myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Söndag kväll

Publicerad 2014-08-31 21:18:01 i Allmänt,

Vi har just sett klart det sista avsnittet på de Överlevande....känns alltid tomt när man inte har ngn ny serie att följa. Vi skall avsluta HBO och ta tillbaka Via play då de verkar ha fått lite nya serier.
Helgen har varit bra däruppe i stugan och kisse har levererat nya råttor, tyvärr så bär han in döingar till oss. Inte kul och man måste se var man sätter fötterna på morgonen.
Maken fixade middag idag och det blev grillat. Inte så gott som det brukar vara tyckte jag i alla fall. Har kommit på att jag inte tycker om tjocka skivor kött. Vill inte ha dem brända längre men hellre tunna än tjocka.
I lördags åt vi ju surströmming och det var underbart gott. Vi åt fileer och det luktar inte lika mycket och det förvånar kanske ngn när jag saknar det. Smaken är inte heller densamma men det är bekvämt.
Har plockat fram broderiet igen och fick faktiskt ro att sy lite. Det är så avslappnande och det håller mig vaken längre, på kvällen.
Imorgon skall jag vara barnvakt en stund åt Milou som just nu är förkyld och My skall till doktorn för egen del. Skall bli mysigt att träffa den lilla goungen. Har förresten gjort falsk kebab idag och det tänkte jag till middag i morgon. Man tar 1 kg köttfärs rätt ordentligt med svartpeppar och en 1/2 dl aromat. Sen in i ugnen på 100 gr i 3 timmar och sedan en timmes eftervärme. Skall bli intressant och ni skall få en recension i morgonkväll.
Men nu blir det lite mer slötittande på televisionen innan jag går och knyter upp svansen och ropar på John Blund

RIP...musen

Publicerad 2014-08-29 09:27:37 i Allmänt,

Nu saknas det en liten mus i vår herres hage. Hens lilla liv avslutades bakom canvastavlorna och jag fick meddelandet att det gick fort. Utan att gå alltför mkt på detaljer så kan vi säga att musen var helt....nackad. Vet jag är fånig men i helgen skall jag lägga ut lite mat åt hans kusinbröder. Men på kvällen när kisse har kommit in för natten. Jag vill ju inte har fler på mitt samvete om kisse tror att jag fixar smörgåsbord. 
Vi har köpt en ny tv så nu skall vi dra upp vår tidigare till stugan. Kommer ju att kännas som om vi är på bio i vår lilla stuga. Den är ju rätt stor den vi har där sen tidigare, så nu kommer den att fylla upp friggan. Ja jisses måste nog köpa med lite popcorn...

Det är inte vi två längre....

Publicerad 2014-08-29 07:46:54 i Allmänt,

Jag och min gamla dator.....den här är så ny och inget av mina program fungerar typ bankerna....man måste in i ngt som heter .....ja jag kommer inte ihåg vad det hette men det måste installeras ngt och jag fattade inte ens vad...fattade inte ens förklaringen.
Stefan hjälpte mig att få igång denna igår och allt är annorlunda och modernt. Maken var inte tillgänglig heller för hjälp, så här sitter jag och har inte en susning om hur man gör. Nåja nu är det bara en person som drabbas men jag får se om jag kan lösa det ändå.
Vi skall till stugan i afton så kanske det går att vänta in i det sista med räkningarna.
Igår inköptes det en fälla för vår mus.....men jag antar att vi måste köpa fler. Vi har ju rätt stora ytor och en fälla vet jag inte om det räcker. Det är rätt sorgligt med tanke på att han eller hon var så rädd och så otroligt söt.
Jag berättade förkisse igår när vi lagt oss att vi skall till stugan och att han skulle få följa, då tittade han upp och såg på mig. Men blicken var mer att du skojar väl inte nu?
Som de flesta vet så måste jag ju ha ljudbok för att kunna sova, ja det är väl ngn psykisk sak och antagligen ren inbillning. Men när jag provat utan eller försökt att inte använda den så ligger jag vaken i timmar och somnar i ren leda...på småtimmarna. Jag funderar på.....ja dumheter tex, julklappar, fakturor, butiksinrednng, skyltning, gardiner..
Sen ngr veckor så har jag använt mig utav ngt som heter Storytel som man laddar hem i telefonen för en kostnad. Mycket bra har alltid med mig min bok och kan ställa in när jag vill den skall stänga av. Vanlig cd går ju tills den stannar. Vilket är lite meckigt med mp3 skivor som kan gå i 10 timmar.
Än så länge är jag mer än nöjd och nu behöver jag inte packa skivor och spelare och sådant när jag ska iväg ngn stans.
Var in och tittade på vädret i Florens och det var 30 grader där igår afton. Inser att vi kan nog packa ner sommarkläder. Lite ostadigt är det dock så det kan regna lite då och då också vad jag förstår. Men det gör inte mig så där mycket,,,vi tvingas kanske sitta i ngn trevlig bistro och dricka och äta gott och prata.
Nu skall jag dock hoppa ini i duschen och sedan ta mig till butiken. Men innan måste jag packa ner lite kläder och broderi så att maken bara hämtar upp mig.
Vi hörs gott folk och hoppas att solen lyser lite sådär skönt över er alla i helgen.

Neeeeeeeeeeeeeeeej

Publicerad 2014-08-28 08:08:47 i Allmänt,

Jag har sagt det förrut men nu är det nog ett faktum. Min dator är död.....den går igång men det blir ingen "bild". Ja jag vet att jag borde ha sparat över på sticka......men. Det har jag ju inte gjort....inte allt i alla fall. Nu måste jag alltså inköpa en ny dator.....eller använda den här, som jag skriver på nu. Vi har valt att ha två laptops, då vi är lite olika i datoranvändandet. Maken sparar allt och jag slänger och avskyr att ha 1000 olika mappar. Han har listor och tabeller som var inaktuella redan för 6 år sedan. Men om vi köper en ny så får han ta den och jag rensar den här och "gör den " till min.
Igår var det väldigt spännande på butiken då vi fick oväntat besök. När man får oväntat besök skall man väl bju på kaffe men i det här fallet hade en ostbit hade varit mer passande. Jajamensan en mus kom inspringades genom dörren och den var så söt med underbart stora ögon och det lilla livet var ju jätterädd. Vi försökte fånga och släppa ut, men den har nu övernattat. Jag tänkte ta med kisse och låta han vara där över natten. Vi kan ju inte ha en mus springades runt, men jag såg bara det lilla livet framför mig då han plågades till döds. Vår lilla söta kisse är nämligen inte så snäll och rar med möss. Han leker lite för mycket och gör pinan onödigt lång. Maken som är bondpojk från landet tyckte att det var ganska meningslöst att dra dit kisse. Han sa att möss är så små och i princip omöjliga att få tag i bland alla våra lådor och tavlor osv. Vi tror nämligen att han sprang in på lagret. Så idag blir det att inhandla en fälla....i alla fall mer humant.
 
Men just nu så tvättar jag och sen skall jag ner på butiken och kolla in läget. Det har kommit mycket nyheter och det behöver läggas in i kassan nya priser och etiketter skall sökas. Så idag blir det en lite längre dag och maken hämtar mig efter jobbet och sin hårklippning. Middagen gjorde jag redan igår och jag hoppas att det blir gott. Köpte kycklingfile och fyllde den med soltorkad tomat, mozarella  och salami. Runt lindade jag bacon, mest för att hålla ihop. Brynte på dem och sen in i ugnen. Har inte kommit på än vad jag skall ha till,,,vill gärna ha lite bulgur men maken är tveksam till bulgur och matvete och quinoa går bort helt.
Så jag antar att det blir ris....men då måste jag nog göra ngn form av sås, så det inte blir för torrt. Man skulle kunna reducera ner stekskyn och göra ngt med den....ja vi får väl se.
Nu skall jag i alla fall gå och hänga tvätt...

Hallå hallå rösta rött..

Publicerad 2014-08-27 07:38:17 i Allmänt,

Det trodde jag aldrig att jag skulle någonsin uppmana...skratt. Nu menar ju jag i kommunvalet, eftersom sonen finns med på första listan!!! Tydligen finns det fyra sk listor och han finns på den första och hoppas nu att på få komma in i ngn nämnd. För mig kvittar det för Moderaterna ligger jämt skavfötters med socialdemokraterna i den här stan så jag kommer att rösta på sossarna!! Det värsta i kråksången är ju att Vänsternissarna är så stark i den här staden. Skulle kanske överbryggas om Jonas Sjöstedt var i ledningen här i Umeå, då han verkar vara den vettigaste vänsterpartist som jag någonsin hört.
 
Jag gjorde valkompassen i aftonbladet och mina sympatier ligger hos:.......Kristdemokraterna!!!!! what the fuck!!!
Skall göra några till, bara för att se om det blir samma. Jag antar att det beror på att jag är ganska konservativ. Vill ha betyg och inga sextimmarsdagar, ingen Eu inblandning och minskad invandring och hårdare lagstiftning.
Jag kanske är den nya svenska Margaret Thatcher???
 
Visst skulle jag vilja ha allt det där lulllullet som alla vill ha tex sextimmarsdag. Men hur det skall finansieras och hur kommer det att slå för mig som företagare. Jag spår att ingen skulle vilja anställa heltider längre. Varför skulle jag vilja betala för en liter mjölk ochfå 7 dl !!!!
 
Högre skatt för höginkomsttagare....säger många....ja de som inte har hög lön eller förmögenhet. Men det slår ju bara tillbaka som en hård slägga. Om du...ja just du fick 10000;- idag och du fick välja på att sätta in dem på din bank och betala 5000:- i skatt eller sätta dom i ett annat lands bank och betala 1000:- vad skulle du välja?
Precis...antagligen den mindre summan. Det kommer att innebära att du tar dina pengar ngn annanstans och inte betalar ett skvatt i skatt här hemma. Då tappar hela Sverige massa pengar...jag pratar flera miljoner.
Varför skulle större företag stanna kvar eller satsa i Sverige, när de kan investera i Estland eller Litauen osv???Jag skulle då inte göra det om jag hade rått om ngt stort företag.
Men om vänsterpartiet skulle få bestämma så skulle alla vara lycklig och harva åkrar och käka grönkål och ha samma lön utom.....de som har lite undanstoppat och gömt undan för de andra...
Ett exempel är Kim Anderzon, ni vet skådespelerskan? Hon är ju flaggaffisch för vänsterpartiet som är emot annat än den gemensamt statliga sjukvården. Hon fick cancer...och for till ett privat sjukhus i Europa för där fanns det bra sjukvård. Det är mina damer och herrar......dubbelmoral och en massa skitsnack.
Jag blir illamående av sånt där skitsnack om kollektiv och krassekäkande och en för alla alla för en...
Människan är och förblir ett rovdjur.....vi vill ha bättre och mer saker än grannen. Tråkigt nog så är det närmare sanningen än vad man vill inse. Jag är likadan, men jag försöker ändå att tänka på min nästa.
 

Tisdag

Publicerad 2014-08-26 07:49:58 i Allmänt,

Åh så svårt att bryta gamla vanor...åh vilken ilandsproblem. Jag kör på med mina kaffe koppar och jag får ont i magen. Nu"kan" jag bara dricka tre på hela förmiddagen :( Känner suget av kaffelust men ont i magen är ju min stora akilleshäl så det är bara att tänka om. Men det är säkert inte av ondo med tanke på hur många liter jag drack på ett dygn.
Jisses så dagarna går fort och jag hinner knappt sätta mig ner och pusta ut. men det är ljuvligt. Jag sorterar och slänger och flyttar runt allt möjligt här hemma. Tänkte ta tag i kökslådorna idag. Milou har sorterat mina lådor och det är sugrör i varenda en och upprullade plastpåsar. Så jag tänker nu försöka fixa till det lite. Sen så är det lite sortering av papper, men det avskräcker inte ens nu när jag inte stressar runt utan det känns faktiskt helt okey....vem hade trott det? inte jag i alla fall.
Fick ett tips från en arbetskamrat om att skaffa en kran med sensor...mkt bra tips men då kommer det väl för mycket vatten på en gång?måste kolla upp. Sen är jag ju sugen på att prova kattfontän....är det ngn som har provat så hojta till.
Kokade björnbärssylt igår med chokladlakritssmak!!! Har inte testat den än så betyget är inte satt. Undrar varför jag gjorde det när vi så sällan äter sylt hahaha. men jag gjorde bara av l 1/2 liter bär.
Var förbi och fick känna på storprinsens lösa tand...hihi jag minns hur spännande det var med lösa tänder. Nu har han två stycken som är lösa. Men inte så de "vippar" fram och tillbaka. Fortsättning följer.....
Tittade oxå på hans nya renoverade rum,så fint han har fått det med nya fräscha väggar och nytt golv. Kändes tom större än innan. Sen så hade de tänkt renovera ett av sina badrum och hade tagit hem prover. Jag tyckte att de färger de valt ut var bäst. Inga flashiga utan klassiska som man kan leva med länge utan att spy på mönster och fäg. Blev lite sugen, då våran toa är apful, men det får vänta ngr år till. Men vi måste fixa till duschtermostaten för varmt vatten blir det inte. Antar att sonen får komma hem och joxa och byta.
Klocka 9.30 har jag träff med en takplåtsfirma som skall komma och ge en offert på takrännerensning och lite plåtskadefix. Det är föreningsjobb och inget som jag själv kommitpå hahaha
Men...just nu måste jag tömma kisses låda.....han har avlagt visit där kan jag känna....att ngt så fluffigt mjukt kan tömma ut ngt så illaluktande kan vara svårt att förstå. Fy tusan...vad har han ätit....min björnbärssylt kanske!!

Ibland så suger han...

Publicerad 2014-08-25 07:24:05 i Allmänt,

Vem?...jo Kisse. Han har varit lite besvärlig (läs: Pain in my ass) på morgonsidan. Han började väcka mig vid 4.tiden....Varför jo han vill dricka vatten. Det finns naturligtvis vatten i hans skål, men han vill dricka ur kranen. Men visst hade jag kunnat låta det stå och rinna lite grann och gått och lagt mig. Javisst men.....våran kisse vill dricka vatten med sällskap!!! Han måste han ngn liten störning??? Han dricker bara om ngn av oss ser på??!!!
På kvällen och man ser ngt bra på tv,så kan det räcka om man står i rummet och har uppsikt över honom och hans drickande.Då kan man fortfarande se på tv och titta lite då och då åt hans håll.
Fatta hur det suger att sitta på toalettlocket kl 4.30 och titta på när kisse dricker vatten. Det värsta är att jag låter honom styra mig och faktiskt låter honom få sin vilja igenom för det mesta.
Jag tror att det beror på att han tycker om att dricka vatten där och då gosar med kranen. Men han är så intensiv med sitt gosande så oftast kommer han åt kranen så vattnet stängs av. Vi öppnar upp kranen igen och det är nog därför han tror att vi måste se på.....
Igår så beställde jag en ny tvkanal HBO nordiq (tror den hette så) Många serier och filmer men upplägget suger. Det finns ingen förklaring eller info om handlingen. På tex netflix står det kort om vilken sorts film eller serie det är typ action eller komedi och några rader om handlingen.
Det är då förväl att det går att googla det mesta.
Idag så skall jag fixa naglarna och sen hem och ringa lite. hahaha inte bara så där planlöst ringande hahaha utan till facket, fk, ta in en offert och till slut till revisorn. Måste oxå kolla in frysen...har inte en aning om vad det finns där...den är smockfull konstigt nog men med vad. Kollade lite igår inför middagen (det blev hemgjord pizza) och det verkar vara mycket halvtomma förpackningar av sådant som vi inte äter. Typ pommes frites....
Sen så måste jag kolla upp lite fakturor och betala mina egna räkningar. Händer alltför ofta att jag glömmer att betala i tid. Inte så att jag får betala extraavgift...men det är ofta på håret. Är mer fokuserad på butikens ekonomi än min egen hahahah
Nåja nu skall jag gå in i duschen...

Ooops i did it again...

Publicerad 2014-08-24 14:52:25 i Allmänt,

Vad??? jo gick på att köpa färdigmarinerat kött till grillning. Blä usch och spy....fy ända ini kaklet vad äckligt. Åt tre tuggar sen åkte det i sopan. Blev desto mer efterätt....Rabarberpaj med marsansås. Nåja hoppas jag kommer ihåg detta tills nästa gång jag förleds att tro att det skall vara gott.
Vi har varit i stugan och har bara hunnit vara hemma så länge att jag packat ur och maken kört ut till mamma med ett nytt simkort. Hennes telefon la av i torsdags och utan telefon kan hon ju inte vara. Så vi har köpte en ny åt henne, med inbyggd sos knapp. Problemet är nu att hon är så rädd att komma åt knappen att hon törs knappt röra telefonen.....trots informationen om att knappen måste vara intryckt ett bra tag innan den larmar.
Har ingen aning vad vi skall laga för mat idag....alla eventuella förslag landar i att vi måste handla och det vägrar jag göra idag. Så vi får väl kolla in frysen lite grann....och röra ihop ngt. Brukar ju lösa sig.
Att lämna stugan var i alla fall inte roligt fastän det var både kallt och regnigt. Kände mig inte riktigt klar...att åka hem när man bara slappar i soffan och har det så underbart. Nästa helg skall vi försöka äta lite sursströmming...smaskens. är faktiskt lite sugen på kräftor oxå. Kanske på fredag och suris på lördag...smaskens
Tänkte visa er bilderna från stugan och den Jenny målade. Nu är det ju inte riktigt rätta vinkeln på kortet, men ni kan kanske tänka er hur likt det faktiskt är,
 

Valfläsk och lite annat pladder...

Publicerad 2014-08-22 07:56:05 i Allmänt,

Skjutsade maken till jobbet imorse och vi passerade en del valaffischer: Bättre skola, mer jobb och massa andra floskler som man läst hundra gånger. Maken tyckte att ngt parti kunde väl satsa på ngt annat valfläsk. Typ rösta på oss så låter vi inte råttorna knapra på din farmor......Sen tyckte han att när man blivit alltför gammal så borde man bara sprängas sönder av sig själv. Men då skulle det bli ganska smetigt, så då ändra han sig till att bara segna ihop. Hmmm inte en helt tokig ide....Hellre det än bli uppkäkad råttor, när man blivit så skröplig att man inte ens kan meddela sig med omvärlden.
Igår så var jag till jobbet några timmar igen och jag var så trött när jag kom hem. Inte för att det var jobbigt utan för....har inte en aning hahaaha
Det var i alla fall så fint och prydligt där. Jag torkade golven och gick runt och blev inspirerad och vill göra en massa  pyssel. Snart dax att göra lite juldemosar hahahaa
Idag efter makens jobb åker vi iväg till stugan. Så skönt att få fara dit igen, där vi spenderat en toppensommar. Jag skall bara se på tv och brodera och maken skall väl fara omkring som en åkersork antar jag. Måste förresten prova hans nya "vapen" blåsrör och luftpistol. Det dummaste är att pistolen är så himla tung....skulle nog inte orka vara en mördare eller liknande och springa omkring med så tunga grejer. Ha pistol i mjukiskläder kan ju inte vara en hit? de åker ju ner då??? Nja slangbella kanske är min grej....
Vi såg Noah igår med Russel Crowe.....nja vet inte riktigt...inte dålig...men lämnade en med en lite bitter eftersmak. Människan är en rutten varelse helt enkelt.....och det är bara en tidsfråga innan syndafloden kommer tillbaka. Ingen mysfilm med andra ord.
Idag skall jag göra klart lite papper och ringa lite och tömma ur en byrå som skall till stugan. Hämtade även en tavla på jobbet igår, som en arbetskamrat målat. Ville att hon skulle måla ngt i akvarell och döm om min förvåning när hon målat precis som det ser ut i stugan....Så överaskad jag blev. Nu skall den hängas upp i sovrummet istället för nere i källaren på jobbet. Hon har även illustrerat en ABC affisch och jag har köpt en till småprinsarna, som ngn av dem kanske vill ha på väggen. De finns att köpa på jobbet, skall försöka lägga in en bild... Den är jättefin tycker i alla fall jag. Vi får väl se vad grabbarna tycker....
 

Busy busy Bee....

Publicerad 2014-08-21 07:08:30 i Allmänt,

Mycketatt stå i men inte så mycket att jag inte hinner med att göra ngt varje dag som jag vill göra. Var till mamma igår ich vi handlade och åt lunch och hon gjordeen tårta till kaffet ute i den gemensamma lokalen. Hon har fåglar inne hos sig?? Ja hon har alltid tyckt om småfåglar av allaslag. I Gäddträsk så hade hon flera tama som kom in och satt på hennes axel. Nu är det mest sparvar och finkar och de är verkligen kompisar. Det bajsas en del så hon får torka av mest hela dagen. Men jag förstår faktiskt att det är både intressant och fascinerande. Först blev de rädd när de kom in då de såg mig. Men efter ett tag så kom de inflygande och var det ngn som förirrade sig så tog mamma fast dem med handen och bar ut dem. Hon gillar inte när de flyger omkring bland hennes blommor i köksdelen hahaaha. Det var mest fågelungarna som var vimsig och de var jättesöta, fortfarande lite duniga.
Var till dottern på aftonen och fick smaka på hennes bullar. Mycket goda enligt mig och maken och skulle gärna ha fler hahahah. Vi var en tväris på Jula och köpte arbetsbyxor då det var ngt som hon önskat sig. Snygga var de: Lila med svarta fickor och de var tydligen sköna oxå. Idag skall jag jobba med lite papper och till doktorn och tömma några lådor i en byrå som skall forslas upp till stugan. Vi hörs väl av senare...
 
 

20 Augusti 1991 just före tretiden......

Publicerad 2014-08-20 07:28:41 i Allmänt,

Då drog min yngsta sitt första andetag i friska luften. 23 år sedan?? det är ju inte klokt hur denna tid kan ha förflutit så fort. Nu är hon själv mamma till en go liten tjej med samma vilja som hon själv.
Jag är så tacksam att vi har en sådan tät kontakt och att jag kan få förtroende och en plats i hennes liv. Har alltid sagt att vi är så olika varann, men jag kan nog se mig själv i henne alltmer.
Skulle ngn fråga mig om vad jag tycker kännetecknar henne skulle jag nog säga att det är hennes syn på rätt och fel och att hon tack gode gud inte ärvt sin mors fördömmande attityd. Hon är stark i sina åsikter utan att köra över andra och hon älskar verkligen sin lilla familj.
 
Grattis på födelsedagen My<3<3
Här en bild på en gravid My och så fin....
 
Igår hade jag första styrelsemötet efter sommaren. Vi blev klar ovanligt tidigt och redanefter drygt  2.5 timme var jag hemma igen. Så vi hann med ett avsnitt till av serien vi följer. Idag blir det handling till min mor och lite hjälp ute hos henne och sen ikväll så blir det nog ett litet besök hos dottern. Så himla fort dagarna går. Det är en rackarns tur jag är morgonpigg och uppe vid sextiden annars skulle jag inte hinna med dagen överhuvudtaget.
 

Lite bilder

Publicerad 2014-08-19 17:49:23 i Allmänt,

Tårtan:
Hur fin som helst om jag får säga det själv. Tänkte dock fel på marsanmängden och fick slänga flera liter hahaha
Sofia bredde ut smörkrämen som en gudinna...så slätt och fint.
 
 
Cupcakes smakade även de mer än godkänt och frostingen blev jättesmaskig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken fart...

Publicerad 2014-08-19 07:26:28 i Allmänt,

Jag fick verkligen upp energin igår och jag byggde nästan hela hyllan klart och började med affärsdisken. Hade först tänkt en vanlig köpmansdisk, men den ryms inte. Min lilla handelsbod kanske blir ett stort modernt supermarket en vacker dag. Färger är det svåraste...orginal är ju väldigt murriga och bruna. Så vi får väl se vilken nyans jag väljer....är lite sugen på ockragult och ngn brun nyans till det.
Äldsta sonen har i allafall bråda dagar nu. Han jobbar uppe i Kiruna på veckorna och på helgerna är det valarbete. Allt ifrån valstugebyggande till dörrknackning. Jag har inte ens sett de första debatterna på tv så jag har inte hängt med alls. Nåja det finns nog fler tillfällen. Läste ett kul citat av Ronny Eriksson som jag anammar fullt ut när det gäller politik.
Jag är inte ung och arg längre....
Men vad är det för fel på att vara medelsålders
och jävligt irriterad....
 
Tycker den är klockren och har seglat upp på min förstaplats av citat. Något mer kul har hänt...våra goda vänner har blivit farföräldrar.....Grattis. Nu är de både mor och farföräldrar. Undrar när jag skall få bli farmor??? Lär nog dröja då ingen av sönerna verkar vara i startposition så att säga. Men vi har ju tre andra godistroll.....Den största har nu inskolat sig på fritids och verkar tycka om det och lilltrissenisse har börjat på förskolan igen och snart får han sällskap av Milou. Han är ju nu en av storpojkarna på föris, vår lilla prins som jag när en önskan om att han blir författare av ngt slag. Han har en fantasi och en svada som är fantastisk.
Började höra på en bok igår av en författare som jag gillar, men en av huvudpersonerna är kattplågare och jag kan inte lyssna vidare utan att må illa och börja gråta. Tror det är därför jag inte sovit gott inatt. Så nu blir det att söka sig en annan bok, till natten. kan ju inte sova utan bok. Ligger bara vaken och vänder och vrider och klockan tickar och tickar och maken snarkar.....inte kul alls.
Nu skall jag gå och duscha och dricka lite mer kaffe. Men förresten ngt underligt har hänt i sommar. Jag har ju kunnat dricka obegränsade mängder av kaffe. Men hör och häpna ??? nu börjar magen sätta stopp efter ca 5 koppar!!! trodde aldrig det skulle hända mig. Då är det bara att vänta ngn timme innan nästa kopp.
Kisse ligger här bredvid och tittar på mig, sådär lite småsurt.....men hallå det är inte mitt fel att det regnar och att du blir blöt i pälsen....ser nästan ut som han tror det..

Handelsbod

Publicerad 2014-08-19 06:55:33 i Allmänt,

En liten bild och en butiksföreståndare som är lite otålig. Nu är det slipning och färgsättning kvar..Butik och café...

Publicerad 2014-08-18 13:58:01 i Allmänt,

Har tänkt flytta och bygga om handelsboden och kaffehuset. Ja jag talar alltså om dockskåp. Har lagt golv i ena delen och börjat bygga lite nya hyllor. Pilligt värre...
Tog och avslutade papparsgörat för en timme sen. Tänkte fortsätta en liten stund senare i afton.....om inte latmasken slingrar sig runt ryggraden.  Nu är det dock högtid att jag far på Ica och fixar lite proviant. Hade planer på att göra björbärsmarmelad men då måste jag ner till torget, för jag hoppas och tror att de har färska . Blir inte lika bra med frysta då pektinet blir sämre och då blir lätt marmeladen tunnare. Måndag morgon 18/8

Publicerad 2014-08-18 07:52:11 i Allmänt,

Kära värld , vi är i augusti och har glidit med raketfart in i den sista sommarmånaden. Men jag har bestämt mig för att omfamna faktumet och glädjas åt den fantastiska sommar vi haft. Lätt?....nä vill inte tänka på kofta och sockar nu....inte än...
Men jag tycker ju om metaforer och ordspråk och jag har just hittat ett fint ett som just seglat upp på min favvolista på citat:
I mörkret vilar ljuset....
Jamen hur förtröstansfullt var inte den? Så himla fin....jag kan nästan se hur ljuset ligger ihopkrupet och sover i det skyddande mörkret. Snart vaknar det och allt blir bra igen....
I veckan så har jag en hel del att sjåa på med och det blir ett raskt uppvaknande, det skall gudarna veta. Men inte hela dagar så lite drälla runt har jag nog kvar.
Idag blir det i alla fall pappersdag till ca 14.00, så nu skall jag bara borsta tänderna så kör jag igång. Fastän jag är hemma så vill jag att det skall vara bortplockat och att jag har känslan av att jag är klar för att sätta igång. Annars distraheras jag lättare. Men först skall jag gå och ta ett kort på ett nytt projekt så lägger jag in bild senare.

Så himla kul vi har haft...

Publicerad 2014-08-17 10:30:33 i Allmänt,

Igår så hämtades vi av den andra barnhalvan, för en dags samvaro. Det var en present till maken hela dagen och jag fick följa med, vilket jag tyckte var mycket trevligt. Vi hade en toppen eftermiddag och kväll och bättre kunde det inte blivit. Vi körde en åttakamp och eftersom det är min blogg så kommer jag definitivt påstå att jag var awesome .....skratt. Jamen faktiskt så var jag bättre än jag trodde att jag kunde vara.
 
1 Bågskytte:           
Vi for till Bågskyttebanan, där det var bokat en instruktör, som visade oss hur man gjorde. Mycket svårare än man kan tro. men lite Robin Hood feelings fick jag faktiskt. Träffade tavlan riktigt bra och det var inte alltför många pilar som flög förbi tavlan. På slutet körde vi tävling och Simon vann. Jag anser dock att jag vann lite grann för jag hade inga skador...De andra fick imponerande blåmärken/sår, när bågen slog tillbaka. Vi hade skydd, men inte ens ett liten skada uppstod, på mig.
2 Vissla med kex:
Här vann jag stort, på 19 sekunder. Hade inte en aning om denna talang.
3 Riva ett papper,så att det blir så lång remsa som möjligt på tid:
Här vann jag oxå. Låter inte svårt, men 30 sekunder är inte långt....Tror det skilde 1 centimeter till tvåan....
4 Minigolf på en sk äventyrsbana. Stefan vann
Här hade jag inga illusioner om att jag skulle få in bollen överhuvudtaget. Men...jag säger men...jag var oväntat bra. Gjorde flera imponerande rundor. Blev tvåa???? hur i hela friden gick det till.....Stefan vann
5 Springa med en papperstub mellan bena runt två koner. Minns inte vem som vann, men jag var riktigt bra för jag tappade den aldrig.
6 Med förbundna ögon gå framåt och lägga ner en boll på ett utmärkt ställe. Som man först har fått se och uppskatta längden till:
Mycket svårare än man kan tro och jag trodde nog att det skulle vara lättare. Tips...man skall aldrig  extra steget.. Minns inte vem som vann,,,men gissar stefan...
7 Spika in spikar i en bräda:
Här var jag väldigt dålig...skratt. Spikstackarna böjdes och bara for omkring. Stefan vann
8 Kasta burk:
Nu skulle man kasta en skål så nära ett mål som möjligt.Kunde ha kommit supernära....men då började skåleländet rulla iväg och jag kom på en imponerande sistaplats. Simon vann
 
Vi fick lite picknick emellan kamperna och sedan åt vi middag som tillagades på köpesgrillar. Har aldrig provat någon sådan förr och vi hade en med brikett och en med kol. Brikettgrillen var absolut bäst. Maten smakade underbart och bäst var potatisbakelserna och förrätten. Som bestod av Halloumi inlindat i bacon...mums och bakelserna var smördeg med potatis och västerbottensost.
Efter det åkte vi hem till Stefan och där fick vi en gottis tottis cheesecake och sen spelade vi spel. Simon hade ett nytt spel med sig som hette Build it: Man skulle med små lyftkranar bygga ihop små "byggnationer"på tid!!! Vad man skulle bygga fick man dra ett kort på och se på bilden. En del gånger skulle den lilla lyftkranen fästas på huvudet.....såg inte klokt ut och var jättekul.
I parken vi stannade och åt middag i växte det en fantastisk buske med helt underbara blommor. Skulle jag rekommendera ngn ting som skulle inköpas och planteras så måste det bli en sådan. Så himla fin.
 
 

Dagar som igår....

Publicerad 2014-08-16 08:38:53 i Allmänt,

Igår var vi i fullform och allt flöt på och vi var helt enkelt bäst.....skratt. Vi var hemma från Ikea kl 15.00 då hade vi hunnit både varit inne på Birsta köpcentrum och handlat och lallat runt. Jag köpte två koppar som jag länge gått och funderat på. Men köpte bara två då jag måste provdricka först....och ja det blir fler. De är från Rörstrand och heter Swedisk grace så fina och de fanns i rosa....så det kommer att bli mkt fint med nya koppar.
Gick tillbaka en sväng till in på Ikea då jag ångrat att jag inte köpte ngr gardiner jag sett. När vi kom hem började flitens lampa.....först levererade vi de beställningar vi fått och hämtade två tvbänkar från dottern. Jag putsade fönstren och strök och satte upp nya gardiner i fönstret. Jisses vad skitiga fönster jag hade. Insåg att det var ett år sedan jag tog emellan och det var superskitigt. Maken spikade och byggde och förberedde sängbygget. Så kanske nu på morgonen vi river vår gamla säng...yippie. Min energi fortsatte in till sovrumsfönstret och sen till min garderob. Jag hade köpt en ny förvaring som kunde svälja hur mkt som helst så jag fick minst 35 galgar över.....och mer yta till....shopping hahahah. Nä allvarligt så är jag mer pank än någonsin.....Kan konstatera att det är dyrt att vara ledig....Inget bra tajming då vi skall iväg till Italien och jag inte har ngt sparat kvar....Åh fy bubblan ...kisse har just varit på sin toa...så nu måste jag göra en paus...
 
Tillbaka igen...hur kan ngt så fluffigt och gosigt klämma ut ngt så vidrigt doftande...helt obegripligt. Idag hade jag tänkt köra rumsfönstren oxå...det är så fint när fönstren blir så rena att växterna speglas i glaset efteråt. Hoppas att jag hinner ta vitrinskåpet oxå för där behövs det dammas. Idag så skall ngr av barnen "ta" med sin pappa på mysdag som avlsutas med en godmiddag. Han ser framemot att få vara med dem och vilken föräldrer skulle inte vilja ha mysdagar med sina ungar.
Nu är vi lyckligt lottade då vi verkligen har fått umgås med våra nära och kära denna sommar. Men jag hade mkt att ta igen efter några års arbete hahahaa
 
Tänkte berätta lite om hur det var att köra bil i Stockholm ..men först en bild på kopparna
Jag och My skulle ju till ett medium ini självaste stockholm...Vi hade tänkt ta pendel och tunnelbana. Men det slutade med att vi körde bil...jajamensan. Det låter värre än det var och vi hade tur med parkering. My är ju en väldigt bra kartläsare och vi kom fram mkt fortare än vi trodde så vi hann med ett lite kaffestopp innan mötet. Jag var först ut och medan jag hade min träff så gick My ut på staden och sedan tvärtom. För min del så blev jag riktigt omtumlad efteråt och jag kommer nog att behöva fundera lite på det som sas....Min mammas man Tore kom och min kusin och min mormor, fastän som andar..... Man kan tycka vad man vill om sådant där men för mig så var det klockrent det som sas. Konstigt nog så var det det som känns lite småobehagligt. Men om det nu är så att våra nära och kära finns hos oss när de gått och de försöker hjälpa oss, så är det väl bra och borde kännas tryggt. Men i det här fallet så kändes det väldigt personligt och lite läbbigt när han sa med ord det jag länge gått och tänkt. Vet att många tror att det är en bluff....jamen ok det får stå för dem. Men en del saker går inte att bluffa. Sen så påstår en del om att medium gör resarch och läser på....jo tjena hur i hela friden skall de hinna göra det. Kanske i amerikanska filmer det finns team som jobbar med sånt och hörsnäcker och grejer. Men nä.....så funkar det inte. Visst finns det olika sorters medium som är mer eller mindre hittepå. Men sen finns det även äkta människor som är mer mottagliga och jag har haft förmånen att möta ngr av dem.
Men jag behöver nog en tid att fundera på vad som sas och hur man skall gå vidare.
Men nu skall jag putta imaken....för han skall bygga säng......skratt
 

Köpdjävulens hus...

Publicerad 2014-08-15 06:31:11 i Allmänt,

Jajamensan till hans sommarstuga i Birsta skall vi idag. Maken har tagitledigt så nu snart rullar vi ner till Ikea, för att köpa lite skåp. Antagligen lite krukor och ugnsform och..och...det blir oftast så att det slinker med ngt mer som man egentligen inte trodde man behövde.
Igår så var vi en liten tväris ner på stan och jag köpte två trälådor som skall bli dockskåp, en visp och en kniv blev det oxå i läcker bubbelgumsrosa. På Clas O hittade jag ihoppfällbara korgar som jag tänkte ha skor i. Skulle inte ha ngr som helst problem med att sprätta iväg tusentals kronor......men tillgångarna är mindre nu efter sommarens alla fröjder och lite mer återhållsamhet inför Italienresan bör det tas. I och för sig så blir det ju ingen shopping där att tala om. Men vi vill ju äta och dricka gott och sådant kostar. Men nu skall jag gå och ta på mig.....för maken sa just att: -Snart är jag klar och går ut till bilen.....Tur att det bara behövs lite tandkräm och lite svart på fransarna sen är jag klar....javisst ja kläder oxå.....

Lite bilder....

Publicerad 2014-08-14 14:35:46 i Allmänt,

Här är utsikt ner mot vattnet som är Mälaren. Som ni kan se så var det väldigt lummigt med hallonbuskar i massor. Det prasslade väldans mycket när man gick ner till vattnet. En gång flög det fram en fasan som blev lika rädd som jag och tappade lite fina fjädrar. Lite läskigt tycker jag nog att det var....
 Nästa bild är på bordsplaceringsplanschen. Inte riktigt klar men grunden kan man se. Lite fina band och blommiga klädnypor tillkom...
 
 
Nästa är en väldigt skakig mobilbild...tagen av mig i kyrkan. Ville mest ha en för att det var så vackert målat i hela kyrkan. Apropå kyrkan så var det så varmt så att jag trodde vi skulle coolavippa. Stackars karlar med kavaj....men det flesta fick lov att ta av sig. Många av männen hade ju dessutom västar....jisses vad alla svettades. En fin kyrka men varm,,.....
 
 

Kära värld så fort tiden går...

Publicerad 2014-08-14 09:58:15 i Allmänt,

Har varit ledig hur länge som helst och det går hur bra som helst. I ärlighetens namn så trodde jag att jag skulle krypa längs väggarna, men det känns som om jag har massor att pyssla med. Idag är nog den dag jag har minst att göra på min lista hahaha av todo. Skall fara och se på golvet som äldsta flickan lagt in alldeles själv. Hon håller på att renovera om äldsta prinsens rum och jag är så nyfiken på hur det ser ut. Sen skall jag göra ett mkt märkligt matrecept: Korvpannkaka??? kan bli hur läskigt som helst eller så en hit. Betala lite räkningar och posta brev. Ja idag blir det en riktigt slappardag.
Maken har rakat av sig sin mustach!!! Mycket oväntat och orsaken kan sägas vara en skäggtrimmer inställd på rakning. Först såg han jättekonstig ut, men nu tycker jag att han kan ha så där ett tag. Men han påstår sig känna sig naken, så han är just nu nöjd över sin snabba skäggväxt.
Är fortfarande sjukskriven, men känner mig nu så ok,så ngn fortsättning blir det nog inte tal om. Har haft den bästa sommaren sedan början på 2000 talet och det får man väl säga är inte fy skam.
Nu närmar det sig Italien resa och valtider, vilket jag tycker är intressant. Tror inte att mina färger vinner i valet,men det är sakfrågorna som är intressant att följa. Sonen kandiderar till olika nämnder här i staden och jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för honom. Kommer nog att rösta på honom i kommunvalet hahaah fastän det är fel parti. Men moderaterna och sossarna är mest lika här i Umeå. Bara inte vänstern får större grepp än de har är jag nöjd. De verkar inte ha ngn som helst fast förankring i verkligheten. De är med i att fatta beslut, men blir det kritik så skyller de genast ifrån sig och säger att de ångrar beslutet. Knasbollar.....
Skall lägga in lite mer bilder men de ligger i paddan så jag gör det sen. Nu skall jag fylla i lite papper och sortera post. Tänk hur mitt lilla företag kan generera sådan mängd post??? 90% är dock bara kastvänligt.....Erbjudanden och kampanjer. Sen de här luringarna som sänds ut som fakturor och som det står med små små bokstäver "detta är ett erbjudande" det kommer även från serösa företag som jag är kund hos, så då måste man läsa ordenligt
Men nu.....tada....en kopp kaffe....
 

Vi börjar med....

Publicerad 2014-08-13 09:03:24 i Allmänt,

Ett kort:
Visst var de fina? Rebecka hade sytt klänningen själv och i håret var det olika sorters flätningar. Magnus var jätte nervös och bara skakade innan de gick in i kyrkan. Rebecka såg hur cool ut som helst och bara lycklig. De har en god vän som är skolad i piano, ngnstans i europa.... kommer inte håg vilket land just nu.Men stycket han spelade var helt underbart: Musiken ur Jurassic Park ! Så himla underbart i den otroligt vackra kyrkan. Skall se om jag inte får in en bild på hur taket såg ut, lite senare.
Jag grät floder av sinnesrörelse och det är en väldigt märklig upplevelse att ens barn gifter sig. Allt var så fiffilurigt anordnat och en kväll som var väldigt trevlig. Alla gäster fick en uppgift (som låg under tallriken) men jag fick två??? På min ena lapp stod det: Ta bort tallrikarna på din bordshalva och på den andra: Du får inte städa!!! 
 
Hahaha min son känner mig hahaa jag är ju hopplös på att gå och småplocka. Men det behövdes aldrig, allt flöt bara på och serveringspersonalen var helt fantastiska. På en del lappar kunde det stå. Fyll på vatten i karafferna, eller ta bort kapsyler, eller ta bort servetter. Vi var ju 85st så när det var dax att ta bort och bryta upp borden för dans så var allt???? borta på 10 minuter. Det var en syn för gudar... allt bara försvann.....
 
Jag skulle ju hålla tal och det var väldigt pirrigt, mest för att jag var rädd att jag skulle gråta bort hela talet. Men det gick bra och jag fick många kommentarer om att det var ett fint tal. Kan ju säga att det är svårare än vad man kan tro att hålla ett tal som både skall spegla min syn på de unga tu och dessutom kanske vara lite roligt och som ska gestalta min kärlek till Magnus.
En bild till: Ooops den har jag redan visat????shitarns...nåja favorit i repris ....skratt
 
Här är programmen som vi gjorde jag och My. Det är mer jobb än vad man kan tro runt sådana här saker. Att text skall hamna där det är tänkt och att sidorna stämmer.Vikningarna tar flera timmar i anspråk om det skall bli perfekt. Men fantastiskt fint blev det och mer kort kommer....
 
Vi har börjat med ombyggnationer härhemma....ja egentligen inte så himla märkvärdigt utan mer en fixa till och ordna till renovering. Vi bor ju i en tvåa och jag har ju en del dockskåp och pysselgrejer, all bokföring som tar upp några hyllmeter, skor, väskor, verktygslåda osv.....så förrådet var så stökigt och så rörigt att det inte gick att hålla den lilla golvytan fri från grejer. Dessutom har vi barnbarnens leksakslådor och matstolen och allt annat som man vill ha nära,,,tex handdukar och lakan. Det är inte klokt hur mkt det har rymts eller inte....i detta lilla utrymme. Vi har ju bara två garderober till i lägenheten och där har vi våra kläder så ni kan ju tänka er synen....
Nu kommer vi att sätta skåp under sängen, vilket jag tror kommer att bli jättebra. I förrådet har vi satt in några köksskåp så man slipper se all röra. Mina dockskåp har vi ställt in i förrådet istället för i köket och sovrummet. Inte det ultimata...men vad gör man när ens hobby är platskrävande hahahah Det känns som om det kommeratt bli jättebra. Just nu så har vi en platskrävande byrå där,men nästa sommar åker den upp i stugan
En bonusbild istället för reprisen...
Detta är kortet jag gjorde till Magnus och Rebecka. Mycket bling och detaljer hahaha. I mitten är det en speldosa som spelar Vivaldis: Våren. Sen lite texter om dem och och kärlek.
Puss vi hörs
 

Bara måste..

Publicerad 2014-08-12 14:53:20 i Allmänt,

Bara måste skriva av mig min upprördhet....Läste i VK ngt så hemskt som jag inte kunnat släppa sedan i morse.
En gammal sjuk man som blivit äten på av råttor!!! De hade gnagt både på fingrar och näsan...Han bor på ett äldreboende i södra sverige. Han kunde inte själv larma personalen utan de hittade honom i den situationen.
Men hallå...skall det verkligen vara så här?
I vårt sk fina land. Hade det hänt på ett fängelse eller ngt sådant så skulle det bli stora rubriker, men nu bara en liten notis. Jag skäms att detta skall kunna ske på ett äldreboende.
Minns en gång en gammal man som pga platsbrist fick ligga på ett läkarkandidatrum, när jag jobbade på NUS. Hans kläder och tillhörigheter låg på hans ben och jag tog dem och la dem på golvet då hans ben var väldigt svullna. Han var döende men ingen av oss kunde sitta hos honom där han låg i ett kalt rum alldeles övergiven. En av hans sista meningar var: Inte trodde väl jag att jag skulle dö så här....det är inte människovänligt och måste strida mot ngn lag....Jag skämdes då oxå.....
 
Jag kommer att strida för mina äldre. Jag kommer inte att tillåta att de dör på ett sketet tomt rum, utan värdighet.
Jag skulle så gärna vilja att det fanns privata sjukhem, som i södra sverige. För i den offentliga finns det inte utrymme för mänsklighet.Det är inte personalens fel, utan det är alla bromsare till privata alternativ som ställer till det. Idag så lever de äldre längre och resurserna har inte ökat. Hade de privata alternativen fått blomstra mer så hade det blivit mer över till den offentliga vården.
 
Förbaskade vänstervridna pack skulle jag vilja säga men det får man inte för då är man inte politiskt korrekt. Så det säger jag inte.......
 

Godmorgon nu kommer det mera....

Publicerad 2014-08-12 08:05:09 i Allmänt,

Tänkte börja med en bild...
Vi hyrde stuga när vi var nere på bröllopet. Den låg avsides och fint och var mysig på sitt lilla vis. Skulle gärna återvända ngn fler gång. Vi hittade oxå ett jättefint bad inte så långt därifrån och det var helt underbart att få bada, för vi hade helt vansinnigt fuktiga nätter och dagar. Två av dagarna hade vi varmast i sverige och det kändes. Vi var 12 stycken så att det fanns alltid ngn som ville spela kort eller sparka boll med barnen. Vattnet i södra sverige är däremot ingen hit, så vi drack mest köpesvatten. Deras vatten är väldigt kalkrikt och det kan
 
Det var ett stort djurliv därnere vid stugan oxå, det prasslade precis överallt, Jag var en hårsmån från att ha närkontakt med vildsvin, såg en kopparorm och en gigantorgeting. Det fanns flera äppelträd och även päron och fullt med hallonsnår. Rådjur och harar och en hel del möss såg vi. Falkarna svävade runt i skyn på jakt efter ngn liten munsbit. Det var en liten höjd bredvid stugan och en morgon satt vi där vid halvsextiden och bara njöt av morgondimman med en kaffe och det prasslade och sprangs överallt och morgondimman lättade över mälaren, ett magiskt ögonblick. Jag är så tacksam över denna vecka som vi har haft tillsammans och vi har faktiskt bestämt att vi gör om det nästa sommar
 

Trött...och uppfylld av känslor

Publicerad 2014-08-11 12:19:12 i Allmänt,

Har nu kommit hem från en underbar vecka nere i Uppsala ,med nära och kära. Veckan kröntes av att vi gifte bort sonen.....wow vilka tårfloder det blev av lycka och känslor. Men just nu måste jag smälta allt och sen kommer det redogörelser av veckan och allt vi gjort och varit med om.
 

04.20 är klockan

Publicerad 2014-08-03 04:28:23 i Allmänt,

Nu far vi snart söderut. Är klar med allt utom lite häftning av program. Men det går snabbt och jag har hela veckan på mig. Så trevligt och härligt att fara iväg på semester med hela familjen igen. Vi skall verkligen hinna mycket kommande vecka och jag har skrivit ett schema. Men  inte enbart för att veta när allt skall göras utan planerat in ledig tid.Jag skall ju baka till mingelfikat och göra bröllopstårta och duka och inhandla blommor osv. Så för att inte det skall kännas stressigt så har jag planerat in när och hur och ledig tid till att göra vad vi vill på.
Det är stugan på bilden vi hyrt plus att vi har en husvagn med oss. Så badkläder är nedpackade.
Vi hörs snart.
 

Lördagmorgon

Publicerad 2014-08-02 07:58:11 i Allmänt,

Vaknade efter en natt som jag faktiskt sovit gott. Troligen för att det inte var så ini bängen varmt,efter den rejäla åsk och hagel och tokregn som kom igår afton. Middagsfrämmande hade jag igår, när 2 söner och dottern med familj kom förbi. Lillan hade en av kreationerna som farmor sytt. Jag vill oxå ha en sån (sätter in en liten bild så ni föstår modellen)
Den som farmor sytt är hundra gånger sötare och då har ni inte sett klänningen. Hur fin som helst och hon såg ut som en liten docka. Bra jobbat farmor <3
Sy på maskin är ju inget som kan skrivas upp på mitt CV, men jag kan kanske limma ihop ngn snygg kreation???
Igår så fortsatte bröllopsförberedelserna och det som inte får hända ...hände. Bläcket tog slut....här skyller jag naturligtvis på maken som inte köpte en stor bläckpatron.....
Nåja det får fixas idag. Skall iväg och titta på skjorta och eventuellt väst med en av sönerna idag så då får jag väl inhandla en patron och dra ut  resten inatt.......
Kära maken kommer hem idag och det blir trevligt att träffa det lilla livet.
Pandurokatalogen har kommit och den är ju lite av min bibel. Brukar vara helt frånkopplad och sluka den från pärm till pärm. Men har haft så fullt upp så jag har bara hunnit halva....Så jag har lite mysig egentid kvar...Men just nu så prioriteras allt möjligt annat.
Jag skall ta lite kort så ni får se allt jag gjort. Men tänkte vänta tills efter bröllopet.
Det är ju en hel del som skall fixas nere i Uppsala oxå. Dukar ,karaffer, servetter, blommor, bakning, drycker, mat, matlagning, dukning och säkert en massa till. Men vilket trevligt slut på det hela. Tänk att min son skall bli äkta man, det känns väldigt högtidligt och jag kommer antagligen gråta floder. Är ju en känslomänniska och när det blir för mkt, då kommer tårarna lätt.
Det blir nog lite shopping oxå skulle jag tro....inte så svårt att förstå när jag har IKEA och stora shoppingcentran i närheten? Vi skall köpa typ bänkskåp!!! som vi skall ställa sängen på. Flytta om och fixa skåp i förrådet och ställa in mina dockskåpspryttlar under sängen. Vårt förråd blir rörigt på några sekunder, inte bara för att jag kan stöka till på två röda.. utan för att allt vi äger och har finns därinne ...plus miljarder saker till. Det är med andra ord mycket grejer och en del används sällan men tar onödig plats och ser det rörigt ut så spelar det nästan ingen roll hur mycket man än anstränger sig att hålla golvet fritt. Men min förhoppning om att sätta in skåp och att det då ser mindre rörigt ut är hög. Så det blir projektet efter hemkomsten. Men nu skall jag dricka en kopp kaffe och sen ta bort lite efter gårkvällen och sätta igång med packning......för i gryningen bär det iväg.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela