myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

lördag och vars i fanken är solen och värmen?

Publicerad 2014-05-31 09:57:06 i Allmänt,

Jisses så kallt det är idag. Värre än igår tycker då jag i alla fall. Men vi ska ut och städa och bränna....känns som om jag vill vara nära brasan. Målade klart mina Barbapappastenar igår kväll. De skall vara i skylten tänkte jag.....Jenny på jobbet skulle göra några oxå men hon är ju proffs. Mina får gestalta barnmålning???!! Hade glömt bort att Lukas oxå var en väckare...men han är efter kudden och platsen. Så det blev en halvsju morgon,  så lite sovmorgon blev det i alla fall. Naken gick ut nu och skulle börja röja bort efter lite reparationer. Vi har bytt fönster i gemensamma stugan och det blev väldigt fint. Där finns bla tvättstuga och säng och festlokal. Vet inte riktigt om vi är på samma våglängd jag och maken? ??? Jag är i bygga ut stugan läge....och han pratar om hur angeläget det är att bygga ut friggan??? Med kyl och spis och....jamen hallå? Känns som om vi behöver prata. När vi träffs så pratar vi sällan så mycket vi skulle behöva. Beroende på att vi ser på saker från helt olika håll. Samt att vi mest tankar närhet och samförstånd. Men nu kanske det blir mer tid för bråk och tjafs hahaha. Jag är som ett barn i bland och han robot. Jag styrs av känslor och motivation och han är målstyrd. Jamen tjena....vi är sällan överens. Ibland blir jag fullkomligt galen på hans oförmåga att se de mjuka värdena och han tycker säkert att jag befinner mig i en fluffig värld. Men om vi resonerar och tjafsar och bråkar lite grann så klarar vi oftast att kompromissa och jag behöver hans åsikter och sätt för att fatta bra beslut. Han är ofta det förnuft jag behöver och jag är.....hmm säkert jättebra för honom oxå hahaha.

god afton...snart godnatt

Publicerad 2014-05-30 21:17:41 i Allmänt,

Nu är det strax dax för mig att gå och sova. Har redan somnat en gång i makens knä. Jisses så trött ma kan bli av att inte göra ett skvatt. Vädret har ju varit uselt men å andra sidan så har Lukas velat vara inne och myst med oss hela dagen. Jag har bara suttit på rumpan och pysslat och broderat hela dagen. I morgon är det städfixardag i stugbyn.....men skulle tro att den blir inställd pga vädret. Till sist måste jag visa vad jag gjort till Milou. ...är nöjd för att vara första. 
 

Onsdag och kort dag för mig

Publicerad 2014-05-28 06:20:27 i Allmänt,

Dagen D är här och det känns underbart. Idag så jobbar jag bara till ca14.00. Då kommer Lukas och vi far hem och väntar på maken och drar upp till stugan så fort som möjligt. Vädret skulle inte vara det bästa, men vi kommer nog att ha det bra ändå.
Idag åker dottern ner till Nyköping på Riksmästerskap i cheerleading. Hon flyger och får betalt i egenskap av att hon sitter i förbundsstyrelsen, vilket är jättebra. För med hennes ledsjukdom så kan hon inte sitta så länge som bussen skulle ta.
Gårdagen var bra på alla sätt. Stora beslut fattades och jag gjorde sånt som skulle göras och lite till.Fixade lite prorokoll och donade och grejade och allt kändes kalas.
Kom i säng efter maken idag oxå!!??? vad är detta ...jag som skulle kunnat lägga mig halvåtta varje kväll. Men jag tänkte jag skulle se en serie som började sent,,,,men jag gav upp  efter halva och insåg att det var inte ngt för mig.
Idag kommer det varor och det är även beställningsdag. Det skall torkas lite golv och städas lite där och här. Men just nu så ska jag ta tag i dagen här hemma. Jag skall börja packa lite så det är klart tills i eftermiddag. Jag är en rackare på att packa till stugan, men det är samtidigt ngt som jag inte tycker om. Anledningen är ganska fånig. När jag hade gått ini i vägenför 11 år sedan så kunde det ta evigheter innan jag packat klart och var alltid förknippat med ngt jobbigt. Jag upplevde det som jättejobbigt, för att jag inte minns vad vi hade i stugan och vad jag måste ha med. Jag började gå och hämta ngt som skulle med och när jag var framme så hade jag glömt vad jag skulle hämta. Låter inte klokt men på den nivån var det, inget jag vill tilllbaka till.
Men nu lite mer gladare miner,det är början på en fantastisk dag och nu skall jag packal lite och sen till jobbet.
ha det så gott ni kan och ta hand om er själva. En kaka eller ett fotbad eller shoppa eller på ngt annat sätt förgyll er dag Man mår så bra av belöningar :)

Bröllopskort eller snarare bröllopsbok

Publicerad 2014-05-27 19:56:22 i Allmänt,Har fått en beställning på ett bröllopskort. De skulle ge bort pengar, men ville ha ett kort eller en ask. Så då gjorde jag en bok. Vi har fått in en sån fin serie så då fick jag lite inspiration.
Nu taggar jag att börja med sonens bröllopskort som oxå kommer att bli en bok...men en riktig.

Tisdag och det är kallt, men inte lika kallt som igår.

Publicerad 2014-05-27 07:16:02 i Allmänt,

Godmorgon på er, själv är jag trött och inte alls laddad för en ny dag. Hade svårt att komma isäng och klockan blev närmare tolv innan jag somnade. Det är sent enligt mig som brukar gå och lägga mig tidigt. Men anledningen var något som jag kallar för övertrött....Vet inte om det ens om det stämmer att man kan bli det???? Jobbade hemifrån igår största delen av dagen. Hann mycket men är inte klar, men bokslutet är inlämnat....  yippie...sen buss ner till jobbet för ett möte. Middagen hade jag fixat på söndagen för att jag hade ju planer.....men som vanligt...hahaha
Nu var det så att det var jag själv som inte hade kommit ihåg....Nåja planerna var att jag skulle sortera lådor i inneförrådet. Jag har ju lite pyssel och dockskåpsgrejer och småmöbler och allt är i princip blandat. Så nu var planen att sortera snören och lim och papper, möbler, pärlor och annat i avsedda lådor. Märka dem och kunna hitta på en gång det man behöver. Innan skulle vi fylla bilen med alltsom skulle till återvinningen. Jag bad snällt om att slippa följa med...- Du får inte följa med...sa maken. Anledningen är att jag hittar ju alltid så fina saker på skroten, saker som jag tar med mig hem hahahaah. Hade ändå inte rymts i bilen för den var tokfylld.
Nåja jag hittade min gamlaklänning som jag köpte i stockholm för ca 27 år sedan...en gulvit spetsdröm som var så jäkla dyr att jag tror att jag aldrig köpt en dyrare....Minns att butiken var så tjusig, man bjöds på kaffe och kaka och allt slogs in i silkespapper och kartonger,så elegant det var. Modellen är så fin på mig tycker jag men problemet är att den är så fin så den är brudlik.....dvs en sådan klänning som är så fin att man kan ha den på bröllop men är så brudlik att den inte går att ha på bröllop??? hänger ni med?
Ja så den hängs undan till...ja tills vi förnyar våra löften??? ;Maken har sagt ngt om när han fyller sjuttio ahhaahhah
Ja jag skulle då stanna hemma och sortera och hade dragit fram allt och fyllt hela köket med lådor och grejer,,,,när det ringde på dörren,,,,,Jag hade glömt att vi hade ett styrelsemöte.....ett möte som drog ut på tiden och det blev sent och då jag väl kom hem var maken på väg i säng och jag var för speedad och kunde inte alls lägga mig då....Jag behöver lugn och ro i minst en timme innan jag är så pass avslappnad att jag kan fundera på att gå och lägga mig. Annars ligger jag och vrider och vänder i timtal och funderar och tänker på vad som sagts och vad och vem som skulle göra vad.
Inser att jag har en hel del egenheter som jag delar med ganska många. På morgonen vill jag vara lite själv och fundera lite över dagen, är ju inte morgontrött men vill vara ensam innan ngn annan stiger upp. Knäppt men oftast inga problem då jag är morgonpiggast av hela familjen. På kvällen vill jag ta det lite lugnt innan sänggång, tycker inte om att vara sist i säng utan ser oftast till att jag ligger när maken borstar tänderna...så han får släcka hahaah Annars uppstår en fånig känsla av att bli lämnad själv och ensam ....hahaha jag vet hur fånigt det låter, men eftersom maken kan somna precis som man släcker lampan så ligger ju jag och vrider och vänder och tar tid innan jag somnar,,,, och då blir jag ju ensam i mörkret hahaha  Därför går jag i säng först så jag har vridit och vänt mig klart tills han kommer i säng.
Nu skall denna sängvridare stiga upp och leta fram lite telefonnummer och sådant jag behöver för att göra lite av dagens måsten. Sen blir det jobbet och handling och sen....tada ....så provar jag igen med förrådet....

Goder morgon på er...

Publicerad 2014-05-26 07:32:57 i Allmänt,

Var nästan lite kämpigt att stiga upp i morse då vi var uppe sent och såg på valvakan. Känner mig faktiskt lite stolt och nöjd över min familj hahhaa. Inte minst mina barn som hade den goda smaken att uppvakta med vackra rosor och en stoooor cholkladask. Den ena sonen la till en twist som var till hans fördel i sin morsdagshälsning. han menande att mammor föder barn. men inte hans mamma... hon födde en legend....
Men det jag är så nöjd med är att ingen av oss verkade rösta på samma parti.....Många familjer eller par röstar på samma parti och barnen tenderar att rösta som sina föräldrar. Men inte vi hahahaah
Man kan skoja om det men jag vill gärna betrakta det som om vi är ett gäng individer som tänker olika och som fått göra det. Vi har alltid haft hyfsat högt i tak när det kommer det oliktänkande. För jag vill mena att med likrikting och att bara umgås med folk som tycker som en själv,så utvecklas man inte eller man och man jag utvecklas inte och lär mig saker.
Fast detta gäller inte allt.....jag skulle ha haft det betydligt svårare med om ngn av barnen skaffat tuppkam eller bara klätt sig i svart eller hasat runt i mjukbyxor och käkat maskrosor och petat navelludd.
 
Det låter kanske både elakt och fördomsfullt och det är möjligt att jag har en massa fördomar och föreställningar och bitvis är en jäkla snobb. Men jag har oxå ett varmt hjärta som klappar för en hel del saker och det i kombination med mina ibland rätt extrema åsikter borde bli rätt bra.
Kan konstatera att idag är det svinakalllt....jisses amalia vad fort vädret svänger. Idag så är det pappersdag och jag känner att jag hellre skulle vilja sitta här och babbla och skriva en massa nonsens. Men tyvärr så skulle inte det vara så himla bra. Har ett möte i eftermiddag, men annars hoppas jag att jag kan dra en massa streck över min lista på allt som måste fixas. men först av allt fylla skrivaren med papper och en kopp kaffe till.
Är redan inne på att kanske städa lite i garderoben istället  för att skriva ut kontolistan och göra avstämmning......efter 20 minuter????? Tycker nog att det borde räcka med den här lilla bloggpausen.
Kan just nu meddela att det råder fullt krig mellan två stycken små varelser på mina axlar, en med svans och horn och en med gloria och lite skimmer. Men de är inte de enda små varelserna i min värld...vi har spara och slösa, Fröken lättja och Tant duktig...ying och yang och Herr latmask och lilla damen speed.......
Märker ni hur jag drar ut på att sluta hahhhaaah. Nej nu stänger jag locket över fingrarna.....

Vi har gjort det...

Publicerad 2014-05-25 09:08:59 i Allmänt,

Vad? undrar ni? jo varit ute i förrådet....nu har jag visserligen kaos inne....men vi har sorterat och slängt. En gigantorhög med gardinvepor....kommer det på modet igen så kommer jag antagligen att köpa nya. Sorterat en bananlåda med en massa papper som inte längre behöver sparas. typ läkarintyg , garantier osv. Hittade barnens bvckort och förlossningsjournalpapper. Så nu skall det delas ut om de vill ha det,annars slängs det. Hittade även alla deras gosefiltar. Alla tre barnen hade gosetrasor och tutte och nu skall de få tillbaka dem tänkte jag .....Hade även tänkt kasta vigselbeviset,,men det ville inte maken.....jamen visst vet vi väl att vi är gifta? och om vi blir så gamla att vi glömmer så inte fanken kommer det att hjälpa med ett papper. Gardinpåsar och kläder och annat drog jag fram till altanen för att lättare kunna sortera. Sen så regnade det .....ja men det skall ju lixs kastas....
Men jag saknar brudklänninge???var i hela friden kan jag ha lagt den. Nåja det är lite kartonger kvar, men de kommer jag inte åt för allt som skall kastas.
Jag är lika hopplös på att spara som kasta hahahaha. Maken sparar mycket mindre men sparar det för livet. Gillar inte att ha kvar en massa grejs, vilket alltid rimmar dåligt på mitt ekorrbeteende. Men jag är svart och vit och sött och salt....
Igår så jobbade vioch sen iväg och uppvaktade modern en dag tidigare. Vi har nu skaffat henne internet igen och hon blev så glad. Jag har ju tidigare stått för hennes internet, men nu bytte de leverantör och det skulle bli skitdyrt och med tanke på hur mkt hon använder det så tyckte inte jag att det var värt så många hundra i månaden. Så nu har vi fixat ett nytt lite billigare. Sen lite småfix ute hos henne och sen hem och börja med förrådet.
 
Men nu till ngt helt fantastiskt....mitt öronbrus och pip, är i princip borta....fatta så underbart. Det känns t om som om jag sov skönare inatt. Vågar knappt tro att det är sant.
Idag så blir det städning och mer kast och sortering. Det är fullt med lådor där jag sitter och påsar med sånt som jag inte kan kasta ....just nu.... hahahaha ryker väl nästa sväng av kastmani. Har allvarligt nog säkert två kartonger med fina papper och pysselsaker som jag inte vill kasta. Lite kort på gamla förfäder, urfina gamla lakan med spets...så fina och rejäla. Kanske jag ngn gång kommer mig för att låta sy om dem till ex gardiner???. Sen så hittade jag fler gamla vävda örngott och de bara måste sparas få jag bara använder sådana. De är mkt svalare än de örngott som följer med i dagens set.Sen så blir det en sväng på butiken för lite städ och röstning så klart. hade oxå tänkt en god middag....hmm allt detta innebär att då kan jag inte sitta här på rumpan med dennna envägskommunikation utan måste fortsätta röja och leta framfler sopsäckar....ha det så gott och grattis alla mammor...Vi är bara bäääääääst. <3

I believe can fly, i believe i can touch the sky

Publicerad 2014-05-24 07:30:18 i Allmänt,

Ja det är en strof ur en låt som jag tycker mkt om. För övrigt är det den jag vill ska spelas på min framtida begravning. Har sagt åt mina nära och kära hur jag vill det skall vara: Ingen kista, ingen annons heller för den som inte vet att jag dött behöver inte heller bry sig. Jag vill brännas och gärna strös ut på ngn lämplig plats. Tycker det är helt vansinniga kostnader runt en begravning...de pengarna kan de efterlevande istället använda till att bjuda ut sig själv på en god middag och höja en skål för mig hahhha
De kan vara ganska säker på att jag nog kommer att spöka runt lite hahahah
Är på strålande humör då jag nu är klar med fakturorna och sitter och pillar ner dem i kuvert. Samt att tinnitusen börjar avta korta stunder och inte lika överväldigande. Så skönt :) :)
Igår så gjorde jag knäckig rabarber och det var gott,men jag antar att det blir ännu knäckigare med färska rabarber, då de är lite blöta när de frysts. Gjorde även lite cakepops...men jag får de aldrig så snygga och jämna som jag sett på bild hahaha
Pratade med Uppsalasonen enstund och de hade varit och tittat på lokalen som bröllopskalaset skall gå av stapeln. han sa att den var jättefin. mörkare än vad de trott, men mkt trä och jugend som han tycker om. Vi pratade lite om lägenhet oxå. Deras nuvarande är ju en studentlägenhet och en av de kallaste ställen man kan befinna sig på oavsett väderlek.....tips till GB...om frysen går sönder så vet jag var ni kan ställa glassen!!!!
Så de funderar väl på om att se sig omkring efter annat boende.
 
Den andre sonen har lämnat Bangkok och farit till Phuket och det känns bra. Inte lika mycket militärkupp i semesterorten......
Idag så blir det jobb och handling och införskaffande av morsdagspresent. Efter jobbet så ska vi ut i förrådet ????hahaha denna följetong. Om ni är less på att höra om det tänkdå på hur less vi är att aldrig ta tag i eländet hahaha Nåja till vårt försvar kan dock sägas att vi ofta blivit störda i planeringen.....
Nu är mitt maratonjobbande över i ngn vecka, sexdagarsveckor är inget som jag rekommenderar hahaha Inte så många veckor i alla fall. På måndag är jag hemma och jobbar.....har skitmycket att göra på den fronten. Men en heldag och jag har skottat bort skiten.
Just nu fokuserar jag på ledigheten nästa helg och Lukas....åh så mysigt med en illaluktande hund i sängen igen hahahaha. Men nu över till här och nu...måste kolla var i hela friden jag stoppat röstsedlarna??? Viktigt viktigt...röstarösta rösta. om ni inte vet på vad så blankrösta istället..Tycker inte det är en rättighet utan även en skyldighet. Så lyft rumpan ur solstolen i morgon och gå och rösta....detta var dagens tips....

Sus och brus

Publicerad 2014-05-23 07:22:52 i Allmänt,

Det hjälpte inte med revaxör....det brusar fortfarande i örat. Men jag tycker nog att det har minskat eller så har jag börjat vänja mig. Det där höga pipet är dovare på ngt vis.
För övrigt så är jag mest orolig över sonen som befinner sig i Thailand med gerillakupp och utegångsförbud???? Antar att han kommer att resa vidare,,,eller rättare sagt jag hoppas det. Eller åtminstone lämnar Bangkok, för ngt turistställe där det kanske är lugnare.
Gårdagen blev lite förändrad...jag satt med fakturor när My ringde och barnvakten hade fått förhinder. Så då blev det miloumys istället. Vi provade skor och halsband och staplade böcker och gosade. När det var sovdags så blev det inget gråt utan tyst och lugnt. När jag lagt henne tidigare så har det varit en stunds missnöje innan sömnen tagit vid. Hon vaknade vid 22 och jag hörde hur hon låg och pratade för sig själv en stund innan hon somnade om.Dan kom och höll mig sällskap när Blacklist började och det var ju trevligt.
Idag så slutar jag tidigt och då skall jag hem och städa. Eller rättare sagt ut först en stund i det berömda uteförrådet. Kanske vi får ihop allt ikväll så maken kan fara på soptippen i helgen,skulle vara så himla skönt. Det är förhoppningsvis mest rörigt och osorterat och inte så mkt prylar som skall bort. Vi har dock flyttat så många gånger att vi inte drar runt så mycket. Ibland har det tagit emot att göra sig av medgrejer som man faktiskt tycker om, men var i hela friden skall jag ha det i vår lilla lägenhet. Jag sparar ju möbler inomhus och lite grejer i förrådet till den dagen vi byggt ut stugan.....men det kan ju ta 2-5 år hahhaha. Vi vill ju bygga ut men har ju sällan tid att vara där som livet ser ut just nu. Då reser jag hellre iväg för sparpengarna, men sen om 2 år då kanske vårt liv ser annorlunda ut...,...Då rackarns kanske jag bor där....nja kanske inte på heltid.
Nu tror jag att vi ser ljuset i tunneln när det gäller bokslutet......vågar man hoppas? Helgen är redan fylld av aktiviteter, jobb, jobb och morsdag och utefix. Måste ju olja in lite trä och maken skall bygga till ben till katthuset.
Jag skall försöka hinna packa bort vinterkläderna,,,,,,nu skulle jag velat haft lite lådor från ikea.....kanske blir bra i alla fall om Ikea kommer till stan hahaaha Jag tillhör väl minoriteten som tycker att de lika gärna kunde ha skrotat den iden. Men jag tillhör kanske en ny art: en återhållsam framåtsträvare? eller en framåtsträvande pessimist? Nja det beror nog på dagsformen. Just nu så är jag lätt optimistiskt.....tror att dagen komnmer att bli bra och att jag inte kommer att missa bussen.....men då innebär det nu....tack och hej.

Torsdag och varannan dags väder

Publicerad 2014-05-22 07:25:39 i Allmänt,

Verkar vara fint ena dagen och lite kallare andra dagen, nåja det funkar för mig. Får vi bara sol och värme ngn gång så gammkroppen tinar lite då och då så är det ok. På jobbet var det ganska trist då vi inte hade ngt vettigt att företa oss. Lite folk och mest glassköpare hahahaha
Blir det samma öde idag så skall jag nog gå ner på kontoret och röja lite. Har så mkt grunks som kan kastas bort i  papersåtervinnngen typ gamla företagskataloger!!! enda problemet med det är att det är tyst där nere, men får kanske fixa dit en radio.
Pratade med äldsta sonen igår och han befinner sig i Thailand nu med militärkupp och allt ??? Det är lugnt sa han...det är ju 2 kilometer bort och det enda som märks är smatter från vapen. Kära värld säger jag vilken lycka att jag bor i ett land som är förskonad från militärkupper och lakansnissar.
Jag/vi hade planer igår hahahaa men som vanligt så blir det aldrig så,men igår pga trevliga anledningar. Vi hade planerat att gå ut i förrådet och sortera ut lite av det som skulle kastas. efter det var det kundfakturor för mig i planeringen. Men då ringde en av sönerna och skulle komma förbi och se om vi hade ngt bygg mtrl till honom ,som hade ett litet projekt på gång. När vi står och vinkar av honom kommer nästa son som ville surra lite och bolla ideer. När han for så iddes vi inte gå till ngt förråd utan då öppnade jag datorn och hade börjat med första fakturan, när det plingade på dörren. Då kom svägerskan på besök och det blev lite trevligt surr och fika istället. När hon for så var det i princip läge för John Blund att komma, så vi kunde konstatera att det var lika bra att gå och lägga sig.
 
Idag ska jag gå och köpa revaxör....hörde att tinnitus kunde bero på vaxpropp??? har aldrig haft ngn sådan. Men kan det få bort detta ljud ständigt och jämt så kan jag gärna köpa litervis. Det går bra så länge det är ljud som överröstar öronljudet. Men när det inte gör det så blir man nästan lite illamående.
Jag vill inte ens tänka på om det skulle bli så här för alltid? Tror själv att det är stressrelaterat. Du måste gå till doktorn tjatar maken. Men vad löns det för...han eller hon skulle säga :gå hemoch vila ngr dagar...jo tjena....på vilken planet skulle det funka.
Men det kanske blir bättre under långhelgen nästa vecka??? för då äntligen blir det ledig helg och stugan. men just för tillfället så skall jag pallra mig iväg till toan för fix av det yttre. Sen blir det jobbet och en
förhoppning om en bra dag med horder av kunder hahahaha
Googlade förhoppning och denna bild kom fram?????
 

Godmorgon onsdag

Publicerad 2014-05-21 07:26:53 i Allmänt,

jamen godmorgon på er alla,verkar bli en solig dag idag. Men vifår väl sammanfatta den lite senare....har ju oftast vänt under dagen och både regnat och blåst småspik.
Igår så var vi barnvakt åt Millan och hon var på glatt humör och pladdrade på ett språk som för oss andra låter helt obegripligt. Antagligen så tror hon att vi konverserar för när hon låter så svarar ju jag???
Hon hade ju fått plats på samma dagis ( ja jag vet att det heter ngt annat) som prinsarna men på en annan avdelning. Men har lyckats byta till samma. Vilket var smart, när hon förklarade att det var ju bättre för oss oxå. Nu slipper vi välja när det är julavslutning osv. Tänk så hemskt att gå på den enas men inte den andres.
Inser nu att alla barnbarn måste gå på samma skola?????hur i friden skall det annars bli. Vi kommer ju att måste fara fram och tillbaka som tok annars till allas avslutningar....Fast de lägger nog ner sommaravlutningar för både kyrka och flagga kränker tydligen minoritetsgrupper. Det kommer att sluta med att alla barn kommer att ha burkor på sig så ingen ser vilken hudfärg, kläder eller kön det är så då blir det så ini bängen jämställt att det blir....ja vad blir det??? Politiskt korrekt????
Sen kan man ju inte fira att det blir sommarlov för det kränker säkert barnarbete, att det blir sommar och varmt kränker säkert de som bor på svalbard. sen fira??? inte fanken kan vi fira ngt med tanke på att det finns dem som inte kan eller vill fira och det skulle ju kränka dem ohyggligt mycke.
Flaggan kanske bör bytas ut till en vit som brukar symbolisera kapitulation??? eller med en stor röv som kan betyda..Bend over here i come......
Jag skulle kunna sitta här hela dagen och tramsa på, men jag har ju ett jobb att gå till. Ojojfår man säga så? kanske kränker ngn som inte har ngt eller som inte vill jobba. Vi kan ju säga att jag skall åka kommunalt tillsammans med andra människor till en plats som jag valt att befinna mig på under dagen.
Nämen allvarligt det är ju ett heltidjobb att vara politiskt korrekt,,,,,tror inte det är ngt för mig. Tror jag kör på som vanligt med alla mina åsikter och föreställningar.
Men är inte det lite bättre med att betrakta oss som att varje person är unik, men för att ta del ngt så måste man oxå hjälpas åt. Nu pillar kisse på mig och i princip sitter på mina händer....tror han vill gosa....

Det piper...

Publicerad 2014-05-20 07:32:50 i Allmänt,

Vaknade idag med ett otäckt ljud i örat.??!!! Tänk er en dator som har gått varm....ett brus och ett pipljud ? Så låter det i mitt högeröra??? Hmmm mycket underligt och irriterande. Pipljudet har dock avtagit och det brusar mer nu, typ fläkt ???  Orsak: Har inte en susning....
Nåja det är väl bara att avvakta och se, men lite jobbigt är det.....
Gårdagen var lugn på jobbet, men revisorn har fullt upp med att skaffa mig jobb. Jag fattar inte hur viktigt på en skala det är....kopia på en kopia på ett papper på en hårddisk men likt förbaskad ett papper på ett papper. Jamen hallå det handlar om ett litet företag inte ett globalt jätteföretag. Idag måste jag på banken och kolla en överföring som vi inte hittar mottagare till. Kan inte förstå hur människan hittar allt möjligt trots att jag gör avstämmning varje månad???Men hon är en blodhund och även om det "bara" handlar om 270:- så skall allt kunna häröra till ett papper....
Det underlättar ju inte att vi bytte kassa 9/12 och det rör sig om två kassaremsor som skall stämmas av och stämma på öret. Ja men måste påminna mig själv om att det var betydligt värre förra året.
Hade ett möte igår kväll och var hemma vid nio,trött som en gris och sängen fylldes snabbt och John Blund kom in i mitt liv. Mycket trevlig man det är, så rogivande på ngt vis.
Ikväll så är jag barnvakt till Milou. Jag och hennes morfar är barnvakt varannan vecka. Vilket är trevligt då vi kan följa hennes utveckling på nära håll. En glad men bestämd tjej. Har oxå insett att jag befunnit mig i en bubbla av glömska. har alltid sagt att alla ungarna var humörfri...hahahaa inser att det är bullshit. Tänkte nog på när vi var borta eller så. Jag var väldigt noga med att de inte skulle springa omkring utan sitta still om vi var ute och åt eller liknande. inget skrikande på ica osv. Men nu har minnet kommit tillbaka...hur det var  hemma...My hade faktiskt en järnhård vilja som liten och var tjurigare än näcken....hur kan jag glömt det??? förträngning? När det gällde kläder???hon tog inte på sig ngt om hon inte tyckte om det....det var närmast slagsmål. Mat...kunde jag glömma att få i henne om det inte dög. Hon visste mycket tidigt vad hon ville och precis som hennes dotter, så gick det inte att misstolka ansiktsutrycket. Hur kan jag glömt det????? Men jag kan minnas att det var jobbigt att ha en dotter somär lika envis som en själv...kanske lite värre ibland. Men jag kan oxå komma ihåg att jag var stolt...hon var inte en söt liten flicka som kom in och grät när ngn tagit hennes grejer. Hon tog tillbaka dem själv...Hon var inte foglig som jag själv som alltid hade en lite oro och rädsla som barn. Hon gjorde det hon ville och sa ifrån om det var ngt hon tyckte var fel. Vilket jag tyckte och tycker är så härligt att se,speciellt från flickor. Nu skall denna lilla kicka masa sig iväg till jobbet och göra rätt för sig. ha en underbar dag :)
 

Måndag morgon...gäsp

Publicerad 2014-05-19 07:37:15 i Allmänt,

Nej nu var jag lite dum mot måndagmorgon. Gillar faktiskt måndagsmorgnar lika mkt som ngn annan dag. En ny vecka med nya möten och nya erfarenheter,även om alla inte är så roliga.
Läste i VK att SD hade flyttat på torghandlarna..???fast läste man ordentligt så var det polisen som fattat det beslutet. Men rubriken på VK sida var SD tvingar bort torghandlare??? Säga vad man vill om olika partier,men lite hets tycker jag att det är mot detta politiska parti.Det är faktiskt ett rätt stort parti och oavsett om det är stort eller inte så tycker jag inte att man skall hetsa. Man kan ignorera eller ta ställning emot ngt utan att bete sig på ett olämpligt sätt. Vänd på det...om ert politiska parti skulle utsättas för allt som SD utsätts för på vaga grunder ibland så skulle ni nog bli mer än stött i kanten..eller?
Som det mesta så handlar det om att söka information och ta reda på fakta. Att försvara vår åsiktfrihet är väldigt viktigt. Jag som i min ungdom var vpk:are känner igen den där hetslusten från den tiden. Man kände en stor gemenskap och kamplusta när man var tillsammans och jag kan nog tycka att det gick över styr ibland och var så här närmare 35 år sedan ganska löjligt och oförskämt.

Jag är moderat och det är inget jag skäms för. Jag tycker inte heller att mina vänner som är socialdemokrater, centerpartister osv är dum i huvudet eller på ngt annat sätt olika mig själv. Tvärtom så söker jag gärna oliktänkare då man får input och nya erfarenheter och ibland viktiga tankeställare. Jag tycker dessutom att de flestapartier är så lika varandra så det är svårt utan att läsa partiprogram,se skillnaderna. Jag tycker om politik och samhällsfrågor. Hade nog tänkt en gång för länge sedan bli politiker. Men när Palme försvann så dog glöden.....och en likformighet tog vid.
 
Nu lämnar vi detta och gör rapport över helgen. Jobbade i lördags och hade ju gårdstädning...uppslutningen på städet var dålig och det var bara äldre som kom....var i hela friden var barnfamiljerna.....de kunde väl åtminstone sagt att de var förhindrade. Ni kan ju ge er sjuttsingen på att de kommer att få höra från mig...hahaah
På jobbet var det lugnt och när jag kom hem så planterade jag i blåsten....men det var så trevligt att stå med händerna i jorden och söla och skräpa. Mindre roligt var att jaga alla tomma plastkrukor som blåste iväg. På kvällen grillades det och kvällen avlöpte väldigt lugnt och fridfullt. Söndagen var full av aktivitet och trevliga besök. På morgonen så satt jag med dagskassorna och inget stämde.....håller på bli knasig på eländet. Känns som 4 timmar bara gick åt till att bli ännu mer förvirrad och tillslut så fattade jag inget alls utan bara stängde ner eländet. Måste kontakta revisorn och få hjälp med programmet. Det är inga småsummor som misstämmer utan flera tusen....åh blir så less...Mitt på dagen fick vi främmande av småprinsarna och deras föräldrar, vilket alltid är trevligt. Efter fikat så for jag på butiken och städade och makenoch köpte pigment. Vi skall ju göra egen lasyr, med bra olja hahaa Sen vidare på elgiganten för att inköpa en soundbar ochsen till Lidl för att kolla in det stället. Ja för det första så kunde vi kostatera att soundbaren hade sämre ljud än vår tv...så den åkte maken tillbaka med. Ja vad tyckte jag om Lidl???ja visst var mkt billigare...men all förtjänst försvannn och det blev mkt dyrare pga att jag upptäckte så mkt ovanliga mattgrejer så vi handlade alldeles för mkt underliga saker som vi inte behövde. Det värsta är att jag skulle göra om samma igen om jag for dit idag. faller så lätt för nya underliga matförpackningar tex smördegsknyten med ostfyllning....jamen så gott det låter...kommer säkert att vara skitäckligt hahahha
My ochmillan kom förbi på middag och det gjorde även ena sonen i familjen. Men sen hände det oxå ngt dråpligt. Vi hade köpte en nätdörr, typ en sådan som man kan se i amerikanska filmer. Vi tänkte det skulle vara så bra för att hindra kisse att springa ut och hindra getingar för att ta sig in. Det tog sin tid att montera och få upp dörren. Maken kommer in och säger nu är den uppe på plats. Vi vill ju gärna se hur det blev och kisse med hahhha men han blev rädd för all uppståndelse och tänker bättre fly än illa fäkta och springer full fart mot dörren och ser ju inte nätet ..........blir ännu mer rädd och tar sats och far rakt igenom vår nya fina nätdörr.......
 

I sanningens namn

Publicerad 2014-05-17 07:59:06 i Allmänt,

Jag skulle nog gärna varit ledig idag....luften verkar riktigt varm och än så länge blåser det inte så mycket heller, bara ngn bris då och då. Jag skulle nog plantera och marinera och njuta av dagen....Marinera för att jag hittat ett så intressant recept på dubbelmarinerad fläskfile...lät så intressant....Perfekt som kall mat en sommardag...
Ja nu är det ju inte en sommardag heller men håll med om att det är ett bra skäl att vara ledig för ????
Nåja det skall nog gå bra, nu är det bara en sexdagars vecka kvar sen går vi in i pingstveckan och då skall jag vara ledig ngr extra dagar... yippie :)
Igår så kom jag iväg lite senare på jobbet så ngn städning blev det inte på morgonen. Idag blir det inte heller eftersom vi har städdag nu på morgonen på gården. Så det blir nog en liten sväng ner på jobbet imorgon för att åtminstone sopa ihop, så att det blir bara att torka på måndagsmorgon.
I torsdags glömde jag glasögonen hos My vilket resulterade i att jag hade ganska ont i huvudet och i nacken igår efter jobbet. Hade läsglasögonen men de på måste jag liksom kika över kanten och då får man som gamnacke.Så jag var så trött igår kväll att det var en kamp att hålla mig vaken för att få en fredagskväll med maken.
Nickade iväg lite då och då när maken zappade mellan kanalerna...jag hatar zappande men igår så var jag så trött att  jag inte ens orkade gnälla...
Nyss när jag var ut och rökte så prasslade det rätt rejält under altanen, först blev jag jätterädd. För med min fantasi så var det en jätteorm eller en godzilla....men det var bara en igelkott. Vi har fyra igelkottar häromkring som kommer fram oftast tidigt på morgonen eller kvällen. På kvällen är de snabba och kvicka så det märks att de är nattdjur. Kisse är inte speciellt imponerade av dem utan ser mest besvärad ut när de kommer.
Det sämsta med igelkottar är nog att de skiter ganska mycket, och svårt att få bort....så om ni har fuskgräs på altanen och igelkottar...tips....ingen bra kombo. Det blir fläckar som inte går bort så lätt. Den erfarenheten gjorde jag när vi bodde i Obbola. Där fanns det mycket igelkotter och jag hade fuskgräsmatta på altanen. Vi satte upp brädor som skydd men med tiden så lärde de sig att forcera och gå in och skita...antar att de såg altanen som sitt egna badrum ?? En del av dem var oxå ganska sura och agressiva.
Nåja nu önskar jag er en underbar dag ,för det skall jag ha. Nu skall jag ut på gården och styra upp jobb.....oheys jag gilllar att styra upp och chefa runt hahahaha
 

Då var det fredag igen och det är en härlig känsla

Publicerad 2014-05-16 07:23:04 i Allmänt,

Fredagskänsla är ganska härlig, Jag har ju både jobbat inom vården, och pluggat och då jobbar man ju sådana tider att fredagskänslan bara försvinner ini mängden av andra dagar. Nu jobbar ju jag oxå lördagar , men känslan av fredag finns kvar.
Efter jobbet igår så for vi iväg för att köpa sommarblommor....men till min förvåning så fanns det inte just några alls....inte ens en endaste lilla pense.....Men perenner i massor, många fina och till ett bra pris. Men nu var det ju sommarblommor jag skulle ha.....nåja fick med mig lite i alla fall. Kan bli en sväng till torget ngn dag, för de vet jag har lite grann penseer eller petunior, som är klassiska sommarblommor för mig i alla fall.
 
Imorgon så är det ju både jobb och städdag här på gården. Vi måste iväg tidigare för att öppna men jag hoppas att det kommer många då vi ska flytta och slänga en hel del buskar. Ni vet sådan planteringar med buskar som har fått växa och till slut bara blir risiga. Eller gröna längst upp där solen når dem och nederdelen brun....inte så fint. Sen oljas, städas och skuras. Vi gör mkt själva i vår förening och det påverkar minsann budgeten ordentligt. De flesta föreningar lejer och det kostar mycket pengar. De pengarna lägger vi istället på att ständigt byta ut och ligga före i renoveringsplanen. Vi är ju inte så många i vår förening om man jämför andra föreningar här på Röbäck och det har både sina nackdelar och fördelar.
Idag skall jag träffa en arbetssökande vid kl 13. Det är ngt som jag verkligen inte tycker om hahaha. Jag kan bara erbjuda deltid och då brukar de sluta så fort de får ett annat erbjudande. Det är fullt förståeligt men så trist, för det händer oftast när de är helt färdiglärda. Så håll tummarna att det är en riktig pärla så vi kan börja inskolning på måndag.
 
Jag vet en sak som jag verkligen skulle behöva göra....ta ett fotbad. Mina hälar har en del sprickor och känns grova så det skulle vara skönt. Kanske blir i morgonkväll medans jag gör ngt nyttigt så jag har söndagen fri. Då hade jag tänkt plantera lite blommor och bara drälla runt hela dagen och städa bort och kanske putsa ett fönster eller två.
Snart är det långledigt och stugan kallar på oss... en hel lång helg med några extralediga dagar. Såg att det är löningdag då....hmmm kanske bör börja med det. För jag tror inte att mina arbetskamrater tycker det är okey att jag ställer in det pga ledighet hahahaha
Nu ska jag gå och bädda sängen och prata lite med kissegubben. han ligger här bredvid och blänger på mig. Undrar nog vad jag gör som är viktigare än att ägna mig åt honom. Så vi avslutar nu och gullar lite med honom istället...ha en skön dag:)

Torsdag 15 maj

Publicerad 2014-05-15 07:17:50 i Allmänt,

Dagen börjar med sol, men vi får se om det fortsätter i den farten. Tycker att de senaste dagarna har fort morgonens vackra väder förvandlats till kallt och mulet.
Igår var vi och passade småprinsarna medan föräldrarna var på skolmöte. Det kändes i hela kroppen att de faktiskt hade längtat efter oss. Viggo ville vara så nära och jag fick verkligen kramas och få rå om mitt hjärtas prins. Liam han skuttade och hoppade runt och visade oss alla möjliga trix och olika hopp han kunde. Han är så underbart sorglös denna unge och kan leka med ett tallbarr och en trasig kork och hitta på många lekar med det lilla.
När det var nattdags så läste vi varsin bok för de små och jag och Viggo läste om Bamse. Jag låg kvar hos honom och höll nästan på att somna själv. Men vet ni vad den lille sa: Kan jag få ligga mellan dina armar? Åh mitt hjärta bara bultar så vackert sagt. Tror att det ligger på min lista på det vackraste jag hört.....
 
Idag så blir det jobb och sen ngt som jag längtat efter....skall på Blomstergården. Tycker så mkt om att se alla blommor och doften av blommor, jord och den där lilla doften av fuktig källare som det kan vara i växthus. Jag skall köpa blommor både till oss själva och till föreningens blomlådor. Så himlarns trevligt.
 
Igår så var vi dessutom lite gladare än vanligt. Vi skall låna Lukas över en långhelg och fara upp till stugan. Jag har ju jobbat mycket de senaste veckorna och ser nu framemot pingst och långledigt tack vare arbetskamrater som ställer upp och byter. Så roligt att få träffa Lukas, nu hoppas vi att han tycker detsamma. Vi har bestämt att om han inte blir glad och följer oss av egen fri vilja får han stanna hemma hos sin nya matte. Vill ju att det skall kännas bra för honom oxå. Så nu håller vi tummarna.....
Börjar känna mig lite sliten igen....så har bestämt att på söndag skall jag inte göra ett skvatt som är jobbrelaterat. Måste helga vilodagen hahha
ha
Ikväll så skall vi passa Millan, det blir trevligt att träffa henne. det var ett tag sedan vi nattade henne så ikväll får vi en dos barnbarn till.
Nu skall jag diska bort lite från gårdagens middag och börja ta tag i morgonproceduren. Idag åker jag kommunalt och det är ganska skönt att åka buss och bli hämtad. Åh så roligt att köpa blommor....
 

Vågar jag utmana ödet?

Publicerad 2014-05-14 07:11:55 i Allmänt,

Törs man säga att det blir sol idag utan att det börjar regna småspik om en halvtimme? Nja vi får väl se......
Gårdagen har passerat och jag kan konstatera att jag fick allt möjligt gjort. Märkligt hur mkt lättare det är att sitta och greja med föreningsjobb istället för "mitt" jobb på kvällen. Det är väl samma fenomen som jatt jag kan tycka att det är roligare att städa borta än hemma och kaffe smakar så mkt bättre ute i skogen i en plåtburk än hemma vid köksbordet. Var och köpte skitfärgen igår full med plast hahahah. Jag frågade upp hur mycket det var och vilka alkyder och hur mkt vatten osv. När expediten frågade om jag var målare så sa jag nä...jag är linoljare!!! då sa hon :-  ojdå.....tycker jag säger det mesta hahahaha
Idag så blir det jobb för mig liksom för de flesta antar jag. Har ingen lunch idag så det blir baconmacka från Nisses. Vi åt kroppkakor igår och det är knappt jag kan säga att det är gott längre. Nu var det köpes i plast vilket spelar roll,men jag vet inte.....blir nog länge tills nästa gång.
Maken har lunchlådor i frysen att ta av. Men jag är ju inte så överdrivet förjust i frysta lunchlådor....ja jag vet att det är dumt men det är en av alla mina hangups haahahaha
När jag tar mat infryst från frysen så gör jag alttid om det till ngt annat tex. om det är köttfärssås så blir det en del av en pajfyllning. Korv blir stroganoff och vanlig köttfärs blir köttfärssås med mkt kryddor. tycker att det smakar frys annars......ja där har ni en till av alla mina knasiga ideer. men jag vet att vi är fler......
Ikväll så skall vi fara och vara hos småprinsarna en stund medan mor och far är på info om skolan. Skall bli mysigt att träffa de små och få sig en kram eller två. Läste ngt vackert...det vackraste smycket jag har runt min hals är mitt barns armar. Visst var det fint?
Egentligen skulle jag behöva fara iväg till jobbet och torka lite golv,,,,men jag tror jag tar det lite lugnt och tar en kopp kaffe till. Jag hinner nog dit och göra det ändå, för det kommer inga varor idag. Allt är försenat och antagligen först på fredag kommer det.
Ha en skön dag och hoppas att solen kommer åt att lysa lite på er alla.
 

Godmorgon

Publicerad 2014-05-13 06:32:25 i Allmänt,

Det blev en senare kväll än jag väntat, kom hemstrax innan halv elva och innan jag kommit till ro var klockan närmare ett. Tar ett tag för den här tanten att varva ner. Det jag funderar på är bryr sig inte 30 åringar ett dugg om att gå på möten? bitter ja lite. På vårt område kan man i princip säga att hälften är unga och hälften äldre över 65.
 
Igår så skulle det röstas om en förändring som vi i styrelsen ser som en lättnad. Det gäller parkeringskort, om man inte har ett i bilen så blir man lappad. Vi ville ta bort dessa lappar men låta bestämmelserna vara kvar om parkering. Skillnaden skulle då bli att istället för att kanske få böter om 10 minuter så skulle det bli 24 timmar. Motionen om en förändring hade kommit in tidigare av minst två "yngre". Kan ju säga att på gårdagens möte så var hälften av alla boende inte närvarande.....däremot hela 65 plus gänget som var livrädda för förändring. Blev i ärlighetens namn besviken att inte folk bryr sig mer. Nåja efter mötet var det möte för oss i styrelsen och som jag misstänkte så hade de viljan att göra mig till ordförande....men icke sa nicke. Så nu måste vi ha en ny kallelse och ny stämma....för att välja en ny.

Har ni gjort valkompassen? inför euvalet? den finns bla på aftonbladet. Jag är ju inte så förtjust i att vi gick med i Eu men vi kan inte bromsa oss ur den ufförsbacken och nu är det bara möjligt att "lindra" skadorna som jag ser det. En av de viktigaste frågorna inför valet anser jag vara euron, fri arbetskraft och maten. Jag vill inte ha euro och inte en fri arbetskraftsinvandring och mer kravodlat. Så i mitt fall så faller rösten på Federlay från centern. Jag har ju varit väldigt politisk intresserad förr men mitt intresse har svalnat de sista 5 åren. En av anledningarna ser jag som att allt handlar om vad eu tycker/säger. Eller så är det dubbelmoraliska handlingar som bara får mig att vilja kräkas. Eller rättare sagt på oss medborgare som sitter i våra stugor och bara nickedockar och sväljer skitsnacket.
 
Men nu lämnar vi detta för en stund och blickar framåt......idag så blir det lite jobb och sen en sväng till färgaffären för att köpa skitfärg....jajamensan för det är plast i de allta flesta färger som säljs. Jättebra med plast på trä...åtminstone för dem som säljer trä för det ruttnar ju....Men vi ska bättringsmåla här på lördag och naturligtvis så är det skitfärg det är målat med. Så det är bara att fortsätta.....skulle kunna skriva metervis om detta,,,,ja det är ganska ointressant för de flesta men för mig så är det viktigt. Sen så ska jag senare i veckan fara och köpa lite blommor och jord, det känns betydligt trevligare. Gillar ju växter och kanske ngn gångjag kan återuppta mina odlingar. Det är så rogivande att stoppa ner händerna i jorden och bara lukta. Det doftar så gott och med risk att låta flummig så tycker jag att det doftar liv och hopp...ja jag sa ju att det var flummigt haahha
Men just nu så är det dags för att ta en till kopp kaffe och samla ihop sig för en ny dag. Kanske får vi se solen idag? det skulle vara trevligt....
Visst skulle man kunna sitta här ett tag????
 
 

Måndag 12/5

Publicerad 2014-05-12 06:57:27 i Allmänt,

Godmorgon på er. Jag var ovanligt trött när det var dags att stiga upp ur snarklådan. Det blev kanske lite senare än vanligt igår, men man vill ju suga ur helgen mesta möjliga. Igår var vi efter avslutat jobb på butiken på rusta och köpte en dynbox och nya dynor till soffan ute på altanen. Dynboxen skall vara här hemma och dynorna till stugan. Vi köpte inga exklusiva dynor, då vi nog river altanen i stugan nästa år. Åh vad jag längta till utbyggnad...men i dagsläget så ligger det nog ngt år bort. För det första kostar det ju en hel del och för det andra så kan vi inte vara där så ofta att det känns superviktigt. Men om jag får drömma så står utbyggnaden där om tre år.....och jag har semester som vanligt folk.
Idag innan jobbet så skall jag fixa naglarna,egentligen skulle jag klara minst en vecka till men längtar efter ngt annat.
Ikväll så har vi årsmöte och vi skall presentera olika förslag på arbeten och åtgärder som vi tycker skall göras. Efter mötet skall vi i styrelsen stanna kvar och styra upp lite jobb. Jag misstänker att de kommer att rösta på mig som ordförande men det kan de fetglömma hahaaha har inte tiden men lusten. Det skulle innebära att jag skulle göra ett dåligt jobb och vem vill göra det? Inte jag i alla fall.
Så jag antar att det blir en sen kväll för den här frun....
Veckan som kommer är fulltecknad med jobb och annat som jag har åtagit mig. Full fart med andra ord...men inte rakt ini kaklet får jag hoppas hahaha nej nu måste jag bege mig till bussen. Ha en bra dag för det tänker jag ha.

Nästan...

Publicerad 2014-05-11 12:04:46 i Allmänt,

Ja nu är det nästan klart i sovrummet, men det kommer att ta lång tid....för bordet och stora byrån skall till stugan när vi byggt ut....och vi har inte sökt bygglov än. Men sen så blir det nya fina sängbord.
På förebilden har maken burit ut den gamla gaveln och efterbildande tycker jag att äntligen har vi ett ljust och fint sovrum. Vill även visa den nya mattan jag har knåpat ihop, tycker den blev bra där.


I am simple the best better than all the rest... hahhaahaa

Publicerad 2014-05-11 10:21:51 i Allmänt,

Vilken cirkus det blir ibland och hur jag faktiskt klarade av att lösa ????förhoppningsvis det mesta. Igår efter jobbet så for vi och handlade och sen så började vi "jobba" jag med moms och maken med säng och tapet. Vad har då hänt jo serverstopp i bokföringssystemet???? neeeeeeeeeeeej....det som inte får hända när moms skall in på måndag. Avstämmning gjordes ju mer än krångligt ändå. Jag kunde andas ut i morse då allt funkade...men....då visade det sig att hela pärmen med det som skall bokföras är hos revisorn......så nu har jag ur minnet och ur systemet fått göra en hel egen version av bokföring. Kunde ju inte dra ut ngt alls så jag har fått skriva upp alla verifikationsnummer på papper och som sen skall i princip göras om igen, när skrivaren funkar.... hahahaha Ja jag har skrattat lite hysteriskt emmellanåt. Men jag kan nu imorgon lämna in momsen, det värsta som kan hända är att jag glömt ngt och får göra en ny. Men stolt som en tupp är jag. Har  suttit i drygt 3 timmar med detta och det känns så skönt att jag fixade det...tror jag
 
Dagen kan inte bli bättre än känslan av när man gjort ngt som är blä,,,men man är klar. Såg ni förresten Melodigrejset igår?  vi såg i princip bara sista minuterna och i ärlighetens namn så blev jag förvånad över att Sannas låt placerade sig så bra. Tycker det är en dussinlåt och försvinner i mängden. Vinnaren eller vinnerskan eller vad i hela friden det var för kön??? Vilken konstig låt,,,sjöng hen bra? eller vann den pga av skägget i kombo med klänning...ja inte vet då jag...Tycker det var så fånigt att det skulle vara en vinst som skulle symbolisera alla människors önskan om att vara den man är....jamen det är ju fint men.... hallå? är det inte en meloditävling????To old for this shit säger jag....dessutom var det bättre förr...ju förr desto bättre
 
Ja då kan vi lika gärna fortsätta i åsiktmaskinen...dagens ämne är tiggare eller ska vi säga sommarjobb.
Såg i VK om att det startades en förening som skulle samla in pengar och grejer till tiggarna. Deras  önskan var att samla in 25 000;. och ge till en av dem och sen fortsätta tills alla hade fått???? jamen hallå hur många vill inte ha det sommarjobbet? Jag skulle nog kunna tänka mig att sitta där och få både pengar i burk och 25 000 kronor skattefritt, då gåvoskatten är bortagen. Vilken boom det kommer att bli på stadens gator och torg......redan nästa vecka kan vi kanske ha ca 47 000 tiggare på torget när ryktet gått runt i europa....åsså jag då förstås. Jag kommer nog att ha på mig min morgonrock för den ser fördjävlig ut.
Nu skall jag dricka kaffe och göra en macka och byta sängkläder.....skall ta ett kort sen. Måste på jobbet och städa och sen en sväng på expo för att se om det finns ngt fint överkast. Vi hörs
 
 

Tidig morgon

Publicerad 2014-05-10 07:19:35 i Allmänt,

Det blev en tidig kväll och en tidig morgon. Hade nog kunnat sova en stund till, men kisse var hungrig vid halv sex. Igår så började jag måla på nya tavlor till sovrummet och fortsätter i eftermiddag efter jobbet. De kan nog bli helt okej, när jag är klar. Nu på morgonen så har jag målat sista varvet på sänggaveln, nu är det bara den bräda som skall vara överliggande som behöver liten gnutta färg till. Maken bar ut den gamla gaveln igår,,,,innan jag hann ta ett kort. Men jag kommer ändå ta en bild på allt det "svarta" så kan ni få se om det blir ljusare som jag hoppas....
Men jag tyckte det var så himla roligt att måla så jag har sådan lust att måla mer...men var ska jag ha dem då? Sen så har jag annat som är betydligt viktigare på min to do lista. 
Jag är ju ingen stor konstnär, men det skiter jag fullständigt i det är glädjen när man målar som är så mycket större. Så jag uppmanar alla att prova och släppa på perfektionen och bara ha roligt. Jag kör bara på och blir det inte bra så målar man bara över igen.
Dagen verkar ju inte fyllas med sol idag vilket passar mig bättre som bör vara inne och fixa momsen hahaha 
Middagen har jag inte ägnat många minuter...kanske ngt väldigt enkelt...gröt..hahaha. Beror väl på om vi (läs maken) börjar med sovrummet och kommer igång med pappren. Då är det motigt att laga mat och äta gott och sen börja om. Min arbetsmoral brukar få det kämpigt då hahaha.. Nu ska ni  se grunden till mina nya tavlor....lite mer silver där och lite mer ojämnheter där...osv..osv

Fredag den 9 maj och idag lyser det ingen sol :(

Publicerad 2014-05-09 07:11:10 i Allmänt,

Ikväll så bjuder maken på mat på statoil hhahaha det är våran helgklassiker. Då brukar det och smyga med en hyrfilm, för på fredagar och oftast lördagar är det beklämmande dåligt på televisionen. Imorgon är det jobb som gäller och sen lite fakturor som skall grejas med. Igår så skulle jag dra ut och börja göra avstämning ....men då blev det ngt fel på skrivaren. Antagligen beror det på fel på patronen, den är inte tom. Men vi måste köpa en ny och testa om knaset fortgår. Så tills jag fixat en ny så får jag börja stämma av genom att ha igång två datorer samtidigt, och försöka lösa periodens moms. Tar antagligen tid  men nöden har ingen lag och vem bryr sig om hundra år hahaaha.....säkert jag...kommer att gå runt som en osaligt spöke och oja mig över bläckpatronen.
Hann måla ett varv på min nya gavel och kanske det blir lite makeoverjobb i helgen. Ska ta före och efterbild så får ni se om det blev så bra som jag tror det kommer att bli.
 
Idag måste jag i alla fall en sväng på bibblan för att lämna och låna. Tycker det är så bra med den samhällsservicen som vi faktiskt har. Skulle dock uppskatta om det fanns ngn monter för lättare boktips. De har massa lästips men oftast är det så tunga och ganska tråkiga böcker skriven av ngn trist liten nobelprisvinnare.En mer lättsmält bokläsare typ Läckberg. Stieg Larsson osv är jag själv. Har inte fastnat för att läsa om relationer och hur det känns och allt sådant där som många verkar tycka om. Jag har fullt upp med mina egna relationer så har ingen tid över för andras vältrande och vändades ut och in...fram och tillbaka.
 
Håller ju på med ett annat litet projekt till butiken..en liten tårta med sockerpasta för att visa hur man kan dekorera med våra produkter. Pilligt och inte min gata direkt, men när jag blir klar så kommer den att bli moore not less....
Kanske skulle slänga dit lite strass hahahaha
Om det blir hyfsat väder i helgen så skall jag olja in lite träsaker. Vi sålde tidigare välrdens bästa olja och jag har nu beställt hem lite till hahaha trots att vi officiellt inte säljer den. Men jag  kan inte vara utan den träoljan och har inte funnit ngn som är lika bra som kan agera reserv. Så det blev några liter,,,,ifall ngn av er behöver så finns den att köpa hos mig. Dyr? jajamensan bäst? absolut
Nu skall jag strax bege mig till jobbet och idag så är det beställningsdag. Vi beställer två gånger i veckan och idag så är det junior, bak och smyckes sidan som står i fokus. Den sidan brukar gå fortast att göra då man är ganska säker på att uppskatta hur mkt man behöver beställa. Svårare med tex scrap att veta vilken färg och antal papper som kommer att gå på en vecka. Det behövs bara en bröllopskortstillverkare och vips har hon rensat allt i ngn speciell färg. Oftast väljer de grönt, vitt eller rosa så det har vi backup på men jag ser en trend på att välja andra färger. Nej nu slutar du surra och gå och bosta tänderna....så säger den andra lilla gubben på min axel...som har en lång fin skjorta och en liten svävande guldring ovanför huvudet...
 
 
 
 

Torsdag och kallt

Publicerad 2014-05-08 07:15:23 i Allmänt,

Hurvens så kallt. När jag hämtade tidningen så upplevde jag det som februari, antagligen därför att snön är borta och man tycker att det borde vara varmare än det är. Det är samma hjärnspöken som får folk att ta av sig tröjorna och sitta ute om det blir sol och några grader varmare. Om det skulle vara samma grader en julidag skulle samma person säga att det är kallt. Hänger ni med?
Ja igår så blev allt lite förändrat., maken skulle fara på gimo för att lämna lite skräp. Så jag försökte rensa lite och skicka iväg. Det blir ytterligare en sväng skulle jag tro, men ju mer man får iväg desto bättre. Sen så....hade jag tinat lite hallon i en tallrik....vi har micron i förrådet för jag tycker att det är en fasligt ful hushållsapparat. När jag skulle ta ut tallriken så tappade jag den...oh yes det sprutade hallon och saft överallt. På mattan, på verktygslådan, ner i tvättkorgen, på strykbrädan och ett tiotals ställen till.....så det var bara att knyta på sig förklä och börja skura. När jag lixs var igång så städade jag här hemma oxå.Blev ingen målning och inte så mycket mer än lite sortering gjort. Men det blev ju rent och fint i förrådet.
Idag kommer det leverans och antagligen imorgon åxo till butiken. Tur att veckorna går fort, när man har 6 dagars veckor. På söndag kommer jag nog att dra ner persiennerna ( ifall det blir fint väder) så jag kan jobba med bokföringen åtminstone halvdag.
 
Ikväll så måste jag skriva klart protokollet oxå så det är underskrivet och klart och kan presenteras på årsmötet på måndagkväll. Ni kan nog undra varför jag sitter med i föreningsstyrelsen när jag inte har ork och tid egentligen. Svaret är ganska enkelt, tycker det är trevligt och nästan det enda som får mig att glömma jobbet för en stund.
Man lär sig en hel del och får vara med och påverka och det är ngt som jag valt själv.
Nu är jag inte längre ngt mer än en sektreterare då min tid inte räcker till att göra mer praktiska uppdrag, så det blir lite mer för dem andra att göra....men det är ok så länge jag sköter protokoll och arkiv. Det är faktiskt ganska skojigt, när det är en sådan ordning i pärmarna. Ett välbehag skulle jag säga att det känns som. Låter kanske konstigt. Men mina egna pärmar fylls hela tiden och det kommer bara mer och mer och mer. Men när du gjort klart en pärm i föreningen så är den liksom klar...svårt att förklara och det låter nog konstigt, men så är det.
Upplever som om pollenatacken har lindrats,åtminstone för mig. Men blir det varmt så kommer det väl lite mer, Ibland så är det lite problematiskt att bo i björkarnas stad, särkskilt för dem som är känsligare än mig. Nu har jag tänkt att klä på mig och sätta mig i bilen och fara iväg till jobbet. I ärlighetens namn såskiter jag i golvtorkning idag,,,,japp latmasken har nu slingrat fast sig i ryggraden och jag är helt stel......
 

Godmorgon kära onsdag

Publicerad 2014-05-07 07:13:48 i Allmänt,

Ojsan vad jag frys igår kväll, trots en hel del kläder. Anledningen var nog att jag inte hade vantar. Kan inte skriva med vantar, fastän det skulle vara tunna fingervantar. Men vi klarade rundvandringen på 2 timmar och 40 minuter. När vi gick och la mig så låg jag klistrad på min sängpartner för att få lite värme. Han fick utstå iskalla fötter på sina ben...det är kärlek det.....
Igår så var ju Millan här och det var riktigt mysigt och vi var och handlade lite tillsammans. Hon tyckte det var urtråkigt att sitta i vagn utan ville hellre gå och fippla runt på butiken. Sånt godtog jag inte av mina egna barn , men fy bubblan hur lätt det är att jag blir mesig med barnbarnen. På en butik tappade jag hennes ena stövel och vi engagerade både kunder och personal i letandet haahaha. Ja vi hade summasummarum en trevlig eftermiddag.
Men hörrni äntligen har jag läst ngt i VK som absolut stämmer ??!!!!!! Det stod att läsa att flygplansbuller och stress kan vara orsak till fetma???? Jag som bor under inflygningen till Alvik och alltid stressar.......jamen så skönt då kan jag ju fortsätta äta en god kvällsmacka och fika. Nu när jag vet varför saker är som det är ?!!! eller?
 
Idag blir det jobb som för de flesta och ikväll så bör jag göra lite nytta.... Men risken är stor att jag kommer att börja måla på sänggaveln.....och bara lägga ner en 1/2 timme på lite papper som måste skickas iväg. Den där lille rackaren med horn och svans som sitter på min axel.....säger att om jag bara drar ut moms och bankpapper så kan jag börja avstämmning i pauserna på Kardashians och Anatomy Grey.....För att vara så pass liten så är hans stämma så kraftig och fängslande. Shit kom just på att protokoll från igår ska skrivas oxå hmmmm hahaha ja vi får väl se.......slutar ju kl 16 idag (tror jag) så kanske kan jag sno ihop ett protokoll medans jag lagar mat.
 
Har lovat sonen att kolla kostnaden på att skicka hem paket från Thailand och hur man gör. Han skall sy upp lite kläder därborta och tänkte skicka hem det med post. Jag nämnde lite lätt att behövs det inte en container för att rymma alla presenter till mamma? Tur att det inte är så bråttom att kolla med posten, utan ngt som jag kan göra nästa vecka. Men har ju en hel del på listan som måste göras. Borde skriva en lista och när det skall göras så jag kan släppa allteftersom. Har ju lätt för att klumpa ihop allt och börja känna stress. Men om man planerar lite grann så blir det bättre och mer effektivt.
har de senaste dagarna längtat efter Lukas....skulle vilja få in en långhelg nu i juni och låna med honom till stugan. Skall höra med kära maken om det går att ordna för hans jobb. Nu blir det lite tandborstning och hopp och hej iväg......
 
 

Allt löser sig sa gubben när han sket i slasken....

Publicerad 2014-05-06 07:27:07 i Allmänt,

Jajamensan allt löste sig...nåja nästan. Jag kunde sluta kl 16 och hann skotta bort en hel del på kvällen. Var trött som en nyvaken björn redan kl 8 igår. Men lyckades hålla korpgluggarna öppna en stund till. Fick nästan tag i alla som jag skulle ringa till. Tycker sånt är så jobbigt, att inte bara få tag i ngn och att man sen kan bocka av det som avklarat. Måste även till telia och kolla bredband via telefon åt mamma. Det skulle bli jättedyrt med den nya leverantören där hon bor. Så nu skall vi kolla andra alternativ. Hon är ju inte mycket ute i cybervärlden men det är en av de saker som hon uppskattar ,så därför känns det angeläget att hon har den möjligheten. Måste lämna igen lite  böcker och köpa lite register och pärmar. Går mycket sådant, till alla papper som jag måste ha. En banankartong var tredje månad med pärmar producerar jag. Nja kanske lite mer, periodvis. Detta måste sparas i sju år???!!! Så ni kan ju förstå att jag har många lådor i källaren. Ibland så funderar jag på var i hela friden skall detta förvaras när jag stänger butiken???? Vojne vojne.....men det får jag tänka ut en annan dag....
 
Kära maken byggde på altanen och nu har vi tänkt om igen. Vi tänkte ju bygga samma staket som svärsonen, bara för att han byggt ett sådant snyggt ett ?? Men insåg att vi behöver ju inget?....så vi skrotade det projektet.
 
Dagen idag är jag tingad som barnvakt mellan kl 13-18 och efter det har jag vårbesiktning av området. Det brukar ta ca 2,5 timmar och jag brukar ha frusit som en gnu när jag kommit in.
My är upptagen med en tv inspelning så Millan skulle nog inte uppskatta att inte ta över showen om hon var med på plats. Så därför är jag mormor idag. Att ha med henne på butiken är ingen hit, då hon snabbt möblerar om på alla hyllor...eller rättare sagt tömmer alla hyllor.Hon skulle nog gillla det för det finns mycket att dra ut på golvet.

Kära maken tar över när jag är upptagen och kommer att leverera barnet till kvällsbarnvakten vid kl 18.
Hade planer på att fara till öppna förskolan idag och leka lite med de andra barnen. Tror att lilltösen skulle tycka det vore trevligt.
För egen del så har jag köpt lite antihistamintabletter för att häva polleneländet. Tycker det hjälper skapligt. Annars får jag väl köpa lite andra pollenprodukter, hela apoteket är ju fullt av det.Nu skall jag iväg till butiken och städa lite och ringa lite fler gökar..... Tänkte på att jag inte är säker på hur en gök ser ut så jag googlade...hmm trodde de skulle vara mer ugglelika....
 
 

UPDATE.......

Publicerad 2014-05-05 09:03:24 i Allmänt,

Nu har jag fixat några samtal men har inte fått tag i alla ,men bollen är i rullning. Dessutom så har jag fått till eftermiddagen så jag kan sluta 16 och hinner därför göra enligt planering puh....så skönt. Är det ngn fler än jag som har pollenproblem. Brukar inte drabba mig så hårt, men som de flesta vet så exploderar klorofyllen just nu. Måste nog förbi apoteket en sväng för jag har rinnande nos och kliande ögon. Men det är ju snabbt övergående, med lite tålamod och nässpray. Nu är bara morgondagen kvar......
men är nu vid bättre mod......Ha en skön dag alla,,,atthjo oj vad jag nyser.....och snorar hahaahaah det rinner och man snörvlar. Men det är det värt när man ser den skira grönskan. så fint :)
 

Måndag

Publicerad 2014-05-05 07:35:56 i Allmänt,

Full rulle känns det som det kommer att bli. Sjukdom på jobbet och det kommer att bli en lång dag. Har en massa att göra. 4 viktiga telefonsamtal och sen heldagsjobb. Detta är en av anledningarna till varför jag har svårt att inte jobba hela tiden. En stor del av mig gillar ju när det är fullt upp,men jag har ju så mkt lägre tröskel än flertalet skulle jag tro . Men jag kan förklara hur jag tänker och hur det ofta blir.
I helgen har jag ju inte jobbat ngt med papper (om man inte räknar1maj...hahaha)
 
Fick ett brev i fredags om att ngt skulle vara inlämnat innan 29/4 och jag fick påminnelse den 2/5 hmm...så det måste ringas om, modern har tappat bredbandet så det måste ringas om. Revisorn ville ha ngt som jag inte tror jag har på papper, det måste ringas om.. Har fått en faktura från landstinget.....och där har jag inte varit ????det måste ringas om. Sonen har fått ett rek som inte kan hämtas ut...pga att han är i Asien det måste ringas om...
Har en del föreningsjobb att skriva ut. Dagskassor skall föras in och pengar bankas och momsen närmar sig med stormsteg, bokslutspapper skall tas fram, Kundfakturor skall skrivas och skickas. Jag tänkte så här...Far in tidigt i dag istället och ringer och städar och jobbar till kl 16. Då har jag kvällen på mig att fixa en hel del. Men och så här blir det 9 av tio......sjukdom eller annat krux som får till följd att jag blir upplåst till 18.30 hem för att äta och då är jag oftast helt slut och orkar inte börja jobba igen....Imorgon har jag ju lovat bort mig efter lunch och hur det skall gå med bemanning har jag inte en susning om just nu....Därför lägger jag på mig en inre stress om att jag måste jobba bort hela tiden så att jag är beredd när saker förändras. Därför jobbar jag ofta kvällar och helger.....utom den här helgen....tror ni att jag ångrar mig? Det är ju inget världsomvälvande som händer men jag stressar invärtes. Jag inser att detta är inget som jag man mår bra av, hur trevligt jobb jag än har.
Skulle helst vilja stoppa huvudet under kudden och gömma mig. Men jag förstår ju att det är ingen bra ide, Förr ångade jag bara på och körde vidare. Men sen den här sista smällen så har jag insett hur skör jag är egentligen. Inget jag tycker om då jag alltid betraktat mig vara superwomen och att jag klarar allt.
Det är därför jag väljer att hänga ut mig så här...tror att det finns fler som jag som kan behöva få veta att det är inte alltid det som man tycker om är bra för ens själ och kropp. Ibland måste man stanna upp och reflektera över hur och vad man är. Oj så fint det där lät,,,,låter lätt men det är fasen inte lätt.
Nåja nu tar vi tag i detta och på onsdag är dessa två dagar förbi.

Lite dummare än vanligt...eller

Publicerad 2014-05-04 13:25:18 i Allmänt,

Hur dum jag kan vara kan jag nog svaret på själv...Morgonen har ägnats åt att göra lite goda biffar av olika slag och målning och annat lite grejs hit och dit. Påbörjade att frostspraya några glas igår, men det gick väl sådär...så jag fortsatte idag. Gjorde en hårinpackning och hade lagt av mig mina "hemmaglasögon" och tänkte att jag spraya lite till.....Ja jag sprayade ordenligt och....inte förrän jag var klar så upptäckta jag att glasögonen låg bredvid.....Ja så nu fick jag ngn typ av solglasögon utan insyn och möjlighet att se ut saknas oxå kan jag meddela.....
Ja ibland blir jag inte ens förvånad över hur blond jag faktiskt är......
 
Kära maken är ute i det variationsrika vädret som råder just nu. Han jobbar på altanen och det kommer att bli så snyggt. Vi skulle ju inte ha ngt staket, men vi var och såg svärsonens staketbygge och blev så imponerade och tyckte det var så snyggt så vi ändrade oss på en gång. Händig pojk :)
Viggo har börjat fotbollsträning idag och en ny epok är här. Nu kommer man att sitta där igen......men ngt säger mig att det kommer att bli roligare att se barnbarnens matcher.
Sen så har jag en liten bekännelse...jag är en dålig människa. Jag hade ju lovat och sagt att jag skulle ge tusan i sovrummet, för maken tyckte det var bra som det var...men jag kan inte stoppa mig själv, är som ett framrusande tåg, när jag fått en ide. Jag nämnde väl om innerdörren jag hade fått och tänkte spara till sänggavel ,för att ha i stugan. Men jag vill ha den i sovrummet och nya tapeter istället för den svarta fondväggen vi har nu....svart hemma är ju inte min grej direkt. Jag försöker förhandla till mig ett byte muhhaahaaaaaaaaa ....om maken "får" köpa en soundbar så gör vi om i sovrummet...vad tror ni? kommer det att funka??? Jag tror att det heter soundbar,det är helt enkelt en avlång högtalargrej och jag avskyr och har bannlyst dessa tingestar. Men.... you win some and loose some....
Här kommer lite bilder...på exempel
 
 
 

Lördag och lite sovmorgon

Publicerad 2014-05-03 09:15:44 i Allmänt,

jajamensan lyckades sova tills strax efter sju, jisses så skönt det var. Hade kunnat fortsätta en stund till. Men ngn på fyra ben och svans och lurvig och hungrig... väljer att ligga delvis på mitt huvud och kurra i 100 decibel. Han väckte mig redan halv fem, men jag somnade om så skönt efter att ha gömt mig under täcket. Det måsste man göra annars petar han hela tiden i ansiktet tills man ger upp. Brukar gå och somna om om man drar täcket över sig så han inte kommer åt. Men han har utökat sina knep att väckas. Han lägger sig delvis på mitt huvud!!.
Han petar aldrig ngnsin på den andre personen i sovrummet....han är väl inte lika lättväckt eller blödig som jag....
Idag blir det jobb och lite matinhandling och sen vill jag inte göra ett skvatt mer. Men vi fårväl se....brukar sällan gå efter mina planer....
Igår fick jag äntligen min mjukglass, som jag längtat. Redan för 14 dgr sedan skulle vi köpa en på väg till stugan. Men då glömmer kära maken att svänga in......att vända kände ju lite fånigt så vi satsade på nästkommande vecka sa vi. Den efterlängtade dagen kom och jag skuttade ut ur bilen.....då fanns det ingen......så då bestämde jag att på fredagen dvs igår så bara MÅSTE jag få en mjukglass. Åh det var så gott :)
 
Kära maken var igår och inhandlade mtrl för altanbygge. Våran framsida ser ju för taskig ut och jag har ju inte haft ngn känsla av att jag kan /vill sitta ute så det har aldrig blivit ngn lust till att fräscha upp. Men nu håller jag på att ta tillbaka mitt hem, dvs känslan av att arbetet bara fortsätter när jag kommer hem skall bort. Har ju betraktat denna bostad som ett kontor med måsten och jobb och inte kunnat sitta ner och bara vara. Jag trivs här men bestämt att inget jobb får utföras jämt och ständigt utan skall planeras till vissa halv eller heldagar. Lätt ??? nej inte precis...
Nåja nu har då virke inhandlas och det kommer nog att bli fint. Men det var kalabalik så här en klämdag på K-rauta, det var tydligen ingen trevlig upplevelse. Nåja nu skall jag dricka kaffe och bege mig till jobbet strax...

Pessimist eller realist???

Publicerad 2014-05-02 07:42:47 i Allmänt,

Tänk er en helt vanlig familj, där alla önskar och vill ha ngt. Sonen vill ha en skateboard ramp och dottern swimmingpool och den minste i familjen vill ha en ny cykel. Familjen är en helt vanlig en som tjänar som helt vanliga svenssons och hade gärna velat ge sina barn det de önskat om det inte vore så att de även skulle måsta betala hyra och mat och kläder och eventuellt spara lite till en semestern till sommaren. Helt plötsligt så kommer föräldrarna hem och säger att givetvis så skall barnen få det de önskar bara de säger att de ha väldens bästa föräldrar??? Hmmm har de struntat i hyran och tänker ställa bort bilen och gå hädanefter? eller har de tagit ett lån eller ärvt eller begått ett rån? Nej de uppger att de har hittat ett utrymme för det i sin familje budget genom att omfördela? Hmmm så pass mycket? genom att omfördela? Men hur kan det räcka till allt som de hade tidigare? så stora förändringar utan att det kommer att påverka en minskning av de tidigare behoven. Svaret blir att Jamen vi vill att barnen skall gilla oss och tycka att vi är de bästa föräldrarna ever...
Tror att resultatet blir att de kommer att säga åt barnen att bygglovet är försenat för den nya poolen och att cykel just nu är slutsåld och rampen kräver en speciell lösning och ritningarna drar ut på tiden men snart så????? För de vet att snart kommer det andra önskningar och behov hos barnen och löftena kommer att falla i glömska och man satsar på en trevlig dag på tivoli istället.
Känns detta igen??? Inte?? jamen det är ju precis vad politikerna står och säger åt oss.Helt plötsligt kan det ändras och allt kommer att bli rosa och fluffigt och helt underbart och de enda som kommer att straffas är de som redan har skaffat pool ,ramp och cyklar till barnen......dumma dom, som redan har det vi alla andra oxå villha...
 
Snälla ni oavsett parti och vad de säger så ta det med en nypa salt, själv så tar jag kilovis....
Om det hade gått att göra allt som de nu lovar och som nu skall ske bara vi röstar på just dom?? Varför har det inte gjorts tidigare??? Vem skall betala kalaset? är det de miljonärer som finns i landet och höginkomsttagare? Ja hade jag tillhört dom så hade jag flytt landet och då kommer det att finnas ändå mindre medel. Märker ni att jag är skeptiskt? hahah jajamensan det är jag och det är oavsett partifärg.
 
Nåja nu tar vi ngt lätt lite lättare ämne hahaha valborg var kall och våt och första maj var väldigt lugn härhemma. Jag jobbade med papper på förmiddagen och eftermiddagen rusade fram och varken det ena eller andra blev utfört. Hade planer på att göra en hel del, men av det bliev inte ett jota gjort. Ja vissa dagar blir allt upp och ner.
Idag blir det jobb och förhoppningsvis en mjukglass?? Ja jag hade lovat mig själv en och jag har längtat sedan förra fredagen. Nu skall jag hoppa i duschen och sen fara till jobbet och se vilka under vi kan utföra idag...
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela