myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Desentol det är grejer det.....

Publicerad 2013-10-03 12:23:22 i Allmänt,

Är nu hemma och har druckit Desentol som är för hostan plus att det innehåller grejer som är rogivande och gör en dåsig......Jomen tjena vad trött jag är nu hahaaha tänkte surfa runt och pärma lite papper men nu säger hjärnan och gammkroppen godnatt hahaha återkommer..gäsp
 
 
Men lägger in en ytterligare fundering angående boken
Författaren i kursivt:

Så många människors liv fördunklas, förstörs och förgörs av ånger och grämelse,

Om inte om varit…

Slut fred med dig själv. Slut cirkeln mellan då och nu. Vi gör alla misstag och väljer fel. Men inte för att vi skall ångra oss- utan för att vi skall lära oss och utvecklas.

 

Tungt ämne…..att ge sig själv förlåtelse. Inte lätt men nödvändigt. Jag är av den tron, att man  inte skall fördöma de man varit tillsammans med tex säga om en tidigare pojkvän: Att han var helt dum i huvudet. Det slår ju tillbaka direkt. Hur dum var inte jag då? Som var tillsammans med en som var så dum? Nä tänk istället då var då och just då var det bra eller mindre bra.

När det gäller min egen grämelse så försöker jag tänka att den delar jag med 99% av alla mödrar. Varför var jag så sträng, varför kramade jag dem inte mer, varför sa jag inte hur mycket jag älskade dem och hur fina de var. Varför gjorde jag si och varför gjorde jag så. Jag säger istället som ett mantra, för att läka mina grämelsesår. – Jag gjorde mitt bästa, Jag handlade utifrån vad jag trodde var det bästa. Jag såg inte det, men jag blundade inte heller.

 

Jag har gjort så många dumma och konstiga val. Men om jag fick en chans att göra om skulle jag göra det då? Nej det skulle jag aldrig orka. Utom på ett håll och det handlar om barnen. Jag skulle ha struntat i att fylla tvättmaskinen, bytt gardiner, bakat och städat så mycket. Jag skulle ha suttit med dem på golvet och lekt och pratat. Jag skulle berättat för dem hur mycket jag älskade dom, jag skulle ha låtit dem få skita ner sig mer och njutit av dem. Usch så jobbigt ämne och tårarna bara rinner. Jag kan inte förstå men förklara varför man gjort så tokiga val.

Men utan dem så hade inte livet varit så bra som det är, för jag har lärt mig av misstagen. Jag arbetar ständigt med att förlåta mig själv och sluta cirklar. Men det är skitsvårt. Det är så mycket lättare att frottera sig i ånger än glädjas åt det som ger en glädje. Jag har så många gånger tänkt att om bara jag var smalare, om jag bara hade gjort si eller så, om han bara hade…, om hon inte sagt…osv. Blir galen när jag hör att hennes barndom gjorde så att hon inte kunde…eller att hans föräldrar var lågutbildade så…. Jag är min egen lyckas smed, jag är delaktig i högsta grad i mitt liv. Det är svårt att flytta ett helt berg men jag kan ju alltid börja med att sparka bort smågruset framför fötterna.

Kommentarer

Postat av: farmor 2010

Publicerad 2013-10-03 15:40:18

Va bra att du inte var på jobbet då jag kom utan ligger hemma och sover och kurerar dig!
Fick själv lov att ta D. i natt och sussade som en liten baby men huva så ont jag har från och till i magen idag:(:( det är för starka grejer i för min känsliga magge....( Hoppas verkligen att du slipper det!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela