myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Periodvila

Publicerad 2014-03-04 10:17:01 i Allmänt,

I de flesta sporter brukar det finnas begreppet periodvila...tror jag. I alla fall så håller jag på med bokföring idag och det är lite som kampsport. Nu har jag tagit paus för frukost.....en hel del koppar kaffe har jag dock i mitt blodomlopp. Steg upp tidigt och började strax efter sex vilket jag ser som att jag kan sluta vid 2 tiden....ok jag erkänner blir jag klar tidigare så....
Men det har gått jättebra och jag kan nog påstå att det inte varit så tungt och jag är på bra humör.
Hade tänkt att byta gardiner i sovrummet i eftermiddag och kvällen skall nog tillbringas med dockhus hoppas jag...
Förresten så läste jag ngt om vargarna som dödar så många renar....tusentals tydligen.....kan ju inte finnas så bra renskötare då? i alla fall så skulle jag inte våga dem sköta om ngt som jag är rädd om.
Nu har naturvårdsverket fixat en app som man kan registrera rovdjur på så nu blir det ju jättelätt att skjuta dem??? i skydd av mörkret,
Samerna brukar ju hänvisa till gammal hävd, tex så kan det sägas att renar har betat på ett område redan på 1800 talet och därför har de rätt till att ha sina renar där. Men ursäkta mig nog tror då jag att vargarna kan påstå att de har en ännu äldre hävd att ha jagat.......
Jag är rädd för vargar åtminstone om de jagar mig hahha. Men inte tusan tror jag att de dödar tusentals på en vinter, jag menar hur mång kan de va häruppe. Googlade och det finns 380 st i skandinavien. Om det bor 300 här och de dödar en ren i veckan då borde det ta slut renar snart eller...och då är vi liksom av med problemet eller tänker jag fel.
Fast vad i sjuttsingen skall då samerna göra? De kan ju i och för sig vakta fångar....de skulle i och för sig drälla bort ett gäng då och då. Men fängelserna skulle bli tomma och den vinsten kunde läggas på äldrevården.
Nu förrutsätts det att fångarna har öronmärks och kastrerats och delats in i lämpliga små byar. Sen kan de springa över fjällen och plocka skräp och bara "komma bort!
Nu kan ni nog påstå att jag är ironisk och bedriver hets mot folkgrupp. Nej inte jag inte......jag resonerar bara lite fritt. Problemet är att i detta land som i det stora hela är fantastiskt är det i princip olagligt och oetiskt att ha ngn som helst kritisk tanke mot ngn folkgrupp eller minoritet eller ngn annna fancy pansy grej. Bevara sverige svenskt anser jag. Det betyder inte och jag betonar inte....att jag är emot invandrare eller samer eller ngn annan grupp av människor. Men jag anser att vi kan leva tillsammans under svenska traditioner och ha högt i tak. Att jag påstår att av hävd så har vi firat examen i kyrkan och vi kan hissa flaggan på avslutningen av sk hävd och stolthet. Att våga kritisera varann...för så länge man inte kan det så frodas främlingfientligheten och den svarta rörelsen.
Nej men hallå nu måste jag käka frukost och fortsätta om jag skall bli klar.... Tack och hej leverpastej...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela