myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Lilllördag

Publicerad 2013-10-16 07:14:48 i Allmänt,

Jag vill minnas att när jag var som mest i farten. Då var det dans på Universum även onsdagar. Det var så kul att fara på "unni" som jag sa, coolt va? hahahah. En av de trevligaste danskvällarna var nog söndagar. Vi brukade grunda med söndagsbingo och sen dans på det. Det var inte lika stökiga danskvällar som på lördagarna. Då brukade även de fullaste och ickedansare ge sig ut på golvet. Med en öl i handen eller ännu värre dansade MOTSOLS!!!!  Kriminellt beteende om du frågar mig. En annan sak jag minns tydligt var att det var populärt med lite glitter på kinderna. Ni kan ju tänka er så söta alla killar var med glitter i fejjan. För naturligtvis så kladdade det över på sin danspartner. Sen var det ju viktigt att när man tvättade av sig på kvällen att man hade en annan handduk än den vanliga. Annars kunde glittret fastna på morgonen innan jobb.
 
En annan tokig grej jag minns var frisyrproblem!!! Det var poppis ( fånigt ord, men i min tidsanda)  att man använde locktång och böjde in lugg och sidohår som en liten krans runt ansiktet. Det skulle inte kammas utan va som en liten "korv" runt. Men sen blev det lätt problem. För dansade man en hel kväll, så blev det varmt och svettigt och "kransen" plattades ihop och blev platt på en sida. Så vi var många tjejer som i pausen stod nere på toan med locktång och fixade till.
Där har vi en hel del att nämna...toan. Där tjattrades det i hundra decibel. Många (läs de flesta) gick ju och pinka i grupp. Det har aldrig varit min grej. Inte så att jag är blyg eller så. Jag fattar inte grejen, med att pinka i flock. Jag går på toan gör mitt och sen så är det bra. Men det fanns både för och nackdelar med det. En sak var att man missade en hel del skvaller. Vem som var ihop och vem som gjort slut och varför och hit och dit. Sen så var det mkt gråt och tröst och skratt därinne. Meeeen jag hade istället andra fördelar hahaha. Alla som gick på toan var ju inte på plats när dansen började igen och det innebar att man kunde ta för sig av det manliga utbudet så att säga.
 
Nuförtiden är jag ju inte lika road av dans på lokal. Märkligt och jag begriper det inte riktigt själv. För då var det jättekul och man nästan levde för danskvällarna och logdanserna på sommaren. Fast ärligt talat så var jag mer på parkeringarna på logdanserna. Det var ju så roligt där och så mkt kuliga människor.
Nä nu kan jag inte sitta här och tjollra, då det är onsdag och varor på väg in och jag tänkte även hinna dra ut lite papper till kvällens bokföring så det är klart. Hoppas att ni får en strålande fin onsdag och njut av barmarken för snart är det vita på ingång.
Ja här har man ju stått i kö och tjattrat med alla vakter och folk.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela