myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Månadens färg är givetvis....

Publicerad 2014-11-27 07:38:49 i Allmänt,

 
Ja detta var inte lika lätt som jag trodde, vill gärna ha silver och guld och rosa och grönt och blått......
Men nu har jag bestämt mig för rött och det är en färg jag gillar både på kläder och accessoarer(hur stavas det?)
Men det skall vara varmrött, det är viktigt med nyanserna. Men tänk er en fin röd sammet...åh så fint.
När jag var liten så ville jag så gärna ha rött hår, tyckte det var så fint. Periodvis så har jag färgat mitt hår rött eller med röda nyanser, men inte nuförtiden. Ser mest ut som ett klimakterietroll om jag har rött i håret nu. Men i ärlighetens namn så är jag inte så brydd om hår....har nog aldrig varit det. Det växer och jag klipper bort, så enkelt har jag det.
Röd är alltså mitt val för månadens färg och lite flört med julen kanske. Men rött är oxå färgen som symboliserar:
I den västerländska kulturen förknippas rött med energi, styrka, impulsivitetaktivitetkärlekpassionaggressionuppror ochkrig. Rött förknippas också med julenjultomtens kläder är röda. Allt enligt Wikipedia
Ha det <3

Torsdag 27/11

Publicerad 2014-11-27 07:24:41 i Allmänt,

Godmorgon på er alla, nu är det torsdag och man kan se i alla fönster att nu är julpiffet i full gång i de flesta hem.  Tycker det blir så himlarns fint med all belysning och grejs i alla fönstren. Det är full fart i butiken och folk viker och pysslar för fullt och jag tror att allt fler upptäcker hur trevligt det är.
Att pyssla tillsammans hela familjen stärker band, tror jag. Att killar inte tycker om det är skitsnack, åtminstone att småkillar inte gillar det, för de flesta tycker det är trevligt att umgås och sitta ner tllsammans och joxa helt förutsättningslöst. 
Jag tycker det är trevligare att sitta ner i köket och pyssla med maken och prata än att gå ut och dansa....märkligt hur det kan svänga. 
Jag gillade verkligne att gå ut och dansa förr om åren. Men i ärlighetens namn så tycker jag att det är lite småtråkigt nu för tiden. 
Jag och maken brukar ta en svängom här hemma om de spelar ngn bra låt på radion och jag gillar dansbandsmusik. Hemmafester är oxå trevligt, men att gå ut på lokal.....och bli nersvettade av helt okända män.....nja inte nu längre. Känns inte bekvämt längre, vete sjuttsingen varför jag tycker så nu, när jag verkligen älskade att gå ut och dansa förr och logdanser var speciellt trevligt. Att jag intte gillar det längre, det bryr jag mig inte ett dugg om, är mer fundersam om vad som fått mig att känna så. 
 
Igår så målade jag med ny färg i samlingslokalen och jädrarns vilken skillnad på färg. Det behövs kanke bara ett varv till och sen...tad da klart...och jag kan börja piffa och städa. Idag så börjar jag till lunch, då jag har kurs ikväll och det blir oftast senare än vad man kan tro. Mina kursdeltagare tycker inte det är kul att avsluta....vilket är trevligt i sig. Men jag behöver oftast varva ner ngn timme efter kurser, så det blir nog natt innan jag somnar ikväll. Men det är givande för mig oxå att ha kurser och få se när skaparglädjen lyser och att de är så nöjda och glada över vad de åstadkommit. 
Köpte en julklapp igår...yippie nu har jag börjat. Nu förtiden så blir det bara några få och vi i den närmsta familjen skall ha julklappsbingo. Så det blir inte som förr när det bars och bars påsar i massor. Har fått julklappslistor från prinsarna och modern har varit klok nog och skrivit vad och vars. Så smidigt och enkelt och nu är det Milous lista kvar.
Nu har vi installerat en till kassa på jobbet och jisses så bra det blev. Kortare köer och mer effektivt blev det. Han som installerar kassan och är vår servicekille är ganska stilig och hans närvaro får fler än mig att stråla hahaaah. Han kan nog sälja på mig mer maskiner????
Hade en träff med Arbetsförmedlingen igår om varför och om jag inte kunde tänka mig att ta emot arbetsprövningar. Numera säger vi nej till alla sådana grejer då det inte är det bästa urvalet om jag utrycker mig fint. Som medmänniska skulle jag kunna tänka mig att ta emot, och jag har gjort det. Men om jag skall tänka på min personal och framförallt på butiken så ...nej tack. Oftast handlar det om människor som av en eller annan anledning inte mår bra vare sig fysiskt eller psykiskt. Det hände ofta att det sas att det var en kroppslig begränsning tex utslitna axlar. Men det visade sig att det oftast bara var toppen på isberget. Hade personen varit borta en tid från arbetslivet så, hade deras självförtroende ofta försvunnit och de var väldigt osäkra och tafatta eller så tvärtom. Det går inte hos oss då vi har så många frågor från kunder och vi har ett högt tempo tidvis och måste vara alerta.
Men jag gick med på att träffa en kvinna och hon skulle få träna på att få möta en arbetsgivare och få frågor. Ställer man bara rätta frågor, så kan man upptäcka tokigheter rätt fort. Hur reagerar du när det är stressigt? Vad säger du när du inte vet? Tycker du om människor och folksamlingar? Har du lätt för att lära? Hur är din tidspassning? osv.
Men hörni? nu måste jag ila vidare, men jag skriver ett inlägg lite senare från min lista.
 
 
 

Jamen hallå...lilllördag

Publicerad 2014-11-26 07:46:29 i Allmänt,

De pratar om att vildsvinen etablerar sig allt mer norrut....huvvaligen. Jag höll ju på att köra på ett gäng och jag kan ju säga att de är otäcka små bestar Tycker inte de är goda att äta heller.
Steg upp extra tidigt i morse då jag kom på att jag inte gjort ngt exempel på värmeljuskort!!! och det måste jag ha imorgon på kursen. Det är lättare att göra om man kan se ett färdigt resultat.
Slutade strax efter två igår så jag skulle hinna lite mer av det jag måste ha klart innan det är försent. Köpa grejer till kalendern och köpa lite dukar till samlingslokalen. Målade i samlingslokalen när jag kom hem...puh färgen är slut och jag fick pipa iväg och köpa mer. Målade ett varv till och kan konstatera att det behövs minst två till. Måste vara klart till helgen för lokalen är bokad på lördag. Sen så for vi ner med datorn till butiken och sen snabbt hem för då skulle jag göra kalendern till pojkarna...puh men maken hjälpte till att klippa och limma och packa så nu är den klar...yippie.
jisses vilken actiondag.....jamen jag har så många ideer och tar på mig så mycket. Men så är jag och jag lär mig aldrig. Men jag lever och är en glad och lycklig skit som aldrig har tråkigt eller känner att jag behöver upplevelser och spänning hahhahaha
Men jag får istället mentala härdsmältor ngr gånger per år. Men jag tror att jag skall acceptera det, dvs bryta ihop och gå vidare.
 
Jag har ingen sjukdom och jag är lycklig med min gubbe och har fina ungar och barnbarn och så mycket att tacka för. Sådant måste man vara rädd om. När jag tänker på dem som förlorat ngn närstående eller lever i smärta och värk, då brukar jag sluta gnöla rätt fort.
 Oj oj nu gick klockan fort och jag börjar tidigt idag...tjolahopp tjolahej vi hörs

Sköna Tisdag

Publicerad 2014-11-25 07:33:00 i Allmänt,

Jahaja då skriver jag tisdag och jag är mer än trött jag är jättetrött. Somnade inte före halv ett.....fick sådan energi efter styrelsemötet som höll på till 22. Jag satte igång och pysslade och gjorde lite kransar.....det fick jag lida för imorse när min inre klocka tyckte att jag skulle stiga upp halv sex. Behöver mina timmar hahaha, som en jättebebis ungefär.
Vi hade mycket att dryfta och ta tag i på mötet. Främst är det ventilationen som inte är bra i flera av lägenheterna. Vi har ett ganska nytt system och nu påstås det att den dåliga luften beror på att kanalerna är smutsiga. Det i sin tur beror tydligen på att det byggs så mycket här i staden!!!!!! Det virvlar upp damm som sugs in i kanalerna. Jag skall skriva ut räkning till samtliga byggherrar......Nä men skämt åsido att rensa luftkanaler kostar många sköna slantar, flera stycken hörde vi.
 
Idag blir det jobb men även annat som måste göras, kolla kundfakturor som eventuellt gått fel, enligt kunder. Det händer 1 av hundra.....de kommer bara inte ihåg det och de som handlar lämnar aldrig in sina kvitton. Men de skall sökas fram och scannas och skickas och sen får man ett svarsmejl där det står...Jomen det stämmer, nu kommer vi ihåg. Detta gäller bara stora företag, typ kommun och universitet och kyrkan.
Sen så måste vi handla, framförallt toapapper,,,,tur att vi hade torky.
Sen är det fjärde varvet i samlingslokalen och lite andra inköp som skall göras dit.
Måste även göra ett kort att visa upp till pysselkvällen, ett sk värmeljuskort. Men det tror jag att det får göras ikväll. Ringa lite samtal skulle jag oxå behövt göra,,,sådana där tråkiga kolla upp samtal som man drar ut på.
 
Men så är det denna årstid, mycke att göra och dona med. Tycker samtidigt om när det är lite fart och fläkt , vilan blir då så mycket skönare. Nu till helgen börjar även söndagsöppetdagarna så nu blir det sjudagar iveckan jobb....men i år kommer jag inte att vara där dygnet runt. Så himla skönt och behövligt,
Måste även ut till mor ngn gång snart för julstäd och handling. Det skall sättas upp slingor på balkongen , men det brukar maken fixa åt henne. Jag har ju i princip julpyntat klart så jag sitter lugnt på den fronten. Nu är det främst julklappar till de små som skall inhandlas. Listor väntas inom kort. jag minns mina egna barns alla kryss i julkatalogerna och minns att jag föreslog att de i stället skulle kryssa det som de INTE ville ha.....För det var kryss på allt......Sen visste man ju inte vad de helst ville ha och det som de ville ha bara för att. Men iår så träffas vi ju inte med småprinsarna på julen och visst gör det ont. Men de är med i själ och hjärta och vi får njuta av det. Tror jag skall ha en liten date med dem på julaftonsmorgonen....
Jamen jisses jag måste ju fixa deras kalender...oooops nu är det ju snart dax. kan bli en sen kväll igen hahaha.
Men som vanligt avrundar jag dagens meningslösa dravel haahaahaha och tar tag i mitt nackhår och beger mig iväg och borstar tänderna.....apropå tänder. jag köpte ju en ny tandborste....en mjuk en....men kan de bli för mjuk? Den jag köpte är som att borta med sammet....tar den verkligen bort skiten???? Åh alla dessa frågor...måste googla....skratt

Nejjjjj nu är det måndag och jag var inte redo för detta....

Publicerad 2014-11-24 07:15:02 i Allmänt,

Hur härligt hade det inte varit om man varit ledig en dag till? Antar att jag inte är ensam om den känslan?
Men jag var inte redo alls för att gå och lägga mig igår och inse att när jag vaknade så var det daxs att jobba igen.....tur att jag har ett jobb jag gillar annars hade det varit tortyr.
Jag höll på med bokföring från 16.00 tills 20.45 då maken ropade från rummet  - Ska du inte avrunda snart? Med avbrott för middag som var en fantastisk en...potatis och leverbiff...åhhh så gott. tack vare den goda maten så hade jag kraft och ork att fortsätta.
 
Ikväll så är det styrelsemöte i föreningen, så det hinns nog inte målas ngt idag därine i samlingslokalen. Så drygt.....jäkla skitfärg, täcker dåligt gör den oxå....mutter och gnöl
Har förberett till mötet så allt skall vara klart och nu skall jag bara fundera ut vad som finns i kylskåpet så att det går hyfsat snabbt att fixa käk efter jobbet. 
Igår var vi på en tvärfika hos småprinsarna men bara en av dem var hemma och den lilla godisen sa: Om du vill så kan jag sitta i ditt knä? Åh han lät som han gjorde mig en tjänst hahahah Men det är det som är så underbart att han vet att jag vill vara nära honom och stryka och kramas och lukta på honom. Han luktar så gott det lilla trollet. Man kan ana en liten bebisdoft om honom fortfarande. 
Men samtidigt kan man undra om hur många barn det finns som inte har ngn som blir glad av att se dem och inget hellre vill än krama dem. Det är inte alla förundrat som har föräldrar som kan ge den känslan till sina barn av många anledningar antar jag. Usch det knyter sig i magen av den tanken.
 
Jag har lyssnat mycket på radion i helgen, ja jag är en radiolyssnare av rang....
Fick lära mig ett nytt ord och användning av detsamma. Ordet är harmoni benägen...
Man kan säga att: -Nej jag är inte konflikträdd jag är harmonibenägen. Åh så bra ord, känner att det är ett bra ord för mig.
Denna veckan har jag lite mer bokföring att ta tag i, framförallt kundfakturor. En hel del som skall skrivas ut och skickas igen....så drygt. Säkert 40 st....Oftast beror det på att de flyttat och har ingen eftersändning eller är ett storföretag och att de ligger efter....Kommunen är ett sådant och de betalar aldrig förseningsavgifter heller. De kan dröja 4 månader innan de betalar, sånt är enormt dåligt tycker jag. Men rackarns om det skulle vara åt andra hållet....
Ikväll så måste vi klippa toppen på kisses svans, ser inte klokt ut med en liten boll av hår längst ut på svanstippen. Får se om jag kan ta ett kort så får ni se hur fånigt det ser ut....skratt.
Apropå kisse så fick jag lite panik igår, när vi skulle gå och lägga oss. Han kommer ju alltid och kliver över mitt ansikte och lägger sig efter lite gos och kel mellan oss eller på makens arm. Tänk när han inte finns längre.....hur skall vi då kunna sova gott? Nu är han ju inte döende men ändå? huvva hemska tanke. Inga fler djur heller har jag sagt, då jag sörjer Lukas och småkissarna fortfarande. Men då finns det ju djurskyddet och där kan jag engagera mig. men maken bävar för han är rädd att då kommer jag inte kunna låta bli att starta djurhem och ta med mig alla hem.
Jag skulle lätt kunna leva för djurens skull och ha hela hemmet fullt hahahahha. Men vi får väl hoppas att förnuft och redighet går före.
Nu skall jag skicka iväg lite mail och sådant innan jag beger mig till arbetet. Vi höres....

Ville bara visa...lilleputtgranen

Publicerad 2014-11-23 15:10:02 i Allmänt,

Blev den inte liten och nätt? Sen gjorde jag ett lite paket till alla sladdar....avskyr sladdar.  Vi har två ljusslingor i för det blir så lite ljus annars tycker jag.
Nu har jag dammsugit och torkat och strax är det tid för tvättstuga. Men sen är det ingen återvändo....har en lång lista från redovisningskonsulten som hon vill att jag skall dubbelkolla....eller lista? 4 st A4 blad!!! Så tråkigt och jobbigt att bläddra i pärmar och kolla och bocka av och stämma av. Kan inte förstå att folk tycker så är roligt och vill jobba med eländet. Tror att så fort det blir differenser så blir de intresserade och jag får ont i magen.....
Men nu skall jag inte gnälla för nu förtiden så har jag orken att ta tag i det, nu är det bara motviljan...
men först bild på lilleputtgranen...


OjOj så fint jag tycker det blev..

Publicerad 2014-11-23 14:23:52 i Allmänt,

Maken sa: betonggrå...pigg färg. Men jag är nöjd, men jag var inte så bra på att tapetsera med den nya varianten..lim på väggen och sätt ditt tapeten. Jag fixade det inte själv....sårad stolthet? Ja lite.
Idag sov vi länge och det känns inte bra...känns som om jag tappat helgtid. Har inte tagit tag i de viktiga som jag måste göra än...så det bara måste söta tag i nu. Men vi höres.
Lööööördag och ledig

Publicerad 2014-11-22 11:44:34 i Allmänt,

Tjoho tjohej vilket partyanimal jag var igår. När vi kom hem från jobb och middag på Max så for vi förbi och hämtade granen som skulle halveras??? Men den var så mycket mindre än vi trodde och så mycket större än den pjuttegranen vi hade. Så den får vara som den är ca 160 cm. Den ryms...tror vi...hahahah
Direkt efter julgranshämtning så började jag målningsprojektet i samlingslokalen. Men torktid 16 timmar!!!!! helt vansinnigt och jag kommer bli klar på tisdag....för 4 varv minst krävs på den tidigare vinröda färgen. Men redan efter två varv kan jag se hur ljusare det blir.
Efter det så tittade vi en liten stund på tv och sen så var det dax för maken att gå isängs pga migrän och jag hade tv:n för mig själv yippie för mig som hittade Mr Selfridge, en kostymserie. Sen blev det mörkt.....och jag vaknade prick 11 sovandes med huvudet hängande som en gam. Minns inte ens att jag tog av mig kläderna.
Nu på morgonen har jag målat andra varvet, slipat köksväggen, pysslat och nu är det nog daxs att fara och fixa belysning till julgranen och lim till tapeten. Tur för mig är att äldsta flickan har kvar tapetlim. Hon bör dessutom nämnas i ett sammanhang av beundran och respekt. Hon har lagt golv, slipat åtskilliga tapetlager och tapetserat sjäv bägge pojkarnas rum, jajamensan helt sjäv och vi är så impad och stolt.
 
Tror faktiskt att jag skall slinka iväg på ÖB oxå om det inte är för mycket folk, vilket det antagligen kommer att vara.
Maken är oxå på bra humör för nu har Vinterstudion börjat och skidåkning pågår för fullt. Glad för hans skull :)
Kanske äldste sonen skulle komma förbi idag oxå, han har nu äntligen köpt sig en lägenhet och skall göra om planlösningen och vill ha hjälp med planlösningsritningen. Han har för avsikt att riva bägge toaletterna och bygga ett nytt badrum i förrådet och göra en lägenhet till i lägenheten så att säga för uthyrning. Han har energi den pojken....
Kisse gör inget vettigt alls utan sover mest och ser så fånig ut så jag förstår honom. Vi har ju klippt honom...så han liknar mest en lurvig björn som hamnat i ngn form av skalmaskin. Men vi tror han tycker det är lite skönt oxå för det är inget problem att klippa och köra maskinen där det går på honom. Ligger på rygg och kurrar medans vi klipper.
Ser på skidåkarna och har inte de ont i bäcken och får förslitningsskador så är jag förvånad. Jisses så de skrevar.....
Nu skall jag gå och tvätta av mig lite damm och sätta mig ner och kolla igenom några fakturor som måste kollas igenom. En hel del men det stora arbetet sparar jag tills imorgon....
Ha en underbar dag ni som kan och ni som inte har det....ha förströstan det kommer fler dagar
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ojojoj

Publicerad 2014-11-21 08:02:39 i Allmänt,

Jag har haft huvudvärken direkt från helvetet och jag kan inte med ord säga hur tacksam jag är att jag inte har migrän. Började så sakteliga i onsdags eftermiddag och molade på tills efter middagen då satte det igång och till slut så var det bara att gå och lägga sig för att komma ifrån ljud och ljus. Sen kom kräkningarna...höll på i flera timmar, trots att inget fanns kvar så mådde jag så illa och kräktes....ingenting mer än galla. Hade så gärna velat ha en halsduk för att knyta ihop huvudet för det kändes som om det höll på att spricka.
Gårdagen var inte lika intensiv, men helt bra...nope och idag så finns den där som ett rovdjur redo att kasta sig över mig.......orolig? ja
För jag måste verkligen jobba idag, det finns ingen återvändo. Men blir det som i onsdagskväll så får vi väl stänga.
Googlade på svår huvudvärk med kräkningar och det kunde bero på blodtrycksfall, stress osv och beräknades hålla på som längst en vecka. Nåja i den här omfattningen som jag har nu så står jag ut.
Idag är det fredag och vi har en ledig helg.....makens plan är att sova och min är.....vet inte beror på skallen och orken. Men jag har en liten lista på saker jag vill göra och måste göra så jag tar väl varannan....
Skönt skall det bli i alla fall.
Jag har gjort alla julkort klara och färdigskrivna och ligger nu bara och väntar på att det är dax att skicka. Har aldrig varit klar så här tidigt någon gång. Blev impad själv....
För övrigt är allt bara bra...skratt. Har dock stora förhoppningar att vi kan såga itu granen i helgen??? Hade varit så fint att sitta och se på den på söndagskvällen. Men vi får se hur det kommer att gå....Kan bli lite meckigt att få fast den på väggen!!!! Men skam den som ger sig, inte jag i första taget.
Jag är fruktansvärt envis en egenskap som både kan vara otroligt irriterande men ibland fantastiskt bra att ha.
I spel och sådant så har jag ingen alls och inte att lära mig typ sudoki, tv spel eller datorkunskap och sådant som kan vara bra och kunna. Då finns det ingen envishet att uppbringa alls, numera försöker jag inte ens....
Men har jag en ide så kan jag inte bara låta den ligga...bara måste göra eller prova. Ibland så åker det nästan direkt i korgen för misslyckande och ibland så blir det bra. Men jag bara måste prova....
Är inte speciellt rädd för att ta risker om det inte är helt dumdristigt,,,,njaooo ibland det oxå...
Men lotter och sådant köper jag inte eller får för mig att satsa i aktier och sådant det är inte min grej. Bara sånt som jag kan styra själv eller kan ta ansvar för själv så att säga och äga frågan.Att leva med en envis person kan ha sina för och nackdelar. Maken är inte speciellt envis, men när han säger nej så menar han det och jag respekterar det nästan direkt. Först försöker jag övertala och lägga fram alla fördelar och nackdelar på ett positivt sätt. Men på ngt vis så vet jag när jag skall ge mig och det bara ökar min respekt för min livskamrat.
Sen så har vi ngt fint tillsammans, vi vill att den andra i vårt förhållande skall må bra och är det ngt viktigt för den andra så kan vi ge oss. i sanningens namn så är det inte lika ofta jag......
Men jag är spontan och impulsiv och han jordnära och eftertänksam. Jisses så olika vi ser på mycket...men vi behöver varann. Jag behöver ngn som drar tillbaka mig när jag svävar iväg och vill bygga om vardagsrummmet till sovrum och flytta köket till sovrummet osv. Han tycker om när det händer ngt som får honom att tänka i andra banor. Perfekt kombo ....oftast.
Jag får alla ideer och visoner och det blir ofta rätt bra. han utför dem hahahaha. Låter hemskt men vi får det att funka och det blir oftast bra. Vi tapetserar och målar och joxar alltid tillsammans. fast mätandet skötar han helt, för jag klipper hellre tjugo små bitar av tapeten runt rören och han mäter klipper ut och sätter fast i ett enda stycke????? Han är logiskt, smart och kan se helheten...flera kilometer före mig. Jag kan ana målet men provar varenda avtagsväg jag kan hitta. Jag är ganska ointelligent...jo det är säkert. Men jag är lösningssmart och påhittig.
Vi har nog ganska stora kontrollbehov men de skiljer sig åt. Jag vill kontrollera allt och utgången blir oftast sisådär pga av den stora mängden av områden. Han tar en och en och genomför oftast alltid sina mål. Jag har oxå mål men mna mål förändras vartefter jag går efter vägen och ser andra saker.
Jag joxar oftast med minst sju saker samtidigt och han en och en. Jag har större behov av ensamtid än han och behöver fundera mer. När jag lagar mat så, tvättar jag och pysslar och vattnar blommor och...och..
När han lagar mat så lagar han mat....och köket är rent.
Jag har försökt att prova men det går inte att stå still. har nog en släng av ngn bokstav......
Han läser mig så bra och jag är som en vidöppen bok medans han är introvert och man vet nästan aldrig vad han tycker och tänker. Åh vilken fantastisk välsmakande soppa vi är....skratt
Är han min prins??? nej han är min kung i mitt fantastiska kungarike på 64 kvm.
Men nu skall denna avdankade drottning gå och polera juvelerna och dra på sig kronan och högklackeskorna och bege sig till jobbet. åhhh vad är väl en bal på slottet.....
 

Lite Morgonpasset

Publicerad 2014-11-19 08:28:27 i Allmänt,

Så här ser min adventsljusstake ut i år. ölflaskor med bärkvistar och siffror och kronljus. Tycker om den :)
Har inte tagit tag i barnens julkalendrar än.....vet inte riktigt vad det skall bli....om de vill ha ngn? Skall kolla med modern....
Lillan får en egen nästa jul.Onsdag 19/11

Publicerad 2014-11-19 07:35:15 i Allmänt,

Jaha onsdag, den lättaste dagen att hålla reda på då man kan se att det är just onsdag på tidningen i brevlådan....Den är mycket tjockare än andra veckodagar, för då kommer bil och bostad och oftast ngn smygreklam som ligger inuti tidningen. Vi har ju avsagt oss reklam och jisses så mycket det märks på pappersinsamlingen.
Idag blir det jobb och i afton så blir det lite pyssel tror jag eller städning hahahha. Det lutar åt städning...så känns det bättre när jag skall börja stöka ner med pappersskräp. Eller så börjar jag skära tapetskarvar....ja det finns mycket att sysselsätta sig med. 
igår så gjorde jag en krans i form av ett hjärta men den är inte klar då jag inte pyntat den än. Kan inte riktigt bestämma mig om vilken färg på bandet det skall bli eller om jag verhuvudtaget skall ha ngt band??? Oj vilka världsliga problem jag har hahaahaha.
Beställde några tallrikar igår åt svärdottern som äntligen har hittat ngt för oss att köpa till hennes bemärkelsedagar. Kan verkligen rekommendera butiken Presenta,  så himla fin service och alltid hittar man ngt fint där. Det hon inte har hemma beställer hon glatt hem. 
Dessutom en av de få butiken i staden som inte tillhör en kedja och jag tycker det är viktigt att gynna de mindre företagen i staden. Snart finns det bara stora kedjor kvar i centrala staden,  vilket jag tycker är så trist inte bara därför jag är egen utan för att jag tycker det är trist  ur shoppingvinkel och utseeende.
 
Jag fick förresten godkänt för mina Angry Birdfigurer som jag nu hängt upp på butiken, barnen ser att det är dom ....yippie. 
En annan sak som vi har beställt till butiken är en till kassa. Nu har vi så pass mycket kunder att det blir köer vid apparaterna och därför måste vi ha två. Vi har ju ganska mycket stopp i kassaflödet oxå då många kunder vill ha hjälp och vill köpa mer och vill ändra sig osv. Så med två uppsättningar blir det nog bättre. Men det är mycket med att installera två kassor...två babs och två blippare (för streckkoder) och två kassalådor. Sen blir det ju två kassalådor, som skall räknas och stämma. Vilken utmaning hahaahah.
Nåja utveckling heter det visst.
Köpte en ny blomma igår, försökte googla den men hittade den inte. Ingen ovanlig sort alls, den har hårda grön med röda halvplatta blad och en lång gul knopp ???? är det ngn som fattar????
Den skulle blomma länge och ville ha lite vatten och var lättskött....okey jag antog utmaningen. Orkideer trivs ju bra hos mig så kanske jag kan få denna att överleva oxå. Hittade inga av de växter jag ville ha på buketten så då fick jag gå in på Mias och köpa konstgjort....nåja de håller ju längre hos mig.
Nu behöver jag bara hitta en ampel...inte lätt att hitta en helt vanlig ampelkruka, som inte är i en speciell form eller med massa krusiduller eller som kostar flera hundra. 
Nu skall jag klä mig och ta socialsnöret ner till jobbet. Det kommer mer varor idag och en ny bestälnning skall skickas iväg.
Ha de så bra idag.
 

Godmorgon Tisdag

Publicerad 2014-11-18 07:35:48 i Allmänt,

Jahaha då stod det i VK att ytterligare ett valöfte har brutits, den här gången till skolan, Inte bara löftet om mer medel utan dessutom en försämring!!! Ja som jag förstod det så var det sossarnas stora vallöften: Mer medel till skola och omsorg!?? Men istället blev det försämringar, svårt att göra det sämre kan jag tycka. Det måste vara som att tömma ur det sista ur en tandkrämstub? Till slut så är det ju slut och det är lika bra och bara skölja ur truten.
Nåja inte blir jag förvånad bara så j...vla irriterad, över att det får fortgå utan reaktioner. Vält den stora socialistiska kossan över styr har jag lust att skrika.....men det gör jag inte. För jag är inte säker på att ngn annan klarar det bättre utan privata alternativ och mindre bidrag och sådant elände.
Tror inte att den stora massan klarar av att försörja en annan stor massa. Vi har så många utgifter i ett samhälle och jag tror att om man skulle ge skattelättnader för ideelt arbete och gåvor så skulle det underlätta. Att bekosta en kultur som bara når en klick av samhället är ingen bra deal. De flesta föredrar större och kändare artister om de ska lägga ut 500:- spänn på en biljett. Inte på en människa i säckväv som står och gal och skriker och skall skildra de tuffa förhållanden som en höna kan tänkas ha????
 
Ja det var morgonens blodtryckshöjande utspel....skratt. Gårdagen för mig var intensiv och irriterande på ett annat vis, men även det gick faktiskt hyfsat bra. Mitt bokföringssystem krånglade och hade tekniska problem. Men jag hann bli klar mellan varven med de flesta olika sakerna jag skulle göra, så jag hade ett oerhört flyt mellan varje nedsläckning av programmet. Det var inte förrän på eftermiddagen som det helt spårade ut och var borta resten av kvällen. Men nu på morgonen verkar det funka igen. Men idag skall jag jobba hela dagen så, det hinns inte med förrän ikväll.
Jag var så trött igår eftemiddag och maken erbjöd hämtpizza och det var så skönt. Jag gick dock och la mig kl 20.00 för jag var så trött. Huvudarbete tar mer energi än kroppsligt arbete för mig.  Sä ligger det till numera och det är bara att acceptera....har jag gjort det? näääää
Efter middagen så satte jag ihop och målade klart mina angry birds figurer. De blev inte bildsköna men jag hoppas att barnen kan se vilka de skall föreställa. Det fattas bara ett par gröna öron men jag hade inget grön hemma så de får jag fixa på butiken.
 
Vi är lite oeniga här hemma....jag vill tapetsera om en liten vägg härhemma men inte maken hahahah. tapeten ska jag få gratis av sonens flickvän som har över......Ombyte förnöjer menar jag.....ombyte onödigt säger maken......Men han är så himlarns tålamodig och snäll så jag får nog min vilja igenom haahaahah
En del skulle nog säga och tro att han är mesig...men det kan jag i min själ och skjorta säga att det är det sista han är. Skulle aldrig klara av att leva med en människa som inte hade en egen uppfattning och integritet. Han är mer envis och klarar av att nå mål mer än vad jag kan utan att ta några steg vid sidan om.
Men han väljer sina krig och är en väldigt snäll livspartner och brukar ge sig när han förstår att det oftast är mer viktigt för mig än för honom.
 
De är jättefina tapeter tycker jag....det är runda ringar och mönstret i dem är Sigvard Bernadottes mönster virrvarr. Ett mönster som de flesta i min ålder känner igen från bord och bänkytor. Brukar inte gilla retro, men dessa gillade jag ....och sen är det bara att tapetsera om igen om man blir less....skratt
Men nu skall denna tjurskalle och envisa hopplösa människa gå och klä på sig och bege sig ner till butiken och ta emot varor och sälja grejer så det dammar och ryker.
känner ni igen mönstret????
 

Måndagmorgon...seg startad

Publicerad 2014-11-17 07:19:19 i Allmänt,

Jisses så segstartad jag är idag. Klev upp tidigt men har inte utfört ngt vettigt på 1,5 timme. Druckit kaffe och ptatat med kisse är allt.
Kan bero på att det är bokföringsdag idag hahaahah...
Jamen det ska nog gå bra jag har ju hela dagen och kvällen avsatt för detta och inget annat på schemat. Så jag skall alldeles strax ta fram min korg....ska bara....
Vad har vi nu gjort i helgen....
Ja lillprinsen har ju varit hos oss i helgen och det har varit väldigt trevligt. Vi har i vanlig ordning fått höra rövarhistorier av rang och fått veta allt han kan och allt han gjort., tex att han kan äta 1000 pannkakor ja om han vill alltså. Hoppar lika långt som stålmannen...om det behövs osv.
 
På fredagen åt vi på max eftersom det blev sent och jag jobbade. På lördagen så var han hos ena sonen medans vi jobbade och han fick önska mat: Han valde nudlar....men vi åt ngt annat, för nudlar kändes inte rätt för morfar och mig. Men han åt och slurpade isig nudlar och smörgås. Sen var det lördag och naturligtvis hade vi varit och köpt lite godis. Men där var vi förutseende för vi tog bara två av allt han ville ha, annars hade påsen blivit alltför stor. Den lille badade och blev väldigt trött efter det så det blev en tidig lördagskväll för honom.
 
På söndagen så skulle vi fara och mata änderna i sjukhusparken och vi hade samlat ihop allt möjligt gott som en pippi kan uppskatta.....Men där fanns en stor skylt: MATA EJ FÅGLARNA så det bidde inget alls...
Men istället for vi och fika hos sonen och deras lilla kissegubbe jisses amalia vilken liten sötnos det var. Där var även lillprinsens mor så vi lämnade honom och begav oss hem. Då ringde dottern och undrade om vi kunde ha lillan medan hos uppvaktade sin bästis på födelsedagen. Så när vi kom hem så väntade de på oss. Lillan var trött och fick ett litet (Läs stort) trotsanfall och ville riva allt som kom i hennes väg, eller rättare sagt hon gick fram som en liten furie. Minns mina egnas trotser och vet att det är inte lönt att kommunicera utan bara sitta ned och vänta och begränsa. För jag accepterar inte att hon puttar omkull möbler eller slåss.
 
Att det kan finnas så mycket ilska i en sådan liten kropp och tänk er hur jobbigt det skall vara. Allra helst så hade hon nog bara velat slå mig hela tiden men helt plötsligt så gick det över och hon kom springandes och ville vara nära och så slocknade hon och sov så sött. Hon fick sova en liten stund och sen så var hon en sol igen och hon och maken lekte så hon nästan storknade av skratt.
 
Men apropå maken  så har han beställt svindyra stekpannor. Hoppas att de nu är lika bra som det utlovas. Stekpannor lever ju inte så länge om man inte har en i gjutjärn. De är bäst men kräver ju en massa steksmör och det är ju inte så nyttigt. Jag steker i olja och tillsätter en klick smör för stekytans skull.
Vi har även köpt en ny toasits, herremin skapare så dyra de är???? Den nya var enkel och vit och lätt att hålla ren men iskall hahaahaha. Så man vaknar till på morgonkvisten vill jag lova.
nej nu är det i min själ och skjorta dax att avsluta detta och ta ett djupt andetag och se till att ngt vettigt utförs. Ha en bra dag allihopa.
 
 

Godmorgon söndag

Publicerad 2014-11-16 07:45:32 i Allmänt,

Godmorgon på er, här började morgonen tidigt, Den lille hade bråttom på toan och det råkade komma utanför toan så vi fick köra ett litet morgonstäd. Men det gick ju bra, men lite sämre att somna om...för då hade vi ju så mycket opratat om....
Nu ser den lille Pokemon på tv och jag tar en kopp kaffe och en liten bloggstund.
Igår när vi jobbade så var det full fart hela tiden och vi hann knappt äta en macka. Ett tag så var det så mycket folk att jag hann tänka att det såg ut om värsta festen. Men jag och maken sålde och jobbade som små galna apor och just innan vi stängde blev det helt lugnt.
Kvällen tillbringades med att göra julkort och måla lite kulor för min del och en legofilm för grabbarna här hemma.
Jag har ju gjort julkulor som ser ut som turtlesfigurer, vilket flera barn tyckte var roligt. Men en liten gosse som stod där i kön sa att han tyckte bättre om Angry Birds....Så då lovade jag att jag skulle göra några stycken av dem oxå....Hmmm klurigare än vad man kan tro.....Har grundmålat dem nu och skall nu börja med finliret. Håll tummarna att jag fixar det och att det kommer att likna dessa figurer.
 
Idag så skall vi till Rusta och till pappa och sen dricka kaffe hos ena sonen. Imorgon skall jag kämpa med delårsbokslut och annat aptrist. Men tänkte börja ikväll att sortera upp och pärma. Skulle behöva röja upp i förrådet igen.....ja ni vet mitt ödeshål där allt hamnar eller slukas in av någon mystisk kraft.  Men som sagt vi har inte så mycket förvaringsyta eller några garderober till sådant jox.
nu har vi haft en liten paus och jag och den lille prinsen har gjort en näsa till en av figurerna.  Den skall senare målas occh vi får väl se hur i hela friden vi skall göra näbbar...

Andra frågan: Fem saker jag tänkt på idag....

Publicerad 2014-11-14 08:28:46 i Allmänt,

Nu är det tidig morgon....så jag tar vad jag tänkte igår....
1 När skall jag ta en bokföringsdag...nästa vecka
Har en hel del att ta tag i, då det är halvårsbokslut. Revisorn vill att jag skall kolla att kassaraporterna stämmer med huvudboken i bokföringen. Urtrista uppgifter och som sällan stämmer....åsså får man räkna, kolla igen, och räkna. Jag blir fullständigt galen varje gång jag inte får det att stämma. Revisorn säger: Jaaa men det är okey med liten differans .....men jag fixar inte sånt hahahah. Brukar bli en anselig hög med papper.....Känns ändå bättre denna gång då jag inte jobbar dygnet runt.
2 Vad ska vi hitta på i helgen nu när vi skall vara barnvakt....
Något skoj måste vi ju hitta på. Att bara fara och hyra film och köpa godis känns ju lite sådär....Kanske fara och mata fåglarna uppe i dammen? Även om besök på Lekia kanske uppskattas mer hahhaah
3 Jisses vad trött jag blir på folk som inte tänker......
Gäller det mesta som händer i vårt samhälle. När folk inte fattar att de måste se helheten och lyfta blicken från sitt köksbord och måste använda skallen. Ett exempel att man inte fattar att ett löfte på flera miljoner till vården plötsligt skulle trollas fram....eller att kulturhuvudstadsåret ger tillbaka mer än vad det kostat......att inte använda blinkers när man svänger....att jag skiter i om de parkerat utan att betalat och blir sur om jag inte låter dem gå före i kön...
4 Usch vad jag tycker det är tråkigt att köra bil.
Jag gillar att köra bil fort och långt.....men hur mycket jag avskyr att bara köra korta sträckor,,, med alla svängar kurvor och blinkningar och bromsningar och alla bilar som bara är i vägen. Det kan nog ingen förstå....tar miljoner gånger hellre buss.
5 När kan jag börja spela julmusik i butiken?
En fråga som sysselsatte mig flera gånger under gårdagen.....är så sugen att börja nuuuuuuu.....
Kan nog inte hålla mig utan vill börja nästa vecka lite i alla fall.....
 
 
Idag så är det ju fredag och jag stänger och imorgon blir det oxå jobb. Gillar fredagar och slappa i soffan känslan. Dra ut på sänggåendet så länge man kan bara för att få mer helg hahhahaha.
Var supertrött igår kväll igen. Skulle varit och kollat vitaminstatusen......
Vi var ju barnvakt åt milou och hon var väldigt klängig och ville just inte leka alls...förrän maken kom hem då blev hon jätteglad och pigg igen. De busade som galningar och kröp under sängöverkastet så jag fick bädda om igen. Hon är så rolig för allt som vi gör skall hon göra. Dan klappade på dörren och vips så måste hon dit och klappa....sen så sparkade han till en strumpa på golvet och snabbt var hon dit och sparkade till.  han kämpar hårt för att få henne att säga något ord igår så valde han ???? Uggla!!! Han pekade på uggla och upprepade och hon nickade och sa ehh!
Det är så roligt att umgås med henne för hon är så gosig och det är så härligt när hon kommer springandes och vill kramas. Precis så gör småpojkarna oxå och det får en att må bra hela dagen.
Nu skall jag dammsuga och sen måste jag duscha och skriva en inhandlingslista på det som behövs köpas. 
 

Sitter just nu på jobbet...

Publicerad 2014-11-13 10:02:37 i Allmänt,

Vi öppnar om 5 minuter men jag har redan öppnat dörren och haft ett köp på 800:- hahhahahah. Det gillar jag...
Nu på morgonen har jag "vabbat"???? till mina småprinsar vars mor och far hade viktigt på morgonen och inte kunde, efter mig kom mormor och tog vid.
De var då bara pigga och glada och vi har sett på barntv. Mycke pedagogik.....i de flesta serier på morgonen. Vet inte riktigt vad jag tycker om det....ibland kan väl deras små hjärnor få lära sig att bara vara och vila. Barn korvstoppas alldeles för mycket tycker jag, varenda sekund skall det läras eller undervisas. Enda flykten de har är ju tvspel.....Men där har ju föräldrar ett stort ansvar och det är inte lätt för dottern och mågen att höra barnens tjat om utökad speltid. Men de kämpar och gör det bra och jag tycker de är duktiga med barnen. Trots arbete och allt som skall göras med familj.
Nu ser jag en kund....med barnvagn hahahaha de brukar vara duktiga på att shoppa...ja se där en låda....
Nä nu slutar jag för denna gång här skall säljas hahahaha

Godmorgon på er alla...

Publicerad 2014-11-12 07:20:58 i Allmänt,

Igår blev det senare än vanligt för mig då jag hade en del att göra. Tur att maken var på bio, för jag hinner mer när han inte är hemma och hindrar mig i mitt arbete med sin uppenbarelse hahahahaha
Jag skall ju ha kurs ikväll för 18 st pedagoger och jag behövde kort, askar osv för att ha ngt exempel som de kan jobba med. Måste ju göra nya varje år då det blir nya papper och det blir alltid besvikelse om de ser att man använt ett papper som inte finns längre. Tog även fram den bokföring som skall med till revisorn idag.....bara 5 pärmar!!! denna gång.
Vi kom inte i säng förrän vid halv elva och jag somnade som en stock. Vaknade och insåg att det var tidigt då makens klocka inte ringt ännu. Kände mig inte helt utvilad.....men tänkte att det är bättre att jag går upp tidigare så behöver jag inte stressa med packningen...
När jag var på väg upp tittade jag på klockan.....23.44 !!!! Nja kanske inte daxs att gå upp, och det var skönt att gå och lägga sig igen.
Nu har jag packat den stora resväskan och ändå blir det tre stora påsar att kånka iväg med i kväll. Men först skall jag iväg klockan 8 till redovisningskonsulten och efter det till jobbet till 4. Hämta maken och antagligen en korv på statoil och sen järnet till Istidsgatan.....har helt glömt vad i hela friden området därborta heter???? Tomtebo??? tror jag.
Nåja jag vet adressen haahaah. Kursen slutar klockan åtta och sen skall allt packas ihop, Brukar ta lite tid med allt utspritt....
Har även lagt ut kurstillfälle på butiken, det brukar vara roligt men det dummaste är att de flesta är sugen att gå dessa kurser den tiden på året som vi har det som mest hektiskt. Men i år så jobbar jag ju inte lika hårt som tidigare år så det kommer nog att gå finfint. Under december har vi öppet till kl 19 så då blir det ganska långa och många dagar, men det är ju samtidigt otroligt stimulerande med mycket kunder och rush i butiken.
Hahahaha hände just ngt roligt...att se men stackars kisse hahaha. Han satt ute på ett litet bord på altanen och jag kunde se att han ville in. När jag öppnade dörren så tog han ett språng och ner på altanen som är av trä och ruggigt halkig nu......han halkade och for runt som Bambi på hal is. Sårad Kissevärdighet.....
Nu måste jag gå och klä på mig och ge mig iväg...jisses vad klockan springer iväg fort, när man sitter framför datorn...Ha en skön dag.
 

Är åter...

Publicerad 2014-11-11 07:36:22 i Allmänt,

Drabbades av ngt underligt som jag antagligen fick i "gåva" av Viggo. Jag mår bra men han är inte ok än det lilla livet. Jag som fullständigt avskyr magproblem och blir som en jättebebis när jag har ont i magen, tom värre än en karl med snuva. är glad att det var en kortvarig historia. Var hungrig som en varg igår kväll, eftersom jag i princip bara drack te un der dagen, tog till slut två hårdbrömackor och det var så gott.  Efter att maken ätit for vi ner till butiken för jag behövde Fimolera för att göra jättesmå saffransbullar till en pysselkväll. Skall iväg på inspirationskväll med en skola eller rättare sagt skolområde. I min kurs är det 18 st anmälda så jag kommer nog att få häcken full. Att hitta på pyssel till barn mellan 4 och 12 är inte så lätt som det låter och jag har verkligen funderat under ngr veckor. Det får ju inte vara dyra grejer heller och det skall kunna fungera att göras själv av barnen.
I afton skall maken iväg med barnen och äta och gå på bio, så jag kommer nog att packa och förbereda inför morgondagens kväll.
Läste ngt fullständigt vansinnigt igår, först läste jag att ngn liten tjej vunnit en skönhetstitel och det är ju inget ovanligt därborta i USA med skönhetsshower för barn men......nu har det spårat ut totalt!!!!! för titeln gällde Fröken Ultraljud????? Ungarna var inte ens född. Jamen hallå? Hjulet snurrar men hamstern är död......
Men de där tävlingarna är en miljonindustri därborta. Man skulle lätt kunna tro att jag gillar sånt där då jag gillar princesskläder, glitter och glamour, men nej absolut nej. Det har helt enkelt gått för långt, med löständer för bebisar och löshår och tusentals kronor läggs på att få en liten bebis att gå och vicka på höfterna samtidigt.
Usch så vidrigt.
Har försökt att se ngt av programmen på tv som handlar om detta Toddlers and tiaras heter det. Men har inte klarat av att se hela program då det är så vidrigt. Naturligtvis finns det barn som älskar det men det är de andra barnen där föräldrarna straffar dem om de inte tränar varje dag och de blir arg om barnen gråter när de ska stylas och göras om....huvvaligen.
Nåja nu lämnar vi det eländet bakom oss...
Har ju sådana julkänslor att jag är rädd att de kommer att vara slut innan julafton. I mitt fall så brukar det bara vara nog till slut, kanske för att julafton är ett sådant antiklimax och innan nyår så finns det ingen jul alls kvar härhemma. Jag är ju ingen julmysmänniska utan är bara ute efter glittret, ljusen och det blanka förföriska runt julen. Även pysslet och stöket gillar jag med julen. När jag var liten så fejades det i veckor och kammades mattfransar ända in i det sista. Kopparn skulle putsas liksom kristall och silver. Vi hade ju inte mycket sådant hahahah men det som fanns skulle skina. Golv som skulle bonas och bli så halkigt att man kunde glida hur bra som helst med tjocksockarna,,,, underskattat kvällsnöje om du frågar mig.
Det är jul för mig......doften av ajax och allt som sken och glittrade.
Min mormor hittade på sådana rövarhistorier om tomtar och nissar att jag ägnade timmar åt att spana efter dem. Ja hon var verkligen en toppenmormor hahahah ibland blev hon lika rädd som jag när hon berättade spökhistorier hahahaha
 
Nåja nu skriver vi 2014 och vi skall glädjas åt julen och att vi förhoppningsvis får fira den tillsammans med dem vi älskar och minnas dem som inte finns med oss längre. Julens glada budskap om hopp och kärlek och tron inte att förglömma. Är ju lite småreligiös...nej nu blev det fel. Jag är troende men inte religiös, för mig är det stor skillnad. Men jag vill gärna tro på ngt övergudomligt eller styrka eller ngt det känns bra på ngt sätt. 
Men nu skall jag slutta babbla för just nu.....och gå och klä på mig.
Ha en underbar dag <3

Tammetusan nu är det måndag igen.....

Publicerad 2014-11-10 07:28:18 i Allmänt,

Hur fort kan en helg gå? Tyckte precis att det var fredag och nu helt plötsligt är det måndag??? Märkligt hur fort allt går och speciellt tiden mellan fredag 17.00 och söndag 20.00......
Nåja kan trösta mig med att det varit en trevlig helg på alla vis. Så här har inga halt höns vilat utan de har hoppat runt som tokiga kängurus.
Jag gjorde klart min tavla igår kväll och det som fattades var.....tada...glitter. Jamen så fin den blev med lite glitter och glamour hahaha
Så nice att ha grejer hemma när pyssellusten kommer smygandes. Nu är jag så sugen på ett projekt som maken kläckte, låter kanske knasigt men jag är så sugen att prova om det går och om det blir så bra som jag inbillar mig. Nämen vad nu då ? tänker kanske ni? Tänk er en klädd julgran? med pynt och allt och sen att ni skär den i halften...vertikalt alltså...Den ena biten sätter man sen fast mot väggen....så fiffigt och så lite plats den skulle ta. Vill så gärna prova, men maken som föreslog det blev helt plötsligt ovillig. hmmm jag har inte släppt idén, än i alla fall.
Ikväll så ska vi fara till min papps och gratulera honom, då min tid inte räckte till igår och en tvärsväng räckte inte för mig. 
Idag blir det jobb och i eftermiddag skall jag hjälpa ena sonen att köra hem en bil som varit in på omlackning av skärm, då en granne blev lite närgången på parkeringen. Sen ska han sälja den, då han redan har en annan.
För övrigt är det bara bra i det Granströmska hushållet och julen sprider sig sakta men säkert här hemma och det är så mysigt. I rummet är det silver och vitt och i köket skall det bli rött och vitt. Sovrummet blir nog bara.....vitt hahhaha ja här exploderar det inte i färg hahaahha. Toan är en neutral zon...har maken bestämt hahhahaha
Nåja jag kommer nog att smyga in en liten tomterackare senare....
Jag tänker nog börja måla lite i morgon ute i samlinglokalen har dragit ut på det projektet, så nu känner jag att det håller på att vara dags, för lite färg.....eller rättare sagt vitt hahaahah. Men det är vinrött som gäller där inne nu och det är en sådan förlamande färg när det blir mycket. Går nästan inte att lägga in dukar i andra färger utan att det bara skriker....nej det ser för taskigt ut. Så det är bara att ta på sig fixarmössan och ge sig på eländet.....hmmm....
 
tror minsann att det blir förändringar idag???? Viggo var inte bra i magen igår.....och nu kallar min mage efter hjälp....hej på ett tag

Söndag 9/11 och Milous Födelsedag

Publicerad 2014-11-09 08:45:28 i Allmänt,

Hipp hipp hurra för Milou idag. Tänka sig att hon bara är två. Tycker hon funnits så mycket längre i våra liv.
Igår så var det ju det stora kalaset och hon öppnade alla paket med glans. Kanske en aning mer upptagen med paketöppnandet än vad som var i själva paketet. Roligt att se det lilla yrvädret och alla som kom för att fira. Tidigare under dagen hade vi varit på dop för lilla Milla och Prästen sa just det kloka att det krävs en by för att fostra ett barn och då kan jag känna att det var en ynnest att få gå på dop och 2 årskalas. En annan detalj under dopet var att Prästen läste den gamla vanliga Fader vår istället för den nya moderna versionen. Gillar inte den nya versionen....ni vet att vissa saker skall få vara som de är, tycker jag.
Den lilla skötte sig utmärkt och blev välsignad och grattad med god smörgåstårta och ett riktigt kaffekalas. Söt och jätteliten är hon och när jag fick hålla den lilla så rymdes hela hennes blöjrumpa i min hand. Mammas färger men mest lik pappan tycker jag i alla fall. Det var så mysigt och trevligt, men vi bröt upp tidigt för vi skulle ju gratta en mycket äldre person....nämligen en tvååring!!!
Huvudpersonens gudmor hade gjort en makalös god tårta och på den stod en jättefin princesstårta av rosa marsipan. Hon fick många fina saker som jag är övertygad om att hon kommer att ha mycket roligt med.
Hon gillar ju att slamra med alla sina kastruller och sin fina spis som hon fick av sin mor och far.
Småprinsarna var där oxå och jag fick känna på en pyttelite lös tand. Lillebrodern hittade en gäst på kalaset, eller han sa att de hittat varann....och som säkert fick höra både en och två rövarhistorier.
När vi for så var vi och handlade lite inför middagen idag och sen strök jag gardiner och målade lite och joxade tills jag var så trött att soffan var ett lämpligt ställe att parkera sig i.
Idag är det alltså Milous födelsedag och jag är så glad och tacksam över att få finnas i hennes liv och alla som har barnbarn och lika fjollrig som jag vet ju hur underbart det är när de bara släpper det som de håller på med och kommer springandes. Vi har ju tre små människor i vårt liv...och en kissekattsbebis som heter Lenny, det är kärlek, rikedom och lycka och vi älskar dem så mycket.
Men idag så är det även Fars dag......hipp hipp hurra för alla pappor idag <3 <3
Jag skall åka till min papps och jag antar att vi får besök av makens gullegryn senare under dagen. Jag skall hinna med en hel del under dagen idag hade jag tänkt. Fixa min tavla och göra klart min burk med tomte, måla lite akvarell, göra en tårta och klistra paljetter på en fågel och stryka dukar och??? nej det var nog inget mer....
ikväll så blir det nog ett till inlägg från min lista....punkt två !

Kolla ! Så här ser det ut utomhus idag...

Publicerad 2014-11-08 11:45:06 i Allmänt,

Denna rubrik är då den första på min ämneslista. Den ena är tagen från köksfönstret och där kan man se ut på världen. Vi bor på en gavel så vi har ingen granne på ena sidan. Den andra bilden är från baksidan och ni kan se kisses inhägnad. Vi tog bort den när vi skulle olja in och det kändes tomt och alldeles oskyddat???? Fånigt egentligen men jag gillar att sitta därute i buren. Vi trivs väldigt bra härute  på Röbäck och även i vårt lilla krypin. Ett till rum skulle inte skada, men skulle inte komma på tanken att flytta för det. Vi har en hel del träd på baksidan och där trivs både hackspett och ekorrar.
Tror att just det faktumet att det är skogigt och grönt som gör att vi trivs så bra och att det är så lugnt och skönt. På vår halva av gården är medelåldern hög medan det på andra sidan flyttar in nya barnfamiljer. I vår länga finns det bara tvåor och treor så det är inte så attraktivt för flerbarnsfamiljer. Vi har kanske hög hyra ca 4500:- med garage med då har vi reparationsfond och det är rent och snyggt i alla lokaler och på gården. Värdet har ökat 400000:- på den korta tid vi har bott så det är ju bra.
Utomhus....ja för mig är det viktigt att det inte blåser, avskyr blåst. Gillar inte kyla heller och att klä sig varmt är bullshit tycker jag....gillar inte kyla och blåst. Föredrar regn framför snö och värme framför kyla. Men inomhus får det inte vara för varmt...har egen kärringvärme i kroppen. Hmmmm...verkar inte gilla väder överhuvudtaget....skratt. Är ingen utomhusmänniska och naturlivet skådar jag helst från bilfönstret. Har aldrig förstått mig på skogspromenader.....där finns läskiga djur. Det är nog därför jag trivs att sitta utrikes buren??? Jag är skyddad från vilddjuren....

Godmorgon

Publicerad 2014-11-08 07:54:28 i Allmänt,

Här började morgonen tidigt, tom tidigare än Kisse. Annars är det ju han som väcker mig. Han vaknade när jag tog på mig morgonrocken och rivstartade och sprang som ett tok för att hinna före mig till toan. Morgondrickandet är en helig ritual för honom, lite gos lite drickande och gos och drickande. Egentligen kunde jag sovit lite längre men har jag lixs vaknat så har jag.
Satte upp gardiner igår och bakade och började grunda tavlan. Det var ju inget intressant på tv för mig i alla fall. Maken gillar Dobbido, men jag blir bara rastlös av det och tjollrade på med mitt med ljudbok i öronen. Slog in lite presenter till lillan och farsdagspresenter?!!! ja jag hittade ngt ...inte mer intressant än en skylt och lite kola. Men jag gav helt enkelt upp och tänker att pappa vill nog helst att jag kommer......
Vi skall försöka hinna handla lite idag till morgondagens middag köttfärs och tårtbottnar, undrar om det skulle bli gott som kombo.....tveksamt.
 
Jag skall leta reda på mer färg...vitt och silver. Jag är nästan säker på att det skall finnas någonstans här i gömmorna. Det bökigaste med att måla tavlor är att vänta tills grunden torkat och man kan börja, gå lös.
Vitt, silver och glitter är det tänkt att bli....kan det bli annat än bra? ja det kan det......beror mest på utföraren, så att säga. I värsta fall så kör jag på med en massa och bara kladdar.
Har väldigt mycket julkänslor och nu vill jag gå all in....ja inga tomtar som sagt men annars.
Är inte först har jag sett, det är ett till tok här på området hahahaah som satt upp julstjärna. Men vi kommer snart bli fler för att det är ju så det fungerar. Börjar en så brukar det bli som en löpeld över grannskapet.
Har tänkt börja med att måla lite i samlinglokalen oxå, i köksdelen som behöver ljusas upp lite och fix och pynt är ju ngt som jag gillar. Skall köpa lite dukar dit oxå och lite annat fint.
Måste leta fram timers...vet att det finns flera stycken om vi inte gett bort eller kastat. Praktiskt att ha belysning på timers så slipper man springa runt och tända. Vi har ju det på det mesta redan men jag saknar två  till....
Nu skall jag lyssna en stund till på ring så spelar vi....och ta påtår och njuta av morgonen. Lägger in ett inlägg lite senare.

Tredje inlägget samma morgon????

Publicerad 2014-11-07 09:48:04 i Allmänt,

Nu kommer listan.....
Börjar kanske imorgon....

1 Kolla! Så här ser ut utomhus idag….

2 Fem saker jag tänkt på idag…

3 Ibland tänker jag att jag borde…

4 Kolla! Här är mina fötter i ett par skor jag gillar…

5 hepp! Dagens boktips…

6 Månadens djur? är givetvis….

7 Kolla! Så här ser jag ut idag….

8 Ibland blir jag avundsjuk på….

9 Fem saker jag borde ta tag i…….

10 Kolla! Här har jag ritat en hund…..

11 Månadens färg! Är givetvis….

12 Hepp! Dagens filmtips är…..

13 Kolla! Här är en av mina favoritplatser….

14 Om jag skulle skaffa mig en ny hobby skulle det bli…

15 Fem saker i vardagen som jag blir glad av i vardagen…..

16 Kolla? så här ser min autograf ut….

17 Hepp! Dagens tv-tips är…

18 Ibland retar det mig att….

19 Kolla! Det här åt jag idag…..

20 Om jag skulle skaffa en ny ovana skulle det bli…..

21 Fem saker jag blir irriterad på i vardagen….

22 Kolla! Här bor jag…..

23 Hepp! Dagens måltidstips….

24 Månadens klädtips är givetvis…..

25 Fem grejer jag alltid har i kylskåpet…..

26 Kolla! Här jobbar jag……

27 Ibland så skulle jag vilja….

28 Hepp! Det här tycker jag att alla skulle läsa.        

29 Det var onekligen väldigt roligt när..

 

Blinka lilla stjärna där...

Publicerad 2014-11-07 08:28:39 i Allmänt,

Här är den fina julstjärnan, som är full med prismor och som glittrar och får mitt inre att fnittra av lycka. Har bestämt mig för att måla en vit och glittrande tavla. Åh vad tur att min make älskar mig...hans kärlek klarar av dessa påhitt. Gränsen brukar dras vid om jag har kuddar i soffan som är för prydnad och han inte får knöla ihop, då blir han lite grinig.

Så fiiiiiiiin

Fredag

Publicerad 2014-11-07 08:19:49 i Allmänt,

Igår hade jag en hel del att göra...men hälften blev gjort. Jag agerade lite chaufför åt My och gjorde lite ärenden som tog längre tid än beräknat. Men det viktigaste och bökiga är gjort eller förberett så det är bara att knyta ihop säcken på det mesta. Momsen knappar jag in ikväll tänkte jag. Denna helg kommer att bli en riktig kalashelg och vi river av allt i hög fart hahahah. Men trevligt känns det och det är det viktigaste. Hade tänkt baka igår kväll men jag tänkte att det gör jag i morgon. Tur var väl det då det vart mörkt eller rättare sagt mörkare än mörkt. Satt där i mörkret och pratade med yngsta pojken som kommit för att klippa sig. Maken var och kopplade in lite lampor på butiken...ooops det kanske var därför det blev mörklagt i hela staden hahaahahaah
På tal om min bättre hälft så sa han igår - Man får ju skämmas....varför då tänker ni? Jo jag satte upp en julstjärna!!! Kunde inte hålla mig och den är så himla fin och i helgen så åker det upp nya gardiner till. Men det skiter jag i,,,gillar ju att pynta och allt åker ju bort i mellandagarna hos oss så nu kör jag.....inga tomtar bara fina glittriga saker. 
Julstjärnan skrek mitt namn och jag hade ju presentkort...är inte det tänkt och står i mitt livsöde då??? Lägger in en bild.....efter detta inlägg.
Jag måste ringa och låna klippmaskin igen hos djurmagazinet. Kisses päls skall klippas ner igen. Han är så full med fjunig päls att det inte går att kamma. Tänk er att kamma bomull...precis så är det. Antar att det beror på att vi klippt honom och att det då blir ett tjockare lager med underull. Det blir som en liten krinolin för hans vanliga päls på vintern. Bakifrån ser han helt vansinnigt stor ut när han sitter ned. Hoppas att det finns ngn ledig i helgen eller nästa helg. Fast inte lika fånig som nyklippt hahaha haha
 
Jag skulle ju börja följa en lista med frågor men jag får inte in den???? Är inte så teknisk....men det visste väl ni sen tidigare? Så nu måste jag skriva av den så jag kan få in den här!!!!
 
På söndag är det ju Fars dag och jag har inte en aning vad jag skall hitta på åt min pappa. Han har ju allt och det får inte vara för fint , för då använder han det inte. Presentkort på Clas Ohlsson eller Jula och sådant har jag ju kört några år, så det känns lite tråkigt. Helst skulle jag vilja köpa en surfplatta åt honom så han kan lägga patiens??? han gillar det....
Men att köpa en ny känns ju knepigt, när han bara använder kortspel. 
En ny spade kanske....han har väl bara sjuttiotvå sen tidigare.....
Kläder går bort då han helst har samma varje dag. Tidning....läser mest bara aftonbladet. Upplevelse...behöver inte min aktive far. Bio...skulle han lämna efter 15 minuter....rastlös? ja.
Antar att detta funderande kommer att uppehålla min dag......åtminstone tills jag far på jobbet.
Men nu säger vi Hasta la vista....

Jag är så blödig....

Publicerad 2014-11-06 07:51:06 i Allmänt,

Var inne på FB och såg ett klipp där två syskon länge önskat sig en hund. När de en dag sitter vid köksbordet och gör sina läxor ställer pappan ner en kartong på golvet och går därifrån medans mamman filmar. Det tar ett tag innan barnen upptäcker den lilla valpen i lådan då de är väldigt upptagna med sina läxor. Först blir de förskräckta men efter ett tag så inser de att det är en liten hund i lådan och frågar försiktigt om den är deras....sen börjar gråtkalaset...flickan gråter och upprepar thank you...säkert tretttio gånger och kan inte riktigt förstå att hennes dröm nu har gått i uppfyllelse. Jag bölar som en stucken gris.....
Tänker då osökt på de djur som florerat i familjen och om de djur som de egentligen ville ha. När Mattias skulle fylla 6 år så ville han så gärna ha en orm eller en schäfer. Han fick ett marsvin......besviken...ja. Hugo som marsvinet hette levde superlänge ovanligt länge för att vara ett marsvin.
När Mangnus var liten så ville han så gärna ha en Ko......jag förklarade att vi inte bodde så bra för att ha en ko...jamen tyckte han om vi ngn gång flyttar till ett hus??? Ja sa jag det skulle nog gå bra....i tanken att jag nog aldrig skulle flytta till hus...
Flera år senare så kom den dagen att vi skulle berätta att vi skulle köpa hus......och det första ungen säger ...glädjestrålande.....ja nu får jag en ko....det blev en kanin.
 
Jag tycker synd om alla barn som pga av tex astma aldrig fått möjligheten att få krama och ge kärlek och känna kärlek från ett djur. Spelar nog ingen roll vilket djur det är, även om jag själv har svårt att känna närhet till fiskar. Eller kräldjur och åttabensvarelser....men det går nog oxå. 
Idag så blir det jobb hemmavid, började igår då jag gjorde kundfakturor framför televisionen. Känner mig inte så taggad men det är bara att köra på. Maken funderade i morse om det var försent att sadla om.....va!! sa jag vad vill du då göra? Jag vill inget göra jag vill bli katt....Se på honom, sa han och pekade på kisse som låg på rygg på bordet och låg och mös av värmen från lampan. Ja han får vara på bordet när vi inte har mat eller dukat och han förstår skillnaden.
Måste nog erkänna att jag är lite trött på kvällarna...igår ojade jag mig och sa att det måste bli en tidig kväll för jag var så konstigt trött. Ja sa maken det är vårtröttheten som slagit till???? Jag stirrade lite grann och funderade om jag hört rätt. Jamen sa han den kommer väldigt tidigt i år.....har jag hört
Nu skall jag skjutsa My för andra dagen på "bedömning" igår så kunde hon knappt ta sig framåt när jag hämtade henne på eftermiddagen. Hoppas att de inte går så hårt fram under dagen. Hon har ju en liten att ta hand om när hon kommer hem.
Men nu måste jag bege mig....

Se det snöar ja se det snöar det var väl..?

Publicerad 2014-11-05 07:31:19 i Allmänt,

Roligt...ska det väl sen sjungas men det måste jag ärligt säga att det känns två delat. Jamen säger många det blir så mycket ljusare.....well i dont care. Det blir kallare, och alla fina dekorationer på bron snöar över och det blåser mer och det är bara bläääää enligt mig...men som det mesta så finns det fler sidor. Folk handlar mer.....vilket jag glädjs över. Sönerna blir glada för det innebär skoterföre och är de glada så känns det ju skönt.
Gjorde ett test på FB och mitt liv efter döden blir som zombie !!??? jamen hallå det känns inte bra. Har du ngn gång sett en zombie i täckjacka? nej inte jag heller... inte nog att jag skall bara gå omkring och se för taskig ut ...jag måste frysa oxå.
Måste läsa på vad en zombie gör egentligen....verkar ganska tråkigt.
Är det ngn av er som röstade på sossarna pga de extra pengar som skulle vikas för vården så kan ni nog känna er lurade..Fattade aldrig det löftet....och inga förklaringar kunde ges hur de helt plötsligt skulle hitta alla de miljonerna.
Bullshit säger jag och jag tycker att de som lovar sådana här saker bidrar till politikerförakt. Här måste det förtydligas att sossarna är inte ensam bland partierna när det gäller vallöften. 
Usch säger jag och anser att ngr huvuden bör falla.......Paris 1789 säger jag.....
Gårdagskvällen blev kort för min del och jag var så trött....kan varit snöchocken. men jag hittade ett recept på chokladlasagne och det skall jag givetvis ge mig på till helgen.
Idag så blir det en kort dag på butiken för jag har annat för mig på eftermiddagen. Sådant som jag som vanligt skulle ha gjort för två dagar sedan....hahaha. Ja jag är hopplös, men jobbar bäst under press, gärna under betongblock
Kisse tycker att det är otäckt att vara ute och vill gärna att dörren är öppen så han kan bekanta sig med det vita och kalla på ett lite tryggare sätt. Jag gick absolut inte med på det så nu jamar han och åbäkar sig vid dörren.
Förresten vi har äntligen blivit farmor och farfar???? till en liten Lenny
Han är 12 veckor och så mjuk och go och väldigt sällskapssjuk. Svart och lite vit i ansiktet, vi har inte träffat honom än men snart hoppas jag. Vi måste köpa ngr leksaker och sådant och fara och hälsa på det lilla fyrbenta barnbarnet.
Till helgen blir det dop av ett litet människobarn och det känns väldigt trevligt måjag säga. Jag är ju lite smygreligiös så det kommer att bli en högtidlig stund. Tycker det är så fina saker att få vara med och välkommna in en ny liten varelse i en ceremoni oavsett om den är religiös eller i en borgelig namngivning. Ja jag gillar alla möjliga ceremonier...och uniformer på det och yes jag är i trans.
Jag har hittat en lista med ämnen på en av de bloggarna jag läser och nu har jag tänkt beta av dem. Tänkte nog börja i morgon....en del svåra men jag tänkte att jag kör ändå.
Nu blir det att gå och borsta tandraderna och dra en kam....nej det behövs inte med min frilla....OBS OBS
NU VARNAR DE FÖR VILLAINBROTT.....KOM IHÅG ATT MIN SVÄRSON SÄLJER LARM......har ett själv och är mycket nöjd.

En liten bild

Publicerad 2014-11-04 07:46:39 i Allmänt,Som vanligt suddiga och konstiga. Menen jag hoppas att ni ser det nya tallriksunderlägget ....gillade verkligen detta mönster och har även köpt servetter och en bricka med samma. Så kul och lätt att förnya....iden snodde jag från Ernst för några år sedan.


Godmorgon tisdag

Publicerad 2014-11-04 07:09:49 i Allmänt,

Idag så jobbar jag och skall snart fara iväg med bussen. Idag kommer det varor och det känns bra. Det är roligt att jobba när allt bara rullar på. Efter jobbetså grejade jag som vanligt på med mina dockskåp och nu är det bara lite mattor och blommor kvar. Har verkligen försökt tillverka blommor som ser ut som minisar men de blir inte bra. Man behöver en jättelitens stans för att de skall bli bra och en liten blomma tar evigheter när varje blad kan vara två millimeter....
Julkorten skulle jag oxå behöva sparka igång med. Vi får se om hur det blir lite senare under veckan.
Helgen är fullsmockad med aktiviteter så då kommer det inte hinnas med ngt annat och dånästa helg kommer det en liten prins på helgsovning.
Måste städa i källaren på jobbet och förbereda till sonen flyttar in hahaha stackarn som skall bo därnere i bunkern.
Men det vimlar ju inte direkt efter lägenheter som är intressanta.
Tycker han skall flytta till Röbäck jag....
Jag har bestämt mig för att inte baka och göra så mycket godis i år inför jul. Jag får ändå bara slänga bort, trots att jag ger bort.
Det är trevligt men så himla onödigt. Nu kommer det en recension på Fröknäcket jag gjorde...jättegott....och det blir mer sånt. Behövs dock mer flingsalt än vad jag hade på. Maken blev väl inte så impad och han var lite orolig översatt magen skulle komma igång....om ni förstår vad ja menar....... Men icket och det är väldigt gott som kvällsmacka då en bit räcker, gärna med lite ost på.
Nu skall jag gå och borsta tänderna, förhoppningsvis för sista gången med min nya tandborste......jag måste köpa en ny. Fanns inte mjuk och jag köpte en medium och rackarns vilken skillnad. Har försökt att borsta mjukare men det är svårt. Men det är svårare att komma ihåg att köpa en ny hahaha
Här kommer det bilder...

 

Oj vilken trevlig söndag

Publicerad 2014-11-03 06:59:17 i Allmänt,

Jag donade lite i dockskåpsvärlden, vilket var mkt trevligt. Sen for vi ner till staden och skulle byta några gardiner, naturligtvis så var de jag ville ha slut....men de väntade in fler. Jag sa att jag gärna ville ha pengarna på ett tillgodokvitto....nja det blir svårt för mig sa kassörskan??? Ja men då köper jag ett presentkort, sa jag. Jag ville ju ha gardinerna och då hade jag ju pengarna där. Nämen det blir krångligt för mig...sa hon? Behåll pengarna på kortet och spara dem tills vi får in dem sa kassörskan???  Hon var ingen bra kassörska och jag har nästan lust att gå tillbaka och säga: sorry men nu har jag köpt upp dem ngn annanstans .....Med ett sådant resonerande att det blir krångligt för henne, vinner man inga nya kunder.
Efter det så köpte maken två jackor och vi for hem och fixade till oss lite för vi hade blivit utbjuden på middag av min kusin som ville att vi skulle fira pappas giftemål. Han är halvgrek och gift med en grekiska och lever som en grek hahaha men älskar Västerbotten och sitt svenska efternamn. Det är trettio år sedan vi sågs och naturligtvis så gick vi till Costas...
När vi kom dit så sa han att greker hänger aldrig undan några kläder och förväntar sig det bästa bordet. Sen undrade han om det fanns ngn grek i köket.....nja inte i kväll sa servitören...oj då måste jag få prata med honom sa min kusin. Han försvann ett bra tag och när han kom tillbaka sa han att han redan beställt och det skulle serveras grekiskt på grekiskt vis....sen kom det in flera fat med allt möjligt och Mikael min kusin berättade vad vi åt. Jisses vad gott och lamm var en av de godaste jag ätit. Så fantastiskt mört och så gott. Vi åt och åt i flera timmar....ja så skall man göra om man äter grekisk mat. Som ni förstår så var det jättetrevligt och vi träffas gärna fler gånger. Nu är vin erbjuden ner till Stockholm där han bor samt till Lotraki??? Ingen aning hur man stavar det...men det ligger i Grekland och där har han oxå en bostad. En fin och mysig kväll...

Sköna söndag

Publicerad 2014-11-02 10:44:07 i Allmänt,

Håller på att göra Fröknäcke, skall bli intressant att få testa. Tror att antingen är det som hackat sågspån eller så smaskigt. Igår så åt vi ngt supersmarrigt. Efter jobbet så for vi ut till kyrkogården ute på Backen för att tända några ljus. I en lykta på graven stod ett slocknat ljus och maken försökte tända på det igen...men tills slut så upptäcker vi att det var ett batteriljus.....skratt
Efter det for vi och handlade på Kvantum, där köpte vi lite kött och tänkte att vi skulle göra wienerschnitzel efter Per Morbergs recept. Men nja...för segt för mig. skorpan blev jättebra och god i alla fall. Men vi köpte en pubbricka....jisses så gott den godaste vi ätit. Nu vet vi definitivt vad helgsnackset kommer att bli hädanefter.

Tjugo minuter kvar...
Nu på morgonen har jag pysslat ihop alla Fars dragskort som jag började med igår. De kommer att säljas i butiken, då vi brukar få frågor om vi har färdiga kort. Enkla att göra och samtidigt så kan jag lyssna på ljudbok. Har precis avslutat Denise Rudbergs senaste deckare, trevlig men inte hennes bästa. Nu längtar jag efter att Kepler skall komma ut med ngn ny. Så himla bra, och även Johan Moström.
Nu skall jag dammsuga och kanske börja med lite dockskåpsmakeri.
Här är lite bilder på några av korten


Mitt liv som ekorre....

Publicerad 2014-11-01 08:29:39 i Allmänt,

Jag minns att jag ngn funderade på vilket sorts djur jag tyckte passade in på mig. Då kändes ekorre klockren då jag sparade allt och inte tyckte om att göra mig av med ngt. Sedan dess så har jag i princip skrotat ett helt hem och drar mig inte ett dugg för att kasta eller ge bort. Men nu funderar jag ändå om inte ekorre är mitt totemdjur.....
De är skuttiga och hoppiga och yr omkring till synes utan mål och mening,,,,,det känns lite som mig. De lägger sina nötter och nötter lite överallt....som mig, men det finns en annan anledning. Hörde nämligen på radion att deras hjärnor ändrar storlek utifrån behov. Större delen av året så är de pyttiga och små och räcker för att ta dem fram....men vintertid så växer deras hjärnor nästan till dubbel storlek??? för att de skall minnas var de lagt sina kottar. Ungefär så är det för mig, tycker jag. Periodvis så kan jag vara väldigt skärpt och fiffig, men helt plötsligt får jag knappt ihop 2+2. 
Jag kan på ngt vis komma på fiffiga ideer och smarta lösningar, men inte läsa skattekontot !!!!!
Så  som den ekorre jag är så hoppar vi vidare....
Efter jobbet igår så var vi bjudna på middag hos äldsta flickan med familj. Ett vackert dukat bord och två små "monster" mötte oss. Vi fick två olika pajer, men jag åt bara av den ena som var underbar och kanske t om godare idag då den fått "mojsa" till sig. Det var en paj med morötter, rödbetor och chevreost. Åh så god och en jättegod ört....hmmmm kan det ha varit timjan????? till efterätt så fick vi en efterrätt som passade perfekt, då den var lite syrlig men framförallt fräsch. Det var majsmjöl som var tillredd som kaksmulor som var en garnering på hela härligheten,Till det var det funlight, kvarg och ???? kommer inte ihåg....allt vispas och tar ihop och blir smaskens.
Var och köpte gardiner igår och kunde nyttja dotterns rabatt på hemtex. Men nu ångrar jag mig och skall byta ut gardinerna till de som jag först ville ha.
Jag lär mig aldrig....jag köper och sen ångrar jag mig att jag inte tog det jag egentligen såg. Så det blir gardiner med silverstjärnor, Men jag skulle vilja börja julpynta nu ?!!!!! Så där lite lagom, inte med alla tomtar.
 
Idag så blir det jobb men troligtvis inte full dag....tänkte sätta upp en skylt med text: Öppet till vi stänger....
Antingen blir det full fart eller så stänger jag och går hem. Vi har dock i princip slut på alla halloweengrejer så den kundgruppen får det tufft idag och hitta blod och grejer. Vi har haft en bra vecka och försäljningen går bara uppåt :) Det är inte klokt egentligen vad populärt halloween har blivit och iår har det verkligen slagit alla rekord. Vi brukar få veta vad alla skall klä ut sig till och det är jätteroligt. Smurfar, pirater och avatarer är fortfarande poppis, men i år så hade vi tre ny förklädnader....Pinatas ni vet sådana som kan vara i olika former och som man kan slå sönder och de är fyllda med godis.....sätter in en bild.
De skulle fylla sig själv på ngt märkligt vis med godis??? Nåja de köpte massor av silkespapper och crepepapper och paljetter....så jag är mkt nöjd.
Nu skall jag dricka en kopp kaffe till och surra lite med min underbara make.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela