myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Nu...så

Publicerad 2014-12-31 10:00:28 i Allmänt,

Har haft en ganska ofrivvilig bloggpaus, som berott på sjukdom och en extrem trötthet i kropp och knopp. men nu så känner jag att det börjar minsann dra till sig. Toppform...not, Men orken räcker till mer än att hålla sig upprätt och att vara vaken.
Började på julafton då jag kände mig lite slut i kroppen vilket inte är ovanligt på jul då man jobbat intensivt ngn månad och sen är ledig. Kalle anka började som vanligt kl tre och jag tittade och tyckte att filmerna var lite svajiga?!??
Dukade fram maten och kunde inte få ner mer än en halv prinskorv! Tog febern och 38,5 då och vid sänggående över 39. Sov i princip i soffan hela kvällen och minns bara att folk sa hejdå. När? har inte en susning?
Sov i princip till juldagens eftermiddag, ont precis överallt och så trött....sen kom diarren...
Att jobba på lördagen var inte kul och jag låg mest i källaren och maken fixade butiken. Måndagen var oxå ganska tung men igår så lossnade det och jag kände att nu jäklar....vänder det. Känner mig lite snuvad på julen.....och julmaten
 
Men året 2015 kommer att bli spännande och för egen del så är jag bara glad att man är frisk. Är just nu nöjd över det och det får räcka. Har tänkt gå igenom lite skåp och rensa lite här och där och plocka ner julen. Tillhör gruppen fort fram snabbt ut.....
Har fått en möbel av min dotter som jag suktat efter i många år och dn skall bara vara min,,,,ni vet som man kan ha sånt som man vill ha kvar men har ingenstans att lägga det, ex recept, nyckelflor, småkrafs, grattiskort, bra pennor osv.
rymlig och kanonbra......men jag har ingenstans att ställa den. Men det skiter jag i och den får helt enkelt bara få stå där den är, just nu i hallen. Tack fina gulliga MY <3
Den är otroligt rymlig, så där kommer jag att inrymma mycket. Har fyllt min andra lilla byrå så två av tre lådor har gått sönder. Har jag sagt att vi bor litet   hahahaaha
Men trots det så skulle jag inte flytta till ngt större, Är rätt nöjd med att vi inte har så mycket jox som många andra i vår ålder. Det är nog inte så många av våra bekanta som skulle fixa att downsiza ner till en tvåa utan problem. Men jag erkänner att det vore lämpligare för mig en hobby som frimärken istället för docksskåp....
Sen så har vi ju stugan...men den är ju inte heller stor hahahha. Men visst är det tur att jag och maken tycker om att vara  nära hahahahaha.
Nä nu ska jag börja med lite sorterande......harnog egentligen inte så mycket utan mer rörigt och stökigt och huller om buller. I ett skåp kan det finnas både finglas och grilltändare ocj mina konstnärsfärger???? typ så....så all form av ordning behövs. Men sen är det nästa problem att det brukar bli stökigt rätt fort igen hahahahaha

Godmorgon alla nära och kära

Publicerad 2014-12-23 07:35:58 i Allmänt,

Här kommer julfriden och hetsen i vågor. Butiken rullar på och där går det finfint,,,tjohhoo det gillar jag. Allt är bara bra med oss och nu kan snart tomten komma lufsande med sina renar. Maten är snart inhandlad och klar och nästan allt är inköpt och lagat. Skinkan griljerades av maken igår och ikväll skall vi på tomtemiddag hos våra småprinsar, så mysigt och då har jag tänkt att bara njuta av julfrid.
Klapparna är inslagna och lämnade dit de skall och kisse springer ut och in som vanligt. Men med den stora skillnaden är att jag har en sådan skön känsla i magen av att snart ....kan jag bara andas ut och sitta och pilla navelludd ett tag och fundera ut nya dumheter och pyssel....skratt.
Lite bygg på dockhuset kan kanske fylla mina dagar....hmmmmm så trevligt.
Sonen ar dock på mindre bra humör igår då han lyckades bila upp golvet ner till grannen!!!!! Hahhaha grannsämjan är på topp i det huset hahahaahah. Men  värre vr att det blir fle lutning så han måste tydligen gjuta om hela hallen och det blivande badrummet....sa jag att han var moloken? Men han skulle upp till Borgafjäll och köra sin nya skoter i mellandagarna så jag antar att han blir på bättre humör då....
Imorgon är det alltså julafton och jag hade planer på att inte göra ngt alls då. Oftast är jag upptagen med både det ena och det andra i köket. Men nu har jag planerat om.....så nu tänker jag ha dagen så mycket som möjligt fri så jag kan åka ut till mamma ngn timme. 
Ha en underbar dag allihopa för det tänker jag ha och tänkte klä mig lite paljettig idag och lite mer glamorös....med tomteluva,

Mysig morgon

Publicerad 2014-12-21 08:46:50 i Allmänt,

Så himla mysig att vakna tidigt och det är mörkt ute och man sitter med sin kopp kaffe i adventsljusens sken. Gillar att sitta i halvmörker och filosofera. Vaknade tidigt då kisse ville ha mat och dricka vatten. Somnade så tidigt igår att det var var nästan fånigt.
Det var en intensiv dag och jag grejade och for och pysslade och slog in och städade hos mor och ....en massa stök blev det gjort och det känns så bra.
Det blev en enkel måltid bestående av bröd, rostbiff och potatissallad, men det funkade trots att det nog hade varit lite godare med lagad mat.
Satte mig framför tv:n och kolla på bloggar och sen blev det mörkt.....vaknade till och somnade om. Tittade på klockan och hon var kvart över åtta ???? så där höll jag på tills kvart i tio, då la jag mig på riktigt. Nyvädrade madrasser och täcken och nybäddat ...åh så skönt.
Idag blir det kul på alla håll och kanter. Först blir det jobb och sen kalas för sonen och på det kalaset kommer ju sonen och sonahustrun och lilla Milou så det blir ju extra trevligt. Nära till kalaset blir det oxå då festföremålet bor i källaren på jobbet.
Var ut till modern igår och jag tycker så himla synd om henne då hon har en sådan värk att hon inte kan sova på nätterna. Det får till följd att hon blir ännu mer vimsig och förvirrad och handikappad i händerna av värk.
Hon kan inte hålla i en kaffekopp då den blir för tung utan hon dricker kaffe ur en creme fraicheburk !!! så nu har jag köpt en plastkopp åt henne så det blir nog bättre.
Har så himla dåligt samvete att jag inte ställer upp mer, då hon behöver så mycket hjälp men aldrig ber om det. Men har lovat mig själv att avsätta en dag i veckan from 1 januari. Man vet aldrig hur länge hon vandrar på vår jord och jag skulle må oehört dåligt av att inte ha funnits till för hjälp.
 
Om det finns möjlighet så måste jag ut på måndag och fixa det som inte hanns igår. Kanske maken kan jobba ngn timme åt mig....hmmm ja vi få väl  samordna lite i eftermiddag.
Har börjat få tillbaka julstämningen och det känns bra, var på stan igår och det var hektiskt och julstress hos nästan varje en och det var lite kul och mysigt på ngt vis. Maken var dock inte av samma mening utan ville bara därifrån, men jag gillade det och hade gärna gått runt lite.
Köpte mig en julklapp och  känner mig nöjd över det. En ännu större my wallit börs, dyr som stryk men helt underbar kvalite och så mjuk och färgglad.
Min går i lila färger och är så himla fin <3. den kan oxå fungera som väska och rymmer både telefon och nycklar. Nu har jag två....tjohoooo. Skulle nog gärna ha en handväska oxå.....men de är dyrare än chanel och gucci, så den får vänta ett tag till. Men en vacker dag så skall en sådan flytta hem till mig och vi skall bli sambos.....
Sen så finns det så många modeller att det är svårt att välja...åh vilka underbara bryderier.
Nu skall jag gå och fixa lite kaffe , men först tvagning och hårkammning. Hade så ini bängen önskat mig långt hår så jag kan ha sådana här frisyrer nu...
Jätteskojiga och jag skulle verkligen gilla det :) 

Lördag den tjugonde

Publicerad 2014-12-20 10:16:59 i Allmänt,

Dagen igår började inte i topp men sedan blev det bättre än någonsin. Jag jobbar inte idag ?!?!?!! Tjohoo det betyder allt just nu. Jag kommer att vara helt i fas med allt. Städ hos mor och lämnade klappar och slå in klappar och städ hemma och lagad mat och inte Max eller Statoil . Sov skitlänge idag....antar att den här gammkroppen behövde det och glädjen är hög på fler sätt. Vi slog kassarekord igår och sånt glädjer mig lite extra. Så himla skönt att höra från kunder att de har fått hjälp och tacka oss för det och säga god jul.
Jag är bra på att sälja, men inte bra på att slå in paket...

Det blir aldrig fina paket, så med den kännedomen så försöker jag bara att täcka gåvan och nöjer mig med det.
Vi läs maken skulle borra lite grejer igår men förstörde bara borrarna och det som skulle borras,,,,,så måste inhandla mer av den varan och nya borrar.....innebär stadsbesök oxå hmmmm mindre roligt. Men nu kör vi hårt och tar tag i listan. Ha en underbar dag...
ps. nu har sonen från söder anlänt till staden och det gör mig extra glad att kanske få mig en kram snart av honom.

Grrr...mitt morgonhumör

Publicerad 2014-12-19 07:59:00 i Allmänt,

Jag som just skrivit klart ett inlägg där jag försökt tillskansa mig ett gott humör, måste nu skriva ett till inlägg bara för att skriva av mig. På måndag är det styrelsemöte i föreningen och min tur att fixa fika....vi bestämde att vi skulle ha lite gott och glögg osv. Jag satt och kollade i min receptbok efter receptet på vit kladdkaka med saffran....ställer mig upp för att kolla om jag har mandelmassa och slår tån i stolen samtidigt som jag öpnnar kylskåpsdörren och snubblar in i kylen?????får med mig min favoritform med potatisbullar och bacon som far ner i golvet i tusen miljoners bitar och bacon och glas över hela golvet,,,,,shit vad ont det gjorde och förblånat på formen som var så bra. Kisse komer rusandes ivrig att se vad som skramlade så mycket. Rädd för att han skall gå i glas så försöker jag att graciöst jaga iväg honom genom att hoppa över allt elände och halkar till och slår mig i dörrkarmen.....Kisse flyr och jag svär eder. Försöker sopa ihop det mesta och försöker rensa mat från glas....(sopsortering....) lyckas hyfsat och skär mig inte ens. Men missar påsen och tippar allt över diskbänken...suck. Resultat....ingen lunch idag......
 

Min fina pojke fyller år idag..

Publicerad 2014-12-19 07:35:29 i Allmänt,

Så konstigt att han fyller 28 när jag är på sin höjd i trettioårsåldern!!!! Nä sanningen är att jag bär mina år med stolthet men ibland känns det lite konstigt att barnen blivit stora....Jag ser dem ofta fortfarande som mina små barn.
Nåja för 28 år sedan låg jag beredd för att sättas igång efter att ha gått över tiden 14 dgr. Förlossningen gick snabbt men var intensiv...puh... Märkligt nog så bubblade det av moderskänslor från sekund ett och på den tiden så kördes alla små till barnsalen för natten. Fy vad hemskt när de kom och "tog" honom och jag stod ute i korridoren och grät och jag brukade få låna honom liten stund till.
Han var ett fantastiskt litet barn alltid glad och godmodig. Sällan sura miner och alltid på gång. Sitta och rita var aldrig hans grej, men bygga med lego och rada upp bilar det var roligt och det bästa av allt var nog farfar.
Som vuxen en arbetsmyra som sin mor, på gott och ont. Är så stolt över min stora pojke och önskar honom allt gott.
Älskar dig <3 <3 <3
 
Jaha gårdagen...ojoj så lite jag hann av allt jag skulle göra. Fast jag hade en ganska orimlig lista....hahaha. Men jag fixade en massa ändå. Nu är julklappsleken klar och mamma och pappa och jag har även fixat och avlämnat två andra klappar. Köpt ytterligare mat till mor och hann även ut till papps med det han ville ha fixat. Milou följde med och fikade för kung och fosterland, där påminner hon väldigt mycket om sin morbror Magnus som kunde fika i timar och hade det som en liten konstform. Pappa blev väldigt glad över att få träffa lillan och skrattade gott åt alla hennes upptåg.
Vär även och fixade naglarna och i lamporna kunde jag konstatera att jag är glad över att makens favoritdjur är elefant??? Hur min hud ser ut???? som en elefant, jag lovar. Inget som jag ligger vaken för utan bara så otroligt märkligt att upptäcka på sig själv. Att se sig själv tappa elastistiteten så att säga ....skratt
 För mig är det rätt naturligt och jag bryr mig inte så hårt, förutom att det är jobbigt med alla rynkor på halsdelen. Brukar kallas kalkonhals....inte fagert. Men inte lika illa som på damen på bilden...
Men själva åldrandet i sig har jag inga problem med alls bara själva förfallet som yttrar sig i att man inte orkar allt och att man blir stelare och ibland ser på sig själv med ett stort frågetecken och undrar ibland....vem faen är det där som stirrar på mig i spegeln. I sinnet är jag på vissa håll fortfarande rätt barnslig och kan fortfarande knappt gå förbi en vattenpöl  utan att plaska lite grann och krossa isen på pölarna på vintern, så himla kul det är.
Rosa, volanger och glitter får mig att tappa andan lite grann och fredagsmys är fortfarande kul. 
Jag har åstadkommit så mycket fint och bra....underbara barn och en verksamhet som går bra och hittat mig en kung i mitt kungarike.
Sitter och undrar varför jag är så melankolisk idag...anledningen är nog att jag fick höra att en bekant gått bort i cancer, efter bara ngr veckors sjukdom. Hon var mkt yngre än mig och hade tre flickor som själva inte är så gamla. Så himla hemskt och mina tankar vänder sig till familjen och det faktum att det är så förbaskat sorgligt när folk lämnar vår jord. 
Men istället för gråta skall man hylla livet, med eller utan kalkonhals.....Så jag väljer att göra det istället, vad fasiken spelar det för roll om jag har hänghud och bukfett och sådant ganska meningslösa detaljer, när man kan njuta av livet istället och njuta av allt som jag tycker om.

En liten snabbis..

Publicerad 2014-12-18 09:09:12 i Allmänt,

Idag så tar jag nog bara en halvdag då det varit lite intensivt de senaste veckorna.
Igår så fick jag i alla fall ngn form av kärleksbekräftelse av maken:
Skulle resa mig upp från soffan och det gick tungt och jag kände mig lite ledbruten.
 
jag: Oj oj vilken gammal och skruttig fru du har...
Maken: Åh så bra...det gillar jag.
Jag: Va?....vad då rå?
Maken: Nämen jag skulle aldrig orka med en ung och pigg fru....
 Så jag får alltså stanna kvar....skratt
Nu borde jag veta bättre än att planera...men det har jag gjort ändå...Ikväll ska Milou vara hos oss lite längre. Maken skall hälsa på brodern och jag och Milou tänkte fara förbi min pappa och lämna lite kort som han ville att jag skulle fixa på min skrivare. Sen hem och lägga den lilla sessan. Men är hon trött och slut så stannar vi hemma. Det är inte så roligt för henne att reja om hon hellre vill stanna hemma. Så allt står skrivet i stjärnorna.......
For iväg en sväng från jobbet och skulle handla åt mamma,,,,mot Maxi. Där var det långa köer skall jag meddela.....Usch och fy.
Men jag fick känna på karma igår oxå. Jag tror ju på sådant. Jag var till banken på teg för att växla pengar, där på parkeringen låg det ett bankkort som jag gick och lämnade in på den andra banken. Sen glömde jag mitt eget i parkeringsautomaten senare.....men innan jag gick in till butiken så for jag över till lekia och lämnade lite växel till dem då de hade det lite skralt med tjuggor och kronor. Där ringer min telefon,,,,och en Lotta från Dorotea hade hittat det i automaten......det ni.....blev jätteglad och jag skulle ju ha missat samtalet om jag gått direkt till jobbet för där skulle jag aldrig hört telefonen. 
Så min tes fungerar...gör man ngt vänligt så brukar det komma tillbaka på ngt sätt.   Tack Lotta från Dorotea.<3
Idag blir det inköp av julklapp till pappa och mamma och till julklappsleken. Det är första gången vi har det och det skall bli intressant. För jag vet en julklapp som är inköpt till den och den VILL JAG HA.....får kanske köpa den av den som får den i värsta fall.
Blir nog jobb hela helgen skulle jag tro och sen heldagar igen så jag har bara idag på mig att fixa det som måste inhandlas. Mat och julklappar och löner och fakturor. Hell yeah...i can do it...eller så blir det pizza och ris ala malta och så köper jag getter till alla till julklapp som de får skänka vidare till afrika. Hmmmm en bra ide....de där med getterna.

Ett till inlägg...

Publicerad 2014-12-17 08:05:58 i Allmänt,

De pratar om alkohol och julen på radion. Vad jag kan förstå så är alkohol ngt inslag som brukar finnas på mångas julbord. Jag kommer aldrig servera ngt annat än lättvinsglögg och julöl på mitt julbord. Alkohol i kretsen av mina nära och kära är inget som jag tycker passar ihop vid julbordet. Egna erfarenheter och det faktum att jag inte vill att barn skall finnas runt onyktra människor är anledningen. Visst har det hänt att barnen har varit med på fester med alkohol, men det är inget som har hänt ofta eller varit annat än glada tillställningar även för barnen.
Varför snaps på julbordet? Det fattar inte jag....eller är det kanske bara jag som överreagerar??? De som nyttjar det kanske kan hantera sprit bättre än jag? Jag skulle bli asplakat....Nä här serveras det litervis med julmust. Kanske blir det en liten whiskey för maken på kvällen....på sin höjd.
Förutom sprit på julbordet saknas även alla möjliga saker som syltor och aladåber....blä...vad sånt är läbbigt. Vad i fanken är det i det där dallret?
Jag längtar dock mest efter ris ala Malta........svensk.

Onsdag 17december

Publicerad 2014-12-17 07:01:37 i Allmänt,

Jajamensan här har flitens lampa lyst en liten stund. Jag har röjt efter min framfart. I detta fallet var det pappersklipp och diskbänk som behövde tas bort och diskas och rensas. Igår så gjorde jag klart "tändsticksaskarna" och lite godis . Nu närmast står det dusch på mitt morgonschema. Sen lite plock och stök innan jobbet, idag är tanken att jag skall ta lite håltimme och handla åt modern och efter jobbet ikväll köra ut och lämna det. Städningen hos henne får jag skjuta på ngt dygn till ;(
Men nu får ni se vad jag gjorde klart igår.

Marsipangodis med daim och rosa choklad. Maken godkände dem trots att det var marsipan, antagligen för det var daim i som han gillar.


Sen dessa kakor som ser ut som stora tändstickor....coola tycker jag. Gillar ju saker som normalt har en storlek och som man förminskar eller förstorar.
Men apropå normalt och inte normalt. En del konst begriper jag mig inte på och fattar inte vitsen. Såg i tidningen om två bröder nånstans i världen som ställer ut på ett museum här ii Umeå. Det är alltså halmstackar på varandra tills de lutar hit och dit.....
Förhoppningsvis så är det två fattiga bondbröder som upptäckts av ngn förståsigpåare och som nu tjänar stålar på sina gröder. Hade nog varit billigare om man farit ut till ngn lokal bonde och hämtat lite höstackar och trätt på pinnar.....och samtidigt gynnat lokalt.
Ja vad vet jag,,,,min lilla hjärna kan inte greppa runt så svåra grejer.
Gummistövlar av god kvalité. Skall oxå införskaffas till fadern...jag hoppas och tror att Granngården har braiga stövlar. Men när i hela friden skall jag hinna dit? Hmmmn  på lördag kanske....då har jag kanske möjlighet att pipa in dit och få en sak till fixad???? Det blir nog kanonbra, skall till Willys oxå och köpa nötter till mammas fåglar...de gillar hasselnötter de små liven och de är lite billigare där

Okey nu kör vi..

Publicerad 2014-12-16 07:45:17 i Allmänt,

Begriper inte att man lägger ikull sig och helt plötsligt så ska man gå upp???var fanken tar natttimmarna vägen? Är det ngn som sett dom? Lika konstigt som att strumpor försvinner i tvättmaskinen!!!!!
Nåja ny dag och full fart. Vädret är väl inte på topp ur ett handlarperspektiv men för övrigt så bryr jag mig inte så hårt om det.
Igår kväll så intog vi middag på Max och sen for jag hem och bakade. Hade egentligen varken ork eller lust men det skall bli julklappar.
Vi slog även in lite julklappar åt de små grynen och sen var det hög tid för sänghalmen.
I afton skall jag färdigställa lite grunks som jag börjat med och kolla vad som är kvar på julklappslistan. Sonens födelsepresenter är klara och inslagna och på söndag skall han ha kaffekalas.
Egentligen skulle jag fara och handla åt mor idag men vi är kort om folk på butiken så det får bli på onsdag.... hmmm imorgon.
På lördag är jag ledig så då blir det att fara och handla inför jul.....men vi far nog ganska sent på lördagskvällen, då är det nog lite folk.
Mat kostar stålar och det brukar dra iväg rätt rejält. Men vi har dragit ner ordenligt på maten och kör bara det som vi vet är poppis på julbordet. 
Hade en sådan julstämning förra veckan men nu börjar den avta.....antagligen för att man är trött och det är så himla mycket att tänka på i dessa tider. Det är kanske natttimmarna som tagit med sig julstämmningen och dragit till varmare trakter typ Kanarieöarna. Det förstår jag, så himla skönt med en liten chartertripp det skulle vara.
Äsch vilket gnöl och gnäll jag gillar ju när jag har mycket att stå i och jag gillar att handla julklappar och jag gillar att pyssla och jag gillar våra kunder och jag gillar julglittret. Så nu slutar jag gnälla, har jag bestämt och skall vara lite positivt inställd, 
Det är så mycket lättare att tackla världen om man försöker ha en gladare inställning till tingen. 
 
Idag stod det att läsa i tidningen hur mycket Cheerleadingen har vuxit i staden och jag är så stolt över det min dotter åstadkommit under ngr få år. Trots att hon hunnit bli mamma och lever med värk och elände. Hon säger att det är sporten och glädjen i den som får henne att orka och alla dessa tjejer och killars glädje som ger henne energi, Det är så tydligt när man ser henne i hallen och leder sina elever. Hennes kropp får en annan sorts styrka och man kan se hennes energi. Det är det som trycker bort värken och antagligen får henne att känna sig som en normalt rörlig person. My jag är så glad för din skull och stolt <3<3
 
Vi har ju funderingar på att hyra hus i Göteborgstrakten i sommar, för ca 14 personer. det är inte lätt och svindyrt kan jag meddela......Men jag har inte gett upp sökandet. För det kommer nog att bli bra tills slut. Vi har ju en del krav, det skall vara hyfsta bekvämt och ligga bra till. Det är ju en sak om vädret är bra och man kan sitta ute och mysa. Men om vädret är skit och det blir mer innetid så vill det till att det är bra ställe och det kostar. Jag vill inte bo på camping och tälta??? jag.....aldrig i livet. jag är och förblir en prinsessa och skulle aldrig lägga mig i ett tält. Hallå......folk som säger att det är mysigt, måste ha haft en taskig barndom eller ett urtråkigt liv och behöver få känna elände för att trivas med sitt vardagsliv. Eller vara vansinnigt intresserad av naturen eller gilla myror eller...ja jag vet inte vad???
Undrar om det är midsommarfesterna i ungdomen som sitter kvar så mycket i mina tältminnen??? Huvvaligen så hemskt att vakna i ett tält som var halvt rivet och fukten och illamåendet och ja usch det måste det vara. Minns speciellt en tidig morgon i Bygdsiljum där ngn satt Frank Zappas låt Bobby Brown på reperat och den gick timtal....allt i ett illamående och solgassande värme. Fy fan för Bobby Brown på repeat.......speciellt när batterierna börjar gå dåligt i bandspelaren.
Nu skall jag släppa in kisse för sjätte gången...han vill ut och en minut senare vill han in. Han är ganska jobbig på morgonen.....vet inte riktigt vad han vill. Själv skall jag strax lufsa till bussen och fara till jobbet...over and out...
 
 
 

Jag är hatad..

Publicerad 2014-12-15 07:25:21 i Allmänt,

Jajamensan om man blir hatad av ngn så kan det kännas på två eller flera olika sätt. Antingen blir man ledsen och arg och känner sig orättvist behandlad eller så bryr man sig inte mer än att man skakar på huvudet och säger...jaja du patetiska lilla kryp...
I detta fall så är det det senare som jag känner.
Idag så kom det ingen tidning i brevlådan utan jag fick läsa tidningen på datorn. Där stod det att läsa om en grupp som hette Chaotic (felstavat?) nåja de sa sig hata entreprenörer för de ville bara tjäna pengar och lägga ner verksamhet om den inte var lönsam.....ja jag är en entreprenör. De själva var konstnärer och ville inte kalla sig entreprenörer då de inte tyckte det spelade ngn roll om de var lönsam eller inte.....men jag antar att de vill ha pengar. Pengar som jag betalar, liksom alla som bidrar till samhället. Jäkla idioter och samhällstörtare säger jag, stryk på rumpan skulle nog inte hjälpa. Det värsta straffet för dessa skulle nog vara en veckas arbete.
 
Jobbade igår och efter jobbet skulle vi få besök av sonen och flickvän och lilla kissepojken Lenny. Vår storkisse skötte sig bra och fräste ngr gånger mest för att markera att kom inte för nära. Nu skramlar ju tomma tunnor mest och väldigt intresserad och nyfiken på den lille var han. Så det gick bara finfint och de kommer att ta meden lille på julafton. Vi kommer att vara 11 st på jul i vår lilla lägenhet...plus två kissar.
 
Har satt igång med julklapparna som skall köpas och har återigen fastnat på pappa.....så svårt. Men det lutar åt gummistövlar.
Barnen är i princip klara och även till de födelsedagsbarn som fyller sent på året. 
Vi ska julklappslek och jag har snart fixat min del. Maken är klar med sin, men jag har ju fler att fixa åt. Han är ju ingen som tycker om att köpa men det gör ju jag. I mitt fall så hindras jag av jobb, annars skulle jag på heltid koncentrera mig på shopping hahhahaha.
Ikväll efterjobbet skule jag behöva fara och handla åt mamma så att det är klart tills i morgon. Men skulle inte satsa så stora pengar på det, antar att då är man både hungrig och less på folk. Ja det är faktiskt så att jag blir less....
Man ler och är trevlig i 9 timmar, så efter jobbet vill man oftast bara va i tysthet och med ett neutralt face. Är det fler än jag som känner så? Alla är väl mån om att vara vänliga på jobbet, men i serviceyrken såatt man måste vara glad.. Tänk att komma in på en butik och mötas av en vid kassan som är helt nollställd eller ligga på sjukhus och en personal kommer in och inte ler och är positiv. Ingen bra kombo, tycker jag i alla fall. Nu är ju jag för det mesta en gladlynt person, men det tar på att vara ständigt leende i timtal. Nä nu får jag sluta att vara så negativ, jag gillar mitt jobb och är glad och tacksam över att ha ett.
Nu kör traktorn runt och sandar här utanför och jag minns vilket liv det blev på mina ungar när de var litenoch stortraktorn kom. Det ropades och skreks......Traktorn kommer och sen full fart mot fönstret. Lite läskigt var det nog oxå, om det var en stor traktor, vill jag minnas.
Kassan den ena...gick sönder i helgen oxå...så otroligt passande....not.
Hade verkligen behövt den i lördags då vi hade hur långa köer som helst och jobbade så svetten rann. Skall ringa direkt efter kassakillen nu på morgonen och påtala vikten om att det skall funka kl 10 !!!!!
 
Nu skall jag dricka en till kopp kaffe och grunna på fästen till mitt nya armband som jag håller på att göra. Inte lätt alls att lösa och vill inte göra fel och börja om. Få se om jag blir klar i veckan.....och om jag törs visa upp det överhuvudtaget. Hade tänkt göra ett hemgjort klockarmband....ja vi får väl se om jag lyckas.
ha det så länge....
 
 
 

Fredag ...nej lördag

Publicerad 2014-12-13 08:59:20 i Allmänt,

Ja här är ju allt som vanligt märker ni..ingen ordning på dagarna. Gårdagskvällen flöt på bra och jag kunde sätta mig och bokföra i doften av. såpa...mmmm gillar det. Gick jättebra att städa och det var närapå att jag skulle ha kastat mig över kylskåpet oxå i rena farten. Skulle ha kollat om allt är i datumzonen och kanske torkat ur lite. men det gjorde jag inte för då skulle jag kanske inte orkat ta tag i högen.Så jag knappade och räknade av bara farten och såg samtidigt ett program om eventuella naturkatastrofer i framtiden. Fattade först inte att det skulle föreställa framtiden och att det var skådespelare.....men till slut så föll polletten ner.
Satt uppe till midnatt och knappade och fortsatte nu på morgonen. Så nu lägger jag ner tills söndagkväll.
Idag blir det jobb och även i morgon och lite handling och tankning. Kanske hyr en film????
Om det är möjligt skulle jag behövt gå och byta en tröja. Hade köpt en röd men det var helt fel färg för mig eller rättare sagt fel nyans. hade köpt en kallröd och jag klär bättre i varmröd. Måste även boka av en klippningstid som jag inte hinner med.
Det har varit en intensiv vecka och jag hoppas att den blir lite lugnare på hemmaplan/fritid kommande vecka.
Men jag är oerhört nöjd med min vecka för jag har varit mycket effektiv och fått mycket gjort. Det är en skön känsla, när allt bara flyter på.
Igår så hittade jag en twistpåse i skafferiet....hmmm så gott det är egentligen. Minns att jag brukade få en sådan påse till julklapp när jag var liten och att det kändes så fint godis. Brukade även få choklad med apelsinchoklad, tror de kallades rombågar? måste googla hahahaahah
De hette romerska bågar. Apropå googla? så himla bra uppfinning. Jag googlar säkert i snitt 3 ggr/dag. Är nog lite knasig för jag gillar det....skratt.
Är väl hög tid att börja knåpa på en julmatslista, Det är ju inte så jättelång tid kvar och handling måste planeras.
Blir nog som vanligt, härhemma skulle jag tro. Sen så har jag alla julklappsinköp kvar......nja har väl köpt några, Men ca 90% kvar.....när jag skall få tid till det? har inte en susning....men det löser sig nog.
Har jag visat min mössa? om inte så kolla in så mycket det stod mitt namn på den. Jag gillar den jättemycket och den riktigt gnistrar. Den är så fin..
Nu blir det mer kaffe för nu vaknar maken. Ha det så bra

Städ och bokfökföringsfredag

Publicerad 2014-12-12 06:58:41 i Allmänt,

I afton skall maken ut på julmiddag med sina ledare så ikväll så har jag frikväll, vilket innebär att jag skall städa. Det är inte tråkigt faktiskt för jag tycker om känslan av nystädat och som de flesta av er vet så gillar jag att vara själv när jag städar. Om man inte räknar med kisse som avskyr dammsugningen....Ja inte av honom utan jag menar golven. Sen så måste jag ta tag i pappershögen som jag inte hunnit med i veckan.
Vi jobbar hela helgen så då brukar jag försöka att inte vara och gräva i papperna så mycket. På söndag kommer sonen och hälsar på och skall ta med sig sin kissepojke Lenny, som fortfarande är rätt liten. Vi vill se att det kommer att gå bra på julafton med vår kissegubbe, för Lenny ska ju inte behöva vara ensam då.
Tydligen hade de berättat för Lenny att de skulle komma hit och träffa vår storkisse och han hade blivit så ivrig att han börjat tvätta svansen.....
 
Ja jag var ju på julbord igår och jisses annåda så mycket jag åt. Inte så jag ville kräkas, men så att man liksom ville sträcka på sig om ni förstår hur jag menar. En arbetskamrat hade varit därute och ätit förr och sa att hon knappt kunnat lämna sillbordet. Nja sill är ju sill tänkte jag och gillar man sill stenhårt så...okey. Men oh så fel jag hade....
När vi kom dit så ville först kocken samla ihop oss och berätta om maten. Allt var hemlagat och närproducerat och de berättade vars djuren kom ifrån, även and, björn och älg. En mycket stolt och yrkestolt man från Danmark. Att han var från danmark spelar in i historien senare......
Nåja vi började med sillen......och där stannade jag. Hade inte en aning om hur gott sill kan vara, är ingen stor sillätare utan brukar väl ta löksill och ansjovis osv som de flesta. Men så överaskande när sillen var underbar och i massa olika variationer. Tog lite annat oxå men återvända hela tiden till sillen.....men hade anat det? Slutade med att jag beställde två olika sorters sill till julbordet. Jul sill och västerbottensostsill....fatta hur gott det var. Eller julsillen var så märklig att jag inte kunde bestämma mig om den var underbar eller bara   konstig. Den var inlagd i hallon och granatäpple och smälte i munnen, fanns ingen sillsmak alls, utan smakade sött?????
Nåja ett lite hål sparades åt dessertbordet. Då kom ju den stora frågan ? vad det ett riktigt julbord? jag menar fanns ris alla malta??? Jaaaaaaaaaaaaa fast neeeeeeeeeeeeeeej. Skålen stod där och lyckan var total, jag tänkte jag tar inget annat än det och lassade på min tallrik. Tog den första tuggan och tvi vale...kunde jag skulle jag spottat ut den....Bittermandelolja!!!!!! what !!!! vad har de gjort? vad hände? Jag frågade i min förtvivlan servitrisen vad har ni gjort? Hon hade fått frågan förr det hördes för hon skrattade till och sa att så gjorde man ris alla malta i Danmark.....Nu förstår jag varför de pratar så konstigt de har ju inga smaklökar som håller ihop munhålan.....man brukar ju säga att de pratar som om de hade gröt i munen,,,,jamen det förstår jag nu, För de kan ju inte svälja eländet de äter vid juletid. Där kunde jag ha sagt att far för guds skull inte till Brännland och ät julbord för de är stentokiga. Men ......nej jag kan ändå säga att det var ett fantastiskt julbord om än inte ett riktigt.....skratt

Torsdag och en massa på J

Publicerad 2014-12-11 07:46:34 i Allmänt,

Jobb, julhandel, julbord, julfrid!!!, jävligt stökigt hemma, jättetrött, jamande katt, julmusik och jäkligt tacksam...
Ja allt detta känner jag är aktuellt just nu. Men jag har hälsa och kärlek och det är värt allt annat som kan vara stressigt och jobbigt i perioder. Är hyfsat bra på att komma ihåg det, när man känner sig lite missmodig. I afton skall vi fara på julbord och det skall nog bli gott och trevligt.
Kisse har jamat hela morgonen av frustration ....han vill gå ut men det är ju blött och det missnöjet låter han mig nu höra. Norska skogskatter är väldigt "pratiga" när jag öppnar dörren så tittar han ut och riktigt jämrar sig. Är faktiskt lite irriterad på honom just nu......
Upptäckte även ett litet minne från kissungetiden med Sigge och Morris......

Ser ni hålen? Jajamensan klohål  efter lite klättrande i gardinerna. Åh vad jag saknar de små illbattingarnas framfart. De har det bra där de bor och det uppväger all saknad.
Nu skall jag iväg till jobbet och sprida lite köpglädje. Förresten man brukar säga: de långa vinternätterna....pyttsan jag tycker de är korta jag.

Onsdag 10 december

Publicerad 2014-12-10 07:17:28 i Allmänt,

Ja även i år så fick jag skippa Nobelfesten......men vad är väl en bal i riddarhuset? Hade i och för sig ingen lång klänning,, men min morgonrock är rätt lång och med rätta smyckena till så skulle det ha funkat.
Igår var det intensivt, då vi bara var två och varor och folk drällde in i konstant ström. Till middag blev det grillkorv på Statoil och i afton...gröt?
Idag skall jag till revisorn och sedan till banken och sedan till doktorn för att förnya recept och sedan till jobbet. Stänger idag och har sedan lovat bort mig till barnvakt till kl 22. Tänkte göra lite pappersjobb under tiden då den lilla sover. En fullspäckad dag och det. Innebär att Ica inte får ngt besök och dammsugaren får nog stå ifred......då maken oxå jobbar över. Det är snart momslämnardax och jag måste ringa supporten för mitt program om ngt jag inte fattar. De är oerhört duktiga att förklara för en jubelidiot som mig....problemet är att jag fattar för stunden.....och sen glömmer jag bort. När det gäller sånt är min hjärna som ett såphalt golv...tjoff och det är borta.
Sorterar bort det som oviktigt antagligen...tills nästa gång.
Har gjort i ordning  fyra st polkagriskransar till förskolepersonalen. Tycker det är trevligt att få visa att vi uppskattar deras arbete med våra små arvingar.

Nu skall de få lite cellofan och sådant så kommer de nog att bli riktigt fina. Kul med cellofan papper tycker jag, man kan slå in skitiga strumpor och ändå få det att se fint ut. 
Om ni visste så kul det kan vara att skriva på ipaden....får hela tiden ordförslag och det kan bli hur tokigt som helst. Haha ordet tokigt blev just...torg??
Lillan ramlade igår på förskolan och fick en ståtlig bula i pannan. Tur hon är ett tåligt barn, för hon hade inte varit ledsen så länge och inga tecken på hjärnskakning heller.
Apropå hjärnskakning så läste jag ngt knasigt i tidningen. Det har framkommit att CIA har ägnat sig åt tortyr på sina fångar för att få fram information. De säger nu att den som läckt detta bör straffas för hot mot nationens säkerhet och säger i princip: Att tortyr är väl inget märkvärdigt .....det har ingen dött av utan snarare stärker. Åh detta underbara skidlandslaget ...ja ni ser ordförslaget? Skulle skriva skitland hahahhaa
Det blåser en hel del idag och kisse ville inte gå ut och går nu och muttrar på kissars vis och blänger på mig??? Jamen som om jag kan fixa väder och vind.....
Nu skall jag gå och klä på mig ngt annat än trasiga leggings och den utochinvända tröja som jag har på mig just nu. Skulle skjutsa maken och slängde på mig ngt som låg på en stol. Ha en bra dag och glöm inte lussebullen till kaffet.


Ett litet inlägg till

Publicerad 2014-12-09 07:23:50 i Allmänt,

Måste ju bara visa två av de nya pannorna som vi köpt. Så himlarns bra . Åh så lätt att diska och så fina. De är ju dessutom glittrande även om det inte syns på bilden. Så här långt är jag mer än nöjd och har prövat att koka sådant som oftast bränner fast, och inte ett dyft satt fast.  Nu hoppas jag att dessa håller vad de lovar...


Godmorgon och för allas koll så är det....Tisdag idag

Publicerad 2014-12-09 07:03:19 i Allmänt,

Igår så var det full fart hela dagen till sena afton. Hade personal sjuk så det var bara att köra i hundranittio knyck. Min kollega koncentrerade sig på att packa upp varor i mängder och jag skulle nog tro att det kommer en pall idag oxå, och imorgon.
Härhemma skulle det behövts en dammsugning och kanske lite dammtorkning vore på sin plats. Men jag antar att vi får ta tag i det en annan dag. Vi har båda två mycket på vår agenda denna vecka. Men det är vi ju inte ensam om denna årstid.
Direkt efter jobbet så for jag på en trevlig grej. Det var en bekant som annordnade en inspirerande inredningskväll och shopping på Presenta, samt föreläsning av två inredare. Med goodiebags och fina lotterier och vem tror ni vann det finaste priset enligt mig????Jajajamensan....jag vann!!! Jag som inte brukar se mig själv som en turgumma. Jag vann en övernattning i äventyrsrummet på stora hotellet???? så kul och det bev jag så glad över. Det verkar så fint där på stora hotellet och vi blev bägge två väldigt glada.
 Visst ser det mysigt ut??? och sen är ju alltid hotellfrukost.... underbart och måste vara fantastiskt i deras miljö. Självaste föreläsningen var väl lite blaha blaha och inget nytänkande eller inspirerande för fem öre om ni frågar mig. Egentligen ganska dåliga inredare...hahaahaah. Jag hade hellre hållit i den själv.....kaxobert det är jag det.....
Nu är jag ju långtifrån ngn piffig inredare, men jag vet en hel del om inredning även om jag inte praktiserar den här hemma....oj så konstig det där lät???? Men skulle lätt ha hållit i en bättre själv.
Men det var ändå en trevlig kväll och det var extra trevligt att få ha med mina flickor, som oxå vann varsina trevliga saker. Kommer nog att gå på fler sådana kvällar. Sen så är ju Presenta en väldigt trevlig affär och Erika som är ägare är väldigt bra. Så jag fyndade lite extra när vi hade 20% rabatt den kvällen. Kommer nog att nyttja lite rabatter ur godiebagen oxå.......
 
Nu över till ngt helt annat...har lyssnat på två böcker om Tsunamikatastrofen och de var ju allt annat än upplyftande, så tragiskt och hemskt och man kan åter fascineras av den svenska tafattheten som rådde under den tiden, från de svenska myndigheterna. Man kan lätt konstatera att det får inte hända katastrofer utanför kontorstid,,,,,utan återkom på måndag.
Så det kändes som trevligt att få börja med en annan bok igår. Vi har ju lyssnat klart på Läckbergs nyaste och .....ja bra men jag vet andra svenska författare rätt okända som skriver mycket bättre böcker.
Nåja igår så började jag på Keplers senaste....men redan efter en halvtimme så var jag så rädd att jag fick sluta och börja på en annan bok????? Så jäkla spännande...ni vet när man vet att ngn skall mördas och dörren är öppen och personen går och stänger och låser och man vet att mördaren är där inne och ett smygande och nervpirr är på topp. Huvvaligen så spännande och Kepler levererar på topp. Jag var så himlarns rädd att jag förbjöd maken att somna  innan jag kommit in i den nya boken hahahaahahah. Den kan jag bara lyssna på dagtid och med maken bredvid hahahaah. Ja jag vet att det är fånigt men jag har en sådan fantasi och lever mig in så hemskt i böcker och filmer. Så det är som om jag var där i allt läskigt.
 
Idag så blir det jobb och ett spännande möte, kan nog återkomma om det en annan gång. Antagligen kommer jag att vara helt slut efter jobbet då det kommer att bli en lång dag idag.
Men trevliga saker händer oxå det mer av denna vecka, lussefirande på förskolan  och då får jag se två av barnen sjunga tipp tapp och sen blir det väl lite fika och mys. Men vi skall även fara på julbord, vilket är flera år sedan. Vi skall fara till Brännlands värdshus som vi hört har ett fräscht julbord. Är lite nojig över stora fat som står framme och bärs in och ut.....men de lär visst ha mindre fat och lägger ut eftersom. Dyrt är det i alla fall, men å andra sidan så går man ut och äter en trerätters så kostar det ju en slant. Skall dock bli intressant och see om det finns ris ala malta...annnars är det inget riktigt julbord.
 
Mellansonen ringde igår och de flyttade i helgen och bodde i ett flyttkaos just nu, Sen så tyckte de väl att det inte var den bästa lägeneten men just nu så är det det som finns. Det bästa var väl att det var promenadavstånd till tåget till stockholm. Han pendlar ju dit varje dag. Så himlarns drygt att pendla längre sträckor. Jag tycker det räcker med att åka buss ner till staden hahaahaha
Nu önskar jag er en trevlig dag och ser ni en lussebulle så ta tag i den och mumsa i er den med gott samvete.

Åter hemma..

Publicerad 2014-12-06 18:13:07 i Allmänt,

Nu har vi och hundratals till varit på Birsta köpcentrum......men vi slapp köerna. Vi sov på Scandic hotell och det var rent och trevligt och på frukosten visade det sig att även den lokala brandkåren hade frukostmöte där så lite ögongodis blev det oxå. Vi somnade tidigt utan att äta det medhavda godiset och chipset.....ja vi var trötta. Sov gott gjorde vi och naturligtvis så hade jag med mig min egen kudde. Det var två olika sorters täcken, ett tungt och ett fluffigt och som tur är är inte maken lika kinkig som jag om det blir för varmt.
Sen bar det iväg och då vi var tidig så slapp vi den värsta tokrusningen. Vi handlade bestick....igen. Vi vill ha bestick med tjockare handtag och ja vi har flera sorter för alla är av skitkvalite inköpta på typ Ica!!!! Vi har funderat på börja samla på ett bättre sort och besökt flera olika ställen men inga bestick av den typ som vi vill ha. Men nu provar vi IKEAS.
Skeden var enorm....men för övrigt verkar de bra. Har just provat på en hämtpizza, som jag åt en pyttebit på då jag fortfarande är mätt sedan lunchen. Vi åt på waynes coffe, gott men svindyrt tycker jag i alla fall.
Köpte även:
  • Dörrmatta
  • lite julklappar
  • förvaringslådorna,,,skubb
  • kofta,,,,ja jag gillar koftor om de inte är för tjocka
  • svindyra stekpannor och grytor
  • doftljus
  • påsklämmor
  • ögonskugga
  • mössa
  • sminkbortagningsservetter...som skulle vara jättebra
  • blus
  • en lite verktygskit att ha på nyckelknippan, mkt bra att ha. Min gamla har gått sönder
  • ampel
  • en liten gran
  • fler assietter och efterättsskålar avv den sort jag har redan.
kommer inte håg mer just nu. Men trevligt eller rättare sagt mkt trevligt var det. Jag är duktig på att shoppa,,,,skulle kunna säga att jag har svart bälte. Enda kruxet är att min plånbok inte innehåller resurser nog för min talang.
Här är den sorts skål jag köpte:
Jag har packat över de gamla julsakerna i de nya lådorna och det blev så himla bra. Känner att vi kommer att köpa fler...hahaahah
Maken håller på att fixa så vi kan lyssna på ljudboken nu medans vi donar och grejar här hemma. Skall börja med momsen snart och packa upp klart. Ett underbart dygn har vi haft jag och min vapendragare till make. Skulle gärna ha gjort om allt igen imorgon.
 
 
 

Fredag den femte

Publicerad 2014-12-05 07:43:49 i Allmänt,

Ja i eftermiddag åker vi iväg på en kortisweekend till Sundsvall och det skall bli så mysigt. Mest av allt bilresan, vi brukar verkligen mysa när vi åker bil med dricka, godis och ljudbok och samtal om både det ena och det andra. Ett bra tillfälle att stämma av med varandra hur allt är. På jobbet, vänner och sig själv och vi tillsammans.Vi har även med oss lite listor från vänner och familj om vad som skall handlas, det verkar som om kronljus och värmeljus dominerar och vi kommer nog att få fulla bilen med just det. 
Gårdagen var intensiv fast det kunde vara värre. Stod i kassan hela dagen och det var en jämn ström på kunder, Vlket är trevligt och tiden brukar gå fort när det är lite fart.
 
Järnet hem och jag blev mkt senare än jag trodde och My och lillan stod på bron när jag kom hem. Snabb matlagning och sen lek för hela slanten. Blev inte så mycket kaffelek som jag trodde utan mer arrangemang av julsaker som hon absolut tyckte stod fel. Men när hon gav sig på att ta bort julkulorna i granen så bröt jag och vi tog lite macka och mjölk istället. Lite bus med maken blev det oxå och de spelade även lite spel. Det lät väldigt roligt när de pratade med varann. Vad än maken sa så nickade hon och sa mmm.. och de var rysligt överens om att hon suger på vissa spel.
Tyckte hennes hår hade tokväxt och hon ser verkligen ut som en trollunge med luggen hängade över ögonen.
 
Apropå trollungar så fick vi en uppdatering från prinsarnas mor om vad som är köpt från önskelistan. Så himla bra, för då blir det ju inte dubbelköpt, så bra med en mor som sambandscentral.
Såg på jul med Ernst och han gör så fint med halm, gran och mossa och det ser helt underbart juligt ut,,,men....det kräver vissa miljöer. Det skulle se helt vansinnigt ut med gransris härhemma på golvet och mossa och kottar i fönstren. En stpr grankrans i ett litet rum som vårat,,,nja. Arragemang med kanderade äpplen och godis, på???? tv bänken??? eller? nä det kräver en stor mysig stuga eller en herrgård. Men fint var det i alla fall.
Jaha då blir det nyval och sen då,,,vad kan förändras? Ska bli intressant att följa. Men jag hoppas verkligen ni som röstade på vallöftena att ni inte är lika lättlurade denna gång. Om man lovar ngt som inte finns, så kan ni ge er sjuttsingen på att det inte kommer att komma. För det kommer inte mer pengar bara för man vill det.
Jag är ju inte sosse, vilket de flesta av er vet. Men Löfven gillar jag...en sådan liten terrier...torr och trist men tjurig. Sånt uppskattar jag, men det kan kanske slå över i värsta fall och bita honom i baken fler gånger.Sen så blir det mer kostnader med ett nyval, pengar som kommer att tas från befintliga medel...skola???omsorg???
 
Knäckfrågan blir väl att man måste våga diskutera invandringsfrågorna, en het potatis som ingen törs ta i. För så fort man säger det minsta negativt med invandring så får man veta att man är rasist. Jah har inte sett mig som en rasist men jag har nog blivit smygrasistiskt. Det mest konstigaste är att det är inte våra invandrare som skapat det lilla monstret, utan det är alla som vill att vi skall hålla varandra i handen och sjunga en sång och då helt plötsligt så blir alla problem lösta...eller? Ja vad vet jag egentligen mer än ...har inte en aning var detta tar vägen. Kanske är det humaniismen som är mina stora trätobroder??? Äsch nu skiter jag i detta och går och borsta tänderna. Får styra upp världen nästa vecka istället....
 

Böcker, kuliga nyheter och full fart

Publicerad 2014-12-04 09:04:30 i Allmänt,

Idag var det tänkt att jag skulle vara halvledig. Först bokföring och sen en tur ut till mor för städ och handling. Men....anade redan igår att det inte skulle bli så så jag ringde till mor redan igår och förvarnade. Så det blev jobb idag i alla fall, men förhoppningsvis bara till 15. Så kan det gå...och går oftast hahahha
Men det är ingen fara det går fler tåg.
Sen så har jag laddat hem nya böcker,,,4 stycken bla Kepler och Läckberg nya böcker. Keplers böcker är ju så himlarns bra. Så jag längtar...men jag har även en bok av Lottie Knutsson som var den kvinna som var en klippa under Tsunamikatastrofen. Hon var chef på Fritidsresor och var som var en sorts landsfader under den hemska tiden. Hon skrev en bok om sina upplevelser och den efterföljande tiden. Har hört mkt gott om den boken så det blir bra. Sen en till om tsunamikatastrofen, av en kvinna som förlorade sina tvåbarn och man. Hon har skrivit en ny bok oxå som är en bok om hopp och vägen tillbaka, men tänkte börja med denna först.
 
Oj vilken liten bild....oj vilken stor bild...hahahaa
Sen så ringde min underbara man igår till jobbet och ville veta hur länge jag jobbade på fredag??!!
Jag: Hmmm tror halv fem eller fem om det är mkt folk....
Maken: Kan du sluta tidigare?
Jag: Något fundersam....njaaaa tror inte det....Tänkte att nu skall han på afterwork och hmm jag får ta bussen hem och inte ha mysfredag...utan hämta hem en make på nattkvisten.
Maken: Så synd för jag har bokat hotell i Sundsvall och tänkte vi skulle gå på IKEA...
Jag: Inga problem, när ska jag vara klar.
Så himla roligt och trevligt och så oväntat.Att vi då dessutom har en bra ljudbok i bilen är ju bara toppen och det gottaste på kakan.
Han är tammerackarn bästaste ever och min... bara min underbara.
Ikväll så kommer lillan oxå och nu har jag koll på att det är torsdag, hahahhaaha
Det är längesedan och det skall bli trevligt att få träffa den lilla gulletussan. Packade upp och fram för rensning och sortering alla julsaker vi har kvar. Oj så många lådor...men de var mest konstigt packade och inte fulla så det såg värre ut än vi trodde. Skall köpa nya lådor och likadana som vi har sedan tidigare på Ikea så vi kan packa och sortera och framförallt märka!!! så är det lättare att hitta vilken låda som är vad i och inte måste ta in alla. Dessutom så tar det en fjärdedelsplats, med den förvaringen. (Se på bilden ovanför)
Har visserligen en ganska stort uteförråd men vi har mycket grejer som tar plats. Det är däck, mattor, snickarbänk, skor, kappor och jackor och miljarders saker till.
Men just nu så blir det att dra på sig jacka och kila iväg till jobbet. Ha det så bra :)
 

Nu så....

Publicerad 2014-12-03 07:38:36 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka från ett ngt villigt blogguppehåll....anledningen heter fokusering. Jag var så upptagen igår att jag tog inte ens tid för lunch utan åt...pepparkakor. Inte fiffigt alls skall jag medge. Började med mina kära papper redan 4 timmar på måndag och sedan nonstop från halv sju till halv fyra igår. Efter det gick jag och tog av mig mrgonrocken och duschade. Så skönt....men hann ändå inte klart, så jag får fortätta en annan dag.
Idag så läser jag att det är politisk kris i landet...säga vad man vill om Löfven och han partifärg, men underbart tjurig är han i alla fall. Det gillas av mig i alla fall. liknar sossarna som sossarna en gång var.
Sen så såg jag en underbar annons från england där några föräldrar satt in en födelseannons på sin son. Det i sig var väl inget märkvärdigt, men till saken att han fötts nu och var nitton år. Han orginalfödelsedräkt var en flickas....
Så himla härligt tycker jag. Jag må ha hundra olika fördommar och föreställningar men inga runt homosexualitet. Där fattar jag inte alls konstigheterna som många fortfarande tycker är onormalt. Identitet och kärlek är väl högst normalt. Men vissa saker tycker jag visserligen är lite udda,,,,de som blir kär och gifter sig med murar eller bilar. eller delar säng med skor och staket......
 
Jag delar säng med min make och kisse som ligger mellan oss och kurrar. En tid i livet så delade jag sängen med barnen som inte kunde sova....jojo de somnade på en gång när de lagt sig mellan oss.
Nu är det bara drygt 14 dgr till mellansonen kommer hem för ngr dagar uppe i Umeå. Nu som en gift man....min lillgroda!!! Nåja han har ju gift sig med en fin flicka så jag kan leva med det.......men jag älskade honom först.
 
Just den meningen är från en sång som handlar om en far när han gifter bort sin dotter och den är så fin. Har sett det på youtube hundra gånger och blir så rörd varje gång. Gillar verkligen youtube, finns massor av kul att se där om man har en stund över för ingenting alls. I mitt fall så inträffar det oftast på fredagar och lördagar då det inget finns att se på dumburken, bara en massa skit i mitt tycke. Men på söndagkvällar, då ni....då kan man lägga bra serier eller filmer. Jag tror minsann att alla kanaler har kontrakt med videofilmsuthyrare eller aktier hos netflix och viaplay. 
Funderar starkt på att göra lussebullar...har inte bakat bullar sedan 2007...Gör jag ngt så har det blivit mjuka kakor och liknande och även det är sällan. Måste kolla om jag hittar receptet på lussebullar...minns att jag hade i kesella. Eller så övertalar jag dottern att göra om jag står för ingredienserna...vad säger du My??
 
Ikväll så kommer lillan hit för vi skall vara vakter ett tag. Ett tag sedan vi sågs, så jag längtar efter henne. Blir nog lite kafferep med dockan skulle jag tro. Eller ngn av de gubbarna i form av spindelmannen eller riddare som finns härhemma. Hon bjuder alla oavsett storlek eller utseende, vilket bör applåderas.
Men hallå......nu blev det fel......det är onsdag idag och inte torsdag som jag trodde.....åhhh hopplösa jag som alltid blandar ihop dagar.
Men idag var vk tjockare och det brukar innebära onsdag, för då är det bilagor med. Jag borde ha kommit ihåg det.....
Nåja det innebär varor och beställning på jobbet och det är där jag kommer att tillbringa min dag.
Idag blir det tomtehalsband och lussebullar i öronen. Det är ju dom tiderna och jag gillar ju att ha lite knasiga smycken så det är en bra kombo. Skulle ha fixat blinkande örhängen, finns säkert...hmmm måste googla,,,,
hmmm hittade bara gamla webbsidor. Måste dock söka vidare...
Men nu så blir det att göra sig i ordning för dagen idag som är en .....onsdag
 

Lite halv frivilligt...

Publicerad 2014-12-01 06:35:06 i Allmänt,

Ja nu har jag tagit en lite bloggpaus så där lite halv frivilligt. Har inte suttit ner framför datorn nästan ngt alls på hela helgen så jag har en del bloggar olästa oxå....så nu är det mkt att ta igen hahaaahha
Jag följer en 5-9 bloggar och läser varje dag, en del varje en del var tredje dag. Tycker det är så trivsamt och efter ett tag så tycker man nästan att man känner varann. De flesta har jag följt i 5 år.
Men sen så har vi haft mkt för oss denna helg. På fredagen hade vi middagsfrämmande och som vanligt var det trevligt och jag tycker att jag lyckades med efterätten. Apelsinpannacotta med apelsingele...mmm smaskens.
Min goda vän sa åter en massa kloksaker som jag tänkt på hela helgen. Så fantastiskt intressant att få andras tankar och syn på olika saker i livet, för mig som är en riktigt funderare så blir det som aha ...upplevelser.
Lördagen innebar jobb och vi slog kassarekord och jobbade så vi var alldeles slut. Tack gode gud att vi hade två kassor.
Efter jobbet så hade vi tur att svärsonen kom och hämtade oss för då var det dax att få fara och säga grattis till äldsta dottern som fyllde år. Hon är sin pappas ögonsten och älsklingsflicka. En jättefin mamma och en vacker och klok kvinna. Man får skryta.....Hon är en rackare på bakning och är inte borttappad i köket heller, men framförallt en väldigt fin tjej. Ingen skrytsamhet, illvillighet eller slå sig på bröstet tjej utan en varm och generös person våran äldsta. Grattis älskade fina S <3<3<3
 
Då fick vi och träffa småprinsarna och de var nyfriserade sen sist av sin kusin som är frisörska. Söta små prinsar med andra ord och vi fick kramar så vi klarar oss ett tag.
Kvällen spenderades i soffan och vi var trötta.....
Söndagen innebar mer jobb, men nu betydligt lugnare. Maken satt mest i källaren och såg på skidåning. Efter jobbet for vi hem och jag började tillreda middagen som var lammrostbiff. Så smaskigt och gott, det kommer det att bli fler gånger. Köpte ekologiskt och gårdskött så det var svindyrt. Men det kändes viktigt på ngt sätt. Att äta lamm är lite jobbigt de är ju så söta och då måste jag veta att de hade det bra den lilla tid de fick på jorden...snyft
Kvällen spenderades med att kolla kundfakturor och nu har jag tagit tag i eländet.....pysslade även med mina polkagrisprojekt. Ikväll så blir det mer bokföring och morgondagen blir det hela dagen. Men just nu så ska jag gå och göra mig i ordning för dagen. jag öppnar och varorna kommer. Ha en bra dag för det skall jag se till att jag får. Många distanskramar från mig.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela