, för när han lagt sig så kommer ofta ngn av de andra och lägger sig först på honom och vrider och vänder tills han börjar tvätta dem. Ibland verkar han bli irriterad över att de är smutsiga eller nån för då håller han fast dem och tvättar. Sen så ligger de och liksom håller om varann.
 

Nu ska ni få höra.....

Publicerad 2013-06-04 14:31:24 i Allmänt,

Jag är miljoners gånger piggare...yippie. Åtminstone ett litet yippie, för jag vill inte ta ut segern i förskott hahahahaha. Nä allvarligt så känns det som om livsandarna kommer sakta men säkert fram, trots att jag jobbat tills nyss med papperen så är jag på gott humör. Det är ett säkert kort att kolla hur pigg man är hahahaa. Tror t om att jag skall pyssla lite. Måla tavelrammar och montera ihop dem kanske...Apråpå måla, känns som om jag skulle vilja måla en tavla oxå, har ju gjort plats i stugan för en större....hmmm kul...men vad skall det bli???
Skall ta lite kort så lägger jag in om en stund.
Måste lära mig att fixa kort oxå så jag kan dra ut bilder. Kul att kanske börja med min Journalingbok snart..om vinglas man druckit....
Vi ska till stugan i helgen och det bästa med det är att maken blir så glad. Då får vi oxå tillfälle att prova om åksjukepillren fungerar på Sigge.
Nu ska jag först koka en kopp kaffe, har inte blivit så mkt av den varan de senaste dagarna. Kanske en liten kaka till...

Härligt väder ??

Publicerad 2013-06-04 08:49:37 i Allmänt,

Ja nu kommer ni allt att sätta kaffet i fel strupe??? Gud vad skönt med mulet...Japp antar att jag kommer att få äta upp det där uttalandet. Men jag är trött på värme....Har känt mig så trött i hela kroppen. Var på jobbet i alla fall fysiskt igår, men hade ingen ork eller lust. Har varit i bättre skick. Tack gode gud för att jag har arbetskamrater som styr hela skeppet på ett föredömligt vis.
Såg en arbetsannons om jobb på Nisses och tänkte i tre och en halv sekund söka jobbet. Tänk så skönt med lön hahhah och inte behöva oroa sig över ekonomi och skit. Mina tjejer sköter butiken galant själv så då kan ju jag jobba på Nisses!!!!
Herregudis vilken gnöl som bara kommer från denna sida, blir tom less på mig själv. Men jag känner att hela våren har varit tung att hitta motivation till. tack gode gud för dockskåpet.
Jag är en sådan person som behöver lite projekt och lite framtidsanda. Jag är våg i stjärntecknet dvs jag behöver balans. Därför så behöver jag planer för framtiden för att jag skall njuta av här och nu. Låter det rörigt ja, men tänk då hur rörigt det blir för mig när vågskålarna antingen vippar hit och dit eller bara hänger som slokörade kaniner.
 
Nä nu måste jag tillstå att idag känns det betydligt bättre än igår. När jag kom hem igår så skakade benen, Ont i magen och kvällen tillbringandes sovandes i makens knä. Men istället har jag idag vaknat med mkt mer ork än tidigare. Har därför tagit tag i avstämningen och bokfört massa idag och klockan är inte ens nio. Innan denna dam stänger ögonen ikväll, skall jag minsann göra klart allt. Japp stora ord men nu jäklar får det vara nog för den här gången.

Dessutom så har jag börjat känna av pyssellusten igen så nog vare väl andå förbenat om jag inte skulle skärpa till mig. Jajamensan kommer på en gång göra en vodoodocka som skall föreställa orkeslöshet/förkylning och den skall torteras på alla sätt jag kan komma på innan jag dömer den till livstidshängning.

måndag och mitt huvud känns så tungt....

Publicerad 2013-06-03 06:48:16 i Allmänt,

Fick ett bakslag igår eftermiddag och halsontet kom tillbaka. Inatt höll jag på och skaka tänder ömsom svettades så jag antar att febern drog in. Maken annonserade nu på morgonen innan han for att dagen skulle nog bli kort då han oxå kände sig risig. Jag skall då bege mig till jobbet. Men heldag??? Nä jag tror inte det...Fy bubblan vad less man blir, men återigen måste man påminna sig om att detta är ju bara en simpel förkylning. Tänk att vara sjuk på "riktigt" inte kul alls.

Regn.. ja det behövdes

Publicerad 2013-06-02 10:20:18 i Allmänt,

Dagen efter städning av gården och jag kan säga att det blev himla bra. Jag var trött som en brunbjörn som just vaknat efter en lång vintersömn. Tog många pauser med lite aspirin då och då. Vi spelar quizkamp för fulla muggar här hemma och jag vinner hela tiden. Nä men ibland blir det oavgjort hahahaha. Han blir galen..hahahaah Jag säger bara tack Tv4 fakta och discovery för min kunskap.
Idag fyller min papps år, hela vilda 78 år, så vi ska dit en sväng och uppvakta. Sen vill Dan ha några skjortor och vill att jag följer med som smakråd. Vi får väl se hur det går, då jag fortfarande inte är i toppform,
Har inte pysslat i mitt skåp på en vecka nu och jag börjar känna att det snart är dax. Så kanske skall jag försöka ge mig på att göra ett bord till. Vi får se hur långt energin räcker. Skall jag vara ärlig så tycker jag att det är jätteskönt med lite mulet. Får med gott samvete sitta i soffan och snora istället för att känna att man kanske skulle sitta ute.
Nä nu skall jag gå och tvätta mig och göra mig i ordning för dagen.
 

Städdag...eller

Publicerad 2013-06-01 08:35:44 i Allmänt,

Ja idag är det ju städdag på gården...och jag är då inte pigg. Men jag är tvättad och påklädd. Det blir inte ngn större aktivitet från mitt håll, men jag får väl stå och ryta order hahaah med min hesa röst. Först tänkte jag att jag skulle göra ngt enkelt,som att bre mackor. Vi brukar ju bjuda på mackor men det är ju ingen hit för mig eller snarare för de andra om jag skall stå och hosta ner mackorna. Så jag vete gudarna hur länge jag orkar vara med. Tror inte att det kommer så många som behövs, i detta vackra väder. Men det brukar ju ändå alltid vara samma gäng år efter år som "ställer" upp. Jag är ju som person ganska plikttrogen så jag är en "sån" Nä nu avrundar vi så får ni en uppdatering sen....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela