myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Tisdag och jag fortsätter...

Publicerad 2013-09-10 08:04:57 i Allmänt,

Med vad då? Jo kastar iväg åsiktsbollar så klart. Det var underbart att se att så många hade samlats på torget igår kväll för att manifestera mot nazism. Men orsaken till varför det blev en motmanifestation är ju inte så trevlig. Men det är viktigt att upprätthålla mötesfriheten. Nazism är abslolut inget att hemfalla åt anser jag och att ha åsikter om invandrare och andra folkgrupper har inget med nazism tycker jag i alla fall. Njaa kanske beror på åsikterna??eller om man gör eller begår handlingar som inte är lagliga då kanske?? vet inte riktigt...hmmm knepigt.
Jag har då en massa åsikter men är jag nazist då eller fascist, inte känner då jag att jag hör hemma där.
Men att ha en avvikande åsikt är en spektakulär grej, det värsta är att många med mig tänker så men törs inte för att bli tagen som rashatare eller ngt annat otäckt.
Jag har inget emot invandrare men jag tycker att nu måste vi verkligen se över hur många som kommer. I mitt tycke så har det gått för långt. Vi hade en vipgala i helgen som riktade sig till alla barn med problem hemma och att de behöver så mycket hjälp...ja även mat och kläder.Samtidigt så anländer det grupper från olika länder hela dagarna som behöver hjälp. Ja visst är det viktigt att ge hjälp, men sverige klarar inte av det anser jag. Inte med dagens bidragsgivande.
Lek med tanken att vi hamnar i krig och jag måste fly till ett annat land, tex Spanien. Naturligtvis skulle de hjälpa oss men försörjning får vi fixa själva. Vi lever i dag i ett rikt land men de sociala klyftorna blir större varje dag.
Om jag är i ett arabiskt land och inte vill ha kläder över mina axlar tror ni att jag får jobb då? Det tror inte jag i alla fall. Här spelar det ingen roll om man har ett svart lakan eller en illgrön tuppkam och 25 ringar i näsan, då är det inte lätt att få jobb. Så vad gör det svenska samhället då, jo vi ger dem pengar så de överlever, utan att förändra ett enda skit. Det är det som retar mig. Inte invandrare som grupp.
Det är sådana här tankar som oxå bidrar till klyftor i samhället, det är jag ruggigt medveten om.
Jag vill istället att de som intekan få jobb kan få ekonomiskt hjälp och råd i två år sedan får de klara sig själv. Det gäller alla oavsett om du kommer från Teg eller turkmenistan.Jag tycker det är helt ok om du vill ha sotsvarta ögon och rosa tyllkjolar eller en burka. Då har du valt det och får agera utifrån ditt val. Eller så låga brallor så att röven syns, blir tufft att få jobb på banken. Men det är ditt val. Man kan klä sig annorlunda även om det skall se propert ut. Men jag skulle ha väldigt svårt att anställa ngn som avviker mkt enligt mina värderingar. Det är svårt att beskriva med ord hur jag menar. Men vi är tex 4 kvinnor på mitt jobb och vi klär oss helt olika. Allt efter tycke och smak och personlighet. Det är väl kul, men skulle jag nu raka mitt huvud och bara använda läderkläder så skulle det nog se väldigt provocerande ut och jag skulle säga åt mig själv att gå hem.
  Det finns jobb överallt, men de kanske inte är så fancy. Men jag har minsann både städat, planterat skog och diskat i åratal själv . Tog varenda jobb man kunde få och jag har aldrig någonsin varit arbetslös. Men i vårt fantastiska land behöver du inte jobba för att överleva för du får pengar hemskickade i brevlådan från mig och alla andra som jobbar istället. Märks det att jag inte tycker om bidrag hahaha.
Det är ett jäkla otyg, tycker i alla fall jag och jag skulle gladeligen ta bort de flesta. Behålla pensiontillägg för de som verkligen behöver det och inte har en massa stålar på banken. Barnbidrag till låginkomstagare? absolut. Handfasta bidrag som matcheckar och klädcheckar istället för pengar i fickan. Och vet ni vad då kommer pengarna att räcka till minst tre ambulanser i Dorotea hahaha.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela