myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Fredag och ikväll så börjar det...

Publicerad 2014-02-28 07:29:39 i Allmänt,

Ja jag erkänner vi skall titta på Lets Dance. Vi brukar se första och andra programmet....är det roligt fortsätter vi annars skippar vi resten. Förra säsongen såg vi inte klart, så nu hoppas vi att den nya är bättre.
För övrigt så är allt bara bra, jag planerar att ta några dagar ledigt och fara ner till sonen i Uppsala, Pratade med honom igårkväll och han blev glad över att vi skulle komma. Tänkte nämligen ta med mig My och Milou oxå, Kanske gå på IKEA och upptäcka mer av Uppsala stad. Åh så roligt att få komma bort lite grann. Ser framemot det jättemycket. Har ju längtat länge att få lämna kommungränsen och bara fara....
 
Igår afton fortsatte jag på projektet sy kaniner!!!! Skall sy ett par ursöta kaniner som jag tänkte ha som demo i butiken. Pilligt, men de kan bli söta. Är ju ingen stor artist när det kommer till detta område, men jag hoppas att det blir bra. Maken ville gärna hjälpa till med att fylla dem med vadd och det fick han så gärna. Han påstod att han var bäst på det...nåja alla har vi våra specialiteter. Det stora kraftprovet är kvar och det är kläderna till dessa två kaniner, hjälp hur skall det gå...fortsättning följer hahahaaha
 
Det finns dock ett moln på min himmel och som ger mig en tung känsla i magen. Sonen far på måndag ??!!!! Ut på sin 4 månaders tripp till asien. Känns inte bra, då jag oroar mig över alla tok därute. Jag tycker definitivt att han skall fara för att han själv vill det och jag är glad för hans skull. Men jag skulle föredra om han åkte charter eller tillsammans med ngn. Vill tro att det finns mindre tok som åker charter ?? jag menar jag åker ju gärna charter och jag är ju inte en galen yxmördare...eller?
Men det kommer att bli ett kraftprov på min navelsträng...hur långt kan den nå? räcker den ända till Vietnam? Det är tur det finns skype och facebook. Jag funderar på om han skulle märka om jag skulle smuggla ner en liten gps sändare i maten. Fast det skulle väl komma ut den naturliga vägen ....fort. Jag måste nog fixa ngt sätt att söva honom och få dit det på ngt vis. Har ju sett i agentfilmer på tv hur det görs. Kan bli trixigt utan att han märker nåt....
En annan kul grej som hände igår var att en av bloggarna som jag läser kom in i butiken och jag berättade att jag läste hennes blogg. Hon blev förvånad men glad. Hon är en ung mamma och jag är väl inte hennes målgrupp, men jag tycker det är kul att läsa hur unga mammor och tjejer ser på och tar sig an världen. Fast egentligen så är det ett tidsfördriv ungefär som att bläddra i tidningen att läsa bloggar hahahaa Ibland så bläddrar man bara runt. Personligen så trodde jag aldrig att jag skulle börja skriva så här. Men det blir som en dagbok och det är kul att gå tillbaka sen och se hur man tänkte och gjorde. Det blir kanske ngt att sysselsätta mig med när jag blir en gammal tant och förhoppningsvis lite klokare. Fast jag känner att satkärringen tar allt mer plats och det finns risk för att jag blir en surtant som gnäller som osmord dörr. Men hatt och stor väska ska jag minsann ha och den väskan ska jag vifta med och dunka in i alla på bussen precis som alla ungdomarna gör idag på mig när de kliver på med alla sina ryggsäckar muhhhaaaa. Akta er alla....
 
 

Tjolahopp på dig torsdag

Publicerad 2014-02-27 07:09:38 i Allmänt,

Harrejisses det är redan torsdag och det känns ju kalasbra. Idag så kommer det mer påskpryttlar till butiken och min kära kollega kommer nog att få jobba tills hon spyr hahaha. Skämt åsido så är hon miljoners eoner före mig när det gäller planering och uppställning. Jag planerar oxå men är inte lika systematiskt är mer av en visionär.
Ett utryck som sades igår tyckte jag definierade henne rätt.- Struktur är min vän...
Håller med fullständigt men mitt problem är ju att följa strukturen hahahaha
Ibland så känner jag mig som en inredare, mina kollegor bygger och hänger och grejar och sen sveper jag in och piffar hahaha. Sådär som inredarna på tv gör, trycker till lite kuddar och ställer dit ngn tjusig vas hahahaha
 
Idag var dödsannonsen för min farbror i tidningen och jag vill gå på hans begravning. Jag har haft sjuttielva farbröder och 458 kusiner och han var verkligen min favoritfarbror. Egentligen var det han och en faster som jag bryr mig om, resten kvittar om jag utrycker mig grovt. Jag är ingen fan av begravningar då stämningen får mig att gråta oceaner. Har varit på begravningar där jag i princip inte känt personen men gråtit för att andra gråter och är ledsen. Mina tårkanaler är oerhört känsliga. Detsamma gäller på tv om ngt berör mig.
Det har hänt att jag blir så arg så jag gråter istället. Men numer är det sällan, tycker jag grät mer förr. Mest för att jag undviker situationerna.
Men ibland så är det skönt att få gråta och släppa fram känslor oavsett vad och vilka. Tror att det är bättre än att hålla det inom sig och tror att det lättar tyngden och känslan man har om man får gråta lite.
Är ju en känslomänniska och tårarna kan stiga av att få en kram. För ett tag sen så sov ju en av prinsarna över och vid ett tillfälle så kom den lille och krama mig och hade sina små mysljud och sa jag tycker om dig... och då började tårarna stiga kan jag säga....Hade han sagt då :får jag ett kilo godis så hade jag köpt ett flak.
Nä nu skall denna tant ge sig iväg ut i världen igen, men först en balja kaffe och lite gos med kisse. Som i detta nu stirrar på mig och känner sig antagligen ruskigt försummad.

En bra dag....

Publicerad 2014-02-26 07:13:27 i Allmänt,

Känns bra dagen efter en pappersdag. Nu blev det ju inte hela dagen och i sanningens namn så är jag bäst på morgonen. Men jag gjorde mer än vad som jag trodde och använde mig utav strykbrädan ! Jajamensan vilken bra grej att använda. Jag ställde upp den och sorterade papper och la sen pärmar där och pärmade för varje papper. Genialiskt om du frågar mig. Varför har jag inte tänkt på det tidigare. Det kändes så effektivt och smart hahaha...
 
Pratade med mellansonen igår oxå och han vickade på fritids. Han har anmält sig som vikarie i Uppsala kommun och kan hoppa in som lärarvikarie och liknande vid behov. Kul erfarenhet, men osäkerhetskänsla om när ,var och vad måste vara jobbig. Men så är det i vikarievärlden och för en del så funkar det bra. Själv skulle jag fort bli nojig.
Att inte "äga" sin tid det känner jag till. Men jag vet då åtminstone var jag skall vara och göra.
Har inte haft ngn större erfarenhet av vikariejobb så jag vet inte riktigt hur det är. Men för mig så låter det som magkatarr framkallande hahaha
 
För övrigt så känner jag att det är dags snart för lite ljusare gardiner i vardagsrummet och fönstertvätt är på G. Såg det igår när solen lyste på köksfönstren. Jag trivs ju inte när det blir för smutsigt och stökigt om jag skall sitta ner och jobba. Det är som om jag ser det mer om man sitter still och det låter väl i och försig logiskt.
Men jag vet ju att den här känslan drabbar de flesta på våren när solen börjar lysa upp våra hem och man ser de mörka partierna i sitt hem.
Från det ena till det andra, såg ni Talang på tv:n härom kvällen? Det gjorde vi och det är inte ngt vi sett tidigare. Det var mer än en slump och att ingen av oss orkade byta kanal. Hursomhelst så vet jag inte om jag tycket om sådana program, men det var en kille med som hette Jon Henrik och var både adopterad och same och ja han hade blivit mobbad både för det ena och det andra. Men han jojkade en väldigt fin sång och jag blev berörd av hans röst. Skulle vara intressant att höra en sång på annat språk och höra om den låter lika bra då. Hursomhelst så var han väldigt duktig och jag tycker han var en stor behållning.
Nu skall denna kvinna gå och borsta tänderna och bege sig ut i den stora världen, eller om jag plockar ner det en bit? så skall jag gå till busshållplatsen......

Tisdag och allt är finemang

Publicerad 2014-02-25 07:24:47 i Allmänt,

Hittade ett gammalt inlägg, som stängdes ner för sladden for ur??? Där hade jag skrivit om tyget och stolsitsar.....det blev inte så...
Jag sydde ihop hela faderullan och det blev så bra och jag var inte arg trots trassel. Har inte en susning om vad det skall bli eller vad jag ska ha det till?. Men jag klarade det och det blev faktiskt fint.
Gårdagens alla uppdrag klarades av...nästan....Vi skulle städa ur lägenheten och vi klarade utan pannlampor. Men det var på håret. När jag kom hem så hade middagstiden förflutit och jag gjorde en macka istället. Satte mig ner och skulle fixa det sista på lönerna. Men....hur jag än ställde in programmet så funkade det inte, Den drar fel skatt...så jag fick lägga ner det och ringa supporten idag. Skall till banken och fixa engagemangsbesked på bolagen och lämna in pengar. Fixa växel och springa in på skattekontoret. Fixa ut resterande löner, rapportera dagskassor. Lägga in fakturor och ..och...jobba några timmar i butiken först. Fullspäckad dag, men det är så skön känsla när man vet att det är gjort för några dagar.
Jag klarade mig utan skador idag och det är jag glad för. Satt och läste VK och kisse sprang framför mig hela tiden för att få bli gosad med. Plötsligt så kliver han ut i tomma luften, då en del av tidningen var utanför bordet. Han fick panik och började liksom klättra i luften. Han har rejäla klor den grabben och han rev tidningen i molekyler och allt jag tänkte var att jisses om han fått tag i mig. Då hade jag sett ut som en riven ren, med ben och armar i trasor hahahah. Ni skulle ha sett hans ögon, han blev så rädd lilla kissegubben. Nu är han helt slut...han behöver inte mkt spänning för att bli helt utslagen. Han liigger på mina ben just nu och väntar på mannen i huset, skulle jag tro.
 
Han har blivit helt galen i min andra hälft. Han följer efter honom och sitter och ser på honom nästan beundrande. Sover mellan oss och inatt så väckte han mig för han låg och kurrade högt. Han mår verkligen bra och verkar trivas med livet.
Läste förresten i VK inan kisse pulveriserade den ngt så dumt att jag blir arg. VK är perfekt om man vill vakna till liv och få igång blodomloppet. Hittar alltid ngt odiotiskt att bli upprörd på hahaha
Idag stod det att de skulle höja brevportot från 5 till sju kronor och vikten till 50 gr, för att förenkla för kunderna???? Känner ni förenklingen? Jag gör det inte utan blir bara förbaskad på det uttalandet, Säg som det är istället för jösse namn. Det behövs mer pengar för det går inte ihop, ge tusan i att säga att det blir enklare för mig.....Mitt portokonto höjs rejält, då jag skickar en hel del fakturor för jobbets räkning. Inte blir det enklare för mig...Idioter...mummel mummel grrr....
Nu ska jag klä på mig och borsta gaddarna och kasta mig ut i morgonrusningen. Eller rusning är det ju inte en massa stillastående i bilkö,,,,,,,
 

Lördag morgon och det har snöat mycket..

Publicerad 2014-02-25 06:59:34 i Allmänt,

Fy bubblan vad det snöade igår. Vem blev glad för det? Skoternissar och skidtok kanske, Eller ngn som ser snöskottning som en trevlig motion? Nåja eländet försvinner tills slut. Fast jag kan hålla med om vad en kollega sa på jobbet: -Det dras in mindre grus när det snöat.  Så nu fick jag en anledning att tycka att det var okey.
Det kommer nog att bli både tre och fyra snöstormar till innan vi kan ropa hej och hoppa över bäcken.
 
Idag så blir det jobb och jag hoppas att skidgrejset på tv, går fort. Det skulle vara tremil idag och de är ju proffs så jag antar att de gjort det i en grisblink. Kära maken har sagt att han kommer direkt efter skidorna och avlöser mig så jag kan fara och köpa tråd!! jajamensan tråd. Jag skall prova att gå en batalj med symaskinen !!?! idag.
Har klippt en massa smårutor och kommer att försöka sy ett lapptäcke efter eget mönster hahahha Visst lät det bra med eget mönster ? Anledningen är att då kan jag säga när det blir snett och vint att det har jag hittat på själv.
 
Har kommit på vad det skall vara till, tänkte klä in köksstols sitsarna med det. Kan bli bra....om jag kan sy ihop det vill säga. Eller så blir det till en dyna som jag tänkte ha i hallen. Vi har ju planer på att bygga ngn form av möbel där av plankor. Har sett en jättefin en på ngn möbelaffär och skulle gärna vilja ha en själv. Tur att min käre make är en händig rackare.
Har så mycket projekt på gång nu att jag skulle kunna vara ledig i flera dagar och joxa och gorma. Men det är trevligt att ha ngt på gång. Det är nog den enda anledningen till att jag klarar av att hålla mig vaken på kvällarna hahahah. Jag skall inte klaga för det verkar vara jobbigt att vara nattuggla och kliva upp på morgonen och inte få sina sömntimmar.
Nu skall jag klä på mig och få skjuts till jobbet. Måste fara lite tidigare så han hinner hem till skidstart och det är helt okey, för jag skippade sopningen igår och det finns saker att göra.
 
 

Detn är mycket nu....

Publicerad 2014-02-24 12:12:26 i Allmänt,

harrejisses vad jag har mycket att stå i. Kommer verkligen gilla att bli pensionär, men då har jag hört blir det än mer att stå i. Helgen har varit intensiv och ändå har jag hunnit sy ett lapptäcke!!! Blev sent på kvällarna och tidigt på morgnarna. Det gick bra trots att tråden gick av etthundrafemtielva gånger... Jag behöll lugnet och det blev så fint och jag är både nöjd och stolt, Söndagen spenderades med lite fix och grunks och liten färd ut till mor för handel mm.
Idag var det tänkt att jag skulle fortsätta hjälpa dottern med utstädning, var på plats 7.15 och det var lite skumt ljus. Men så blev det sjuk personal på jobbet så järnet hem och duscha och iväg.....blir nog sent ikväll och ficklampa och städa resten...Dottern brås inte på mig när det gäller att ligga i framkant hahahaha allt skall gärna göras i sista minuten. Men nu måste jag gå upp och jobba igen...... tjoddelido....

Heja fredag, friskt humör.....

Publicerad 2014-02-21 07:17:39 i Allmänt,

Vaknade och kunde konstatera att jag sovit gott och att sömn är himla skönt. Fåglarna sjöng lite försiktigt när tidningen hämtades från lådan och det liksom pirrar i kroppen av välbehag att höra de små liven. Idag så skall jag hjälpa dottern att städa ur gamla lägenheten. Som tur är så behövs den inte tokskuras utan städas ur som vanligt. Det var ju en stor lägenhet de hade så vi får nog gno.
Efter det så skall jag på jobbet och göra det man gör på jobbet så att säga. En kollega är borta en vecka, men det är tur att vi inte har högsäsong, så vi klarar oss säkert bara bra.
 
Vet inte hur ni är men jag är en riktig grubblare och tänkare. Jag vänder och vrider på allt så det trasslar ibland(rätt ofta) ihop sig till en stor trasselboll. Inget löser sig och det känns ibland helt omöjligt att få upp det, bara en massa trådar och knutar och trams....jag blir tystlåten och trött och det händer att jag bara vill fly....Säger inte så mkt om det för omgivningen, då jag har ngn form av skam av att inte klara av allt själv. Helt idiotiskt och skulle ngn annan säga det åt mig så skulle jag säga åt den personen att det hjälper om man talar om det. Men som sagt har fortfarande efter så många år problem med att jag inte är ngn superkvinna, som kan klara allt.
Nåja det mesta löser sig precis som en riktig trasselboll. Man hittar en ände och vips så har man fått ut hela härvan och oftast kan man klippa bort de värsta knutarna.
Men när man är i värsta trasslet så är det svårt att hitta den där tråden som är avgörande. Sen så är det inga stora livsavgörande grejer heller utan ofta de banalaste grejer som man kan tänka sig. Men jag inser att jag behöver tid till att fundera och allt tar längre tid för mig. Jag kan svischa än hit och än dit och göra massor av praktiska saker. Men det är det andra mer teoretiska och "viktiga" sakerna som trasslar.
Om ni visste hur terapeutiskt det är att skriva av sig lite här. Har en god vän som berättat att hon skrivit i en bok i många år om det vardagliga och ibland om det mer tyngre i livet. Tror att det är bättre än vad man kan tro.
 
Men nu till ngt trevligare, talade med modern igår och hon har sluppit syrgasen!!! från att ha måsta haft den 20 timmar/dygnet så klarar hon sig med "nattmaskinen". Tror den kallas C-pap, den trycker in syre, när hon får andningsstillestånd under sömnen. Vilket är vanligt under snarkning och snarka det har hon alltid varit en baddare på. Jag är mer av en periodsnarkare....är det mkt och stressigt då kan det hända att jag snarkar, men oftast är jag rätt tystlåten nattetid.
Har provat på hennes maskin och jag fattar inte hur man kan sova med den på sig. Den måste täcka ordentligt och öppnar man munnen så toktrycks det in luft. Har ni ngn gång stuckit ut huvudet om ni kört bil fort. Så kändes det man får nästan en kallsup med luft.......oops nu ringde telefonen.....ändrade planer. Det blir ingen städning idag.....
 
 

Hann inte...

Publicerad 2014-02-20 12:02:07 i Allmänt,

i morse så hann jag inte med att skriva ngt klokt eller inte ens lite meningslöst babbel. Vi skulle ju fara på frukostseminarium om försäljning. Vet inte riktigt vad jag förväntade mig. men? ngt mer handlingsfasta tips? kanske? Är inte riktigt på det klara om jag tyckte det var helt meningslöst eller lite intressant...Det satte igång tankar så kanske inte helt fel.....
Idag så är det lite kul då alla mina kollegor skall på besök till bvc ell vdc samtidigt???? Det är ju sällan de är iväg på ngt sådant men idag så slumpade det sig så att alla skulle dit samtidigt. Hur kul som helst tyckte jag och kunde inte hålla mig ifrån att fnissa.
Vi var och handlade igår så nu har vi i alla fall lite födoämnen hemma. I alla fall potatis och korv??? Just nu så är vi inne i en svacka med god kosthållning. Har blivit mkt mackor och snabbmat. Inget bra och hållbar diet och man står sig inte på en sådan föda.
Ikväll så blir det lite pappersjobb och pärmning en stund i alla fall. I morgon skall jag hjälpa dottern lite grann på förmiddagen och sen till mitt eget jobb så på kvällen slappnar denna tant av och vill ha lugn och ro. Hade en del på min To Do lista denna vecka och kan stolt meddela att ingen punkt på listan har hitills utförts!!!. Ja det känns ju sisådär....mycket snack och lite verkstad. Nu ska jag gå upp och jobba vidare....

Onsdag ...igen..

Publicerad 2014-02-19 07:07:54 i Allmänt,

Veckorna springer fram vilket kan vara roligt om man väntar till ngt kul. Synd bara att helgerna är lika snabba. Gårdagens alla omplaneringar gick bra trots att middagen uteblev.....blev rostat bröd när vi kom hem vid niotiden istället.Idag skall jag iväg och göra naglarna, vilket är på tiden. Harrejisses vad de har växt de små liven. Tror att det blir ngt enkelt idag. Inget fancy pansy alls. Ibland kan det enkla vara fint.....hahaha säger jag som älskar flärd och glitter. Nåja ibland överaskar jag t om mig själv.
Imogon skall jag och förhoppnngsvis två kollegor på frukostseminarium, om försäljning eller rättare sagt om hur man säljer på bästa sätt. Det finns massa tekniker och det brukar jag tänka på ibland faktiskt. I ärlighetens namn så har man bestämt sig för att sälja en viss produkt till en kund så brukar det fungera.Men vi vill ju inte agera som en agressiv bilförsäljare, men vi hoppas att få lite inspiration i alla fall.
Idag efter jobbet måste jag fixa lite med fakturor och pärma lite. Men den här gången skall jag byta glasögon....så slipper jag sitta och kisa som en tok.  På butiken rullar det på som vanligt och vi börjar med påskgrejer idag. Eftersom vi säljer sådana produkter som ofta skall tillverkas innan påsk så har efterfrågan redan börjat.
Måste även köpa en ny tandkräm har jag märkt, när man dricker kaffe efter tandborstning så smakar det apa ett bra tag i munnen. Vi har varsin tandkräm här hemma då vi föredrar olika. Jag vill ha mild och maken stark.....men jag är ju så känslig liten viol som inte klarar av blåst och stark pepparmint. För övrigt är det ganska bra må jag säga, som vanligt så har vi mkt och stå i. Maken jobbar ofta över och jag har ju alltid överplanerat hahaha vi kanske skulle skaffa oss en sekreterare som fixar allt som oxå måste göras. Handla är en av de saker som vi gärna skulle slippa. Tänk om man skulle prova en sådan där matkasse som man kan beställa. Men vi skulle ju bara behöva , enkla basvaror...typ mjölk, ost, youghurt och smör. På veckorna blir det  inte alltid så mkt matlagning som är ngn stor kvalite på.
Nä nu måste jag ila till bussen.....ha det bäst

Jamen godmorgon kära jag...

Publicerad 2014-02-18 07:17:28 i Allmänt,

Det är viktigt att egoboosta sig tror jag. Att stanna upp och betrakta sig själv i spegeln och gilla det man ser. Svårt ? ja åtminstone vissa dagar. Jag försöker göra det, men det är inte så lätt. Upptäcker rynkor, hår och alla möjliga brister men säger högt inom mig- Jag tycker om helheten. Vad är annars alternativet, att operera sig till ngn annan eller inte finnas alls??? Nej då föredrar jag att leva och då måste jag gilla denna kropp, för vi ska kampera ihop livet ut.
Men man kan ju undra hur det kommer sig att jag gillar mig själv (obs detta sker inte varje dag), Jag menar att jag är överviktig, dålig kondis, rökare, hår som tagel, rynk och häng lite här och där. Ja jag vet inte men för ca 3 års sedan gav jag mig själv "syndernas förlåtelse" Var på väg till jobbet och det var varmt och det såg ut att bli en bra dag,Då slog det mig att jag skämts över min kropp i så många år och bantat med jämna intervall. Så mkt energi som jag slösat bort med att vara missnöjd, när jag hellre kunde njuta av att känna solens värme mot min kropp. Så mkt negativ jag kännt mot mig själv istället för att njuta av kärleken jag får från min man. Då bestämde jag mig att sluta tänka negativt om mig själv. Att acceptera mina brister och istället åtgärda dem när jag själv vill eller tycker det behövs. Så mycket bättre mitt liv blev sedan den dagen.
Visst vill jag vara smalare, mest för att jag kan köpa de kläder jag vill, Visst skulle jag vilja vara mer tränad, brun och noppad och stylad. Men jag kan fixa det om jag vill och har ork och lust. Inte för att jag känner att jag måste för att jag måste... Förstår ni skillnaden?
Detta tankesätt kräver dock regelbunden träning och vissa dagar kan även jag känna att jag är så ful och eländig så jag skrämmer små barn. Men det är ok, så länge jag inte hemfaller åt att låta den känslan ta över mitt liv. Då måste jag se mig i spegel och upprepa mitt mantra; Ingalill du är OK, du duger, du lever.
 
Nu har vi varit djupa nog och kan fortsätta surra på. Gårdagen var lugn på jobbet och jag gjorde inte många knop. På aftonen gormade jag med papper och glömde byta glasögon. Det resulterade i huvudvärk intill illamående....smart nej inte det minsta. Skulle nog inte överleva ett migränanfall hahaha. Jag valde att gå och lägga mig, kära maken sa att ta en aspirin? men nä den här tjurskallen tycker ju inte om tabletter utan jag sa att jag går och lägger mig istället. Resultatet? ja efter 1,5 timme fick jag gå upp och ta en tablett....så onödigt och dumt, varför tog jag ingen direkt och kunde fått sova?
Ikväll så har jag det lite stressigt och mkt inplanerat. Jag stänger och sen skulle jag vara barnvakt och sen hälsa nya grannar välkommna (styrelsejobb) allt naturligtvis samtidigt. hade även utlovat ett besök hos mamma,,,,,ojojoj taskig planering. Nåja vi börjar väl här och nu och det betyder en kopp kaffe och sen påklädning.
 

Grattis på namnsdagen- Sandra

Publicerad 2014-02-17 06:48:21 i Allmänt,

Ja jag heter Sandra som mellannamn. Efter vad jag vet så fanns det en filmstjärna som hette Sandra Dee som pappa tyckte var tjusig och då fick naturligtvis jag det som namn. Kan dock inte påminna mig om att jag sett denna i ngn gammal film hahaha så hennes konstnärliga insatser kanske inte var så höga.
 
Ja det har varit en intensiv helg, med mkt inslag. På fredagkväll kom Milou och sov över. I det stora hela gick det bra, det var ju första gången utan mor eller far. Hon vaknade mitt i natten och var ledsen och vägrade lägga sig ner. Till slut hittade vi ett sätt som var ok att sova på och det var på mig. Jag fick då agera kudde och säng, jag tackar min lyckliga stjärna att jag kan sova i de mest konstiga positioner. På morgonen kom Liam och han har surrat konstant. Han har en fantasi som är fantastisk och jisses vad vi har pratat. Tror faktiskt att han har behövt att komma ifrån storebror som gärna vill rätta och korrigera alla hans historier.
Vi var på Utopia och åt lunch. jag har ju aldrig varit där då jag sällan har möjlighet att springa på stan. Jättegod mat, men först tyckte jag att det var dyrt men vi var så mätta så vi orkade ingen middag. Så då blev det ju ganska billigt.....
Igår så var det dock läskigt två gånger. Först så sa de på radion att det var en bilolycka norr om övik och där var ju dottern och svärsonen och vi visste ju att de skulle hem. Ojoj så orolig jag var. Jag begravde dem i tankarna och planerade för ett liv med småbarn igen. Maken sa men varför ringer du inte? Därför jag var så orolig.....han ringde och naturligtvis inget svar.......men till slut fick vi tag i svärsonen och allt var bra. Så typiskt mig att planera så jag är beredd på det värsta.....
Sen så ringer den andra dottern och meddelar att de sitter på akuten med lillan. Hon hade ramlat nerför en stentrapp.....men som tur är så var det endast några blåmärken. Småbarn är ju så lätta och mjuka och spänner sig inte, vilket gör att de klarar sådana fall bättre än vuxna. En väldigt innehållsrik helg har det varit, Ändå har jag hunnit pyssla lite oxå. Har målat en stol och klätt om dynor. Nu skall den bara lackas i högglans så är den klar. Blev jättefin och kommer att fungera elegant och bra som klädstol bredvid sängen. Har lagt två golv och laserat dem i vitt och det andra i grått i mitt nya dockhus. Maken har sågat dörrar och dönster. Jag har ju varit på jakt efter ett nät till skåpdörrar i miniformat. Hittade i lördags på biltema ett perpekt ett.....en sil. Ser precis ut som hönsnät i miniformat. Kommer att bli fint. Tog lite kort men kunde inte öppna bloggen på lilla ipaden, men jag skall försöka igen. Nu blir det en kopp java till och sen till arbetet. Ha en bra dag och en fin inledning på en ny vecka.

Tjabba dabbado på dig Fredag - <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Publicerad 2014-02-14 06:55:21 i Allmänt,

Japp det är Fredag och alla hjärtans dag. Ni som är lika gamla som jag minns ni alla stjärtars byxa? Det var ngt jeansmärke som lanserades så? Samtidigt som Elvis, Rocky, Marilyn, Silver Dollar och en massa andra coola namn på jeans. Ja numera heter väl jeansen bara nummer eller? Är inte lika tuff och cool att jag känner till ngt om den saken längre.
Gick och la mig kl 21 igår och "vaknade" av att jag planerade och sågade i tankarna parkett till dockhuset. Minns att jag tänkte att så trevligt att drömma om detta....tills jag insåg att jag inte sov utan låg och tänkte. Nåja somnade strax efter det, med ett leende på läpparna. Kan lätt erkänna att jag är ivrig på att börja bygga. Både till mitt stora hus och det lilla projektet.
På jobbet har vi flyttat runt varor, inte alls tokigt blir det och det är ganska bra för då rensar man och städar samtidigt. Det dras in kopiöst mkt mer grus än vad brukligt är den här tiden på året. Men det är ju en slaskigare och isigare vinter än på länge. Vi torkar och städar och ibland så tittar man ner lite tröstlöst på allt grus som dras in...
Helgen är i alla fall full planerad kan man lugnt säga. Vi kommer nog att vara trött på söndag men kommer oxå att ha haft det väldigt trevligt. På lördag planerar jag att vi skall gå på stan och äta lunch och köpa lite stolstyg. Eventuellt oxå smita in på ngt leksaksställe hahaahaha. Vi får väl se om Liam misstycker till det...skulle inte tro det. Allt hänger på OS eländet. Maken är ganska förtjust i det tramset och det gäller att hitta av ngn tid som passar in att göra aktiviteter där inte skidor körs eller hoppas med eller skjuts skytte.
Men jag ska inte bråka på honom för han är inte sporttokig för övrigt. Lite lagomt att fördela mycket vart fjärde år eller ngt sådant.
Ikväll så kommer lillan och skall sova över, det är hennes första sova borta äventyr, Men det går nog bra, för vi har ju fått barn att somna på kvällarna i många år. Blir nog mer konstigt för föräldrarna.
Nåja nu skall denna surrtant gå och klä sig och masa sig iväg till bussen. Måste säga att det känns skönt att det inte är svinigt kallt ute.
 

Torsdag och jag blir så arg...

Publicerad 2014-02-13 06:58:54 i Allmänt,

Ja jag är arg, bitter och nästan lite äcklad åt förljugenheten. Men vad nu då? tänker ni? Jo i dagens VK står det om väntetiden för Dyslexiutredning som i detta fall varit i två år. De säger på enheten att de är underbemannad och att de jobbar på för fullt. Högsta chefen säger att sparbetinget på 2 miljoner har ju inget att göra med det utan att de barn som behöver hjälp skall få det omedelbart!!!! och att det är enhetens ansvar...
Jag slungas tillbaka till mitt gamla jobb och hur man fick "ljuga" och slingra sig inför folk. Man fick en budget och den skulle följas. Nedskärningar på allt men ändå krav på att allt skulle skötas som förr, fast ännu bättre och med fler sysslor och krav. Det går inte till slut, kan jag meddela....Men min roll som chef är att leda och fördela arbetet. Så sa oxå mina högre chefer när arga och besvikna brukare ringde till dem. Det var mitt "fel" om det inte fungerade. Inte berodde det på de högre kraven eller minskad personaltäthet, nej absolut inte, det var chefen som ledde och fördelade. Men har du en bulle och det kommer tjugo kaffegäster så spelar det ingen roll hur du än leder och fördelar kan jag säga.
Mitt råd är till alla som inte får hjälp, Ge er inte, hoppa,stampa och skrik så ni blir skitjobbiga att ha kvar i kön. Då kan ni hamna på första plats. Ni kommer då att gå före i kön, kliva över de som väntat längre än er. Men ni kommer att göra det till slut, för ni bryr er om era kära.
Det är detta som gör att jag blev moderat och vill ha privata alternativ. Har jag möjlighet att gå till en privat klinik och hjälpa mitt barn, gamla förälder eller att operera mitt knä 3-5 år tidigare än i kö, så gör jag det. I grunden är det fördjävligt på ren svenska och det är beklämmande att det skall behövas. Det kommer att drabba många människor som har det dåligt ställt och det är inget som jag skulle göra för att jag anser att jag är bättre än ngn annan, utan för att det går och att kan jag hjälpa mitt barn så gör jag det.
 
För övrigt så är allt bra hahaah. Igår så var jag som snabbast förbi My och lillan med några krokar men de passade inte.....men jag hann ju träffa lilltjoppan en stund.
Till helgen skall vi vara barnvakt, på fredag lillan och på lördag Liam. Skall bli kul att få surra med honom, han är så kul och full med historier om än det ena, än om det andra. Vet ej än vad vi skall hitta på. Men ngt kul skall det väl bli. Nu skall jag bege mig iväg till jobbet...
PS är inte arg längre, det är fantastiskt hur skönt det kan vara att få skriva av sig.....

Hallå Onsdag morgon

Publicerad 2014-02-12 07:03:44 i Allmänt,

Vaknade och när jag gick ut efter tidningen så sjöng en liten pippifågel så vackert att hjärtat hoppar fortfarande omkring i bröstet. Så hoppfullt...för mig att snö hel...ets dagar kanske är räknade, för den lilla fågeln att en snygg partner kikar förbi.
Tänk vad ett litet fågelkvitter kan göra? Vaknade idag pigg och på ett bra humör. Känns så bra att gå till jobbet till mina härliga arbetskamrater. Gjorde klart momsen igår kväll och det är ju så skönt oxå. Den här månaden är den högsta momsmånaden och jag kan lugnt säga att det jag betalade in igår borde "betala" kommunens bajstunnor ett år framåt hahahaha
Har oxå fått veta att småkissarna har fått ett hem och de och familjen är nöjda med varann. Åh det gladde mig så mycket, att de små trollen har det bra. Vi saknar dem faktiskt fortfarande, de var väldigt "hundiga" för att vara katter. De ville vara med så fort man gjorde ngt, alltifrån skruvade i ngt, duschade, lagade mat eller såg på tv. Ständigt nyfikna på vad man skulle göra. Så underbara småtroll, men vi har ju faktiskt en jättegosig kisse här hemma, fast han sticker så fort man skall göra något...feg eller arbetskygg?
Pratade en kortis med älsta flickan då småpojkarna varit sjuk i en vecka. Nu verkade det vända men de skulle få vara hemma några dgr till. Febern sliter hårt på de där småkropparna men barn brukar ju återhänta sig fortare än oss vuxna. Åh längtar.. efter att få se och prata med dem. Till helgen skall ngn av dem sova över hos oss och det kommer att bli mysigt.
Var igår och köpte lådor på Lagerhouse och nu skall jag börja titta efter inspiration. Tanken är Shabby chic en still som jag finner oerhört vacker. Men kanske för mycket jobb att leva med och jag tycker att det kräver större ytor än vad jag själv har. Men jag älskar att se på olika inredningsreportage då det oftast är så vackra motiv.
 
Har dammtorkat här hemma på morgonen och skall duscha och damsuga också. Det är skönt att komma hem och det är rent och bortplockat. Ikväll så skall jag testa dubbelpanerad snitzel med italiensk touch efter tips från en jobbarkompis. Blir nog att göra lite annat oxå för jag har mkt kött.....men en grytbas som fyses ned blir nog bra.
Är det ngn mer än mig som försummar sina fötter den här årstiden? De borde faktiskt få lite omvårdnad och kärlek av mig. Sommartid så tar jag fotbad ofta och vårdar dem. Kanske för att man ser dem då hahaha utan sockar så att säga. Vintertid så har jag nästan sockar på 24/7....de är torra och fnasiga och ledsna...hmmm Operation: Sköna fötter kommer att inledas.......fotbad och inpackning skall utföras ikväll.
 
 
 

Tisdag och ingen semla för mig

Publicerad 2014-02-11 07:12:20 i Allmänt,

Jag åt 2 semlor igår kväll och blev äckelmätt. Ganska bra för nu känner jag inget sug efter semlor hahahah
Kära maken har i princip sovit ett dygn !!!! hur i hela friden bär han sig åt ? Men det var lugn kväll och jag bara slappade vilket var jättehärligt. Glömde ta in posten igår så idag på morgonen när tidningen skulle hämtas, så hade det kommit två små paket.... yippie....Jag prenumerererar på dockskåpsprylar, för 69;./månad så får man ett litet paket med allt möjligt smått och det är alltid roligt att öppna. Åh det kliar i fingrarna och jag vill verkligen bygga och joxa. Hade ju kunnat igår haha men tv för mig själv och två semlor tog över.....
Det var trevligt att komma till jobbet igen, istället för att vara hemma och sjuk. Det är nog enda fördelen med att vara krasslig att man uppskattar vardagen.
Nu är vi äntligen inne i februari, som är en tung månad i mina ögon. Det är som en knöl som skall över, på ngt vis. Sen kommer mars och då brukar solen komma och den lyser så starkt. Sen april som gör sitt bästa att ta bort denna hemska snö.
Har fortfarande en lägtan att fara bort några dagar till stugan. Nu när maken varit sjuk så har han säkert fullt upp i några veckor och kan nog  inte ta ngn dag ledigt. Så att hoppas att han kan följa med på ett förlängt helgbesök till stugan är nog en utopi. Men jag och kisse kan fara hahhaaha.
Tror jag skall smita iväg till Lagehouse idag och se efter trälådor. Antagligen så är de för små eller slut. Men har läst på en dockskåpssida att det går att bygga små rum av dem....hmmm låter intressant...
Nä nu ska jag klä mig och rulla iväg till jobbet. Jag har ju bil hhaahaa så lyxigt, men inte på eftermiddagen då det är rusning och det kan ta en evighet att ta sig ut från parkeringshuset för ingen släpper ut en grrr...
 

Måndag och detta är inte över....

Publicerad 2014-02-10 07:09:21 i Allmänt,

Idag så gäller det att sprita sig och då menar jag utvärtes. Idag ligger kära maken magsjuk....så då är väl förhoppningsvis ringen sluten? Googlade på magsjuka och kunde läsa att bästa sättet att skydda sig är att sprita sig ofta. Kunde även läsa att blir man inte magsjuk på det viset att det kommer ut ngt? om ni förstår vad jag menar så kan det istället ge ont i leder, feber och magknip. Japp så hade jag det....
Nåja det gick jättebra att jobba i lördags i allafall utifrån mitt tycke. Jag var lite orolig men det gick bra. Igår så var vi barnvakt då mamman hade DM tävling att ta hand om. Vi var där ett tag ,men både lillan och jag var trött så det blev bara en liten stund. Synd för jag hade gärna stannat kvar. Vilken energi det fanns hos de tävlande och de var så duktiga. Men i ärlighetens namn så var jag alltför trött för att orka vara kvar.
Men nu skall det bli skönt att få återgå till jobbet.
Den enda som gillar att ngn är hemma är kisse som antagligen tror att vi är hemma för hans skull. Han ligger helst på en och i princip kräver att man skall stryka och gosa med honom. Slutar man så kommer tassen fram och han petar tills man börjar om igen.
Nu skall jag bege mig till arbetet och jag får önska er alla en toppendag.

Lördag och idag är det jobb

Publicerad 2014-02-08 08:42:37 i Allmänt,

Såg på FB hur fint mina kollegor gjort inför alla <3 dag. Idag så blir det jobb, men tack gode gud så kommer maken med för jag orkar nog inte själv idag oavsett folk eller inte. Hade bara hög feber en dag och igår så var det nog inte så farligt men rackarns vad det slagit undan fötterna på mig. Men jag måste verkligen säga att det varit skönt att jag sovit bra på nätterna trots att jag mest sovit dagtid. Mitt x hade också besökt dottern med familj och blivit utslagen med hög feber och magknip. Undrar om det tar sig ut så om man inte är den sorten som spyr och laxerar hahhaaha.
Nåväl nu siktar vi framåt och hoppas att dett är över och att ingen annan närstående åker på eländet. Känner att maken ligger risigt till......men jag hoppas att det inte börjar idag.
Min mor har ju fyllt år men ingen uppvaktning blev det och vi beslutade att skjuta på det så inga baciller får tag i henne.
Funderar på en sak som säkert fler med katt också märkt. När man tvättat och kläderna ligger rena i en hög så vill gärna kisse ligga längst upp ? Har funderat på om det beror på att de ligger på bordet och katter tycker ju om att vara högt upp, men detsamma sker om det ligger på en pall. Handlar det om att smeta ner det med doft? för samma sak kan man se om man köpt nya kläder, direkt så ligger en kisse på dem. Tur är att kisse inte hårar,,, han släpper tussar som är lätt att ta bort.
Skall strax gå och väcka min andra hälft, fy tusan så skönt att han skött om mig och allt annat de här dagarna. Han är en klippa när jag själv varit ett litet uselt sandkorn.
Han offrar tom skidåkningen idag på tv för att hjälpa mig i butiken, det är tammerackarn kärlek....

Feberfri början...

Publicerad 2014-02-07 08:37:18 i Allmänt,

Vaknade i alla fall feberfri, vilket känns bra. Igår så var jag ngnstans mellan dvala och sanslöshet. Hög feber och lite småförvirrad. Tv var på hela dagen men vid tretiden så började jag må illa av tvbilden så då låg jag bara och stod ut. Fy bubblan så bedrövligt det är att inte orka ngt. Men det känns miljoner gånger bättre idag, så morgondagens jobb kommer nog att gå, med hjälp av maken.
Återkommer senare....blev slut bara av att trycka på tangenterna.....puh....

Onsdag och hur skall detta sluta..?

Publicerad 2014-02-05 06:41:56 i Allmänt,

Jag är lite bubblig i magen......hmmm. Har ju magsjuka i min närhet och är lite osäker på vad min mage har för planer, så att säga. Har just nu en varm känsla i magen och luftbubblor. Brukar inte vara den som blir magsjuk i första taget men är mest orolig över att smitta mina kollegor. Nåja jag avvaktar en timme till.....
Vad har jag läst för idioti i VK idag då? Jomen där stod att handlarna inne i Umeå hade inget att frukta för Ikeas etablering på Västerslätt!!! Va har ni hört om en liten Ikea filial därute? Eller kan det vara så att de skrivit fel igen?
 
Man har ju alltid hört att man inte skall lita på faktan man hittar på Google, men sjuttsingen vet om inte VK smäller högre när det kommer till det. Varje dag kan man läsa syftningsfel eller annat som är helt uppenbara fel. Mycket dåligt. Apropå fel så fick jag hem Ellos igår och de hade ett erbjudande som jag inte tyckte var ngt bra om man skall gå efter texten:
För 49:- fick man köpa ett överkast. Men så här stod det...
Ett fint överkast som tvättas i 40 grader. 1 gång/kund. Va??? kan man bara tvätta det en gång???? eller kan bara jag tvätta det som köpte det en gång sen måste maken tvätta det alla andra gånger......Jättekrångligt hahahahaaa
 
Jag har oxå gjort ngt som andra anser vara näst intill ett kriminellt beteende eller åtminstone helt knäppt. Jag fick googla hur det går i säsong 5 i sons of anarchy???!!! Jag klarar inte av spänningen.....Jag har inga problem att läsa sista sidan i en bok heller för att se vilka namn som är kvar så att säga. Jag har en låg gräns när det gäller spänning och ovisshet och har nog haft det hela mitt liv. Inte när det gäller mitt eget vardagsliv eller liknande men allt som har med planering eller sparande till ngt eller så så blir jag väldigt obekväm och fatalistisk, Tror på karma och ödet. Så mina ideer om att om jag sparar ihop till ngt tex en husvagn,,,så kan man ge sig sjuttsingen på att dagen innan jag kan köpa min husvagn så blir jag överkörd av en buss....Ja jag vet att det låter knäppt men så ligger det till...
Nu skall jag avlsuta detta tjoller och gå och dricka lite te....tror inte att kaffe är en höjdare just nu....

Tisdag och på väg..

Publicerad 2014-02-04 06:37:59 i Allmänt,

Japp nu skall jag strax till jobbet. Är säkert en del städ som måste göras. Hade i ärlighetens namn tänkt åka in ännu tidigare men iddes inte....Lite slö och trött. Men det får man va ibland faktiskt.
Hörde att invigningen skulle ha kostat 22 miljoner?? tror jag inte ett dugg på? tror inte att gata/park och all service och uppstädning och sådana kringkostnader ligger inne i den notan. Tror hellre på närmare 30 mille, som den totala summan. Värt för att ett gäng renar och finska och norska samer skall gala för ca 1000 inresta "turister" ...nope....De 55 000 umebor som vill se renar kan ju åka en sväng mot Vindeln de brukar stå bredvid vägen. Tycker personligen att det är ett enda stort tjoller och förbannat irriterande. Tänk vad dessa pengar kunde ha gått till skojiga workshops för hela familjen och gratis inträden lite överallt under detta år. Hade tyckt att det var trevligare att en konstnär kunde jobbat med ungdomar och visat tex ritteknik än en rosa vagina på ett snöblock. Sen en man som hackar sönder denna sk konst för att belysa hur synd det är om kvinnor....Jag skämmes tammefan att kvinnor drar in andra kvinnor i den där terrorismen och plattityderna.
Jag är kvinna och stolt över det men inte fasen hjälper det med sådant agerande för att bemöta kvinnovåld. Jag tror på upplysning och information och att nå så många män som möjligt. Det är män som kan fostra män och som kan få det att förändras. Inte med pekpinnar och tokiga konstutfall. Nåja det där ämnet kan nog debatteras till döddagar, men inte just nu  Måste fara till jobbet, som de flesta av er andra....
Ikväll skall vi vara barnvakt och det ser jag framemot. Det är hektiskt för mamma My nu då Cheer DM är nu till helgen och det är mkt som skall fixas. Allt ifrån lunchbiljetter och korvförsäljning till parkering av bussar och nycklar och ...och...och.
Nä nu måste jag fara...

Tillbaka...

Publicerad 2014-02-03 07:39:44 i Allmänt,

ursäkta uppehållet på några dygn, men jag har inte riktigt haft tid. Har hjälpt dottern med flytt och en massa annat. Vi kunde se på torsdagen att när allt var tomt, att väggarna såg för taskiga ut. Precis som om de pepprat väggarna med skruvhål.... Så det har spacklats och målats och tapetserats för fullt. Maken har byggt om förrådet och skruvat upp och skruvat ner. Igår så blev det tapetserat klart i lillans rum och det blev så fint.
Hon var inte så pigg igår och hade kräkts ner sängen och hade feber och ville bara vara nära.
Måste verkligen säga att de kommer att få det så fräscht och fint. Skulle gärna ha bytt kök med dem på en gång, så vansinnigt bra planerat, med lådor och skåp. Avundsjuk jaaa....
 
Idag så skall sista varvet i köket målas och hallen påbörjas. Många möbler har köpts nya så det är så fräscht. Tror att de kommer att trivas, bra där i sin nya hem.
Det har varit mycket att stå i och ledigt har det kanske inte varit i ordets rätta bemärkelse. Men det har varit roligt att vara ledig ett par dagar och göra ngt annat. Ja jag har nog flytt lite från mina andra urtråkiga sysslor.
Idag så är mitt mål att det skall vara fint eller åtminstone byggdammsfritt när jag lämnar dem. Ikväll så har jag annat som måste skötas om och imorgon så är det åter till jobb. Har inte tänkt på jobbet ngt alls. Skönt med kollegor :)
Behövde verkligen det här avbrottet och göra ngt som blir klart och fint. Sen så är det alltid roligt om man kan hjälpa till och vara till nytta.
Ikväll så skall jag inte bara fixa lite med jobb utan även se lite mer på min favvoserie. Det är så spännade just nu och sorgligt, en av mina favvisar har just blivit ihjälslagen. Han offrade sig för klubben och sina vänner. Vilken konstig värld de lever i den serien. Än märkligare är att man tycker så mycket om dem trots allt eländigt de håller på med. Drog och vapen försäljning, prostitution och mord och allt därimellan. Men jag tror att mycket handlar om att de är så duktig på att skildra ytterligheterna och man kan se genom allt det där hemska de gör. Då är de så hudlösa och kärleksfulla och man se smärtan över hur de "tvingas" utföra det de gör.
Nu skall jag tvärdamsuga här hemma innan jag ger mig iväg.....
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela