myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Ok då kastar vi in oss i debatten

Publicerad 2013-09-09 07:44:47 i Allmänt,

 Först tack till alla som släpade sig iväg och röstade. Jag tycker det är viktigt att rösta även om jag inte tyckte det var ett nödvändigt val. Icke förvånande kanske men jag röstade nej. Jag tycker inte det var kul eller ett dugg roligt att rösta nej, utan av rent egoistiska skäl. Så här ser jag det. Det gällde alltså om att inlandet skulle få en ambulans och vårdplatser. Har ni ngn susning om hur många vårdplatser det försvunnit från Umeå?. I Umeå finns det två ambulanser som skall serva hela Umeå kommun. Hur många fler bor här än där? Är jag beredd att lägga ner fler platser eller dra in på personal för att få en ambulans till Åsele? Nej det är jag inte. Bårbilen funkar utmärkt tycker ja. Det handlar mer om vem som jobbar i bilen. Jag kan åka hästvagn bara det är en kunnig vårdpersonal som åker med, för mig spelar det ingen roll på fordonet som sådant. Summan som finns att tillgå till att fördela är densamma, den ökar inte bara för att det röstas om att mer skall till inlandet.
Jag tycker inte om tanken på att inlandet avfolkas, men jag är inte beredd att riskera min eller mina barns hälsa för att det skall till en ambulans eller 6 vårdplatser till Dorotea med omnejd. Resultatet blir ju precis som privatekonomi, går bilen sönder och vi måste ha bilen. Ja då får vi äta nudlar och dra in på annat för att fixa bilen. Annars är det bara att traska och gå.
I min kristallkula så ser jag inget annat än att fler vårdplatser kommer att försvinna nu. Om man tar bort några tjänster från Umeå så kan det leda till att en hel avdelning stängs för det går ju inte att driva en vårdavdelning på halv bemanning. Eller det nya som nu är så poppis, dagavdelningar. Öppet mellan månd-fredag, stänger på helgen. Fy bubblan säger jag bara. Är man sjuk så inte har man kontorstid då?
Nä bäva månde gudarna, man skulle ha satsat på en rejäl sjukförsäkring. Istället för hemförsäkring, för dör jag av vanvård kan jag ju ändå inte bo kvar....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela