myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Idag så fyller kungen år.

Publicerad 2014-04-30 08:16:39 i Allmänt,

Hipphurra för honom...hurra hurra hurra hurra, för fyrfaldigt skall det vara, Jag är ju rojalist,men anser att Madeleine inte skall ha titeln prinsessa. Tycker inte att hon utför jobbet till belåtenhet och därför kan vi ge henne sparken.
Har pratat med äldste sonen nu på morgonen och han sitter på bussen och har lite tråkigt. Så vi surrade ett bra tag tills han batteri tog slut.
Nu äntligen har vi hittat boende nere i Uppsala , det var inte enkelt skall jag säga. Det mesta vi fann låg himlarns långt bort eller var uthyrt eller låg på en ö. Så tills slut fick vi sänka ribban på krav....vi ville ju ha ngt som rymde oss alla och vi blir många, finnas ett riktigt kök, ville ha vatten i närheten och inte så långt bort och inget utedass. Nu är det en 6bäddars stuga men verkar rymma fler och har sjö och wc och dusch och ligger ca 4 milfrån Uppsala och var ledigt.....
Dyrt ja... men vi får betrakta det som semester oxå. Nu får vi hoppas att vädret är med oss i alla fall. Har kollat om fästingar oxå hahaha och där finns inget TBE virus,,,skönt för barnen i alla fall.
Tror jag föredrar mygg framför det där eländet.
Var barnvakt igår och när vi skjutsade hem mor och barn så hade lillan fått post från farmor och farfar. Så fina grejer...det absolut roligaste var att det var precis det vi tittade på när vi var på stan sist. Samma klänning och byxor osv. Vi skrattade och sa att farmor har koll....
Lillan är inte lätt att tas med nu...rackarns vilket humör och minspel hon har. Ojoj men tur att man glömmer bort de egna barnens alla utspel och trots och bara minns dem som helt fantastiska som små. Det värsta är att hon drar sönder alla leder på sin mor som just nu har extra ont. Kanske dags att modern får ha tjocka vantar på sig....ja man kan ju skoja om det, men ont har hon.
Viggo har nu fått plats på skola....fatta ni skola. Lilla gubben skall in i systemet.....Om ni läser om att en kvinna har skällt och daskat barn på Röbäck så är det jag som dängt upp ngn annan unge som inte varit snäll mot våran prins.
Kanske skulle säga upp mig och starta hemmaskola???? Nej det kommer att bli bra det där och jag tror att han kommer att trivas och få många kamrater. Han har ju mer oro i kroppen än lillebror och vill ständigt ha ngt att göra. Kan nog vara stimulerande för honom och jag tror han kommer att gilla skolan.
Idag så stänger vi lite tidigare och sen skall jag fara på ica och handla lite....skulle tro att det blir att grilla? Vi och hundratusen till......
Men vi firar även 19 år idag <3<3 jag och kära maken. Det är idag som vi räknar som "våran" Vi kände ju varann sen tidigare, men inga romatiska  känslor fanns. Sen var vi på dans och helt plötsligt såg vi varann i ett annat ljus och förvirringen var stor. Men vi kapitulerade och insåg att istället för kämpa emot skulle vi omfamna våra känslor. Sen dess så har vi tampats och kämpat men aldrig förlorat tacksamheten över att få älska varandra. Vilken tok som helst kan ju bli älskad men att hitta ngn som man själv älskar är lite trixigare. Vi har ofta varit oenig men aldrig förlorat känslan. Vi är sött och salt, betong och gräs, hav och land..men vi behöver varandra för att bli bra människor. Jag tackar alla gudar i världen allah, gud fader, shiva och buddha och kanske en handfull gudar till att jag fann denna underbara man.
 

Godmorgon

Publicerad 2014-04-29 07:10:06 i Allmänt,

Har just surrat med äldstasonen på fb och idag skulle han se tunnlarna som användes under kriget. Han hade oxå bokat att få gå ner i en av tunnlarna. Skulle aldrig göra det någonsin kan jag säga. Sen i morgon åker han vidare med en jättekul buss som kallas sleeping bus. En niotimmars resa då de kör sakta, vilket är bra tycker jag på de däringa småvägarna. Kom inte ihåg just nu vars han skulle men det fanns tydligen en jättestor nöjespark där så han skulle då dit...
.Igår så fick jag en hel del gjort, plus att jag hann göra mat oxå haha. Skulle testa ngt väldigt annorlunda och vi var alla skeptiska....cheeseballs gratäng??? Med fläskfile, svamp gratängssås och cheeseballs. Var inte så tokigt som det låter och väldigt mättande. Men hade nog inte varit så gott utan en sallad.
Nu har jag mer mtrl till bokslutet så en sväng till revisorn blir det nu på morgonen. Var ju på föreningsmöte igår oxå, men att gå tidigare var ju uteslutet då jag blev sekreterare igår.....men istället blev det sent och resultatet blev svårt att somna. Så det blev inte så många timmars sömn inatt :( men det är ju ingen fara egentligen.
 
Ikväll så skall jag vara barnvakt och sen så åker sonen hem till Uppsala ikväll.
Känns inte som om jag har haft möjlighet att prata med honom lika mkt som jag velat. Men allt går ju inte att styra åt sidan om man vill gör annat.
Igår så träffade jag ju proffice för inhyrning av personal och det verkar helt fantastiskt så man undra ju lite vad är haken??? Betalar inte mer än vad ordinarie personal kostar??? i timmen och funkar de inte så.....hej då?? så praktiskt hahaaah. Jag gillar tanken hahaaah men jag tror att de som ngn gång har jobbat med personal har nog önskat att det skulle kunna vara lite smidigare. Vad jag misstänker är att de som jobbar inte får så hög lön som mina egna.....och det känns inte så bra. Men min plan är att funkar personen bra så"tar" jag över.
Har oxå plitat på med sommarschema och jag kommer nog att jobba ngr dagar varje vecka hela sommaren. Känns lite drygt men jag har ju räknat med en regnig och kall sommar hahhaa Vilket är bra för handeln och då kvittrar jag som en liten fågel. Kommer att vara ledig i sambamd med bröllopet i augusti och jag ska göra bröllopstårtan tillsammans med My. Kul säger jag men det är tur att äldsta dottern finns i kulisserna för hon är duktig på sånt där. Gruvar mig mest för att få marsipanen slät och fin.....svårt kan jag säga.
Nu skall jag gå och klä mig och borsta tanden och kasta mig iväg till revisorn....som oxåär en morgonpigg rackare.
Tänkte ni skulle få se hur sleeping bus ser ut
 
 

Godmorgon kära måndag

Publicerad 2014-04-28 06:59:28 i Allmänt,

Uppdatering om äldsta sonen: han mår riktigt bra och huden börjar se ut som vanligt. Men de vill behålla honom några dygn till innan han får resa vidare.
I helgen var vi uppe i stugan och jag lyckades glömma kaffe,broderi och glasögon.....japp så var det....
Så när inget höll mig vaken så blev det väldigt tidiga kvällar. Men det var så härligt väder och vi hade nio svanar som sällskap. Ovanligt nog så var de rätt tystlåtna, annars kan de tuta rätt högt morgon och kväll.
Jag satt och tittade lite mot solen en stund medan maken krafsade och räfsade. Han blir så full av energi och jag lugn i stugan, som vanligt varandras motsatser. 
Jag har fått en dörr av äldsta dottern, en spegeldörr som sen kommer att bli en fin sänggavel. Jag vill ju göra om vårt sovrum härhemma men har lovat att hålla tassarna borta. Jag tycker det är så mörkt och murrigt och maken tycker det är fint. Sen så har jag i ett svagt ögonblick lovat att låta honom bestämma över färg i sovrummet. Nåja ingen fara jag står ut med det då jag bara sover där och kan dra igen dörren hahaha....
Idag skall jag jobba halvdag på butiken och resten i pappersvärlden.  Har rätt mkt att stå i men tror att det kommer att gå riktigt bra. Sen ikväll har vi möte i föreningen, så det blir en sen kväll. Vilket inte känns så bra då sonen är här och hälsar på och man vill ju gärna umgås lite med honom. Så jag har redan bestämt att inte mer än tre timmar skall jag grejas med papper, sen ska jag göra god mat och försöka gå ifrån mötet vid halv nio. Jag säger lycka till hahaha det kommer att gå bra 

Fredag och solen lyser i all sin kraft.

Publicerad 2014-04-25 07:03:24 i Allmänt,

Vackert väder är det idag och jag kommer att fortsätta putsa butikens fönster. Gjorde hälften igår och rackarns så ljust det blev hahahah. Var inte lika slut i går som i förrgår kväll, vilket känns jättebra. Efter jobbet for vi hem via ica för lite mat inhandling. En snabb middag och sen så skicka jag ut kära maken på en promenad så jag kunde städa i lugn och ro. Jag gör sånt själv och ifred sen så får alla politiskt korrekta tycka vad de vill om det. Jag gillar känslan av att få städa och se hur fint det är utan att ngn springer omkring mig hahaha. Det är sällan han klagar på att jag vill att han håller sig undan.
Hörde på radion ngtså dumt att både jag och kära maken bara skakade på huvudet och sa: -Sa han verkligen det vi hörde???? ja det gjorde han.....Vad undrar ni? Jo det var om Lennart Holmlunds senaste utspel om att tiggarna på våra gator simulerar sjukdomar och när de tiggt klart för dagen springer omkring och stjäl oxfile på ica??!!! Men det var inte det som vi blev chockade av utan reportern som talade. Han sa så här: - Ingen vill kännas vid Holmlunds kommentarer inte ens den rumänske man som vi talade med idag. på torget...??!!! Va...va  inte ens??? vilket utryck
Ja vi häpnade.....skakade på huvudet och tänkte att den ena är inte bättre än den andre..
.
Men det har verkligen kommit många tiggare till staden och det är beklämmande. Men i ärlighetens namn så har jag helt slutat ge ngt till dem. Förr gav jag alltid en slant men nu tänker jag att ju mer man ger desto fler kommer det och då stödjer jag hellre en organisation som kan hjälpa ett flertal.
 
I afton efter jobbet så far vi till stugan. Det är årsmöte i stugföreningen i helgen och jag har inte varit med på tre år ??? pga att jag inte haft tid och ork. Men nu försöker jag ju ta det lite lugnare så det känns trevligt att få fara.
Kisse får stanna hemma då vi inte blir borta så länge. Ena sonen skulle komma i morgon och ge han lite mat och gosa med honom, så det kommer inte att gå ngn nöd på honom. Men nog hade jag gärna tagit med honom, men då kommer vikanske få sitta och vänta på honom ända till kvällen när vi skall hem. Vi har fått göra det förr......han känner på sig att vi skall hem och då sticker han och lägger sig antagligen uppe i grannens lagård och snusar och sover medans vi väntar och väntar.....
 
 

Torsdag och snart helg igen...

Publicerad 2014-04-24 07:13:59 i Allmänt,

Jobbade igår och det gick mkt bättre än vad jag trodde det skulle göra. Efter jobbet var det meningen att vi skulle fara på försenad uppvaktning men jag var helt slut i knoppen. Kunde inte fara för då hade jag aldrig orkat göra lönerna och då hade nog inte mina kollegor varit så nöjd om de inte fick lön. Jag hade gjort det mesta och det var bara lite småfix kvar innan det var klart. Sen så var det godnatt....
Sonen i Asien ringde tidigt i morse och var på väg till ett större sjukhus då de tyckte på mottagningen där han varit tidigare att han började bli blå????? Ja nu är det nära till jag sätter mig på ett plan till Vietnam.....febern hade gått ner så jag tror att det vänder nu. Men det tyckte tydligen inte de....men jag tycker mig minnas att det var så när han var liten. I min värld så är det inte så konstigt att huden blir blåaktig när man varit uppsvälld som en ballong och då borde det bli som blåmärken i huden. Jag är ju i princip utbildad läkare med tanke på så många sjukhusprogram som jag ser. Jag väljer därför att tro på att det inte är någon fara längre. Han skulle ta in på hotell nu i tre nätter med ac och dusch. Kan bara tänka mig hur vidrigt det skall vara i 36 graders värme med feber och ingen ac.  
Idag blir det jobb igen och lite nervös är jag nog....men jag kommer att ta lite pauser och göra andra saker tex putsa fönster om det börjar bli svajigt.
Vi behöver handla oxå så det blir nog en liten sväng dit oxå. Vi ska till stugan i helgen då det är årsmöte i föreningen. Sen på söndag kommer sonen från Uppsala och då blir det fest med ngt gott förhoppningsvis.

Onsdag och solen lyser och det är födelsedag

Publicerad 2014-04-23 07:03:22 i Allmänt,

Ja idag fyller en av sönerna år, hela 25 år !! Jag minns den dagen som ganska underlig. Jag födde honom på två-tre sekunder kändes det som och var hur pigg som helst. Solen lyste den dagen och det var riktigt varmt ute. Minns att jag tyckte det var så märkligt att allt gått så himla fort och att jag var så pigg. Han var så söt och i mina ögon lång. Mest berodde nog det på att han hade så magra och "långa " ben och fötterna såg ut som små paddlar. Tror det är därför han kom att heta grodprinsen :)
Min andra son ligger sjuk borta i Vietnam :( Han hade glömt att han var allergisk mot en del pencillin.....Han hade fått ett sår på foten och varit hos doktorn. Resultatet blev en allergisk reaktion och hög feber och svullnad och utslag. Igår hade han 39.6 men doktorn ville inte att han skulle ta ngt mot febern då det skulle hämma antihistaminet. Så ni kan nog förstå att mamma skulle kunna sätta sig på ett flyg till vietnam........
Många vuxna "barn" förstår nog inte hur vi mammor kan vara så oroliga och om oss och kring oss när det är ngt som händer våra barn. Vi har lärt oss att barnen är vuxna och att de behöver skapa sina egna liv. Men känslorna och oron och navelsträngen finns alltid kvar.
Idag skall jag på jobbet och det känns riktigt bra. Idag blir det en längre dag och jag tror och hoppas att det kommer att gå bara fint.
Dagarna i stugan har varit så sköna och både jag och kära maken skulle i en fantasi värld flytta direkt upp dit och bosätta oss. Men får man kontakt med verkligheten igen så är det inte läge nu hahahaah.
Vi har satt upp en ny holk och nu väntar vi på våra nya hyresgäster.....hoppas på att få tillfälle att få vara där när det är ungar och de skall börja flyga. Det är verkligen roligt att se. Först så druttar de ner på marken och går omkring som små bollar och verkar inte fatta ett dyft. Sen helt plötsligt så börjar de flaxa och vips så flyger de.....inte så långt från början men det tar inte så lång tid förrän de fattat galoppen och sen så bär det iväg upp i skyn....
Nej nu kan jag inte sitta här och tjollra så mycket mer. måste ini ibadrummet och färdigställa mig för en dag ute i min verklighet. Lite tandkräm hit och lite mascara dit så är jag nog klar......gäller bara att se till att det hamnar på rätt ställen så att säga.....
 

Vill stanna...

Publicerad 2014-04-22 07:06:35 i Allmänt,

Egentligen så  vill jag stanna här i stugan...men verkligheten kallar. Kära maken skall till jobbet och även jag har saker att passa. Gårdagen var helt underbar med sol och vindstilla. Två svanar simmade omkring i sjökanten där det tinat och både jag och min kära make ägnade tid åt allt möjligt. Jag städade både inne och bilen och han krattade och täljde till  nya störar till skihagen. Lunch intogs utomhus och det var extra gott att få sitta i solen och äta. Kisse väckte mig redan vid 4 tiden men jag har lyckats slumra vidare till halv sju.Just nu är han mäkta missnöjd och går runt och jamar och gnäller. Vi har låst kattluckan....för vi vill inte att han sticker iväg och inte kommer tillbaka förrän ikväll. Han brukar känna på sig när det är hemfärd och håller sig borta....Jag skall  nog läsa ut min bok nu och bara njuta av de sista timmarna innan hemfärd.

Vill stanna...

Publicerad 2014-04-22 07:06:33 i Allmänt,

Egentligen så  vill jag stanna här i stugan...men verkligheten kallar. Kära maken skall till jobbet och även jag har saker att passa. Gårdagen var helt underbar med sol och vindstilla. Två svanar simmade omkring i sjökanten där det tinat och både jag och min kära make ägnade tid åt allt möjligt. Jag städade både inne och bilen och han krattade och täljde till  nya störar till skihagen. Lunch intogs utomhus och det var extra gott att få sitta i solen och äta. Kisse väckte mig redan vid 4 tiden men jag har lyckats slumra vidare till halv sju.Just nu är han mäkta missnöjd och går runt och jamar och gnäller. Vi har låst kattluckan....för vi vill inte att han sticker iväg och inte kommer tillbaka förrän ikväll. Han brukar känna på sig när det är hemfärd och håller sig borta....Jag skall  nog läsa ut min bok nu och bara njuta av de sista timmarna innan hemfärd.

I dag är det påskafton

Publicerad 2014-04-19 08:36:53 i Allmänt,

Vi håller på att göra oss i ordning för att fara ner till Umeå och jobba. Det är så skönt här uppd i stugan och vi eller rättare sagt jag har bara suttit på rumpan och läst och broderat. Dan har räfsat och gått runt och lyft på det ena och det andra. Igår så grillade vi och idag blir det sill och ägg till middag. Igår så sov jag två timmar mitt på dagen och det var så skönt. Nästan all snö är borta men isen ligger fortfarande på sjön. Idag så skall jag fixa en ny holk då den vi hade blåste sönder i stormen i höstas. Vi har det med andra ord så bra att man känner djup tillfredsställande känsla i magen. Våren är här och tranorna flyger trumpetande över sjön...
 

Äntligen

Publicerad 2014-04-17 07:04:41 i Allmänt,

Nuär dagen kommen, på fler än ett sätt. Idag så går min kära kollega på mammaledighet och vi ser inte röken av henne på ett tag. Men det är nog välkommen vila för henne innan bebiskommer. Med en sådan liten kropp och en jättemage att dra runt på så kan det nog vara skönt att få lite vila. Men jag tror nog att hon redan nu längtar tillbaka till jobbet i alla fall lite grann.
För egen del så är det stugan som gäller. Jag har sagt att det var  tidigt i september sist jag var där....men inser juatt vi var ju där vid nyår?? hade jag glömt....
Kisse följer med och jag har förklarat att han inte skall få spunk och springa bort. I somras så blev han ju bortjagad av en annan kisse och hittade inte tillbaka. Men vi hittade tills slut honom efter nästan en månad.
Var en lite tuffare dag igår på jobbet, men det går hela tiden framåt och jag börjar känna att jag vill vara där. Tror att det kommer att bli bra efter ngr dagar i stugan. Så huvud och kropp kommer ikapp med varann. Jag känner mig ganska redo att börja jobba. Men kommer att dra ner ordentligt på tiden. Inte en timme mer än heltid och det inklusive papperstiden och städ och liknande.
Att jobba mycket gillar jag och trivs med. Men kanske inte 24/7, vilket det fort blir. Att få tiden med pojkarna eller med vänner, med mamma, med kära maken måste prioriteras. Mitt hem skall bli mitt hem och inte en arbetsplats.
Har sagt detta så många gånger att jag ledsnat på det själv. Men jag har fått mig ett riktigt skrämselskott så nu vill jag verkligen detta.
Så i det stora hela känns det riktigt bra hahaha.
Nu skall jag dricka lite kaffe och sen ta på mig lite kläder och en kopp kaffe till och sen fara och hämta en smörgåstårta som jag beställt till mina underbara kollegor som ställt upp för mig under den här tiden.
Vi hörs....

Onsdag

Publicerad 2014-04-16 07:21:12 i Allmänt,

Jahaja då var det onsdag och det betyder Kardashians och Grey Anatomy, på TV. Gillar verkligen att sitta och se det med kära maken. Kanske vi får in ett avsnitt av Homeland oxå......Vad vi ska se för serie sen har jag inte en susning om, Vi har ju börjat på några men inte känt att vi velat fortsätta. Serier är som sagt det enda på dumburken som vi är intresserad av gemensamt så att säga. De flesta andra program skiljer sig smaken åt, rätt rejält. Men vi har inte heltförsvunnit ini dumburkens värld. Missar vi ett program så är det ingen fara, vilket känns skönt att veta.
 
Anser att tv förlamar oss alldeles för mkt. En tid i livet såg vi nästan inge tv alls. Det är ganska skönt att veta att det går bra, det oxå. Ibland så försvinner strömmen i stugan och då händer det att vi blir heltförvirrade...vad ska vi göra nu??!!! Ingen lampa till läsning heller???? Sitta och prata??? jamen det skulle gå, men det har bara känst konstigt. På sommaren kan man alltid gå ut på bron och sitta och surra. men oftast beror ju det på att det är oväder som strömmen far så det är oftast bara kallt och trist.
Ja kanske skulle säga lite om gårdagen som bara svischade förbi.......skulle ju till revisorn och sitta....men det blev inte så...tydligen var det så tydligt och ordentligt att jag behövdes inte ...yippie.Vi kunde ta lite över telefonen. Istället lyckades jag läsa en ganska tjock bok på två timmar. Blev väldigt förvånad själv, hur fort det gick. Läser väldigt fort och det var en bra bok, skriven av Marie Jungstedt. Gillar verkligen att läsa men det har varit långt mellan gångerna sist var i somras. Jag har verkligen slappnat av och mår riktigt bra får jag säga. Skört är det men med små steg i taget så kommer detta att bli bra.
Fick ett roligt besked igår, mellansonen kommer upp och kommer att tillbringa två dgr hos oss.Kommer att bli väldigt trevligt och ngt att se framemot. Men oftast är det så mycket han skall hinna med att göra att man får verkligen passa på när man kan. Det är ju många vänner som vill träffas och det tycker jag är viktigt.
 
Ja vad är det mer på gång??? ingenting och hur mycket som helst hahahaah. Imorgon går en av mina kollegor på gravledigt (vet att det inte heter så nuförtiden) och det är med blandade känslor. Är så glad för dem att de skall få ett litet syskon till lillan och att hon får lite tid till vila innan ankomsten.Men samtidigt en kollega som blir borta skitlänge.....kanske till hösten 2015??? harreminje så länge det låter. Men vi är ju ett litet järngäng kvar så det kommer nog att bli bra till slut. Bara jag kommer ur den här svackan och får imig lite jäklaranamma. Hmm går det att köpa på burk tror ni????
 

Idag är det bokföring som gäller

Publicerad 2014-04-15 07:26:45 i Allmänt,

Eller egentligen bokslut. Men det skall nog gå jättebra då jag inte har ngt annat på mitt schema. Det har gått bra på jobbet utan några stora dipp. Sakta går det och det är det som är medicinen, just nu. Till helgen skall vi till stugan och jag riktigt längtar dit. Allt bara rinner av en som vatten på en gås när man är där. Så jag hoppas att vi kommer att ha det bra och läsa och brodera i lugn och ro. Inte bara jag behöver det utan även kära maken som har haft en sådan otur att vara sjuk när han har haft helg. Vi åker ner och jobbar några timmar på lördag och sen upp igen. Maken har lyckats fixa ledigt en extra dag, så oj vad vi ska frossa i ledighet.
Igår så var vi och kramade på småprinsarna. De är ganska besvärliga just nu med bråk och trots och driver sina arma föräldrar till vanvett. Men visst minns man hur jobbigt den där tiden var om man tänker efter.Men som morförälder så ser man bara två små gulleprinsar. Viggo kröp upp i famnen och sa -Nästa gång jag sover ngn annanstans så sover jag hos dig. Vi får bara det goaste som morföräldrar och när man far hem så hoppar hjärtat omkring av kärlek till de små liven.
Minns ni att jag duschade och tvättade mina växter för en tid sedan? Kan nu konstatera att de fick spunk och har växtjättemkt. Kära hjärtanes vad de ser ut att må bra. Men det är ju klart att äntligen få en dusch efter ett år eller två skulle väl göra de flesta glada hahahah
Måste fixa lite påskgodis idag ifall det kommer några påskkärringar. Ifjol kom ingen. Jag hade laddat med godis men inte en endaste kärring kom förbi. Men har jag inget hemma så kommer de antagligen flockvis......
Sen så skulle jag ju fixa ngt till prinsarna, inte så mkt godis då de brukar få det av mor och far. Utan ngt litet annat tjoller blir det. Millan är för liten så hon får vänta till nästa år. Eller så fyller jag en påse med massa grejer som hon får plocka ur,,,,,för det verkar hon tycka är det roligaste som finns, att plocka ur alltså.
Idag skall jag även börja söka efter "svart-på en-kvart" ngn sorts kräm som häjlper till med solbrännan. Tänkte börja med att ringa runt till olika sportaffärer. Det finns på nätet men som ni vet så föredrar jag lokal handel. Men allt beror på hur effektivt det blir hos revisorn. Nu skall jag börja med att klä mig och åka på jobbet och ta emot varor.
 
 
 

Godmorgon på Er alla och ...björnarna

Publicerad 2014-04-14 07:24:53 i Allmänt,

Ja idag så är det Tiburtiusdagen dvs den dag man säger att björnarna kommer ur idet. Så jag kommer inte att vara ute i skogen idag heller......
Det är även 102 år sedan Titanic körde på "isbiten" och sjönk. Jag är ju lite knasig som kommer ihåg datum och år för saker som hänt, men kan komma hem från ica och glömt det jag skulle handlat......
Märkligt att jag kommer ihåg sådant som är historiskt,men glömt vilket år vi gifte oss.
Nåja man kan ju inte vara helt perfekt för då blir man tråkig hahha och då kan då jag säga att tråkig är jag inte.
Helgen har varit väldigt lugn och snuvig. Kära maken kom hem på torsdagen redan och var hängig och fredagen var tuff,så han låg i princip hela lördagen. Igår så var han på benen och hjälpte mig med pallen. Vilken pall säger kanske ni då? jo jag har tagit hem en lastpall från jobbet som jag skall hänga på altanväggen och odla i. Men då behövdes det bottenplattor, så att jorden stannar kvar. Nu funderar jag bara på om man måste förodla persilja och sådant inne först???eller kan man så direkt???? jag vet ju att det finns olika sorter och kvalite, men det lutar åt att jag kommer att blanda upp med persilja och dill och gräslök med lite blommor och att jag kommer att så....
Minns när jag hade trädgård och jag odlade i mass ochdet stod lådor överallt i veckor inomhus. Gick väl bra i vårt stora hus men inte här i vårt lilla krypin.
I fredags jobbade jag och det gick jättebra i mina ögon. Så jag hyser hopp om att det skall gå bra denna vecka oxå. Jag är ju i början av bokslut och det är inte roligt. Så mycket papper som skall kollas och hittas och dras ut och jämföras och etttusenmiljoner verifikat att granska. Pärmar hit och dit och gorm och stök. Helt i onödan tycker jag själv då jag tycker att det räcker med att in och ut stämmer, och då måste väl resten se bra ut oxå eller?????
Det är en sådän här gång man skulle uppskatta enskild firma eller handelsbolag.......lite lugnare med det.
Från det ena till det andra så tror jag att jag har hittat kläder till bröllopet i augusti. Ute i god tid? javisst men det skulle vara skönt att slippa den biten i sommar. En blåblommig lite längre klänning blir det nog. Inte ngn som jag normalt skulle köpa, men som jag tycker passar till ett bröllop. Men jag kommer nog att behöva nya skor....visserligen har jag blåa crocs men.....det passar nog inte till. Jag diggar verkligen crocs, tycker de är sköna och praktiska och himla bra. De är ansedda som töntiga och fula, men det struntar jag högtidsfullt i då jag inte är ngn modeidiot när det kommer till skor. Är i egentligen totalt ointreserad av skor och har dem oftast tills de trillar av i trasor. De senaste jag har haft hade stora hål under foten men de satt så skönt och undvek man pölarna så funkade de helbra hahahaah Nu har jag investerat i ett par nya och de kommer att tjäna mig väl.
Måste dock ha nya vinterpjucks, men dit är det ett tag till så jag avvaktar. Nu finns det ju vintercrocs att köpa, med teddyfoder. Men jag tror att jag passar på dem.
Tänkte ni skulle få se hur pallen kan komma att se ut i sommar...
 

Sugen på cement....

Publicerad 2014-04-11 07:39:15 i Allmänt,

Inte för att äta hahahah fast jag har hört att en del gravida har fått begär efter cement. Kan dock vara en skröna typ råttan i pizzan. Jag har nog inte haft ngt konstigt sug efter ngt märkligt när jag var gravid, förutom med My då jag var tokig i persilja som jag tyckte smakade bensin......ja och  det var ju i och försig lite märkligt.....Nej jag menar att skapa i cement, det är en del projekt som jag är sugen på att prova, så det måste verkligen göras. Skall doppa en duk i cement och hänga över en kruka och se hur det blir. Samt gör några kuliga trampstenar.....måste bara bli lite varmare ute.
Det gick riktigt bra på jobbet igår och det gjorde mig hoppfull om nästa vecka. Idag skall jag oxå jobba men går liksom utanpå. Nästa vecka är jag på schema vilket känns lite läskigt. Men det är djupa andetag och förstående arbetskamrater så det skall nog gå bra.
Igår så skaffade jag mig en bukett videkissar eller rättare sagt så fick jag två buketter som de skulle slänga på ica. De hade börjat torka, men jag ser då inget fel på dem. Minns så väl när jag var liten så tyckte jag att de var så mjuka och goa och jag hade små små videkissar i tändsticksaskar till de bara föll isär som skäp. Minns att det var så sorgligt och att jag grät när de "dog". Ni kan ju tänker er lyckan när jag fyllde 6 och fick en riktig kisse av min pappa. Han fick heta Snobben och var inte ett dugg intresserad av mig utan var helt och hållet min mammas katt hahahaa. Han fick vi tyvärr ta bort efter ngt år då han fick magproblem och vi skaffade en ny som fick hetta Betzy.
 
Oj vad vi gillade varann, men tyvärr så blev hon bara ca 2 år innan hon avlivades. Vetrinärvård för katter var väl kanske inget som prioriterades direkt. Betzy hade öronskabb och vi behandlade med en smörja som luktade svavel och var i samma konsistens oxå, men hon blev tokig. Kan förstå det med skabb fulla öronen och senare ner i nosen. Hon började anfalla och klösas alla utom mig. På den tiden var ju mina syskonbarn små och de blev klösta rejält innan mamma mer eller mindre tvingade mig att ta bort Betzy. Jag bestämde mig att rymma med Betzy och vi klättrade upp på grannhusets vind och satt där i timmar innan pappa hittade oss. Han har ju aldrig varit särkilt pedagogisk men han förklarade att det gjorde ont för Betzy och att hon inte mådde bra och att jag fick vara med när de tog bort henne, med hjälp av spruta.
Ja tänk vad man kommer ihåg bara för man får en bukett med halvvissna videkissar..hahahah
 
 

Fy bubblan

Publicerad 2014-04-10 07:24:16 i Allmänt,

Läste att en skola tagit bort både smör och mjölk med orden att det skulle vara för fett!!! Bullshit säger jag det är besparingar. Det är så trist att det skall bli så att det sparas och sparas och att inte det bara kan sägas att det beror på det och inget annat. Hur skall det bli när mina barnbarn börjar skolan?? ska man börja skicka mat och mackor med demdå? Tänker direkt på ett program från USA som jag såg när en hink på ca 3 lit, friterade kycklingvingar var billigare än 1 grönt äpple...ja ett enda äpple.
Skrämmande tycker jag. Tänker direkt på de barn som inte kommer att ha med sig ngt till skolan. De vars föräldrar som inte ids eller har råd eller liknande. Jag tror tyvärr att det är så det kommer att bli.
Men det retar mig oerhört att inte de styrande har ryggrad nog att säga sanningen. Minns min tid i kommunens tjänst då jag själv blev uppmanad att "ljuga" när det skulle bli besparingar. I min värld är det så socialdemokratin har blivit. Allt låter så förbenat fint med lika för alla och hej och hå, men i själva verket så är de lika "hungriga" som deras blåa motståndare. Jag som började min politiska värderingar hos VPK och sen sossarna och nu hos de blåa.
Hur och vad hände? säger sonen som är sosse..hur kunde det gå så fel? frågar han mig. Ja det finns bra ett svar. Jag är så förbannat less på,att inte de flesta vågar stå för att man tänker först och främst på sin egna omgivning och inte på allas. På förljugenheten och de tomma orden och falskheten. Tycker det är bättre att säga som det är och gå utifrån det. Jag är visserligen blå men för det är jag inte mot människor och deras väl och ve. Jag bryr mig om min medmänniska men mer om min familj. Det är en jättestor skillnad i det alla fall för mig.
Men istället fifflas det bakom ryggar och görs dimridåer. Dumheter i min värld. Orättvisor gör mig galen. Eller rättare sagt när orättvisor inte ens är orättvist utan bara dumt och idiotiskt. Tänker på när det var jultid och varje verksamhet skulle få en peng till personalen och lika stor skulle det vara för det skulle ju inte vara orättvist. Problemet var att socialtjänsten kanske hade två tusen anställda och samhällsbyggnadkontoret 200 st. Gissa vilken verksamhet som fick julklapp och jullunch????
Jag vill bara kräkas spy och kasta upp när jag ställs inför sådan dubbelmoral.
 

Godmorgon

Publicerad 2014-04-09 08:19:29 i Allmänt,

Nu har jag gjort momsen och skall bara fylla i papperen. Så skönt och så lättsamt det gick. Solen lyser på mina skitiga fönster, men det gör inget alls för jag känner mig så nöjd med att ha gjort klart lite pappersgrunks. Var och skulle köpa toner men två av färgerna var slut. Så då for jag hem och beställde från Inkclub istället. De har även orginalpatroner, lite billigare än handeln. Känns väl sisådär att beställa istället för att gynna lokala handlare. Men är det slut så är det.
Tittade in på Lindex och såg barnkläder både till småprinsarna och till Milou. Ojoj vad jag hade kunnat gå bananas där.....problemet är väl att vi inte har samma smak jag, barnen och föräldrarna hahhaha. Pratade med äldsta flickan igår och den äldste gossen var hemskarns trotsig nu. Minns att det var jättejobbigt, speciellt när det var lite utmanande kommentarer och trots. Men det är bara att stå ut även om man skulle vilja ställa ut dem på bron haahaha
Idag skall jag åka in på jobbet lite senare, efter lunch tänkte jag. Det är vad jag planerat i alla fall. Vi får se.....
Känner mig i alla fall på bra humör,men lite skakig. Har en massa energi och ändå oföretagsam. Märklig känsla är det. Tänker att jag skulle ha möblerat om.för att få ngt att koncentrera mig på,men står bara och tittar och går iväg. Nu har jag ju egentligen massa som behövs göras men det är ju inte lika roligt hahahaah Nåja skall ta tag i det nu...främst är det väl att ta fram lite pärmar till bokslut och sortera de papper som skall in på granskning.
Har även lovat kära maken fläskpannkaka idag så middagsplanerna är klara och lättsamma.
Jag broderar ju en hel del nu och det är så vilsamt och som balsam för själen. Synd att jag inte gör det året runt, men det är ju aldrig försent att börja.

Ny dag :)

Publicerad 2014-04-08 08:42:11 i Allmänt,

Sitter på jobbet...jajamensan lite skakig och så men jag är här. Jag blir lite folkskygg när jag ramlar ner i mina hål. Men det är ingen fara då jag vet vad det beror på och jag får ta det lite pö om pö. Tycker om att vara här och se så fint det är. Mina kollegor har verkligen toppat butiken. Ser en hel del inspiration och fina färger överallt. Tycker själv att det blir mer inspirerande med tips och så på vad man kan göra. Igår så gjorde jag ngt trevligt, jag och Milou var på Öppna förskolan. Det var jättetrevligt och jag kände mig väldigt välkommen som mormor.
När mina egna var små så var vi ofta på öppna förskolan, Jag var ju hemmamamma så då kände jag att det var viktigt för barnen att träffa andra barn. Nu är ju de flesta på dagis, så det verkar som det är mest mindre barn och deras föräldrar där.
Senare idag så måste jag iväg och köpa toner till skrivarna på jobbet. Det är slut eller nästan slut på alla. Vi har 4 skrivare ???? men vi använder inte alla hela tiden. Blir nog att handla oxå,,,,på Maxi. Konstigt nog så känns det inte jobbigt alls. Beror nog på att när man jobbar med människor så kan det ibland kännas som om man får nog av folk. Att då trängas på Maxi brukar inte vara ngn hit.
Jag har även lite moms som skall göras färdigt och vi har börjat med bokslutet. Så sysslolös är jag inte, men väldigt noga med att ta det lugnt. 
Kroppen reagera direkt om det blir för mycket, med magknip och skallebang. Visst är det egentligen gaska häftigt att det blir så. Tror det är därför jag känner mig trygg i min kropp. Den är inte vacker men min bäste vän haahah poetiskt eller hur.
Har pratat med äldste sonen och han är nu i Kambodja, Frågade om han längtade hem....ja till i december för då får jag min nya skoter som jag beställt blev svaret.
Han skulle stanna i det landet i en månad och fara runt här och där och se sig om. Han skulle besöka lite av de där hemska ställena med tusentals skallar efter de massakrar som gjordes av landets diktator. Huvvaligen vilka tok det funnits och finns.
Nu ska jag dammtorka lite...vi höres gott folk.

Härdsmälta....... återtåget

Publicerad 2014-04-07 08:48:09 i Allmänt,

Min kropp har satt igång med brandlarm????? Kroppen är en fantastiskt grej den säger till när det är nog.....Kortfattat så har jag en djup dipp i min existens. Allt började egentligen med synen. Jag började se så himla dåligt. Sen så rasade magen och illamående och magknip. Sen kom ångesten......Det är inte roligt, men jag föredrar att betrakta det som det bästa som mätsticka på hur jag mår. Ångest är inte roligt och det tar sig utryck på olika vis hos olika personer. Kraften är oxå olika, men så här tar det sig ut för mig. Ont i bröstet, pulsökning, flyktbeteende, förlamande känsla. Känns ibland som om man sugs ner i en virvel av känslor.
Nu frågar sig kanske ngn varför i hela världen är det så vad har hänt.....
Ja jag har nog inte alla svar, men inget särskilt har hänt och ändå  kan det bli så här. Kan förstå att när jag for iväg på min minisemester så slappnade jag av så mycket att allt bara hann ikapp.Jag har grubblat alldeles för mycket och inte tagit den tid jag behöver. Jag har ju inte så hög stressströskel och själva fysiska arbetet är det inga problem med, men jag har funderat så mkt på hur framtiden skall bli och hur och varför och sen så har jag gjort en massa som jag inte vill men kännt mig tvungen till.
När ska jag stänga och hur skall det gå och vad vill jag???? Bokföringen hatar jag från botten av mitt hjärta, men att leja bort den skulle kosta en månadslön och likt förbannat är man inblandad.Att jobba mer än heltid i ytterligare två år bara för att sen stänga,har inte heller höjt min lust och motivation. Att inte äga sin tid och inte kunna slappna av hemma är ingen hit heller. Jag har bara gått på utan att tycka det känns stimulerande för fem öre. Jag gillar verkligen butiken och mina kollegor men allt annat kan fara åt pipsvängen. Där är den stora boven i detta elände. Jag jobbar i princip gratis med sådant som inte ger mig ett skit. Hur jag skall lösa det har jag inte en susning om. Jag kan dock förstå hur viktigt det är att dra åt bromsen så att jag inte råkar ut för samma sak som 2003.
Varför berättar jag detta så här? Jo för att jag tycker att det är viktigt att alla kan känna att det ska vara okey att må skit ibland och att lyssna på sin kropp. Jag vet ju allt detta och ända kan man ramla dit. Förra veckan så kunde jag inte prata om eländet utan bara vilade och umgicks med de kära och nära.
Tänkte försöka mig på att jobba lite denna vecka, men tar inte ut ngt i förskott.
Mår så mycket bättre och eller rättare sagt så mår jag inte dåligt ett dugg utan jag mår bara fint. Men behöver tid och lugn för att läka ihop allt.
En sak som bara var helt underbart i veckan var att jag hade besök av småprinsarna. När de skulle fara så cyklade de iväg och helt plötsligt så hör jag att dörren öppnades och Viggo kom tillbaka för han glömt ge mig en kram :) Åh min lilla gullegubbe vad han fick mitt hjärta att slå och bubbla. var så glad hela kvällen av denna lilla kram. Nu skall jag gå och byta om och ta tag i lite hemmajobb.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela